albertensandra

'525454' door albertensandra '525454' door albertensandra

NamibiëCaprivi Strip

NamibiëCaprivi Strip

Relaxen in de Caprivi

albertensandra

Nunda lodge in de Caprivistrip bij het stadje Divundu is een heerlijke en prachtige lodge om voor een aantal nachten te verblijven. Vooral na de lange reisdagen die je vanuit Botswana of Etosha hebt gehad. De kampeerplekken zijn super ingericht met oa een bankje, licht, kraan, braaiplek, gras, prullenbak. Je hebt een eigen site met veel privacy en een aantal sites kijken fantastisch uit op de rivier. Uiteraard kun je ook in de lodge slapen. Je kunt een boottocht op de rivier doen waarbij je gegarandeerd nijlpaarden ziet, je hebt ook kans om krokodillen te zien. Er worden gamedrives georganiseerd naar het dichtbij liggende parkje Mahango of je kunt uiteraard zelf rijden. Is het warm dan kan je zalig relaxen bij het zwembad of een drankje drinken in de bar of op het dek wat uitkijkt op de rivier. De sunsets zijn hier spectaculair en je hebt vanaf het dek er een prachtig uitzicht op. 's Morgens gaat de alarmklok om 6.00 uur wegens de vele vogels die ontwakenen. Het personeel is super vriendelijk en helpg he bij alles. We vinden deze lodge zeker een aanrader. voor meer informatie zie de website www.nundaonline.com

'525384' door albertensandra '525384' door albertensandra

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Geweldige luchten

albertensandra

Etosha. Het regenseizoen in Etosha is in de maanden januari februari en maart. Daardoor is het erg groen en komen er prachtige bloemen tevoorschijn, ook verschijnen er elke dag schitterende wolkenpartijen. Deze foto is genomen op de zoutpan waar je amper iets terug ziet van het groene seizoen.

'498951' door albertensandra '498951' door albertensandra

Zuid-AfrikaKalahari woestijn

Zuid-AfrikaKalahari woestijn

Foto bomb

albertensandra

Locatie: Kgalagadi NP Zuid-Afrika Het blijft altijd een uniek moment om giraffes in Kgalagadi te zien. En als je er dan één op de foto wilt zetten die op een mooie zandduin staat is het toch jammer dat er dan weer iemand door het beeld komt lopen ;-)

'498887' door albertensandra '498887' door albertensandra

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Arm springbokje

albertensandra

Locatie; Kgalagadi NP Zuid-Afrika In dit park heb je de meeste kans om cheetah's te spotten. Na een klein uurtje rijden op de eerste dag zagen we deze cheetah met haar twee jongen met hun verse kill, een springbokje. Later zagen we haar weer en hoe dat afliep zie en lees je binnenkort.

'485218' door albertensandra '485218' door albertensandra

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Dorst

albertensandra

Locatie; Etosha Np Namibië In de wintermaanden verandert Etosha in een droog landschap. Alle dieren moeten steed meer moeite doen om aan drinkwater te komen en ze blijven daarom ook in grote groepen vlak bij de drinkplaatsen hangen. Het is een komen en gaan van oa. zebra's en gnoes die hun dorst komen lessen.

'483354' door albertensandra '483354' door albertensandra

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Duin 45

albertensandra

De weg naar duin 45 is de weg naar de Sossusvlei. Duin 45 is misschien wel de bekendste duin van Namibië. Deze duin is erg toegankelijk om te beklimmen. 's Morgens vroeg gaan daarom vele toeristen deze duin op om de zonsopgang te bekijken. Wij gaan het einde van de dag liever hier naar toe, dan is het hier stukken rustiger en heb je de duin voor jezelf.

'482972' door albertensandra '482972' door albertensandra

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Wie is de sterkste

albertensandra

Locatie; Addo Elephant NP Zuid-Afrika Gezien de naam van het park zul je hier zeker olifanten aantreffen. Wij hebben inmiddels enorm ontzag gekregen voor de Fantjes want als een volwassen "Bull" op je auto komt afstormen geeft dat een hele nieuwe dimensie aan een leuke game drive. Deze 2 olifantjes waren lekker met elkaar aan het stoeien om te zien wie de sterkste was. Voor diegene die het willen weten, de rechter ging er snel vandoor ;-)

'462677' door albertensandra '462677' door albertensandra

Zuid-AfrikaKalahari woestijn

Zuid-AfrikaKalahari woestijn

Heel dichtbij

albertensandra

Locatie; Kgalagadi NP Zuid-Afrika Kgalagadi is voor ons een park wat nooit teleursteld. De eerste avond werden we al getrakteerd op een cheetah moeder met 3 bijna volwassen jongen en de volgende ochtend zagen we een moeder met haar vier welpjes lopen. Ze zochten de schaduw onder een boom op en we konden mooi van ze genieten. Na een half uur vond moeder het blijkbaar tijd om weer verder te gaan en we hadden alle geluk van de wereld dat ze recht op onze auto kwamen aflopen. Hoe geweldig is het om 4 jonge cheetahs op nog geen halve meter bij je vandaan te hebben. Gelukkig had ik naast de camera met 500mm lens nog een andere klaarliggen met een zoomlens erop anders had ik geen foto's gehad, zo dichtbij waren ze.

'482863' door albertensandra '482863' door albertensandra

Zuid-AfrikaNoord Kaap

Zuid-AfrikaNoord Kaap

Mokala national park;

albertensandra

Mokala National Park is het nieuwste park (2007) van Zuid-Afrika en is nog weinig bekend bij de toeristen. Het is een schitterend park met knalrode aarde en spectaculaire oeroude acaciabomen. De naam Mokala betekent kameeldoring en deze bijzondere stekelige bomen zorgen ervoor dat het park een speciaal uiterlijk krijgt. Het park ligt in een overgangszone tussen de Karoo en de Kalahari waardoor er in het zuiden dolerietheuvels (koppies) te vinden zijn en in het noorden de woestijn overheersend is. Het is zeker de moeite waard en absoluut een goed bewaard geheim. Uiteraard is in dit fantastische park ook wild te spotten zoals springbokken, steenbokken, impala's, roan- en sabelantilopes, duikertjes, rode hartebeesten, gemsbokken, kudu's, zebra's, zwarte & blauwe wildebeesten, struisvogels, giraffes, zwarte & witte neushoorns, buffels en elanden. Ook vogels zijn er in overvloed. Je kunt prima zelf door het park rijden met je eigen auto of een gamedrive boeken. Het aparte landschap in combinatie met het wild maakt het park juist zo bijzonder. Er zijn oude rotstekeningen in het park te vinden waar je met een gids naar toe kunt. Mokala heeft drie heerlijke lodges waar je kunt overnachten: Mosu, Mofele en Lilydale. Kamperen kan er ook, je hebt dan je eigen badkamer, mini-keuken en kampeerplek aan de poel wat echt fantastisch is. Zo zouden ze elk SAN-park moeten maken. Er is een restaurant en een bar aanwezig, evenals een zwembad. Het is er heerlijk relaxed. Een winkel is niet aanwezig, dus neem je boodschappen mee als je niet uit eten gaat of in de bar gaat relaxen. Het personeel is zeer vriendelijk en professioneel. Het park ligt ongeveer 75 km ten zuiden van de stad Kimberley in de staat Noordkaap. Vanaf Kimberley neem je de N12 richting Kaapstad. N1 57 kilomter ga je op de Hayfield /Heuningsekloof kruising rechtsaf een gravelweg op. Na 21 kilometer ligt de ingang van Mokala rechts. De receptie is 7 kilometer verder het park in. Voor meer informatie of reservering zie [url="http://www.sanparks.org/parks/mokala/" target="_blank"]http://www.sanparks.org/parks/mokala/[/url]

'462219' door albertensandra '462219' door albertensandra

Zuid-AfrikaKalahari woestijn

Zuid-AfrikaKalahari woestijn

Steak

albertensandra

Locatie; Kgalagadi NP Zuid Afrika We vielen 's ochtend met onze neus in de boter toen we als één van de eersten bij een verse leeuwen 'kill' kwamen. Een groep van 5 leeuwen had een Oryx weten te pakken te krijgen en waren volop aan 't genieten van een verse steak.

'461386' door albertensandra '461386' door albertensandra

Zuid-AfrikaKalahari woestijn

Zuid-AfrikaKalahari woestijn

Grumpy cats

albertensandra

Locatie: Kgalagadi NP Zuid-Afrika. Het was onze laatste dag in dit park en we hoopten uiteraard nog wat bijzonders te zien. We troffen het want dit leeuwenpaartje was druk bezig om voor het nageslacht te zorgen. Dit is voor het mannetje een zaak van enorm veel geduld. Hij bleef continu bij haar en elke keer dat ze hem toe liet probeerde hij te paren. Helaas werd hij elke keer weer afgewezen vandaar misschien zijn gefrustreerde blik.

'424500' door albertensandra '424500' door albertensandra

AustraliëNorthern Territory

AustraliëNorthern Territory

Stoer

albertensandra

Locatie; Kununurra Australië Toevallig zagen we een heel klein bordje langs de kant v.d. weg waar de plaatselijke rodeo werd aangekondigd. Het was geweldig om alle lokale bevolking te zien genieten van alle kunsten met paarden en stieren. Zelfs de jeugd deed volop mee, foto's hiervan volgen.

'424350' door albertensandra '424350' door albertensandra

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Kleurtjes

albertensandra

Locatie; Ranomafana NP Madagaskar Gelukkig hoef je af en toe niet ver te lopen om wat bijzonders te zien. Deze kameleon liep in een struik tegenover onze lodge. Ik heb speciaal een diafragma van f5 genomen om alle aandacht op het oog te vestigen.

'424181' door albertensandra '424181' door albertensandra

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Heb m'n wagen...volge

albertensandra

Locatie; Ambositra, Madagaskar Tja, er zijn altijd van die mensen die te lui zijn om te lopen en anderen die op die manier hun geld verdienen. Iedereen blij toch??

'382871' door albertensandra '382871' door albertensandra

Nieuw-ZeelandFiordland

Nieuw-ZeelandFiordland

Dorst!!

albertensandra

Locatie; Arthurs pass, Nieuw Zeeland. Dat kea’s nieuwsgierige vogels zijn is algemeen bekend. En menigeen kwam na een wandeling tot de ontdekking dat ze ook gek zijn op ruitenwissers en alle andere rubberen onderdelen van een auto. Maar wat ik niet wist is dat ze ook van bier houden. Hoewel je natuurlijk altijd heel braaf je afval in een prullenbak gooit is de eigenaar van dit flesje dat, waarschijnlijk in niet al te nuchtere staat klaarblijkelijk vergeten. Maar ach levert een leuk plaatje op. En nee, ik heb het flesje ook niet weggegooid, de kea wou ‘m niet loslaten ;-)

'382761' door albertensandra '382761' door albertensandra

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Gifkikker

albertensandra

Locatie: Helconia Island Costa Rica Vlak bij Helconia Island is een soort van kikker reservaat waar je onder begeleiding van een zeer enthousiaste gids kikkers kan bekijken. Het voordeel van veel kikkertjes is dat ze niet zo snel hun territorium verlaten dus na goed gekeken te hebben tussen allerlei bladeren zag je al snel wat kikkertjes voorbij springen. Dus mocht je naar CR gaan, dit parkje is zeker de moeite waard. Meer info via zijn facebookpagina: http://www.facebook.com/#!/frogsheaven Klein stukje zelfkritiek, dit was één van de eerste foto’s die ik met een macro en twinflitser maakte dus helaas iets teveel geflitst waardoor sommige plekjes wat uitgebeten zijn….forgive me ;-)

'382142' door albertensandra '382142' door albertensandra

Zuid-AfrikaKalahari woestijn

Zuid-AfrikaKalahari woestijn

Alweer een leeuw

albertensandra

Locatie; Kalahari NP, Zuid-Afrika Ik heb al eerder foto’s geplaatst van deze groep leeuwen die we tegen kwamen in de Kalahari. Maar ach, nog een fraaie portret foto van moeder met welp kan geen kwaad toch????

'382076' door albertensandra '382076' door albertensandra

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Welke moet je kiezen

albertensandra

Locatie; Ranamofana NP, Madagaskar Tja, als je dan je eerste grote kameleon tegen komt moet die natuurlijk uitgebreid op de foto gezet worden. Van dit exemplaar heb ik minimaal 100 foto’s genomen. En dan eenmaal thuis wacht de schone taak welke te kiezen voor het foto album. Volgens mij gaat dit er ééntje van worden maar honderd procent zeker ben ik er nog niet van. Maar een plekje op RR heeft die wel verdiend ;-)

'381588' door albertensandra '381588' door albertensandra

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Liefde is............

albertensandra

Liefde is………………kopjes geven. Locatie; Kruger NP, Zuid-Afrika Mijn laatste inbreng voor het maandthema. Dit stel is al eerder voorbij gekomen maar de affectie van moeder en jong vinden we nog steeds zeer aandoenlijk.

'381585' door albertensandra '381585' door albertensandra

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Liefde is............

albertensandra

Liefde is………………..met elkaar genieten van het ochtendzonnetje. Locatie: Anja NP, Madagaskar Na een paar dagen door Mada gereisd te zijn kon ik eindelijk een mooie foto nemen van zonaanbiddende maki’s. In Anja park waren de maki’s alles behalve schuw en in de vroege ochtend gingen ze mooi poseren.

'381583' door albertensandra '381583' door albertensandra

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Liefde is.......

albertensandra

Liefde is………………..Effe lekker krabben bij elkaar. Locatie; Addo NP, Zuid Afrika Tja, als je nek niet lang genoeg is om bij dat ene jeukende plekje te komen dan vraag je toch iemand om je te helpen. En als dank doe je het ook voor hem/haar ;-)

'381488' door albertensandra '381488' door albertensandra

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Group hug

albertensandra

Locatie, Etosha NP, Namibië Nog maar een fotootje voor het maandthema. Deze groep mongooses gingen lekker bij elkaar liggen nadat ze een heerlijk eitje hadden verorberd. Na elkaar schoongelikt te hebben deden ze een power napje voordat ze weer op pad gingen.

'381485' door albertensandra '381485' door albertensandra

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Cow wash

albertensandra

Locatie; Ergens in Madagascar In het kader van het maandthema deze foto. Onderweg zagen wij toen we een bruggetje over reden een hele groep zeboes in het water. Waarschijnlijk een alledaags gezicht voor onze chauffeur maar niet voor ons. Dus vriendelijk gevraagd om toch maar te stoppen om dit schouwspel eens van wat dichterbij te bekijken. De boer van wie de zeboes blijkbaar waren ging ook het water in om bij gebrek aan een auto toch een andere heilige koe eens een goede wasbeurt te geven.

'381409' door albertensandra '381409' door albertensandra

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Who's watching who

albertensandra

Locatie Kruger NP Zuid Afrika Ik zie de afgelopen dagen veel foto’s van luipaarden voorbij komen en dacht laat ik ook mijn steentje bijdragen. Dit vind ik persoonlijk één van mijn mooiste foto’s van een luipaard. We hadden de tip gekregen om aan ’t eind van de dag naar een bepaald kruispunt te gaan om een luipaard met bijna volwassen jong te zien. En volgens mij hadden meer mensen deze tip gekregen want het stond afgeladen vol met auto’s. Dus beetje mopperend sloot ik achteraan de rij en vreesde dat we niks zouden zien. Maar tot onze grote verassing kwam binnen een minuut het jong eraan, sprong met zijn prooi , een luipaardschildpad, in de boom en klom op een tak die naar ons toe wees. Dus ons plekje bleek één van de mooiste punten te zijn met als ultieme beloning deze fraaie portret van deze schitterende kat die recht m’n lens inkijkt.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik