Alainverhasselt

'557074' door Alainverhasselt '557074' door Alainverhasselt

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Flamingo frenzy

Alainverhasselt

Een van de grote verrassingen tijdens het sabbatical dat ik, samen met mijn vriendin, reizend door Zuid-Amerika besteed heb, was de immens grote en hoge woestijn tussen Uyuni (Bolivia) en San Pedro de Atacama (Chili). Met 4x4 jeeps trokken we in enkele dagen door een landschap dat continu veranderde en onze monden steeds weer deed openvallen. De hoogte (5000m), de bergen, besneeuwde pieken en groepen flamingo's lijken misplaatst op een plek die bekendstaat als een van de droogste woestijnen ter wereld.

'557073' door Alainverhasselt '557073' door Alainverhasselt

Costa RicaCahuita NP

Costa RicaCahuita NP

Op speurtocht in de..

Alainverhasselt

In Nationaal Park Cahuita, in het noordoosten van Costa Rica hadden we, door vroeg uit de veren te gaan, het geluk dat we een ranger troffen die op weg was naar zijn 'patrouille' plek in het park. Onderweg wees hij ons om de haverklap op wildlife dat onszelf compleet aan het oog voorbij zou zijn gegaan. We kregen al snel in de gaten dat we - met telelens in de aanslag - maar beter bij deze ranger aan konden haken... Een van de vele dieren waarop hij ons wees was deze slang, die met zijn langwerpig, spitse vorm en groene kleur nauwelijks opviel tussen het gebladerte.

'557025' door Alainverhasselt '557025' door Alainverhasselt

Costa Rica

Costa Rica

De geelvleugelara's..

Alainverhasselt

De geelvleugelara stond hoog op ons lijstje van dieren die we graag wilden spotten in Costa Rica. In de omgeving van Nationaal Park Corcovado zitten er genoeg en we hadden geluk. Tijdens een mooie strandwandeling zaten een aantal paartjes in de amandelbomen die overal langs de kust staan. Maar ik moest wel geduld hebben voordat ik er ook een kon vastleggen in vlucht!

'557022' door Alainverhasselt '557022' door Alainverhasselt

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

De rode krabben van d

Alainverhasselt

Je komt de rode rotskrab overal tegen op de Galapagos eilanden, vaak in grote groepen. Ze zijn nogal bang aangelegd. Deze krab zat rustig te eten op het strand in Tortuga Bay en leek me ondertussen goed in de gaten te houden.

'557021' door Alainverhasselt '557021' door Alainverhasselt

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Het kleine leven op d

Alainverhasselt

Hoewel het niet de bekendste bewoner is van de Galapagos eilanden, kom je de kleine lavasalamander haast overal tegen. Afhankelijk van het eiland en het dieet hebben ze verschillende kleuren. Deze op het eiland Santiago had een felrode kop en deed net toen ik afdrukte zijn bek open.

'557020' door Alainverhasselt '557020' door Alainverhasselt

Costa Rica

Costa Rica

Costa Rica weg van de

Alainverhasselt

Het Peninsula de Osa is een stukje Costa Rica weg van de toeristen. Hoogtepunten zijn de waterlanden rondom Sierpe, de ongerepte jungle in Corcovado Nationaal Park en de Drake baai. We kwamen net met een bootje terug van een mooie trektocht vol wildlife in Corcovado, toen ik op het strand in de Drake baai deze leguaan spotte. Hij verschool zich tussen de struiken maar trok zich verder weinig van mijn camera aan.

'351587' door Alainverhasselt '351587' door Alainverhasselt

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Landende vliegtuigen.

Alainverhasselt

Zittend, op het strand, wachtend op een vertraagde vlucht, kon ik in de verte de vliegtuigen zien landen op Phuket airport. Dit beeld deed me gelijk denken aan het bekende St. Maarten waar je de vliegtuigen bijna aan kunt raken. Zie dan hier deze foto: ik denk dat Phuket airport (hoe verschrikkelijk toeristisch ook) hier niet voor onder doet.

'351583' door Alainverhasselt '351583' door Alainverhasselt

ThailandAndaman kust

ThailandAndaman kust

Strandbeeld van een..

Alainverhasselt

Veel reclamefoto's laten een opgepoetst beeld zien van hetgeen je te wachten staat op vakantie. Op slechts weinig plaatsen komt het beeld echt overeen met de pracht van de werkelijkheid. Ik hoop dat ik jullie met deze foto de fantastische sfeer van dit eilandje kan over kan brengen. De werkelijkheid doet hier zeker niet voor onder!

'339737' door Alainverhasselt '339737' door Alainverhasselt

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Popnagels en lampen o

Alainverhasselt

De Kettingbrug is de oudste brug van Boedapest. De brug is een sterk staaltje klassiek ingenieurswerk dat mooi in beeld gebracht kan worden door de details die hem zijn charme geven.

'339736' door Alainverhasselt '339736' door Alainverhasselt

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Ouderwetse tram in...

Alainverhasselt

En hier nog een plaatje met 'beweging'. Boedapest heeft nog mooie ouderwetse trams die perfect in het straatbeeld van deze prachtige stad passen. Ik vind het altijd mooi om een icoon als dit tussen kenmerkende architectuur vast te leggen.

'339735' door Alainverhasselt '339735' door Alainverhasselt

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Haastende mensen in..

Alainverhasselt

Een treinstation is altijd een goede locatie om 'beweging' vast te leggen, zeker op een oud 'industrieel' treinstation als dit in Boedapest. Als de zon dan ook nog mooi door de voorgevel schijnt kan het niet meer misgaan!

'311793' door Alainverhasselt '311793' door Alainverhasselt

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Sony Center in Berlij

Alainverhasselt

Het Sony Center in Berlijn! Op de plek waar tijdens de tijd van de Berlijnse muur slechts een groot 'wasteland' lag staat nu een prachtig stukje moderne architectuur. Vooral 's nachts komen de foto's goed tot hun recht...

'311413' door Alainverhasselt '311413' door Alainverhasselt

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Kantoor 'Deutsche...B

Alainverhasselt

Het Sony Center in Berlijn leent zich bij uitstek voor prachtige kleurrijke avondfoto's. Maar ook gebouwen in de omgeving kunnen in de avond mooie plaatjes opleveren zoals het DB hoofkantoor dat ernaast staat. Minder kleurrijk maar daarom nog niet minder geschikt voor fotografie.

'311232' door Alainverhasselt '311232' door Alainverhasselt

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Vuurwerk in Berlijn

Alainverhasselt

Tijdens ons verblijf in Berlijn logeerden wij in het trendy Andel's Hotel. Vanuit de bovenop gelegen skybar had je een mooi uitzicht op de skyline van de stad. Met mijn nieuwe statief en 70-300mm zoomlens wilde in nachtplaatjes schieten van de Fernsehturm aan het Alexanderplatz. Tijdens het schieten brak er blotseling ergens anders aan de horizon een geweldig vuurwerk los. Dan is het natuurlijk makkelijk als je je camera en statief al mooi hebt opstaan en alleen maar hoeft te draaien en klikken :) Dit is het resultaat! Enjoy!

'292724' door Alainverhasselt '292724' door Alainverhasselt

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Ho Chi Minh Mausoleum

Alainverhasselt

Deze foto is genomen meteen na het wisselen van de wacht bij het Ho Chi Minh Mausoleum in Hanoi, Vietnam. Hier ligt het gebalsemde lichaam van 'Uncle Ho' opgebaard net zoals dat van Lenin in Moskou. Een erg indrukwekkend sfeer die het Mausoleum aan Ba Dinh Square weergeeft, precies de koelte die je van een communistisch land verwacht.

'276407' door Alainverhasselt '276407' door Alainverhasselt

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Tuktuk in Bangkok

Alainverhasselt

Een verblijf in Bangkok gaat ongetwijfeld gepaard met een ritje in een tuktuk, een luidruchtige en zwaar vervuilende brommertaxi. Een ritje erin brengt je leven in gevaar, zij het niet door de risico's die de chauffeurs nemen, dan wel door de uitlaatgassen en stofdeeltjes die in je longen terecht komen. Toch is het een niet te missen ervaring als je in Bangkok bent. De kleurrijke tuktuks brengen je tevens in een oogwenk naar de gewenste bestemming, omdat ze wendbaar en snel zijn en zich nooit aan de verkeersregels houden...

'276405' door Alainverhasselt '276405' door Alainverhasselt

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Zonsondergang op Khao

Alainverhasselt

Mijn eerste avond van een zesweekse reis naar Vietnam en Cambodja. Ik had een volle dag overstaptijd in Bangkok. Khao San Road is het backpackersmekka, en er hangt altijd een relaxte en gezellige sfeer. In de late middag is het er nog vrij rustig en de lage zon geeft mooi licht over de straat en het stelletje dat wegloopt...

'276404' door Alainverhasselt '276404' door Alainverhasselt

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Fruitkraampje in...'M

Alainverhasselt

Markten zijn altijd een perfecte gelegenheid tot het maken van kleurrijke drukke plaatjes. Ze geven al gauw goed de sfeer weer die de meeste markten zo aantrekkelijk maken. Zelden draagt de omgeving van de markt sterk bij aan de sfeer die er heerst. In Valencia is dit echter zeer zeker het geval. Hier een fruitstalletje bijna recht onder de grote koepel van de Mercado Central.

'276402' door Alainverhasselt '276402' door Alainverhasselt

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Ciudad de las Artes y

Alainverhasselt

Een stedentripje naar Valencia betekent natuurlijk (minstens) een bezoek aan het Ciuded de las Artes y las Scientias, ontworpen door Santiago Calatrava. Overdag met heldere hemel is het een prachtig plaatje, maar ook 's avonds, door lampen verlicht, is het een prachtige locatie voor fotografie. Deze foto geeft mijns inziens een mooi overzicht van de resultaten van Calatrava's werk...

'263000' door Alainverhasselt '263000' door Alainverhasselt

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Po Klong Garai Cham..

Alainverhasselt

Dit is een foto van de Po Klong Garai towers vlakbij Thap Cham. Het was een verrassend mooie bertop tempel die we bezochten door een gedwongen tussenstop op weg van Quy Nhon naar Mui Ne. Je verwacht het vaak niet, maar dit is weer een van de gevallen waar de reis zelf een waardevolle dagbesteding bleek i.p.v. slechts een noodzakelijk kwaad van A naar B. Een geweldige dag!

'262834' door Alainverhasselt '262834' door Alainverhasselt

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Ta Prohm tempel bij..

Alainverhasselt

En hier Ta Prohm, de welbekende 'Tomg Raider' tempel. Van alle tempels van Angkor vind ik deze de mooiste! Juist door de staat waarin hij verkeert, deels vervallen en overgroeid, heerst er een (mysterieuze) sfeer. Ook niet onbelangrijk: door de schaduw van de bomen is dit zo ongeveer de enige tempel die WEL uit te houden is met de extreme hitte in mei...

'262831' door Alainverhasselt '262831' door Alainverhasselt

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Bayon Temple at Angko

Alainverhasselt

Wie naar Cambodja gaat, komt uiteraard terecht in Siem Reap, bij de tempels van Angkor. Dit is een foto van de Bayon tempel in Angkor Thom. De tempel staat bekend om de vele Budha gezichten die over de hele tempel prijken!

'262829' door Alainverhasselt '262829' door Alainverhasselt

CambodjaPhnom-Penh

CambodjaPhnom-Penh

Koninklijk Paleis...P

Alainverhasselt

Dit is wederom een foto van het Koninklijk Paleis in Phnom Penh. Ditmaal een 'normaal' perspectief foto! Ik wilde hem voor zijn krachtige kleuren toch erop plaatsen...

'259986' door Alainverhasselt '259986' door Alainverhasselt

CambodjaPhnom-Penh

CambodjaPhnom-Penh

Flowers and the Royal

Alainverhasselt

Dit plaatje is er een van het Koninklijke Paleis in Phnom Penh. De typische Khmer bouwstijl is prachtig, en vind je niet alleen in Cambodja, maar ook in Thailand. Echter, waar in Thailand zo ongeveer alle kleuren van de regenboog in de gebouwen worden verwerkt, wordt het kleurenpalet in Cambodja veel beperkter gehouden met voornamelijk de kleuren goud/geel, groen en wit! De gele bloemetjes zijn door de (tuin)architect dan ook goed gekozen...

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 23 | Community-toppers


Stalker Castle. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Stalker Castle door Canipel
2. Review: ManonVerijdt
3. Communitylid van de week: Stefanborkos
4. Nieuwkomer: Stephaniedentek

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik