Anja

'35285' door Anja '35285' door Anja

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Namiddag in de medina

Anja

Het is heerlijk om expres te verdwalen in Marrakech, je komt dan in de mooiste straatjes.

'31078' door Anja '31078' door Anja

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Valley of the Gods

Anja

De weg van Monument Valley naar Moab bracht ons langs Valley of the Gods met geweldige dreigende luchten. (scan van een dia)

'29344' door Anja '29344' door Anja

IJslandRondom Reykjavik

IJslandRondom Reykjavik

The Blue Lagoon

Anja

Het is heerlijk en bizar om urenlang te dobberen in het warme water bij de stomende schoorstenen van een elektriciteitscentrale. (scan van dia)

'466034' door Anja '466034' door Anja

IJsland

IJsland

Huur een flinke jeep

Anja

IJsland is geen goedkope bestemming, beknibbel echter niet op de huurauto. Wij hadden het kleinste type 4-wheel-drive gehuurd, omdat we maar met z'n tweeën reisden en onze kampeerspullen hier gemakkelijk inpasten. Rijdend over eiland merkten we al snel dat hoe hoger je auto op zijn wielen staat, hoe verder je komt. De meeste rivieren konden we vrij gemakkelijk doorsteken, een enkele keer gingen we 'op goed geluk' en éénmaal moesten we simpelweg rechtsomkeert. Zelfs met de duurste verzekering is je auto onverzekerd bij schade aan de onderkant van de auto, of tijdens het rijden door een rivier.

'29063' door Anja '29063' door Anja

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Metrostation...Malost

Anja

De tunnelwanden in de metrostations van Praag zijn bedekt met aluminium panelen. Elk station heeft zijn eigen kleur.

'28900' door Anja '28900' door Anja

EgypteEgypte Woestijn en oases

EgypteEgypte Woestijn en oases

Jonge dromedarissen o

Anja

Deze jonge dromedarissen liepen in de omgeving van de Oase Dakhla, Ik heb de foto genomen vlak voor zonsondergang, vanaf de rug van een volwassen exemplaar.

'28613' door Anja '28613' door Anja

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Twee zielen, een...ge

Anja

Een olifant en een Ambassador wachten onder de poorten van Udaipur.

'465883' door Anja '465883' door Anja

Nepal

Nepal

Op de fiets naar het.

Anja

Drie kilometer vanaf Sauraha, een plaatsje aan de rand van het National Park Chitwan, ligt het Elephant Breeding Center, waar een boel baby-olifanten met hun moeders te zien zijn. Leuk om te bezoeken, helemaal leuk om heen te fietsen. Het huren van een Nepalese fiets met grote gekleurde spatlappen en vrolijk zadel, kost je bijna niks. Gegarandeerd kom je in contact met de kinderen uit de omgeving, wij kwamen ook nog oog in oog met een heuse neushoorn...

'19854' door Anja '19854' door Anja

BoliviaPotosi

BoliviaPotosi

Uitzicht over Potosí

Anja

Door de ramen van de draaiende uitzichttoren 'El Mirador' heb je prachtig zicht op Potosí en de Cerro Rico, de berg waarin de zilvermijn zich bevindt. Potosí is de hoogste stad ter wereld op een hoogte van bijna 4100 meter. Het restaurant in de uitzichttoren is overigens geen aanrader.

'19835' door Anja '19835' door Anja

EgypteCairo

EgypteCairo

Piramidebewaker

Anja

Op elke hoekpunt van de piramides van Gizeh is een bewaker te vinden, al dan niet op de bult van een dromedaris. Deze man zit me letterlijk uit de hoogte aan te kijken.

'14965' door Anja '14965' door Anja

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Fast food

Anja

Snel snackkarretje in Kathmandu.

'14033' door Anja '14033' door Anja

Peru

Peru

Jonge roofvogel

Anja

Ik ben geen vogelaar, maar na navraag ben ik erachter dat het hier gaat om een puberende Mountain Caracara. Hij zat op een oud muurtje van de Machu Picchu te kleumen van de regen en de mist. Net als ik overigens.

'14031' door Anja '14031' door Anja

India

India

Visvangst

Anja

Het binnenhalen van de visnetten aan het strand van Palolem, is een klus waar de hele familie aan meehelpt.

'14020' door Anja '14020' door Anja

India

India

Avondwandeling langs.

Anja

Schemering aan het strand van Palolem, Goa.

'13756' door Anja '13756' door Anja

CubaHavana

CubaHavana

Man met contrabas,...

Anja

Soms kan ik zo blij worden van het nemen van een foto, omdat ik denk een mooi plaatje te hebben geschoten, of omdat de mensen zo hartelijk reageren. Deze man keek nog even over zijn schouder en gaf me een brede glimlach, mijn dag was weer goed!

'13722' door Anja '13722' door Anja

Egypte

Egypte

Witte Woestijn, Egypt

Anja

De Witte Woestijn is een magische plek met zijn talloze surrealistisch ogende kalkformaties. Het is geweldig om hier onder de blote hemel een nacht door te brengen. Deze rotsformatie wordt 'de kip en de champignon' genoemd. Ik heb een vrijwel identieke foto zonder mensen, maar deze heeft mijn voorkeur om een idee te geven van de afmetingen.

'465088' door Anja '465088' door Anja

Marokko

Marokko

Marrakech in de winte

Anja

Denk eens aan Marrakech als bestemming voor een stedentrip in de winter, er zijn dan een stuk minder toeristen. Wij waren er in de eerste week van februari, overdag kun je dan al genieten van een lekker warm zonnetje. Vergeet echter geen warme kleren mee te nemen, want 's nachts kan het kwik dalen tot rond het vriespunt. Bij veel restaurants eet je buiten, ook 's avonds, al dan niet in de buurt van een straalkacheltje.

'13376' door Anja '13376' door Anja

Bolivia

Bolivia

Laguna Verde, Bolivia

Anja

Dit ongelofelijke turquoise meer ligt in het Reserva Eduardo Avoroa, vlakbij de grens met Chili, op meer dan vier kilometer hoogte.

'465083' door Anja '465083' door Anja

India

India

Pas op voor...plafond

Anja

Deze tip geldt niet alleen voor India, maar voor meerdere landen waar de bevolking kleiner is dan de gemiddelde Noord Europeaan. In Calcutta moesten we geregeld door de knieen voor plafondventilators, wat hangen ze die dingen soms toch dodelijk laag! Als je vanuit het schelle daglicht een donker eettentje binnenstapt, zijn de snel draaiende scherpe schoepen nauwelijks te zien. Oppassen geblazen dus, met name buiten de gebaande toeristische paden.

'13339' door Anja '13339' door Anja

Cuba

Cuba

Bij de kapper, Baraco

Anja

Bij het binnenstappen van deze herenkapsalon word ik overvallen door een enorm jaren '50 gevoel. Iets wat me vaker overkomt in Cuba.

'465079' door Anja '465079' door Anja

Bolivia

Bolivia

Het treintje van Sucr

Anja

Een bijzondere manier om van Sucre naar Potosi te reizen is per trein. Althans trein is een groot woord, het is meer een soort bus op rails. Je klimt dan van 2800 meter naar 3900 meter hoogte en komt door gebieden waar geen wegen zijn. De lokale bevolking maakt dankbaar gebruik van dit treintje en stapt op de meest onherbergzame plekken in en uit. Onze taxichauffeur in Sucre had nog nooit gehoord van deze trein 'Tren no hay' en wilde ons op het busstation afzetten. Dankzij stug volhouden 'Si hay tren' reed hij hoofdschuddend naar het stationnetje. Hij was zeer verbaasd daar bedrijvigheid te zien en een heuse trein. De rit over het spoor duurt wel twee keer zo lang dan wanneer je de bus pakt, namelijk zo'n 7 uur.

'13314' door Anja '13314' door Anja

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Familieportet bij de.

Anja

Een Indiase vrouw neemt een foto van haar man en kinderen bij de Taj Mahal.

'13280' door Anja '13280' door Anja

India

India

Zonsondergang bij...C

Anja

Het zeewater is bij Bombay niet op zijn schoonst, maar dat weerhoudt de lokale bevolking er niet van nog snel even een duik te nemen voordat de zon ondergaat. (en die zon gaat hier prachtig onder: over het water, achter de skyline van de wijk Malabar Hill)

'12810' door Anja '12810' door Anja

India

India

Sadar Bazar, Jodhpur

Anja

Rondwandelen over de Sadar Bazar en door de kleine straatjes rondom deze markt in Jodhpur, is een feestje.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik