anthroforth

profiel anthroforth

Naam

Reviews

0

Foto's & tips

18

Blogs

0

Lid sinds

18 October 2019

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

India

Over mij

Ik ben Jule (dat spreek je uit als Joe-le) Forth, 27 jaar en ontzettend nieuwsgierig. Wat verbindt mensen, of zorgt voor vervreemding? Wat vinden mensen belangrijk of juist niet? Hoe gaan mensen om met het verleden of juist de toekomst? Antwoorden op deze vragen zocht ik in de studies 'South and Southeast Asian Studies' en 'Cultural Anthropology' aan de Universiteit van Leiden. Tijdens beide studies focuste ik mij op India, inclusief het leren van Hindi en veldwerk in Dehradun/Bihar. In de vele reizen naar Azië is mijn camera mijn favoriete metgezel en combineer ik antropologie graag met fotografie. Dit betekent in de praktijk dat vaak terug reis naar plekken waar ik eerder ben geweest en zo investeer in meer langdurige relaties.

Op Instagram heet ik net als hier @anthroforth.

Mijn Motto

'The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes - Marcel Proust'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Fujifilm

Model

Fuji XT3

Overige

23mm 1.4

 

3 reactie(s) bij "anthroforth"

 • profile image comment

  Bedankt voor je reactie Jule!

  Door Marien Bergsma • geplaatst op 2020-03-03 12:45:32
 • profile image comment

  Hoi Jule, leuk om weer foto’s uit ladakh te zien, ben er zelf ook geweest en heb een heleboel foto’s daarvan geüpload.

  Door indi • geplaatst op 2019-10-25 11:08:49
 • profile image comment

  Hallo Jule wat leuk dat je mijn foto uit Madagascar als favoriet hebt gekozen. Welkom in deze community. ik wens je veel plezier.

  Door E.J. • geplaatst op 2019-10-22 18:57:47

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (18)

'1104009' door anthroforth '1104009' door anthroforth

Iran

Iran

Sar Aqa Seyyed in het

anthroforth

Het Zagros gebergte aan de westkant van Iran is een woord adembenemend! Het is moeilijk bereikbaar waardoor je uuuren geen auto en/of mensen tegenkomt. Verspreid door het Zagros gebergte wonen nog veel Bakhtiari nomaden, zij wonen in tenten en wisselen iedere zomer en winter van stek. Een deel van deze Bakhiari nomaden heeft echter in de laatste decennia afstand gedaan van hun nomadisch bestaan en is gaan settelen in het kleine (maar o zo prachtige) dorp Sar Aqa Seyyed. Het dorp is letterlijk tegen de berg aan gebouwd, waardoor het dak van elk huis tegelijkertijd een looppad is.

'1103445' door anthroforth '1103445' door anthroforth

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Ladakh in de winter!

anthroforth

Iedereen verklaarde me voor gek dat ik in de winter naar Leh in Ladakh wilde vliegen. Ladakh is een district in de provincie Jammu & Kashmir, de meeste noordelijkse provincie van India. In januari is het gemiddeld -10 graden en verwarmingen (dat wist ik uit eerder verblijven in India) zijn er niet.. Toch stapte ik 1 januari 2019 in het vliegtuig van Schiphol naar Leh, via Istanbul en Delhi. Ik was op weg naar Spituk Gustor, een tweedaags festival dat gevierd word in het gelijknamige klooster 'Spituk', net buiten Leh. De eerste dag sliep ik grotendeels bij, in de buurt van een open haard om aan de hoogte (3500m) en om aan de kou te wennen. Daarna genoot ik van de drukte, de maskerdansen én de rust. Want ook in chaos - en die was er zeker - is er altijd stilte.

'1103507' door anthroforth '1103507' door anthroforth

IndiaLadakh

IndiaLadakh

'Cham' (masker) danse

anthroforth

Spituk Gustor is een festival waarbij de overwinning van het goede boven het kwade centraal staat. Monniken verkleden zich hierbij als mythische figuren door het dragen van eeuwenoude maskers, en dansen bijna in trance op trommels en trompetschelp-geluiden. Ik was in het klooster toen deze twee monniken verkleed als mysterieuze skeletten mijn aandacht trokken. Ik vond ze er maar geheimzinnig uitzien, met die uitpuilende ogen en vele kleine doodshoofden. Later werd mij verteld dat ze een zeer belangrijke rol innemen in de masker dansen, waarbij zij begraafplaatsen beschermen en tegelijkertijd het publiek herinneren aan hun eigen sterfelijkheid. Ze stonden op het punt om naar buiten te gaan om met hun dans te beginnen toen deze monnik zich nog één keer omdraaide..

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik