Amasakoul

'287615' door Amasakoul '287615' door Amasakoul

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Roze

Amasakoul

Jonge moeder in een sloppenwijk net buiten bauddha. De mensen die hier een onderkomen improviseren van stokken en plastic zakken zijn voornamelijk gelukszoekers uit India. Het was apart om van de Tibetaanse sferen van Bauddhanath opeens volop in de Indiase cultuur terecht te komen. Ik zou bijna vergeten dat ik in Nepal was.

'287484' door Amasakoul '287484' door Amasakoul

NicaraguaLeon

NicaraguaLeon

Frijoles!

Amasakoul

Vanuit Leon waren wij onderweg naar Cerro Negro; een van de jongste vulkanen van Centraal-Amerika. Terwijl wij de vulkaan naderden zagen wij de bodem al veranderen. Zwarte as verving het typische bruin-rood van de aarde. Vulkanische grond is echter zeer vruchtbaar en de locals maken hier dan ook dankbaar gebruik van. Hier een veld vol frijoles; bonen!

'279977' door Amasakoul '279977' door Amasakoul

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Bloem!

Amasakoul

Bloemen kunnen werkelijk betoverend mooi zijn. De hibiscus komt in vele kleuren variaties, de één nog mooier dan de ander. Het leuke is dat je er niet diep de jungle voor in hoeft; deze bloem kwam ik tegen in hartje Kuala Lumpur.

'278989' door Amasakoul '278989' door Amasakoul

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Baby taj

Amasakoul

De baby taj. In Agra is veel meer te zien dan enkel de taj mahal en het rode fort. Zo is er ook deze 'baby taj'. Een mooi gebouw waar je in alle rust van kunt genieten. Je loopt hier gewoon naarbinnen en de schilderingen en steenbewerkingen zijn prachtig.

'278817' door Amasakoul '278817' door Amasakoul

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Dodeliijke liefde

Amasakoul

Het Gunung leusser nationaal park in Aceh, Sumatra; een onherbergzaam maar sprookjesachtig gebied dat wordt gedomineerd door maagdelijk regenwoud, ruige bergen en wilde rivieren. Het staat bekend om zijn grote populatie in het wild levende orang hutans maar het wemelt er ook van de andere beesten. Na een flinke tocht, waarbij wij o.a. tot onze borst door snelstromende rivieren moesten waden, bereikten wij de "research area". De bomen waren hier nog groter, de duisternis nog dieper en het dierenleven nog indrukwekkender. Zo kwamen wij deze prachtige bloedzuigers tegen. Zij zijn niet voor niets zo gekleurd; hun beet levert een gevaarlijke infectie op. Of dit koppel elkaar omhelst uit liefde of bloeddorst is mij niet duidelijk; laten wij het op het eerste houden.

'278445' door Amasakoul '278445' door Amasakoul

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Leren vissen

Amasakoul

Een man leert zijn zoontje vissen met traditionele materialen. Zij wonen aan het prachtige Danau Maninjau in West-Sumatra, een 470 meter diep vulkanisch kratermeer. de kano's zijn traditionele dugouts, gehouwen uit één stuk hout.

'278443' door Amasakoul '278443' door Amasakoul

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Visserszoon danau...m

Amasakoul

Danau maninjau is een 470 meter diep vulkanisch kratermeer in West-Sumatra, omringd door prachtige kliffen en vissersdorpjes. Het water is behoorlijk warm vanwege de vulkanische activiteit. Vanuit de jungle die op de omliggende kliffen groeit hoor je de roep van de gibbon. Na de drastische terugloop van toerime sinds de jaren '90 leeft men hier opnieuw van de visserij. Deze kleine dreumes leert vissen van zijn vader maar had wel even tijd om ons vreemdelingen te komen onderzoeken.

'273451' door Amasakoul '273451' door Amasakoul

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Lucifer

Amasakoul

In de jungle van Sumatra verbaas ik mij telkens weer over de verscheidenheid aan insecten. Na de rups met zonnebril vond ik ook deze mot met luciferneus erg bijzonder.

'273448' door Amasakoul '273448' door Amasakoul

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Bizarre rups

Amasakoul

De jungle van Sumatra heeft meer te bieden dan alleen Orang Hutans. Overal kom je bizarre insecten tegen en deze rups met staart en zonnebril stal de show.

'273255' door Amasakoul '273255' door Amasakoul

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Ammasakoul n tenere

Amasakoul

ammasakoul n tenere is touareg voor "eenzame reiziger in de woestijn". Zo voelde ik mij op deze tocht ergens tussen de dades vallei en de rose vallei in oostelijk Marokko. Hier gaan de besneeuwde toppen van de hoge atlas langzaam over in de uitgestrektheid van de Sahara. Het is een getergd en eenzaam landschap van stof en steen waar je slechts af en toe een semi-nomade familie tegenkomt. De onverwachte krater getuigd van een vulkanisch verleden.

'208141' door Amasakoul '208141' door Amasakoul

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Rood oog

Amasakoul

Wat er precies mis wat met de ogen van deze jongen weet ik niet. Hij liet het zijn plezier in ieder geval niet in de weg staan.

'208127' door Amasakoul '208127' door Amasakoul

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Hogepriesteres

Amasakoul

In de sloppenwijken buiten Kathmandu woont deze Indiase hogepriesteres. Tijdens een ceremonie trekt zij zich terug in een hoekje en slaat alles aandachtig gade. Haar kleindochter voert de rituelen uit. Op het hoogtepunt is kleindochter in trance en grootmoeder stapt op mij toe. Zij legt haar hand op mijn hoofd en mompelt de zege. Het enige moment van diepe stilte in de verder chaotische bijeenkomst. Met groot respect en haast ingehouden adem wacht iedereen af, totdat zij zich terugtrekt. Een zeer bijzondere vrouw.

'208034' door Amasakoul '208034' door Amasakoul

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Mooie ogen

Amasakoul

Veel dames in Rajasthan hebben zulke felle ogen. In het echt sprongen haar ogen er nog veel meer uit dan op de foto.

'208033' door Amasakoul '208033' door Amasakoul

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Lief koppie

Amasakoul

Deze jongedame is de dochter van het gezin beschreven bij mijn foto 'chai en chapatti'.

'207887' door Amasakoul '207887' door Amasakoul

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Zandkasteel

Amasakoul

Het zandkasteel van Jaisalmer gefotografeerd vanuit het kasteel zelf. Jaisalmer ligt niet ver van de grens met Pakistan en is een veel bezochte stad in Rajasthan. Ondanks het toeristische karakter van de stad blijft het wonderlijk om er rond te lopen. Alles is opgetrokken uit zandsteen en heeft de dus dezelfde kleur als de omliggende woestijn. Bovendien is alles practig tot in detail bewerkt. In het fort zelf kun je al dagen ronddwalen zonder je te vervelen.

'207885' door Amasakoul '207885' door Amasakoul

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Beroemde man

Amasakoul

Geen bijzondere foto maar wel grappig. Ik zie deze man wel vaker op foto's verschijnen, ook op deze site. Hij zit in het fort van Jodhpur (toen ik hem fotografeerde althans). Ik ben benieuwd of nog meer mensen hem op de foto hebben staan.

'207877' door Amasakoul '207877' door Amasakoul

MarokkoZuid Sahara en oases

MarokkoZuid Sahara en oases

Rode moskee

Amasakoul

In zuidelijk Marokko ligt een prachtig gebied waar de botsing tussen hooggebergte en woestijn en surrealistisch landschap creeërt. Het dorpje Tafraoute is een perfecte basis om de omliggende valleien en dorpjes te verkennen. Vele van de dorpjes zijn moeilijk te onderscheiden van de bergen waarop ze gebouwd zijn. In dit zeer kleine dorp heeft de moskee echter net een lik verf gekregen. Deze steekt dan ook prachtig af tegen het desolate landschap.

'207870' door Amasakoul '207870' door Amasakoul

LaosNoord Laos

LaosNoord Laos

Tat Kuang Si

Amasakoul

Net buiten het prachtige maar toeristische Luang Prabang ligt de waterval Kuang Si. Deze waterval wordt veel bezocht maar als je geluk hebt en je bent er doordeweeks dan kun je hem bijna voor jezelf hebben. Het azuurblauwe en groene water stort eerst van een aantal flinke trappen naar beneden voordat het langzaam van poeltje naar poeltje stroomt. Omringt door jungle heeft deze plek een echt sprookjesachtige sfeer. Het water is ook nog eens heerlijk om in te zwemmen. Hoewel zeker niet de grootste is, is het zeker een van de mooiste watervallen, zo niet de mooiste, die ik ooit heb gezien. Vanuit Luang prabang ben je er in een half uurtje tot een uur met de tuktuk.

'207722' door Amasakoul '207722' door Amasakoul

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Chai en chapatti!

Amasakoul

Buiten Kathmandu, in de buurt van het bekende Bauddhanath, liggen een aantal sloppenwijken. In een van deze wijken leerde ik een gezin kennen waarbij ik regelmatig over de vloer kwam. Armoede was hier duidelijk aanwezig; hun 'huis' bestond uit weinig meer dan wat stokken en vuilniszakken. Elke dag was een nieuw gevecht om voldoende rijst en melk voor hun kleine dochtertje bij elkaar te verdienen. Ondanks deze schrijnende armoe ontvingen zij mij altijd met verse chai (traditionele melkthee) en chapatti (plat brood). Op de foto is te zien hoe de vrouw des huizes deze heerlijkheden klaarmaakt.

'207207' door Amasakoul '207207' door Amasakoul

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Volcan concepcion

Amasakoul

Cocibolca, ofwel 'zoete zee', noemden de nahuatl het tegenwoordige Lago de Nicaragua. In dit gigantische meer ligt het Isla de Ometepe, een waar sprookjeseiland. Ometepe bestaat uit twee machtige vulkanen, met elkaar verbonden door een isthmus van gestolde lava. Op het eiland wemelt het van de kleurrijke vogels, fantasievolle insecten en luidruchtige brulapen. De ene vulkaan, Maderas, is ingeslapen en bedekt met nevelwoud. De andere, Concepcion, is ruig en actief. Vanaf de hellingen van Maderas keken wij uit over concepcion, waarachter zich elke avond de meest verbluffende zonsondergangen afspeelden.

'207202' door Amasakoul '207202' door Amasakoul

LaosNoord Laos

LaosNoord Laos

Akha dorp

Amasakoul

Er is weinig rustgevender dan een bergdorp in Laos. Vanuit een stoffig dorp langs de 'grote weg' vertrokken wij met een pick-up truck richting de bergen. Terwijl de jungle dichter werd verdwenen de dorpjes en rijstvelden. De chauffeur stapte om de zoveel tijd uit om met zijn machete de weg vrij te maken. Toen wij aankwamen bij een rivier die te diep was voor de auto gingen wij te voet verder. Twee dagen lang trokken wij door de jungle, geplaagd door de vele bloedzuigers. Uiteindelijk bereikten wij dit afgelegen dorp om heerlijk te genieten van de rust, stilte en eindeloze uitzichten.

'207195' door Amasakoul '207195' door Amasakoul

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Kathmandu

Amasakoul

Kathmandu is een stad die je niet snel vergeet. Chaos en uitlaatgassen, yogi's en bedelaars, prachtige tempels en kleurige gebedsvlaggen tussen de groene heuvels.

'206835' door Amasakoul '206835' door Amasakoul

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Colours

Amasakoul

Wij rijden urenlang door de 'Great Thar Desert', een verlaten woestijngebied nabij de grens met Pakistan. Af en toe stoppen wij in een klein gehucht en telkens aanschouwen wij hetzelfde tafereel. Vrouwen in kleurige gewaden halen water, kinderen dartelen om ons heen. De felle kleuren en het vrolijke gelach, een kleine rimpeling in de eindeloze stilte van de woestijn.

'206647' door Amasakoul '206647' door Amasakoul

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Drie dames

Amasakoul

Na een lange hete dag in in de woestijstad Jaisalmer komen deze vrouwen hier afkoelen. In het meer zwemmen een aantal flinke vissen die graag gevoerd worden. Uiteraard zit er in de buurt een mannetje dat voor een paar rupees wat oud brood verkoopt. De dames voeren het brood aan de vissen en voila: good karma!

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik