andrevdbeld

'240960' door andrevdbeld '240960' door andrevdbeld

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Droogte voor Nakuru

andrevdbeld

Het Nakuru NP heeft afgelopen jaar nogal met droogte te kampen gehad. Hier de ziltige vlaktes rondom het meer met in de verte het roze van de flamingos.

'240951' door andrevdbeld '240951' door andrevdbeld

TanzaniaLake Victoria

TanzaniaLake Victoria

Vlieghaven Mwanza

andrevdbeld

In de documentaire Darwins Nightmare wordt elke 5 minuten een vliegtuig in beeld gebracht die alle vis wegvliegt naar Rusland en Europa. Zelf weinig van dit transport gezien, het waren vooral de visarenden die over kwamen vliegen. Hier eentje gevolgd met camera en toen kwam de ander erbij gedoken, het scherp/onscherp effect vond ik wel leuk.

'224616' door andrevdbeld '224616' door andrevdbeld

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Met de kids op stap

andrevdbeld

Dit gezin maakt dankbaar gebruik van de weg in de Ngorongoro Krater, in het hoge gras sluipt vanalles rond en dan gaat het hard met de kuikens. Bij struisvogels heeft het mannetjes meerdere vrouwtjes, die tezamen één groot legsel van soms wel 40 eieren leggen. Het meest dominante vrouwtje zorgt samen met het mannetje voor het broed.

'224520' door andrevdbeld '224520' door andrevdbeld

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Dichtbij mama

andrevdbeld

De grasvelden rondom Lake Nakuru zijn de plek bij uitstek om neushoorns te vinden. Hier binnen 4 uur meer dan 20 witte neushoorns gezien, al heeft de droogte daar natuurlijk ook bij geholpen. Hoe overzichtelijk dan ook, deze kleine durft geen meter afstand te doen van zijn moeder, maar blijft veilig in haar flank.

'224519' door andrevdbeld '224519' door andrevdbeld

TanzaniaLake Victoria

TanzaniaLake Victoria

Zonsopgang

andrevdbeld

na de meerdere zonsondergangen hier een zonsopgang aan het Victoriameer. Tijdens de vissteekproeven voor mn stage sliepen we in een roeibootje op het meer. Elke ochtend met slaap in de ogen de netten ophalen en dromerig wakker worden.

'224514' door andrevdbeld '224514' door andrevdbeld

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Groepsfoto

andrevdbeld

Ja jij daar iets naar rechts! Zebra 32, kun je nog iets inschikken zodat wildebeest 17 er ook bij kan? Nijlpaard 4, graag even de bek opendoen en lachen naar het vogeltje! Tjah de Ngorongoro krater is druk. Het hele jaar door dieren in de krater omdat er genoeg voedsel is en er wordt dus nauwelijks gemigreerd. Helaas ook drukbezocht door Homo sapiens al was de recessie duidelijk merkbaar volgens de gidsen. Blij dus dat ik het tijdens de economische crisis heb kunnen bezoeken en niet tijdens de ''goede'' jaren.

'224442' door andrevdbeld '224442' door andrevdbeld

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zij aan zij

andrevdbeld

Deze twee mannetjes cheetahs (broers) waren al 16 jaar samen toen ik het Makalali Game reserve bezocht vorig jaar. 16 jaar is oud voor wilde cheetahs, meestal worden ze zon 12 jaar. Al die jaren hebben ze zij aan zij gejaagd, het territorium verdedigd en jongere rivalen uit de buurt gehouden. Afgelopen jaar zijn ze echter te oud geworden om hun grote gebied in bezit te houden en hebben twee andere jonge mannetjes het gebied overgenomen. Ook krijgen ze al problemen met jagen doordat ze trager worden en de gebitten slechter worden. Hoe dan ook ze zullen ook de laatste slijtjaren zij aan zij doormaken.

'224406' door andrevdbeld '224406' door andrevdbeld

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Drakenbergen

andrevdbeld

Bij zonsondergangen doen de drakenbergen in Zuid Afrika hun naam zeker eer aan. Elke avond weer genieten van een gloeiende lucht die toch ook altijd net weer iets anders is zodat het keer op keer de moeite waard blijft om onderuit op je motorkap en te genieten van de kleuren.

'224352' door andrevdbeld '224352' door andrevdbeld

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Gevangen

andrevdbeld

Deze bidsprinkhaan zat in het gaas voor ons keukenraam. Zielig om te zien maar de gekkos waren er ook als de kippen bij. Life goes on.

'224052' door andrevdbeld '224052' door andrevdbeld

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Papierwesp

andrevdbeld

Deze wespenfamilie vonden we onder het jutendak van ons verblijf in Zuid Afrika. Vrij stijlvolle wespen gezien ze een plekje zoeken waar hun eigen pak ook bij matched.

'223612' door andrevdbeld '223612' door andrevdbeld

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zonsondergang in Zuid

andrevdbeld

Elke avond was het zonsondergangen bewonderen vlakbij Hoedspruit. De contrasten met de dode boom maken het misschien een beetje treurig, maar wel mooi om naar te kijken!

'223587' door andrevdbeld '223587' door andrevdbeld

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Golden Orb spider

andrevdbeld

Tijdens het werk in het Makalali Game Reserve kwamen we vaak deze spinnen tegen. We hadden open landrovers en zeker op buitengelegen paadjes hingen er vaak webben boven de weg. Ze doen niks, al is het soms wel even schrikken als er eentje op je schoot belandt. Naast de spin zie je de herkomst van hun naam, het prachtig goudkleurige web.

'223583' door andrevdbeld '223583' door andrevdbeld

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Okavango delta

andrevdbeld

Een van de heerlijkste momenten tijdens de tocht door de delta, het wegtrekken van de donkere onweersbuien en het zonnetje dat net voor ondergaan toch nog een beetje voor opwarming zorgde.

'223482' door andrevdbeld '223482' door andrevdbeld

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Scharrelaar

andrevdbeld

Hij staat al wel heel vaak op de foto op de site, maar met recht want de scharrelaars vallen toch wel onder de mooiste vogels van Afrika. Hier de Europese.

'223479' door andrevdbeld '223479' door andrevdbeld

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Onweer

andrevdbeld

Er lijkt dan misschien geknoeid te zijn met deze foto, maar het is toch echt het origineel. Met een langere sluitertijd zowel de schicht, weerlichten in de wolken, sterren als stadslicht in de verte op de foto gekregen. De eerste keer dat ik ging spelen met de sluitertijd, dus wel echt een gelukstreffer.

'223477' door andrevdbeld '223477' door andrevdbeld

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zwarte mamba

andrevdbeld

Erg veel bijzondere dieren in Afrika gezien, maar deze heeft mij toch de meeste kriebels bezorgd; de zwarte mamba! Deze vonden we in de boom en hij was ruim 3.5 meter lang. Prachtige slangen bekend om hun zwarte bek en staan bekend als een van de weinige echt aggressieve slangen.

'223396' door andrevdbeld '223396' door andrevdbeld

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Doorbuffelen

andrevdbeld

Deze foto laat precies het karakter zien wat wij van buffels kennen; lomp en niet tegen te houden! Hier een stier die zijn kudde voorging bij het oversteken van de Tarangire rivier.

'223394' door andrevdbeld '223394' door andrevdbeld

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Drinkende olifanten

andrevdbeld

Het Tarangire National Park barst van de vele olifantjes. Deze twee drinken synchroom van het laatste beetje water van de rivier tijdens het droge seizoen.

'223392' door andrevdbeld '223392' door andrevdbeld

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Mannetjes cheetahs

andrevdbeld

Hier twee cheetahs die mooi dichtbij uit lagen te rusten op een termietenheuvel. Dit stel was de migratie niet achteraan gegeaan tijdens de droge periode maar is achtergebleven op een van de groenere plateaus van de serengeti.

'223390' door andrevdbeld '223390' door andrevdbeld

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Geeuwend welpje

andrevdbeld

Grote brullende leeuwen genoeg op de Serengeti, maar we hadden ook nog eens geluk om een kleine gaperd te vinden. Niet 100% scherp maar het blijft een leuke reminder aan één van de mooiste plekken van Afrika!

'223384' door andrevdbeld '223384' door andrevdbeld

TanzaniaLake Victoria

TanzaniaLake Victoria

Spotted Bushsnake op.

andrevdbeld

Op mijn profielfoto is deze slang ook al te zien, maar hier een close up met een leuk spiegelbeeld. Een correctie moest hier even gemaakt worden; het is geen boomslang zoals ik aanvankelijk dacht maar de spotted bushsnake (South Luangwa bedankt voor de tip!); maar ook deze natuurlijk een juweeltje om te zien. Erg mooi groene kleur vind je hem nauwelijks terug in de bomen. Deze was al een paar weken gespot bij ons onderzoekscentrum, totdat we hem eindelijk op foto konden krijgen in de toilet op een spiegel.

'223362' door andrevdbeld '223362' door andrevdbeld

TanzaniaLake Victoria

TanzaniaLake Victoria

Greyheaded kingfisher

andrevdbeld

Naast de vele Pied Kingfishers (zie andere foto) is ook de Greyheaded vaak te zien. Deze had ik al eens in Botswana gezien, maar daar niet dichtbij genoeg kunnen komen om zijn vliegende kleuren mooi op de foto te zetten. Hier dus eindelijk beter gelukt, nog steeds op aardige afstand, maar de kleuren in beeld!

'223358' door andrevdbeld '223358' door andrevdbeld

TanzaniaLake Victoria

TanzaniaLake Victoria

Pied kingfisher

andrevdbeld

De omgeving rondom Lake Victoria is ideaal voor het vinden van vogels, waaronder uiteraard veel ijsvogels. Deze Pied kingfisher hing boven het water op zoek naar onderwaterleven, hét moment om hem vast te leggen op foto.

'223356' door andrevdbeld '223356' door andrevdbeld

TanzaniaLake Victoria

TanzaniaLake Victoria

Savanna Vine snake

andrevdbeld

De eerste slang die ik tijdens mijn stage in Tanzania zag was er eentje waar ik bijna op ging staan, de Savanna Vine Snake. Hij had net gegeten dus bleef rustig zitten zodat ik een paar leuke foto's kon maken. Deze slang blaast zijn keel op als ie agressief wordt, tijd om dan afstand te nemen want hij is dodelijk giftig en er is tot op heden geen antimiddel voor ontwikkeld.