agrotewal

'1068279' door agrotewal '1068279' door agrotewal

FrankrijkLanguedoc

FrankrijkLanguedoc

Even mijn veren glad.

agrotewal

Als je alleen naar de snavel van de vogel kijkt, heb je niet het idee dat het een gewone blauwe reiger is. De snavel is felgekleurd iets wat tijdens het broedseizoen gebeurd. Deze reiger had samen met een aantal anderen een prachtige plek gevonden voor een nest. Op een klein eilandje tussen de takken van wat boompjes, geweldig om te zien hoe de vogels af en aan vliegen met nest materiaal. Deze foto heb ik genomen in februari in de Camargue, een paar maanden later hadden de vogels allemaal jongen en was de snavel weer normaal van kleur. Wil je ook reigers van dichtbij zien broeden, dan is het Ornithological Park of Pont de Gau een perfecte plek. De wilde vogels broeden op eilandjes en storen zich niet aan pottenkijkers. Het adres is RD 570 Lieu dit Pont de Gau, 13460 Les Saintes-Marie de la Mer, Frankrijk

'1067559' door agrotewal '1067559' door agrotewal

MarokkoChefchaouen

MarokkoChefchaouen

Chefchaouen een...gez

agrotewal

Chefchaouen een stad in het Rifgebergte trekt veel toeristen en dat is ook heel logisch. Het stadje ligt in een bijzonder mooi landschap van bergen en het hele centrum is blauw geschilderd. De gevels, de deuren en kozijnen maar ook het straatwerk worden ieder jaar opnieuw blauw geschilderd. Een eeuwenoude traditie waarover verschillende verhalen de ronde doen. Zo wordt er gezegd dat er gedurende de vijftiende eeuw, tijdens de Spaanse Inquisitie, de Sefardische Joden onderdak zochten in Chefchaouen. Ze verfden hun huizen poederblauw, wat de kleur van goddelijkheid is in het Judaïsme. Ook gaan er verhalen dat de reden dat de huizen blauw zijn, is omdat bewoners de huizen in die kleur verfden omdat het vliegen weg zou houden. Wie het weet mag het zeggen, voor mij is Chefchaouen een heerlijke stad waar je nog steeds de mensenmassa kunt ontwijken door 's morgens voor 10 uur of 's middags na 5 uur de stad in te gaan.

'1066905' door agrotewal '1066905' door agrotewal

MarokkoMeknes

MarokkoMeknes

Aan het einde van de.

agrotewal

Dwalend door de straatjes van een grote stad en helemaal opgaan in het Marokkaanse leven. Dat is iets wat in Meknes nog makkelijk kan. Vlakbij het mausoleum kun je via wat steegjes in het oude centrum terecht komen en uren rondlopen zonder een toerist tegen te komen. Hier zijn alleen nog vriendelijke behulpzame mensen te vinden en geen namaak gidsen of geprikkelde mensen die een foto nemen als een misdaad beschouwen. De foto past goed bij mijn stemming, na een hele bizarre week waarin de site overspoeld werd met foto's van mensen die op de valreep mee wilden doen aan de lopende wedstrijd reisfotograaf van het jaar, lijkt nu de rust weer te keren. Ik hoop dat de RR's die nu foto's plaatsen ook geïnteresseerd zijn in andermans foto's.

'1066090' door agrotewal '1066090' door agrotewal

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Duinen van goud zo ve

agrotewal

Duinen veranderen in fluwelen dekens met de kleur van goud, dat is wat de laatste stralen van de zon doen met bergen zand. De magie van de Sahara wordt verstrekt bij zonsopkomst en zonsondergang. Na dagen wandelen in de woestijn, iedere keer verder en langer durf ik het aan, de beklimming van het hoogste duin. Gewapend met mijn camera, een wandelstok en een fles water ga ik op pad. Vast van plan te genieten van een zonsondergang die zijn weerga niet kent. Mijn blote voeten laten sporen na in het hete mulle zand en mijn stok een mooi rond gaatje. Zonder de stok gaat het niet lukken, mijn slechte heup heeft hulp nodig. Het is afzien, zeker het laatste stuk naar de top. Iedere tien stappen die ik neem, worden gevolgd door een pauze. Hijgen, omhoog kijken en een lichte twijfel. Ga ik het redden?? En dan een tiental meters voor ik de top bereik zie ik hem staan... Een flauwe glimlach om zijn mond, ik zwaai en hij wuift terug. Dat maakt me even sterk, ik kan niet en zal niet opgeven terwijl zo'n jonge gozer naar me kijkt. Vastberaden kijk ik weer op en zie dat de jongeman naar beneden rent, alsof hij wil laten zien hoe makkelijk het lopen op de duinen is. Ik druk mijn voeten vaster in het zand en slaag erin om wat foto's van hem te maken, zonder dat ik door mijn verzwakte knieën zak. Pas later zie ik dat er ook een karavaan het duin opkomt. Is Erg Chebbi nog een bestemming buiten de gebaande paden en weg van de mensenmassa?? Ik kan volmondig ja zeggen, al moet je er soms wel een stukje voor de woestijn in gaan. Wil je ook genieten van het magische landschap, dan zijn er talloze hotels te vinden aan de rand van de woestijn. Wij overnachten in Erg Chebbi in onze camper bij Kanz Erremal hotel Merzouga, een hotel waar een kleine camping bij hoort. Dit authentieke hotel biedt al overnachtingen aan vanaf 34 euro per nacht. In je eigen tent, caravan of camper betaal je ongeveer 5 euro per nacht.

'1065340' door agrotewal '1065340' door agrotewal

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

De Karlsbrug bij...zo

agrotewal

Een zonsopkomst boven de Karlsbrug in Praag, is niet direct iets waar je aan denkt als je het motto van Columbus volgt. Een bestemming buiten de gebaande paden, zonder massa's toeristen. Toch heb ik het een paar dagen uitgeprobeerd. Natuurlijk hoopte ik op een lege brug met misschien een verliefd koppel wat elkaar kust op de brug. Iedereen kent die afbeeldingen wel denk ik. Wat schetst mijn verbazing als ik in oktober mee maak dat er zelfs in het donker, een uur voor de zon opkomt, al veel mensen op de brug lopen. Het is niet anders, Praag is relatief goedkoop en enorm populair bij veel toeristen. Ik neem dan maar genoegen met een brug die bijna leeg is, bij het zachte eerste zonlicht van een mooie dag. Ik heb wel het gevoel dat ik de mensenmassa voor ben, maar buiten de gebaande paden is hier niet meer mogelijk. Ondanks een wat tegenvallende ervaring had ik het voor geen geld willen missen, de sprookjesachtige sfeer hangt nog steeds boven de brug.

'1064668' door agrotewal '1064668' door agrotewal

MarokkoMeknes

MarokkoMeknes

Bab Mansour badend in

agrotewal

De mooiste stadspoort van Marokko is volgens mij Bab Mansour in Meknes, de zuilen die aan weerskanten van de poort staan, zouden afkomstig zijn de oude Romeinse nederzetting, Volubilis. Overdag is het een drukte van belang bij de poort, veel touringcars braken daar de toeristen uit die een dagje genieten van Meknes. Na een uur of vijf verdwijnen de meeste toeristen en zijn de poort en het tegenovergelegen plein weer van de locals. De poort is gebouwd in 1731-1732 en is de belangrijkste toegangspoort van de stad die omringd werd door een 25 km lange muur. Op de dag van de foto werd er een tentoonstelling geopend, waarschijnlijk iets wat vooral jongere Marokkanen aantrok. De belangstellenden waren allemaal Marokkanen, al kun je dat uit de kleding niet afleiden.

'1064436' door agrotewal '1064436' door agrotewal

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Indiana Jones in Erg.

agrotewal

De mannen van de woestijn hebben een diepe indruk op mij achtergelaten, met een glimlach en altijd in voor een praatje slaan ze zich door het leven, wat voor hen vaak armoe troef is. De leider van deze karavaan scoort bij mij nog meer punten, omdat hij zoals je duidelijk kunt zien, rotzooi weggegooid door argeloze toeristen, mee terug neemt naar de bewoonde wereld. Dat ik dol ben op Erg Chebbi is vast al bij iedereen al bekend, maar wat misschien een nieuwtje is, is mijn absolute filmheld Indiana Jones. Al meer dan 35 jaar smelt ik weg als ik Indy over het witte doek zie gaan. Je kunt je dus vast wel voorstellen wat er door mij heen ging op het moment dat deze karavaan in beeld kwam. Geleid door kordate Marokkaan verscheen Indiana Jones op een hoog duin, relaxt rijdend op een dromedaris. Ik heb mezelf niet in de arm geknepen maar mijn camera het werk laten doen. En ja hoor zelfs uren later op de laptop was mijn idool nog duidelijk te zien. Dus nog een hele goede reden om naar dit magische gebied te gaan, sprookjes komen hier nog uit.

'1064368' door agrotewal '1064368' door agrotewal

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Gekke bekken trekken

agrotewal

Wanneer ik in het Krugerpark ben zorg ik altijd dat ik bij de poort sta voor hij opengaat. De tijden verschillen iets, maar het is eigenlijk net na de zonsopkomst. Je mag immers niet op eigen gelegenheid door het park rijden in de duisternis. Je bent zelden alleen maar toch is het zo vroeg in de morgen stil in het Kruger. De meeste mensen rijden snel weg in de hoop roofdieren te zien voor ze in het struikgewas verdwijnen. Natuurlijk wil ik ook graag leeuwen zien, maar ik houd mijn ogen open voor al wat mijn pad kruist. Zo was ik heel blij met deze impala die aan leek te geven waar hij jeuk had aan de ossenpikkers op zijn rug. Over de ossenpikkers bestaat nog een misverstand, zo werd er lange tijd gedacht dat de vogel zijn gastheer hielp met het verwijderen van parasieten en zichzelf zo een eiwitrijk dieet verschafte. Natuurlijk eet de ossenpikker de teken op, maar zelf gedraagt hij zich ook als een parasiet. Hij vergroot namelijk de wond die de teek heeft gemaakt om zo bloed te kunnen drinken bij zijn gastheer. Ook eet hij het liefst de volgevreten teken op, zodat er eigenlijk weinig preventieve werking uitgaat van zijn bezoek.

'1064284' door agrotewal '1064284' door agrotewal

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Warm welkom in Erg...

agrotewal

Dagenlang breng ik iedere zonsopkomst en zonsondergang door in de magische duinen van Erg Chebbi. Daardoor ken ik veel kameeldrijvers van gezicht en zij kennen mij. Iedere dag gaan ze op pad om toeristen weg te brengen naar hun bivak in de Sahara of om ze op te halen na een nacht onder de sterren. Ik loop vaak een stuk met ze mee en dat weten ze te waarderen. Vrouwen alleen in Erg Chebbi, ik heb ze niet veel gezien. Maar alleen al voor dit mooie gebaar en zijn stralende lach verlang ik vaak terug naar deze bijzondere plek. Contact maken met de kameeldrijvers is niet moeilijk, ze spreken vaak behoorlijk Engels en zijn altijd in voor een praatje. Een warmer welkom heb ik in Marokko niet gehad en ondanks wat bijzondere ontmoetingen met woest aantrekkelijke mannen, heb ik me nergens zo veilig gevoeld als daar. Wil je de mensenmassa's ontwijken in Erg Chebbi, sta vroeg op, ga een duin verder en loop dan zelf naar de top, de karavanen met dromedarissen volgen vaak een vaste route.

'1064232' door agrotewal '1064232' door agrotewal

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Bijzonder om te zien.

agrotewal

Het Krugerpark zit vol verrassingen als je er maar voor open staat. Niet alleen de roofdieren zijn een attractie voor mij. Zo zag ik deze vleermuis in de ochtend aan een zoldering hangen, met zijn oogjes open hield hij mij goed in de gaten. Natuurlijk heb ik wel eerder vleermuizen gezien maar nog nooit hangend vlak boven mij, in het daglicht met de ogen open. Het velletje lijkt me erg zacht maar dat kan ook gezichtsbedrog zijn.

'1064203' door agrotewal '1064203' door agrotewal

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Bruidje op de...Karls

agrotewal

Ik ben een paar dagen heel vroeg op gestaan om de Karlsbrug in alle vroegte nog voor de zon opkomt vast te leggen. Het heeft me verrast hoeveel mensen hetzelfde idee hebben. Ik ben zeker niet alleen, zelfs nog 6 uur in de ochtend op een grijze dag in oktober lopen er veel anderen. Jammer maar het is niet anders. Eén dag heb ik veel mist en de volgende dag komt de zon stralend boven de horizon. Bruidjes zijn er op beide dagen in overvloed, in eerste instantie dacht nog wat een mooie trouwlocatie of in ieder geval een mooie plaats om de foto's te maken. Tot ik er achter kwam dat op beide dagen dezelfde bruidjes rond liepen. Waarschijnlijk gewoon modellen die niet anders doen dan poseren voor een mooie foto.

'1064161' door agrotewal '1064161' door agrotewal

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Een eenzame boom in..

agrotewal

Om de zon boven het Krugerpark te zien opgaan zal je met een excursie mee moeten gaan. De poort gaat namelijk voor de individuele automobilist pas open als het al licht is, schemerig dat wel, maar toch is de zon al boven de horizon. Mijn laatste dag in het Kruger begin ik altijd met een excursie om maar zoveel mogelijk tijd in het park door te kunnen brengen. Toevallig is er op mijn foto nog een eenzame boom te zien, die kan nog mee even met de eenzame bomen oproep mee doen.

'1064105' door agrotewal '1064105' door agrotewal

DuitslandSaksen

DuitslandSaksen

Doorkijkje net na de.

agrotewal

Wanneer je de zonsopkomst mee wilt maken bij de Bastei in de Saksische Schweiz dan is het verstandig om ver voor de zon opkomt aanwezig te zijn. Zeker in oktober was het er erg druk met Duitse fotografen die de beste plekjes ingenomen hadden. Als je een stukje verder loopt heb je een heel mooi zicht over de omgeving en het dorpje Rathen. Dit uitzicht is zeker in het nog zachte ochtendlicht heel mooi. Over het dorpje zegt Wikipedia: Rathen is een gemeente en plaats in de Duitse deelstaat Saksen, en maakt deel uit van de Landkreis Sächsische Schweiz-Osterzgebirge. Rathen telt 340 inwoners. (Wikipedia)

'1064058' door agrotewal '1064058' door agrotewal

Spanjebardenas-reales

Spanjebardenas-reales

Bijzondere lucht bove

agrotewal

Na jaren ben ik dit jaar weer teruggegaan naar Bardenas. Ik ben zeker niet teleurgesteld het is nog net zo speciaal als in mijn herinnering. Natuurlijk heb ik geboft met de prachtige wolken aan de blauwe lucht. Maar dit bijzondere NP is een bezoek waard ook al het weer niet zo meezit. Hieronder een korte verklaring over het ontstaan van dit gebied. De bodem van de Bardenas Reales ontvangt de materialen die ontstaan zijn door de erosie van de bergketens. De materialen afkomstig van de Pyreneeën en de Iberische Hooglanden zijn verschillend van aard waardoor een ongelijk landschap ontstaat.. Eenmaal afgezet, werden deze sedimenten van zandsteen, klei en slib, door de eeuwen heen, vaak afgedekt door de herhaalde overstromingen van de rivier Ebro. Hierdoor ontstond een landschap van terrassen.

'1063999' door agrotewal '1063999' door agrotewal

DuitslandSaksen

DuitslandSaksen

Net niet alleen.. maa

agrotewal

Dat de zonsopkomst bij de Bastei heel mooi is heb ik in vorige foto's al laten zien. Het is zeker de moeite waard om vroeg op te staan zelfs als je niet helemaal alleen van dit mooie gebied kan genieten. Veel Duitse fotografen komen speciaal voor de brug, maar loop je een stukje verder dan ben je net zo eenzaam als de boom op de foto. Zodra de pendelbusdienst op gang komt na 10.00 uur neemt de drukte erg toe. Maar ook dan is het een kwestie van een ander pad nemen om de mensenmassa te ontwijken. Ik had helaas geen zonnekap mee, dus ook deze foto heeft wat last van flare.

'1063974' door agrotewal '1063974' door agrotewal

FrankrijkLanguedoc

FrankrijkLanguedoc

Een geweldig moment

agrotewal

Tienduizenden flamingo's overwinteren in de Camargue. Je kunt veel vogels zien door gewoon over de snelwegen in Zuid Frankrijk te rijden. In kleine watertjes zijn groepjes flamingo's druk met het zoeken naar voedsel. De grootste concentratie is te vinden in de Camargue, dat heeft vooral te maken met de omgeving. Heel veel lagunen, meertjes en moerassen bieden de vogels in deze (Rhone)delta voldoende te eten. Toch zijn er honderden flamingo's die de makkelijk manier kiezen. In het parc ornithologique de Pont-de-Gau worden de flamingo's in de winter bijgevoerd. Het is een magisch moment als de vogels aan komen vliegen en pal voor je camera landen in het water. Wil je dit ook eens zien, het adres is RD 570 Lieu dit Pont de Gau, 13460 Les Saintes-Marie de la Mer, Frankrijk. Dagelijks geopend, alle dieren die je daar kunt zien zijn wild zodat je nooit van tevoren weet wat je kunt verwachten. Het is absoluut niet druk in dit park en je kunt er uren wandelen.

'1063948' door agrotewal '1063948' door agrotewal

NamibiëFish River Canyon

NamibiëFish River Canyon

Eenzame boom 6

agrotewal

Wat grappig een oproep voor eenzame bomen, ik dacht er talloze te hebben maar dat viel tegen, vaak staan er toch nog wat bomen om de eenzame boom heen. Dan maar een oudje uit Namibië. De lucht heeft de hoofdrol maar het is een eenzame kokerboom. Aan de kleuren heb ik niets hoeven doen dat zijn gewoon de kleuren van de zonsondergang in Namibië.

'1063868' door agrotewal '1063868' door agrotewal

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Een vreemde snuiter

agrotewal

In het voorjaar ga ik graag met een macro lens aan de slag. Natuurlijk is het gebruik van een macro lens niet aan het seizoen gebonden, maar op de een of andere manier gebruik ik in de winter zelden deze lens. Het insect op de foto is een snuitkever, een grappig uitziende kever waar tuinders niet heel blij van worden omdat ze nogal wat schade aan de gewassen kunnen aanbrengen. Op internet lees ik net dat er meer dan 60 000 soorten kevers zijn, ongelooflijk toch.

'1063818' door agrotewal '1063818' door agrotewal

MarokkoMeknes

MarokkoMeknes

Uitslapen in het...zo

agrotewal

Uitslapen op zondag, dat is vast iets waar deze vrouw niets van weet. Zij leeft op straat in Meknes en slaapt waar en wanneer het haar zo uitkomt. Ik vind het altijd heel vervelend om zwervers te zien, toch is het in Marokko iets waar ik niet om heen kan. Gelukkig zijn de Marokkanen zelf meestal vriendelijk tegen de minder bedeelden en geven ze vaak een paar dirham. Meknes is één van de koningssteden maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Marrakesh of Fes zijn er veel minder toeristen en kan je nog heerlijk op ontdekking gaan zonder lastig gevallen te worden.

'1063770' door agrotewal '1063770' door agrotewal

MarokkoTafraout

MarokkoTafraout

Wandelparadijsje bij.

agrotewal

Tafraout is een stadje in het zuiden van Marokko. Het ligt in de Anti Atlas en wordt omringd door prachtige bergen. Omdat het voorjaar hier al heel vroeg in het jaar begint is het een hele fijne plek voor mensen die overwinteren in Marokko. Het is een rijk stadje doordat veel mannen te werk zijn gegaan in Europa en geld op stuurden naar hun families. Het stadje is beroemd door het amandelfestival wat eind februari of begin maart plaatsvindt, het feest houdt nauw verband met de bloeiende amandelbomen. Je kunt er heerlijk kamperen op een van de vele campings of vrij staan met de camper tussen de palmbomen. Alle wandelpaden starten direct in het stadje en bieden ook de geoefende wandelaars voldoende uitdaging. Op de foto is het uitzicht te zien over de vallei. Het is een panoramafoto dus veel mooier in de vergroting.

'1063743' door agrotewal '1063743' door agrotewal

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Teveel om te tellen

agrotewal

Is het Krugerpark een bestemming buiten de gebaande paden?? Een lastige vraag, wanneer je 's morgens vroeg de poort uitgaat heb je hele stukken van het park helemaal voor jezelf. geen verkeersopstoppingen of tegenliggers. Het moment van deze foto is nog vroeg in de morgen, ik stond met maar één andere auto. Nog nooit had ik zo'n grote groep leeuwen gezien en in eerste instantie was ik zo verbluft dat ik vergat foto's te nemen, meer dan 20 drinkende leeuwen. Veel tijd om na te denken kreeg ik niet van de leeuwinnen, voor ik me goed en wel geïnstalleerd had, werd door 1 leeuwin een seintje gegeven en 1 voor 1 verdwenen ze in het hoge gewas. Na 5 minuten was er geen leeuw meer te zien. Mij in euforie achterlatend.. Dit is voor mij het mooiste moment in mijn ZA reis geweest vorig jaar.

'1063709' door agrotewal '1063709' door agrotewal

DuitslandSaksen

DuitslandSaksen

Herfst in de...Sächsi

agrotewal

Nu de winter op het punt staat zijn intrede te doen en de laatste bladeren van de bomen vallen, een foto waarop de kleuren van herfst goed te zien zijn. Genieten van de herfstkleuren, met die gedachte in mijn hoofd zijn we vorige maand naar Duitsland en Tsjechië gegaan. In oktober barst de kleurenpracht daar helemaal los, het is iets eerder dan in Nederland. Het ertsgebergte met zijn grillig gevormde rotsen heeft heel veel bomen en is voor mij altijd een feestje om te bezoeken. Dit gebied in de omgeving van Pirna, met als bekendste attractie de Bastei, was ons eerste doel. Deze Bastei is een brug waar Wikipedia het volgende over zegt: De Bastei vormt al meer dan 200 jaar een toeristische attractie. Reeds in 1824 werd een houten brug gebouwd om verschillende rotsen onderling bereikbaar te maken voor bezoekers. In 1851 werd deze brug vervangen door de huidige Basteibrug, die opgebouwd is uit zandsteen. Wil je net als ik genieten van de zonsopkomst boven de Bastei, er is een hotel op loop afstand van de brug. Maar voor 3 euro kun je met je camper overnachten bij een P+ R op zo'n 3 km van de attractie. Er is een goede busverbinding, die helaas alleen tussen 10.00 uur 's morgens en 18.00 uur 's avonds rijdt.

'1063668' door agrotewal '1063668' door agrotewal

PortugalAlentejo

PortugalAlentejo

Begroetingsritueel

agrotewal

Broedende ooievaars op hoge rotsen voor de kust van Portugal. Het is ongelooflijk en fascinerend om te zien hoe de vogels af en aan vliegen om hun jongen van water en voedsel te voorzien. Al eerder ben ik er naartoe gegaan, op het idee gebracht door het Columbus magazine. Je kunt dit zelf zien in het Parque Natural do Sudoeste Alentejano, de vogels broeden er vanaf april tot eind juni op verschillende plaatsen aan de kust. Het nest op de foto maakt deel uit van 5 nesten op de rotsen in de omgeving van Odeceixe. Je kunt in dit dorpje aan de baai overnachten in B&B of zoals ik in de camper op een camperplek in de duinen. De ooievaars op deze foto begroeten elkaar zodra een van hen terugkeert op het nest. Dit ritueel wilde ik dolgraag vastleggen, vandaar dat ik dit jaar twee dagen op een klif heb gezeten met mijn camera in de aanslag. Het is zo bijzonder om mee te maken hoe de ooievaars klepperen en hun koppen achterover buigen als onderdeel van hun begroeting.

'1063596' door agrotewal '1063596' door agrotewal

MarokkoChefchaouen

MarokkoChefchaouen

Pauw pauw laat je...v

agrotewal

Pauw, pauw laat je veren zien, veel verder dan dit kom ik niet. En toch is dit volgens mij maar één regel uit een versje over een pauw. Ach wie het weet mag het zeggen. Al jaren probeer ik een pauw op de foto te zetten met de veren opgestoken. Het is me nog niet gelukt als ik een paar pauwen zie op het pleintje in Chefchaouen. Alles wordt tegenwoordig uit de kast getrokken om geld te verdienen. Zo mag je met een ara of pauw op de foto. De animo is minimaal, maar gelukkig voor mij heeft de man 2 mannetjes meegenomen en dat zorgt voor wat rivaliteit en de witte vogel stak zijn veren heel mooi op. Omdat fotograferen in Marokko moeilijk ( zo niet onmogelijk is ) geef ik de eigenaar geld om tijd met de vogels door te brengen. Eindelijk lukt het me...