Aliemali

'208431' door Aliemali '208431' door Aliemali

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Uitrusten.

Aliemali

Niet alleen de touristen genieten van de blauwe zee en het strand van Jambiani op Zanzibar. De bevolking zelf denkt ook vaak,,POLE POLE"en geniet er stilletjes van.

'208430' door Aliemali '208430' door Aliemali

TanzaniaKilimanjaro

TanzaniaKilimanjaro

Kilimanjaro.

Aliemali

De Kilimanjaro was deze vakantie voor mij te zien vanaf de grond en van uit het vliegtuigraampje. Beide vond ik indrukwekkend. Hoe zou het uitzicht zijn als je op de TOP staat?

'208427' door Aliemali '208427' door Aliemali

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Zeewier vrouwen.

Aliemali

Jambiani een dorpje aan de Oostkust van Zanzibar. Tijdens mijn wandelingen op het strand kwam ik zulke mooie ,,vergezichten"tegen. Vooral de kleuren van deze foto spreken mij erg aan.

'204418' door Aliemali '204418' door Aliemali

TanzaniaKilimanjaro

TanzaniaKilimanjaro

Klein dametje.

Aliemali

Ik liep terug naar onze kampeerplaats na de ontmoeting bij de koffieboer en zijn familie. Op een smal weggetje kwam dit meisje aangelopen die liep te zingen. Toen ze mij zag stopte het liedje....ze ging aan de kant.....en bleef me verbaasd aan en na kijken! Een paar minuten later hoorde ik haar weer zingen!

'204416' door Aliemali '204416' door Aliemali

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Tong uit steken.

Aliemali

Deze ontmoeting zou ik ook zeker nooit vergeten omdat hij zo lekker simpel en ongedwongen was. Het was in Mto wa Mbu waar dit jongetje steeds weer naar mij toe rende en vliegensvlug zijn tong uit stak naar mij en vervolgens weer weg rende. Na een aantal keren werd zijn tong toch wat moe dus.....liet hij hem even rusten!

'204408' door Aliemali '204408' door Aliemali

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

What's your name?

Aliemali

In de plaats Mto wa Mbu kwam hij naar mij toe en heeft wel honderd keer gevraagt,,what's your name". Hij begon echt heel zacht en dit werd steeds harder en harder en schaterde het uit! Dat ik Alie heet dat interesseerde hem eigenlijk niet zo!

'204360' door Aliemali '204360' door Aliemali

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Zie je mij????

Aliemali

Deze foto is genomen in een klein dorpje vlakbij de Rufiji rivier In de na middag vertrok ik naar Zanzibar en besloot ik de ochtend in dit dorpje rond te kijken. 1 Keer per week komt hier een Tanzaniaan kleding verkopen en veel mensen uit het dorpje verzamelen zich dan om de grote boom in het midden van dit dorpje. Ik genoot met een colatje op een bankje van dit gebeuren en deze jongen hield mij in de gaten....hij was zo mooi!

'204119' door Aliemali '204119' door Aliemali

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Praatje in de kroeg.

Aliemali

In het dorp Engeruka was het gezellig druk i.v.m. de plaatselijke veemarkt op vrijdag en de gewone markt. Ik heb hier dan ook een paar uur rond gewandeld en ben eeen par keer de plaatselijke kroeg in gedoken voor een drankje. En daar zat ik dan tussen al die mooie donkere mannen die keken, lachten en met elkaar verder smoesden. Alleen degene van deze foto wilde wel wat meer.....haarklemmetjes die ik aan een paar kinderen even verder op had uitgedeeld!!!!!

'204098' door Aliemali '204098' door Aliemali

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Vergeet je mij niet !

Aliemali

Deze dame is ook door mij op de foto gezet onderweg naar Lake Natron. Ze was knap bijdehand en dat zorgde er voor dat ik bijna mijn oorbellen niet meer in mijn oren had en zij deze in de bij haar nog niet versierde gaatjes had gestoken. We hebben samen gelachen en mijn oorbellen heeft ze uiteindelijk weer netjes in mijn gaatjes gestopt!

'204095' door Aliemali '204095' door Aliemali

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Koop je wat van mij ?

Aliemali

Onderweg naar de camping bij Lake Natron werd ik aangesproken door een groepje Massaai vouwen en kinderen die hun prachtige sieraden wilden verkopen. Er werd helemaal niet moeilijk gedaan over het maken van de foto's.....ze vonden het prachtig.....zeker toen ze ook konden kijken op mijn camera hoe ze er op stonden. Op de foto lijkt deze dame niet te vreden maar.....dat was ze zeer zeker wel en ik kreeg en klein smal armbandje van haar.

'204084' door Aliemali '204084' door Aliemali

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Een heerlijk stel.

Aliemali

Ik ben nog maar net in Tanzania en vlakbij en Massai dorp ontmoet ik dit heerlijke stel. Vol verbazing keken ze mij aan en vooral mijn oorbellen vonden ze schitterend. Met z'n drietjes liepen we een stuk weg af en ik zong :,,In Tanzania staat een huis".

'191671' door Aliemali '191671' door Aliemali

MexicoCancun

MexicoCancun

Tulum surprice.

Aliemali

Vanuit Playa del Carmen met de bus naar de precolumbiaanse piramiden van Tulum. Deze piramiden liggen op een plek bij de goenblauwe golven van de Caraibische Zee. Ik kwam er achter dat ook inzoomen op bladen van planten, varens soms mooie resultaten kan opleveren.

'190699' door Aliemali '190699' door Aliemali

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Bootje varen.

Aliemali

Deze foto is genomen tijdens de boottocht van Battambang naar Siem Reap. Een hele dag op het water maar er was genoeg afwisseling !

'190689' door Aliemali '190689' door Aliemali

CambodjaPhnom-Penh

CambodjaPhnom-Penh

1000 dollar.

Aliemali

Deze foto is genomen onderweg naar Phnom Penh in het dorp Skuon wat ook wel het ,,spinnendorp"wrdt genoemd. Spinnen behoren nou niet tot mijn geweldigste vakantie herinneringen dus keek ik veel liever naar de mensen en de kindertjes hier tussen al die gefrituurde en levende spinnen. Dit jongetje had ik voor 1000 dollar verder mee op vakantie mogen nemen en.....mee naar Nederland.

'190678' door Aliemali '190678' door Aliemali

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Op de ferry.

Aliemali

Vanaf Khongeiland met de ferry de Mekong over. En ook op een ferry valt altijd wel iets te zien en te beleven.

'190675' door Aliemali '190675' door Aliemali

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Rijstplantjes.

Aliemali

Tijdens een fietsdagje op Khongeiland was het genieten van natuur, rust en het aanschouwen van het dagelijks leven van veel vrouwen.

'190674' door Aliemali '190674' door Aliemali

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Oma.

Aliemali

Deze foto heb ik gemaakt in een klein dorpje na Pakse en onderweg naar het Bolaven Plateau. Tijdens een kleine wandeling onstond er een ontmoeting met deze oude vrouw die mij niet meer liet gaan. Ze pakte mijn hand en liep naast mij verder door haar dorpje en al snel verzamelde zich ook een groep kinderen om ons heen. Haar jongere zus vertelde mij dat haar zus zwaar reuma had en hoe oud ze was wist ze eigenlijk niet. Als dank voor de wandeling gaf ik een ansichtkaart met daarop Nederland, de kaas en de molens en een klein opschrijf boekje in de vorm van een hartje!

'189140' door Aliemali '189140' door Aliemali

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Strijken.

Aliemali

Verbazing in Bodami toen ik door de straatjes achter de hoofdweg liep. Hier kwam ik deze vrouw tegen die mij eerst ging uitleggen hoe het strijkwerk wordt gedaan in Zuid India! Ze had totaal niet verwacht dat ik na het maken van de foto(scherp is hij helaas niet helemaal)het strijkijzer van haar overpakte en begon te strijken.

'189136' door Aliemali '189136' door Aliemali

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Opvallende...verschij

Aliemali

In de plaats Bodami kwam er al zittend op een muurtje weer van alles voorbij en zaten er net zoals ik ook Indiers langs de kant van de weg. Eigenlijk heel gewoon: Hij keek naar mij en ik keek naar hem!

'189087' door Aliemali '189087' door Aliemali

NederlandHaarlem

NederlandHaarlem

MOOI !!!!!

Aliemali

Tijdens een wandeling met camera in en rondom Haarlem ,,gluur"ik vaak de tuinen van bewoners in! En daar stond dus deze bloem! Aangezien hij dunne blaadjes had en er ook wel een windje stond was het voor mij zaak om op het juiste moment dat camera knopje in te drukken!

'188459' door Aliemali '188459' door Aliemali

IndiaKerala

IndiaKerala

Don Juan.

Aliemali

Hij had mij al een tijd zitten observeren aan de overkant van de weg en vermaakte zich prima met mijn manier van de vele kinderen fotograveren. Ik was dan ook niet helemaal verbaasd dat hij op een gegeven moment naar mij toe kwam.....op een stoepje ging zitten en zei in goed Engels : ,,Now you can try me....I'am not a child but very very good looking !!!!!!!!

'188458' door Aliemali '188458' door Aliemali

IndiaKerala

IndiaKerala

Masker meisje.

Aliemali

Het mooiste moment voor foto's maken vind ik altijd als de bus waarin je zit pech krijgt. Natuurlijk hangt dit altijd wel af WAAR de bus dit krijgt maar hier had ik echt mazzel. Hij stond stil in een kleine plaats voor Mysore in Zuid India en het duurde lekker 2 uur voordat hij weer kon rijden. Voor mij een TOP moment want ik kwam o.a. dit meisje tegen.

'188453' door Aliemali '188453' door Aliemali

IndiaKerala

IndiaKerala

De danser.

Aliemali

Tijdens onze Zuid India vakantie in 2006 bezochten wij de plaats Kotchi. Behalve de bijzondere manier van ,,vissen"(m.n.de visnetten)kan je hier ook een speciale dansvoorstelling zien. Voordat de dansvoorstelling begon hadden we de mogelijkheid om ook het schminken van de 4 dansers te bewonderen. Dit duurde 1 uur en eigenlijk en eerlijk gezegd vond ik dit het mooiste van de hele voorstelling!

'187972' door Aliemali '187972' door Aliemali

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Marktvrouw.

Aliemali

Deze foto is genomen in de stad Pakse op de centrale markt. Het was mijn eerste contact met de bevolking van Laos en gezien de reactie van deze vrouw op het maken van de foto(ik stond er nog maar net) kon Laos alleen nog maar mooier worden(en dat werd het ook).

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik