akerkvliet

'1105427' door akerkvliet '1105427' door akerkvliet

Zuid-AfrikaKwaZulu-Natal

Zuid-AfrikaKwaZulu-Natal

Puur natuur in het...

akerkvliet

Daar ben ik weer. Ik weet dat deze foto misschien niet naar iedereens z'n smaak is maar het is wel puur natuur. Zij blijkt een fantastische jager te zijn en doet het alleen. Ik zie dit liever dan een leeuw op een Game Farm waar zij gevoerd worden en wij weten wel waarom! Niet om vrijgelaten te worden...

'1098149' door akerkvliet '1098149' door akerkvliet

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Koelte

akerkvliet

Misschien iets voor de mensen die last hebben van de warmte een koele roos. Foto heb ik gemaakt tijdens een wandeling op de Veluwe.

'1098142' door akerkvliet '1098142' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Lion untamed

akerkvliet

The nighttime is the right time. Met veel geluk kwamen wij deze knappe kerel tegen ze zijn met z'n tween de ander zal ik volgende keer plaatsen. Foto heb ik gemaakt tijdens een gamedrive in de avond in het Timbavati Game Reserve..

'1097877' door akerkvliet '1097877' door akerkvliet

IndiaBackwaters Van Kerala

IndiaBackwaters Van Kerala

Kerala

akerkvliet

Backwaters van Kerala. Een echte aanrader als je daar bent. Mooi om het leven op de oevers vanaf het water te zien. Ook wat er op het water plaatsvind verbazingwekkend wat er soms vervoerd wordt. Tip: Ga niet voor te goedkoop bij het uitzoeken van een backwaters toer per boot. Dat ik heb wel gemerkt. Een groot verschil van de ene boot of het ander en ook de service kan soms verschillend zijn. Wij hadden een kapitein die meer geïnteresseerd was is drank dus pas goed op..

'1097868' door akerkvliet '1097868' door akerkvliet

India

India

Festival 100 Jaar Sri

akerkvliet

Ter ere van Sri Aurobindowerd er een manifestatie gehouden van de 100ste verjaardag van zijn aankomst in Pondicherry met muziek en dans. Aurobindo Ghose, ook Sri Aurobindo genoemd (Calcutta, 15 augustus 1872 - Puducherry, 5 december 1950) was een Indiaas nationalist en vrijheidsstrijder, yogi, goeroe, hindoe-mysticus, filosoof en dichter. Hij was een van de belangrijke onafhankelijkheidsstrijders van India. Hij stond aan de basis van de integrale yoga. Mirra Alfassa, zijn Franse gezellin en moeder van de door hem opgerichte ashram, richtte na zijn dood in 1968 de leefgemeenschap Auroville op

'1097739' door akerkvliet '1097739' door akerkvliet

AustraliëBlue Mountains

AustraliëBlue Mountains

Three Sisters

akerkvliet

Foto heb ik gemaakt tijdens mijn reis door OZ ik vond de spiegeling van de Three Sisters wel leuk weer eens iets anders als een dier maar daar ga ik morgen mee verder want daar ligt mijn hart nee niet in Australie maar bij de dieren. En ik will jullie bedanken voor het kijken naar mijn geplaatste foto's en leuke reacties.

'1097680' door akerkvliet '1097680' door akerkvliet

NederlandNationaal Park Zuid-Kennemerland / Het Kraansvlak

NederlandNationaal Park Zuid-Kennemerland / Het Kraansvlak

Oeverspin

akerkvliet

De Oeverspin..denk ik kenners kunnen als het niet klopt mij verbeteren leer ik weer wat er in Nederland leeft. Deze knapperd kwam ik tegen op weg naar het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

'1097649' door akerkvliet '1097649' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Nijlpaard

akerkvliet

Vanaf de brug in het Phelwana Game Lodge zag ik deze jonge Nijlpaard die ergens van schrok en er vandoor ging zijn ouders achterlatend aan de oever. Het blijft verbazing wekkend hoe snel zij zichzelf kunnen verplaatsen op het land maar ook in het water.

'1097644' door akerkvliet '1097644' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

The King

akerkvliet

Tijdens de avond safari kwam ik deze knappe man tegen die bijzonder fotogeniek is. Ik was in Shindzela voor 2 nachten onwijs leuke camp trouwens en lekker eten. Dieren zitten dichtbij omdat de kamp niet omheind is, en er is een Hyena die er altijd aanwezig is wel iets anders als een kat..

'1097628' door akerkvliet '1097628' door akerkvliet

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Wilde Hond

akerkvliet

Ja alweer een foto van een wilde hond maar zeg nou eerlijk ze zijn toch mooi en dat moet je vastleggen terwijl zij er nog zijn. En met een beetje geluk kom er ook een tegen of misschien wel een troep. Genetisch onderzoek wijst uit dat Afrikaanse wilde honden geen honden zijn. En dus ook niet afstammen van de wolf. Het is een aparte familie in de biologische stamboom en de naam is dan ook verwarrend. De mooiste naam vind ik persoonlijk de African Painted Dog.. In Kruger zijn er nog maar zo'n 200 die daar leven en zoals gewoonlijk afgeschoten of vergiftigd door boeren, kom op boeren wie was er eerst?

'1097575' door akerkvliet '1097575' door akerkvliet

IndiaKerala

IndiaKerala

Het is feest

akerkvliet

Hier is een groepje die ook meededen aan het feest, met recht aangekleed gaat uit. Het was ook per toeval dat wij hierop gestuit zijn ben je op weg om iets anders te gaan bekijken wordt je hierop getrakteerd...

'1097520' door akerkvliet '1097520' door akerkvliet

IndiaKerala

IndiaKerala

Trommelaars

akerkvliet

Hier was een feest aan de gang, een aantal drumbands, Olifanten en heel veel mensen en kinderen de meeste uitgedost in prachtige kleding, onderweg om een offer te brengen, wij waren op weg om een eiland te gaan bezoeken en kwam dit tegen onderweg, het was nogal een smalle weg dus uiteindelijke zijn wij omgekeerd zonder ons voetjes op het eiland gezet te hebben, maar wel een ervaring met foto's rijker.

'1097429' door akerkvliet '1097429' door akerkvliet

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Leopard

akerkvliet

Ja wat kan ik hier over zeggen? Als je een luipaard tegenkomt heb je al geluk en dat had ik met deze die zo mooi bleef liggen en ook blijkbaar geen last van ons had wel van de Hyena onder de boom die dacht hier valt wat te halen...

'1097425' door akerkvliet '1097425' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

On the wall

akerkvliet

Foto heb ik gemaakt tijdens een overnachting op weg naar Tembe Elephant Park. De hagedis zat er zo mooi bij en een die ik niet veel heb gezien in ZA.

'1097312' door akerkvliet '1097312' door akerkvliet

Zuid-AfrikaMadikwe Game Reserve

Zuid-AfrikaMadikwe Game Reserve

Madikwe

akerkvliet

Foto heb ik en het zwart wit geplaatst om het gevoel van vroeger te geven misschien niet iedereens zijn voorkeur maar ik denk dat het toch sfeervol is. Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Wist je dat Leeuwen tussen de 16 tot 20 uur per dag slapen.. Zij kunnen een snelheid halen van zo'n 80 kmph.. En dat hub hielen de grond niet raken tijdens het lopen. Dat zij ook in Europa voorkwamen in het verre verleden! wat en gemis om ze hier in Europa niet meer te hebben. Prehistorische Leeuwen / De grottenleeuw ook in Nederland hebben geleefd zij waren ook rond de 10% groter als de hedendaagse Leeuw met een schouderhoogte van 120 cm en een lengte van 210 cm deze had ik graag gezien in het wild en wie weet heb ik dat gedaan in een vorige leven maar dat ben ik vergeten..

'1097277' door akerkvliet '1097277' door akerkvliet

Zuid-AfrikaMadikwe Game Reserve

Zuid-AfrikaMadikwe Game Reserve

Jakhals

akerkvliet

Jakhals / Jackal foto heb ik gemaakt in Madikwe. Wist je dat de Jakhals alleen reageert op de roep van een ander Jakhals? Dat zij bijna 65 km per uur kunnen halen. Dat de Ethiopische wolf/ Simien Jackal de meest bedreigde Jakhals is ter wereld er zijn er nog maar zo rond de 500 nog in Ethiopie. En ze zijn ook monogaam...

'1097189' door akerkvliet '1097189' door akerkvliet

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Kirstenbosch Gardens

akerkvliet

Kirstenbosch is een geweldige tuin om te bezoeken als je in Kaapstad bent zeker als je houdt van natuur is het zeker een bezoek waard. Mooie wandelingen maken of op een bankje zitten en genieten van al dit moois met bergen in de achtergrond. Dus spring in de auto of hop on hop off bus en ga er heen, entree is is zo rond de r70 = € 5,00. Foto heb ik gemaakt terwijl ik op een bank lekker zat te rusten. ps: er is altijd wel iets te doen of te zien ik zal de link plaatsen voor evenementen die er plaats vinden de komende tijd. https://www.sanbi.org/event_cat/kirstenbosch/

'1097067' door akerkvliet '1097067' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Mariners Wharf

akerkvliet

Met de hop on hop off bus een tour gedaan "Mini Peninsula Tour", om precies te zijn. Mariners Wharf is een leuke plek om even uit te stappen en te genieten van de zeehonden die hier rond dartelen. Maar ook voor de vergezichten zoals op de foto. Tip: Neem de tijd en geniet van een heerlijke portie Fish & Chips zo onwijs lekker en betaalbaar. Maar pas op de meeuwen weten dat ook en voordat je het weet komen zij ongenodigd aan tafel. Kijk ook even in de plaatselijke winkels. En niet te vergeten, als je vroeg bent neem een kijkje op de vismarkt.

'1096923' door akerkvliet '1096923' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Kgalagadi Tranfrontie

akerkvliet

Foto heb ik gemaakt in het cultural village nabij Xaus Lodge. Zwart Wit vindt ik iets authentieker.. Het Kgalagadi Transfrontier Park is nu bijna 40.000 vierkante kilometer groot, bijna twee keer zo groot als het Kruger National Park. Het is een van grootste beschermde gebieden ter wereld. Het is droog en hier leven hier verrassend veel verschillende dieren die zich hebben aangepast aan de Kalahari woestijn. Zo zie je hier bijvoorbeeld de Kalihari leeuw met zwarte manen, de cheeta, bruine hyena, wilde kat en ook nog voor de vogel liefhebber zijn er vele soorten roofvogels als de vechtarend, berghaan, Afrikaanse steppe-arend en de zingende havik. Een voordeel van het Kagalagadi is dat het er vrij rustig is weinig verkeer dus de kans om hier wild te spoten is vrij groot. Tip: Ga je per 4WD neem genoeg water en benzine mee, aangezien er onderweg geen tankstations zijn. En geen asphalt alleen zand en stenen. En zie je een tegenligger aankomen sluiten je ramen en neem gas terug.

'1096883' door akerkvliet '1096883' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Mashovhela

akerkvliet

Mashovhela Rock Pool is een heilige plaats in de Venda-cultuur, het wordt soms nog gebruikt door traditionele medicijnmannen voor hun regenceremonie. Mashovela is ook bekend als "de plaats waar de trommels worden gehoord", die afkomstig is van een legende over de Venda Koning Thohoiyanda, die een magische 'trommel des doods' had. Wanneer zijn vijanden naderden, sloeg hij op de trom en vielen zij dood neer. Op een avond ging het gerucht dat de koning en zijn trom voorgoed verdween, om nooit meer gezien te worden. Daarna waren er veel verschillende theorieën over waar hij naartoe ging. De meesten geloofden dat de koning was verdwenen in de westelijke Soutpansberg. Het is in de griezelige stilte van deze bergen dat zijn krachtige trommel soms te horen is. De echo op de ruige rotswanden rond de Mashovhela Pool met zijn mysterieuze kracht.

'1096778' door akerkvliet '1096778' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zebras the Gathering

akerkvliet

In Hazyview is het mogelijk om bij Aviation Adventures Flying Club plaats te nemen in een Microlight en zo vanuit de lucht de omgeving te overzien . De uitzicht is adembenemend dat kan ik je wel vertellen met zicht op de Sabie Vallei, de Sabie Rivier die als een groene lint door het landschap kronkelt met de Noordelijke Drakensberg in de achtergrond. En de prijs valt mee.. 10 minutes R420/pp 20 minutes R830/pp 30 minutes R1,050/pp 45 minutes R1,600/pp Ik heb de vlucht gemaakt van 20 minuten maar als ik terugkijk was 30 minuten beter geweest. ps: foto heb ik gemaakt vanuit de Microlight..

'1096760' door akerkvliet '1096760' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Rhinoceros

akerkvliet

Foto heb ik gemaakt in Buffelsdrift nabij Oudtshoorn. Een paar weetjes over de Neushoorn. Wist je dat een Indiaanse Olifant mannetje zijn urine tot bijna 5 meter weg kan spuiten.. Dus niet te dicht in de buurt komen. Dat hun scheet de geur heeft van zwavel .. Dat ze familie zijn van de Zebra..

'1096664' door akerkvliet '1096664' door akerkvliet

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Luipaard

akerkvliet

Weer een tijd geleden dat ik een luipaard ben tegengekomen in Zuid Afrika jammer dat deze wegloopt maar ik heb toch de kans gehad op z'n mooie kop op de foto te krijgen.

'1096647' door akerkvliet '1096647' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Jachtluipaard

akerkvliet

Ja daar zijn ze weer, met z'n tweeën op pad moeder is in de buurt en houd alles in de gaten vanaf de achterhoede. En hun camouflage echt gemaakt is om niet op te vallen in het gras.. Wist je dat er ook jachtluipaarden zijn in Iran zo''n 200 ..En dat ze vroeger rondzwierven in 11 verschillende Aziatische Landen?