akerkvliet

'1096923' door akerkvliet '1096923' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Kgalagadi Tranfrontie

akerkvliet

Foto heb ik gemaakt in het cultural village nabij Xaus Lodge. Zwart Wit vindt ik iets authentieker.. Het Kgalagadi Transfrontier Park is nu bijna 40.000 vierkante kilometer groot, bijna twee keer zo groot als het Kruger National Park. Het is een van grootste beschermde gebieden ter wereld. Het is droog en hier leven hier verrassend veel verschillende dieren die zich hebben aangepast aan de Kalahari woestijn. Zo zie je hier bijvoorbeeld de Kalihari leeuw met zwarte manen, de cheeta, bruine hyena, wilde kat en ook nog voor de vogel liefhebber zijn er vele soorten roofvogels als de vechtarend, berghaan, Afrikaanse steppe-arend en de zingende havik. Een voordeel van het Kagalagadi is dat het er vrij rustig is weinig verkeer dus de kans om hier wild te spoten is vrij groot. Tip: Ga je per 4WD neem genoeg water en benzine mee, aangezien er onderweg geen tankstations zijn. En geen asphalt alleen zand en stenen. En zie je een tegenligger aankomen sluiten je ramen en neem gas terug.

'1096883' door akerkvliet '1096883' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Mashovhela

akerkvliet

Mashovhela Rock Pool is een heilige plaats in de Venda-cultuur, het wordt soms nog gebruikt door traditionele medicijnmannen voor hun regenceremonie. Mashovela is ook bekend als "de plaats waar de trommels worden gehoord", die afkomstig is van een legende over de Venda Koning Thohoiyanda, die een magische 'trommel des doods' had. Wanneer zijn vijanden naderden, sloeg hij op de trom en vielen zij dood neer. Op een avond ging het gerucht dat de koning en zijn trom voorgoed verdween, om nooit meer gezien te worden. Daarna waren er veel verschillende theorieën over waar hij naartoe ging. De meesten geloofden dat de koning was verdwenen in de westelijke Soutpansberg. Het is in de griezelige stilte van deze bergen dat zijn krachtige trommel soms te horen is. De echo op de ruige rotswanden rond de Mashovhela Pool met zijn mysterieuze kracht.

'1096778' door akerkvliet '1096778' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zebras the Gathering

akerkvliet

In Hazyview is het mogelijk om bij Aviation Adventures Flying Club plaats te nemen in een Microlight en zo vanuit de lucht de omgeving te overzien . De uitzicht is adembenemend dat kan ik je wel vertellen met zicht op de Sabie Vallei, de Sabie Rivier die als een groene lint door het landschap kronkelt met de Noordelijke Drakensberg in de achtergrond. En de prijs valt mee.. 10 minutes R420/pp 20 minutes R830/pp 30 minutes R1,050/pp 45 minutes R1,600/pp Ik heb de vlucht gemaakt van 20 minuten maar als ik terugkijk was 30 minuten beter geweest. ps: foto heb ik gemaakt vanuit de Microlight..

'1096760' door akerkvliet '1096760' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Rhinoceros

akerkvliet

Foto heb ik gemaakt in Buffelsdrift nabij Oudtshoorn. Een paar weetjes over de Neushoorn. Wist je dat een Indiaanse Olifant mannetje zijn urine tot bijna 5 meter weg kan spuiten.. Dus niet te dicht in de buurt komen. Dat hun scheet de geur heeft van zwavel .. Dat ze familie zijn van de Zebra..

'1096664' door akerkvliet '1096664' door akerkvliet

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Luipaard

akerkvliet

Weer een tijd geleden dat ik een luipaard ben tegengekomen in Zuid Afrika jammer dat deze wegloopt maar ik heb toch de kans gehad op z'n mooie kop op de foto te krijgen.

'1096647' door akerkvliet '1096647' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Jachtluipaard

akerkvliet

Ja daar zijn ze weer, met z'n tweeën op pad moeder is in de buurt en houd alles in de gaten vanaf de achterhoede. En hun camouflage echt gemaakt is om niet op te vallen in het gras.. Wist je dat er ook jachtluipaarden zijn in Iran zo''n 200 ..En dat ze vroeger rondzwierven in 11 verschillende Aziatische Landen?

'1096582' door akerkvliet '1096582' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Olifant te water

akerkvliet

Kijk eens wat een lol lekker in het water spelen en lekker afkoelen. Hij wou het water niet uit de andere stonden te wachten en uiteindelijk zijn zij ook weer het water ingegaan. Foto zal ik volgende keer plaatsen. Foto heb ik gemaakt tijdens een verblijf in het Clifftop Exclusive Safari Hideaway.

'1096554' door akerkvliet '1096554' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Karooboom Gift Shop

akerkvliet

Tussen Oudtshoorn en Calitzdorp op route 62 kwamen wij deze winkel / cafe / restaurant tegen en dachten waarom niet wordt tijd voor de inwendige mens. Niet snel de bediening maar lekker eten. Aan de straat kant stond deze oldtimer en deze viel als eerste op en wij dachten zo op een afstand wat een plek om te werken.. Maar dichterbij bleek het een pop te zijn..

'1096427' door akerkvliet '1096427' door akerkvliet

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

The King

akerkvliet

Wat moet ik en kan ik zeggen over mijn foto. Het is echt de Koning, the King of Beasts hij lag er zo mooi bij en zo rustig lekker in het zonnetje en ik dacht ik zal jullie ook laten mee genieten van this pussycat...

'1096400' door akerkvliet '1096400' door akerkvliet

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Lolliphant

akerkvliet

Foto heb ik gemaakt in Addo, olifantje was lekker aan het smullen en stond er zo mooi bij dat ik het niet kon laten. Olifanten zijn zo mooi groot of klein en de kleintjes zijn zo onschuldig en toch wordt er ieder jaar worden er 20 tot 30000 afgeslacht en het blijkt dat Nederland zichzelf er ook aan schuldig is. Er was een onderzoek en hieruit blijkt dat 68 procent van het onderzochte ivoor van na 1947 dateert en dus helemaal niet verhandeld had mogen worden! gewoon te koop op marktplaats of bij antiquairs.. Schande.

'1096341' door akerkvliet '1096341' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

De schreeuw

akerkvliet

Bijzondere rots iedereen ziet er wel wat in met een beetje fantasie. Het is mooi maar heeft ook iets triest over zich. Als je er lang genoeg naar kijkt zou het iemand kunnen zijn die pijn lijdt. Kijk maar zelf en laat maar weten wat jij er in ziet..

'1096305' door akerkvliet '1096305' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Houtbaai

akerkvliet

Foto heb ik gemaakt op een uitkijk punt langs de Chapmans peak drive, een kronkelende kustweg tegen de bergen met een prachtig uitzicht over de oceaan die zo’n 600 meter lager ligt! De naam Hout Baai werd gegeven door Jan van Riebeeck. Bij het aan land gaan, trof hij in 1652 een dicht bos aan deze werd ook groot en deels omgehakt voor het bouwen van woningen en het repareren van schepen.

'1096283' door akerkvliet '1096283' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Boulders Beach

akerkvliet

De penguins van Boulders Beach waren hier niet altijd. In 1982 vestigden een paar van deze kleine publiekstrekkers zich op het zachte witte zand tussen de grote granieten keien die het strand beschermen tegen wind en grote, stormachtige golven. Je kunt nu op verschillende plekken bij Boulders Beach (ook wel Boulder Bay genoemd) naar de penguins kijken. Bij het lokale strand of bij het Boulder Visitor Centre. De penguins die je hier ziet zijn trouwens niet zomaar penguins, maar zwartvoetpinguïns. Ze hebben een zwarte snavel, witte buik en zwarte rug. Er zijn inmiddels zo’n 3000 te vinden bij Boulder Bay. Tip: Wil je niet met de auto kan je ook met openbaar vervoer naar Bolders Bay reizen. Pak de trein vanaf het station van Kaapstad tot aan Simon's Town (koop wel een Eerste Class-kaartje). De trein rijdt langs de kustlijn van de Kalk Bay, een ongelooflijk mooie treinrit. Vanuit Simon's Town kun je een wandeling maken van ongeveer 30 minuten door het historische dorp of een taxi nemen. Of de nieuw gelanceerde City Sightseeing Cape Point Explorer deze stopt ook bij Boulders op weg naar Capepoint en het is zowel handig en betaalbaar. Zie de volgende link : https://www.citysightseeing.co.za/destinations/cape-town/products/cape-point-explorer-tour

'1096253' door akerkvliet '1096253' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Threesome

akerkvliet

Voor de Lord Milner Hotel in Matjiesfontein stonden deze drie dames te wachten op vervoer na een werkzame dag in het Hotel. Zij zijn uitgedost in periodieke kleding en dat is wel bijzonder om te zien dat het oude coloniale sfeer in het Hotel behouden blijft.

'1096062' door akerkvliet '1096062' door akerkvliet

Zuid-AfrikaPretoria

Zuid-AfrikaPretoria

Pretoria

akerkvliet

Wat is er mooier dan een treinreis al is het maar een korte van Pretoria naar Kaapstad een "once in a lifetime experience". voor de gewone reiziger maar ik heb een aantal mensen ontmoet die er meer als 10 erop hadden zitten. Het is ook een ontmoetings plek voor verschillende culturen, the rich and infamous en wij dan de doorsnee reizigers die een keer iets bijzonders mee wilde maken.. Ik kan het iedereen aanraden doe het een keer, schiet uit je slof voor een bijzondere treinreis voor 2 nachten en zie een klein stukje Zuid Afrika vanuit een ander perspectief.

'1096048' door akerkvliet '1096048' door akerkvliet

NederlandHaarlem

NederlandHaarlem

Spin

akerkvliet

Deze spin kwam ik een bak in het centrum tegen ik zag wat glinsteren en zag toen pas de kleur op zijn kaken, ik vermoed dat dit een mijnspin is maar mocht dat niet zo zijn, mijn excuses hiervoor. Dat er meer als 45.000 soorten bestaan niet te geloven en de soorten en maten, sommige zijn mooi en andere gewoon eng. Moet je eens voorstellen dat de gewone huisspin tien keer groter zou zijn? brrr

'1095995' door akerkvliet '1095995' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Small Striped...Sword

akerkvliet

Small Striped Swordtail / Graphium policenes is een vlinder uit de familie van de pages. Ik weet dat het misschien niet de mooiste foto is of mooiste closeup maar vanuit een rijdende auto heb ik de foto gemaakt in Welgevonden en is toch aardig gelukt. Iedereen bedankt voor de attente reacties op mijn vorige foto's wordt enorm gewaardeerd.

'1095954' door akerkvliet '1095954' door akerkvliet

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Addo Elephant Park

akerkvliet

Foto heb ik gemaakt in het Addo Olifanten Nationale Park. Addo Olifanten werden eerst door niet aflatende jacht door kolonisten,jagers en stropers hierdoor was er nog maar een kleine populatie over in de begin jaren van 1900 . Door een bevel in 1919 van Major PJ Pretorious werd er in een jaar tijd zo'n 114 olifanten afgeslacht. In 1931 bleven er slechts 11 olifanten over en werd een nationaal park uitgeroepen in een poging om deze wilde dieren te beschermen, maar de omheining die de dieren in het gebied hield was niet toereikend en de dieren werden één voor één verloren, tot 1954 toen een olifantsbestendig hek was eindelijk opgericht. Vandaag zijn er meer dan 450 olifanten gevonden in het wildreservaat en de bevolking floreert.

'1095935' door akerkvliet '1095935' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Jachtluipaard

akerkvliet

Hier een foto van moeders die de omgeving in de gaten houdt terwijl de twee kleintjes verder zijn gelopen. Tip: Welgevonden Game Reserve is onwijs mooi, niet ver van Johannesburg een kleine 300 km rijden, en iets anders als Kruger. Het is overzichtelijker door dat er weinig bomen staan daar tegenover wel veel hoog gras daardoor zijn de Jachtluipaarden niet zo makkelijk om te spotten. Het is ook verhoudingsgewijs niet duur om hier te verblijven tenminste dat vind ik zelf kijk eens op www.specials4africa.com of in voor de nieuwsbrief van www.welgevondengamereserve.orgschrijf dus ga er een keer heen en maak het mee.

'1095807' door akerkvliet '1095807' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Lilac Rollers

akerkvliet

Hier een foto van Ma of Pa met de kleine. De Lilac Breasted Roller, Vorkstaartscharrelaar, Coracias Caudata, is een prachtig gekleurde vogel met een groen hoofd, lila keel en borst, een blauwe buik en nog helderdere blauwe vleugelveren. Beide geslachten hebben dezelfde kleur. Deze soort wordt gevonden in heel Oost- en Zuidelijk Afrika. De vogels leven in open bosland en savannah, en gebieden te struikgewas. Alle Scharrelaars, inclusief de lila breasted rollers, zijn zeer territoriaal. Er wordt ook gedacht dat ze monogaam zijn. De soort nestelt zich in boomgaten, evenals in termietenheuvels. Ze kunnen ook gebruik maken verlaten specht of ijsvogel nesten. Zowel mannen als vrouwen broeden de 2 tot 4 eieren die zijn gelegd. De Lilac Roller heeft een onderscheidende baltsvlucht, waarbij ze duiken van extreme hoogte, wiegend en rollend door de lucht, terwijl ze luid en doordringend krijsen. Ze worden vaak alleen of in paren op telefoondraden en boven in bomen gezien, op de uitkijk naar voedsel deze bestaat - voornamelijk uit insecten zoals sprinkhanen en grote kevers, schorpioenen, slakken en af ​​en toe hagedissen.

'1095720' door akerkvliet '1095720' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Lilac Roller in...Wel

akerkvliet

Vorkstaartscharrelaar / Lilac Roller. Engelse naam vind ik mooier maar dat is persoonlijk. Diner voor de kleine zo te zien, grappig dat heel veel mensen die ik heb gesproken deze vogel nog niet hebben gezien laat staan op de foto hebben gekregen. Als ik Zuid Afrika ben kom k ze altijd tegen waar ik ook ben.. Puur toeval denk ik..

'1095708' door akerkvliet '1095708' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Rust

akerkvliet

Weer een foto gemaakt in het Welgevonden Game Reserve. Twee jonge Jachtluipaarden die even aan het rusten zijn terwijl moeder de wacht houdt en vooral ons in de gaten houd. Hier zie je het gemak van een draaibare scherm kan je toch wat lager komen om een foto te maken terwijl je in een Landrover zit.

'1095598' door akerkvliet '1095598' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Opgeblazen

akerkvliet

Denham's Bustard / Denhams Trap foto heb ik gemaakt in het Welgevonden Game Reserve. Mooi om zijn Ballonvertoning te zien, meestal gegeven vanaf prominente heuvels, voornamelijk in natuurlijke vegetatie, soms in geploegde velden of gecultiveerde weiden, blaast het mannetje de nek op (mechanisme onzeker) en richt hij de verborgen witte nek- en borstpluimen op. Veren worden met mantels gewaaierd tot een breed kastanjepaneel, het hoofd ingetrokken en zijn snavel omhoog gericht, vleugels worden uit gewaaierd en hij kan 1 uur lang opgeblazen blijven staan. Hij staat, loopt langzaam als hij op de versier toer is, de intensiteit van het scherm varieert. Op het hoogtepunt van het vertonen verandert de felgekleurde mantel in de richting van het vrouwtje met de witte nek zichtbaar op meer dan 2 km afstand.

'1095407' door akerkvliet '1095407' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Baviaanskloof

akerkvliet

Baviaanskloof Nature Reserve wat een geweldige omgeving om te bezoeken, lekker rustig weinig toeristen Zuid Afrikanen kennen het wel, buiten de gebaande paden zijn ze altijd wel te vinden. Het is een rijkdom van endemische plantensoorten, interessante culturele erfgoed en de overvloed aan vogels en dieren leven, het gebied biedt volop gelegenheid voor openluchtrecreatie voor zowel de avontuurlijke als de minder avontuurlijke toerist. Heerlijk 4wd gebied..