agrotewal

'1115370' door agrotewal '1115370' door agrotewal

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Vlieg met me mee..

agrotewal

Net als deze zwaan kiezen wij er voor om straks de vrijheid tegemoet te gaan. Al is dat heel betrekkelijk, hier weet ik wat we mogen en kunnen doen en verderop in Marokko is het nog onzeker. En vrijheid om te reizen en te gaan en staan waar we willen is ook in Europa nog niet aan de orde. Hopelijk blijft het allemaal de goede kant opgaan en komen ook de laatste achterblijvers, niet alleen wij, terug naar huis.

'1115351' door agrotewal '1115351' door agrotewal

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Afscheid nemen

agrotewal

Afscheid nemen, ik heb er moeite mee. Mijn laatste dag in Erg Chebbi, ik heb me er veel bij voorgesteld. Bedden verschonen, wassen veel wassen en nog een laatste keer naar Hassi Labied en Merzouga en natuurlijk nog een wandeling in de duinen. Hoe anders dan de werkelijkheid. Tot een uur of 11 is het mooi weer, een blauwe lucht en dat is zeldzaam in deze tijd van het jaar. De lucht is al meer dan 10 dagen gevuld met zand, dus vaal geel en zeker niet mooi. Dat het heet zou worden wist ik van tevoren. Zo'n 40 graden is normaal. Maar dat de ergste storm van deze vakantie huis zou houden hier in de woestijn wist niemand. Zand, wind en geen uitzicht. Zand in de kasten, in de koelkast, in mijn schone bed en wassen die overnieuw gedaan moeten worden. De stroom valt uit, geen internet meer, kortom afzien. Alles potdicht in de camper maar het fijne stofzand zit overal. Al uren gutst het water langs mijn lijf en toch zie ik er tegenop om morgen weg te gaan. Weg van een fijne plek, die zeker een plek in mijn hart heeft, op pad naar het noorden. Onzeker waar we mogen overnachten en wanneer we over kunnen met een boot. De foto heb ik genomen tijdens een zeldzaam mooie zonsopkomst, die ik maar 1 keer in de drie maanden dat ik er ben heb meegemaakt.

'1115325' door agrotewal '1115325' door agrotewal

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Dichtbij huis..

agrotewal

Dichtbij huis, slaat op mijn woonplaats en niet op de plek waar ik al meer dan 9 weken vastzit. Julianadorp een dorp zo'n 8 km ten zuiden van Den Helder. Heeft een prachtig strand, met pieren en strandhuisjes. Ik woon daar vlakbij en kan gewoon even op de fiets een kijkje nemen. En toch doe ik het te weinig, ik zou er vast geweest zijn tijdens de crisis als de mogelijkheid er was geweest. Enfin eentje van vorig jaar, tijdens een lange warme zomeravond genomen. Bij eb zoeken mensen naar garnalen en krabbetjes.

'1115312' door agrotewal '1115312' door agrotewal

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Stil gebed..

agrotewal

Vanaf onze vaste plek bij Kans Erremal hebben we een mooi uitzicht op de duinen. Jammer genoeg heeft de buurman besloten er een soort camping van de maken met allemaal grote witte plastic iglo's. Daarom nog maar een foto van de vorige reis, zonder de wanstaltige tenten die jullie nog van mij tegoed houden. Deze man komt regelmatig bij het hotel langs en als het tijd is voor zijn gebed, gaat hij eerst uitgebreid zijn voeten, handen en gezicht wassen voor hij neerknielt in het warme zand.

'1115285' door agrotewal '1115285' door agrotewal

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Er zit beweging in..

agrotewal

Er lijkt wat beweging te komen in de lock down van Marokko.. Er wordt veel gesproken over versoepeling van de regels. Zo rijden er weer enkele taxi's en mogen heel beperkt wat cafés en restaurants open zijn, voor het afhalen van een hapje en een drankje. Maar onze beweging zit hem voornamelijk in het feit dat we genoeg hebben van de extreme hitte en nu ook toestemming hebben om naar het Noorden te gaan. Ik hoop dat het een verstandige beslissing zal zijn, in het midden en noorden van Marokko zijn wel corona slachtoffers, hier in de Sahara zijn geen besmettingen. De eerste afvaarten die naar Europa gaan zijn vanaf 5 juni, maar het blijft afwachten of we mee kunnen.

'1115258' door agrotewal '1115258' door agrotewal

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Rennen door het...wat

agrotewal

Wanneer je in het Krugerpark wil overnachten en olifanten wilt zien is het restcamp Olifants een slimme keus. Je kunt vanuit het kamp heel mooi over de rivier kijken waar veel te zien is. In de buurt van het kamp leven grote kuddes olifanten zodat je alle kans hebt deze mooie dieren te zien. Altijd een genot om naar te kijken als ze bij het water komen. Het is of het kleintje zijn moeder bij wil houden, hij geniet van het rennen door het water.

'1115239' door agrotewal '1115239' door agrotewal

Spanjesalamanca

Spanjesalamanca

Straatje in Salamanca

agrotewal

Salamanca is een oude Spaanse stad waar je een heerlijke stedentrip kunt maken. Het heeft veel bezienswaardigheden, kathedralen, het huis met de schelpen, een hele oude universiteit en een geweldig bruisend Plaza Mayor. Omdat er veel studenten wonen in de stad is het er levendig en ook niet al te duur. Dit is een van de vele kleine straatjes, badend in het laatste zonlicht.

'1115220' door agrotewal '1115220' door agrotewal

LetlandKuldīga Municipality

LetlandKuldīga Municipality

Na de watervallen..

agrotewal

Al eerder heb ik wat foto's geplaatst van de breedste watervallen van Europa. Dit moois kun je zien in Letland, ze zijn ongeveer 270 meter breed. Je kunt de watervallen in de zomer zelfs wandelend oversteken en met de camper daar overnachten is geen probleem. Op deze foto kun je zien hoe de rivier verder loopt na de watervallen. Langs de rivier lopen wandelpaden. De Ventas rumba, is een 240 meter brede natuurlijke waterval in de Venta. Het is de breedste waterval in Europa en wordt tijdens de overstromingen tot 270 meter breed. De hoogte van de watervallen varieert van 1,80 tot 2,20 meter, afhankelijk van het waterniveau in de rivier. Je kunt met de bus vanuit Riga naar Kuldiga reizen , het stadje waar de waterval te zien is.

'1115219' door agrotewal '1115219' door agrotewal

MarokkoMeknes

MarokkoMeknes

Afkoelen in Meknes

agrotewal

De extreme hitte die grote delen van Marokko de afgelopen dagen in zijn greep hield, boet aan kracht in.. Het is hier al dagen heet en iedere avond storm zodat alles dicht moet. Niet echt fijn. Maar ik heb geen klagen, het kan altijd minder goed. Deze vrouw in Meknes moest haar kinderen wassen bij de kraan waar mensen normaal gesproken hun drink water uittappen. Het is vertederend en triest om te zien tegelijkertijd.. Meknes één van de vier koningssteden is een hele fijne stad, weinig toeristen zeker als je de kleine straatjes neemt kom je niemand tegen. Met de camper kun je bij de oude gevangenis overnachten vandaar ben je in 5 minuten in het centrum.

'1115157' door agrotewal '1115157' door agrotewal

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Een mooie baai

agrotewal

De baai bij Moulay Bousselham is ideaal voor een mooie zonsondergang. Er liggen altijd wat vissersbootjes op de kant en met een beetje geluk vliegen er meeuwen voorbij. Ik bofte helemaal want in de verte is ook nog net een klein bootje te zien. Je kunt hiervandaan ook met een bootje de baai in om de flamingo's op te zoeken. De vissers nemen je graag voor een habbekrats mee het water op. De camping bij deze mooie plaats is één van de weinige in Marokko die mensen met een camper nog toelaat, tijdens de coronacrisis. Deze plaats wordt dan ook veelvuldig aangedaan door mensen die de warmte ontvluchten en afwachten of er nog een boot gaat.

'1115127' door agrotewal '1115127' door agrotewal

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Verstopt..

agrotewal

Vlakbij het rest camp Sukuza in het Krugerpark is een schuilhut gemaakt. Daar mag je uit de auto en kun je over een rivier en een poeltje kijk waar vogels af en aan vliegen. Er zitten wat ijsvogels en grotere dieren komen er om te drinken. Als je hier direct nadat de poort opengaat heen rijdt heb je alle kans om in alle rust van het moois te genieten. Deze krokodil zwom ook in het watertje heen en weer in de hoop iets lekkers te verschalken.

'1115107' door agrotewal '1115107' door agrotewal

FrankrijkLanguedoc

FrankrijkLanguedoc

Reflectie in overvloe

agrotewal

Veel toeristen komen er niet, wel wat natuurliefhebbers uit eigen land, schoolkinderen en vogelaars. Ik heb het over Ornithological Park of Pont de Gau, in de Camargue. Het is de plek om te genieten van de wilde flamingo's, ooievaars, ijsvogels, de zwarte ibis, witte reigers, koereigers, beverratten, boomkikkers, vlinders en libellen enfin te veel om op te noemen. In het park waar de vogels naar believen kunnen vertrekken of broeden, lopen een paar mooie wandelpaden. Er zijn vlonders in het park en een aantal vogelkijkhutten, zodat je op gelijke hoogte met de vogels bent. Kortom een aanrader voor mensen die naar Zuid Frankrijk gaan. Het park is het hele jaar door geopend, toegang bedraagt 7,50, gratis parkeren. Je mag zelfs na sluitingstijd nog in het park zijn, een draaisysteem maakt dat je dan nog wel het park uit maar niet meer in kunt. Het adres is: RD 570 Lieu dit Pont de Gau, 13460 Saintes-Maries-de-la-Mer, Frankrijk

'1115093' door agrotewal '1115093' door agrotewal

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Met stil verlangen...

agrotewal

Ik zou willen dat ik een nijlpaard was. Heerlijk de hele dag luieren in een poeltje water, wat stoeien met vrienden en familieleden en verder alleen maar aan land komen om te eten. De hittegolf die weer Marokko in zijn greep houdt, maakt dat ik het liefs kijk naar foto's met water veel water. Om in te liggen, om af te koelen en mijn onlesbare dorst te lessen. Deze nijlpaarden lagen in ieder geval heerlijk te relaxen bij zonsopkomst, door vroeg op pad te gaan in het Krugerpark maak je alle kans zelf zoiets te zien.

'1115070' door agrotewal '1115070' door agrotewal

BulgarijeRila-klooster

BulgarijeRila-klooster

Het Rila klooster

agrotewal

Tijdens de reis door Bulgarije hebben we het beroemde Rila Klooster bezocht. Een hele mooie plek die veel bezoekers trekt, voornamelijk Bulgaren. De toegang tot het klooster is gratis. Als je 's morgens vroeg komt, is het er zeker nog stil. Het klooster is geopend van 08.00 uur tot 18.00 uur. Het Rila klooster ligt in het Rila gebergte in Bulgarije, zo’n 120 kilometer ten zuiden van Sofia. De officiële naam van deze plek luidt: het Klooster van Sint Ivan van Rila. Het is vernoemd naar een kluizenaar, Ivan Rilski, die werd vereerd vanwege de vele wonderen die hij verrichte. Ivan Rila (ook wel Johannes van Rila genoemd), wordt gezien als een van de belangrijkste heiligen van de Bulgaars-Orthodoxe kerk. Het klooster is door de volgelingen van Johannes van Rila gesticht. In de tiende eeuw werd hier op deze plek een gemeenschap van monniken gevormd. Ten tijde van de middeleeuwen had het klooster een leidende rol wat betreft het orthodox christendom. Begin 19e eeuw werd het kloostercomplex verwoest door een brand. In de jaren die volgden, werd het klooster herbouwd. Het complex bevat ongeveer 1000 kamers en kloostercellen. Het is mogelijk om vanuit Sofia een georganiseerde tour te maken naar het Rila klooster (bijvoorbeeld bij Rila Monastery Bus). Je bent dan wel bijna de hele dag onderweg, aangezien het zo’n 2 uur reizen is. Wij hebben wij het klooster op eigen houtje bezocht. Dat was prima te doen. Je volgt vanuit Sofia de snelweg (hoofdweg) naar het zuiden richting Griekenland. Een paar kilometer voor Blagoëvgrad neem je de afslag (weg 107) naar het oosten. Op de borden staat het ‘Rilski Manastir’ aangegeven. Vanaf hier is het nog zo’n 30 kilometer rijden (drie kwartier) totdat je bij het klooster bent. Het kan niet missen: je blijft deze weg volgen totdat je het klooster ziet.

'1115043' door agrotewal '1115043' door agrotewal

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

De Zuid Afrikaanse...

agrotewal

De Zuid Afrikaanse visarend lijkt op de Amerikaanse zeearend die afgebeeld staat in het wapen van de Verenigde Staten. De spanwijdte van deze indrukwekkende vogel is ongeveer 165 cm, een flinke jongen, maar hij valt hiermee toch in de categorie kleinere zeerarenden. De vogel maakt een karakteristiek geluid, vaak hoor je hem eerder dan je hem ziet. Ze houden ervan om op een tak bij het water te zitten. Op zoek naar een prooi, vis maar ook kleinere zoogdieren en aas worden gegeten. Ze leven in paren en zijn in heel Zuidelijk Afrika te zien. Zowel aan de kust als in het binnenland.

'1115030' door agrotewal '1115030' door agrotewal

MarokkoChefchaouen

MarokkoChefchaouen

De straatjes van...Ch

agrotewal

Bij de overzichtsfoto van Chefchaouen van eerder vandaag hoort natuurlijk ook een straatje van dit bijzondere stadje. Ik kan me zo voorstellen dat er in deze tijd geen toeristen rondlopen, maar ik ben wel nieuwsgierig of ze hun handel buiten zetten.. Je kunt op de foto goed zien dat er veel verschillende kleuren blauw zijn. De foto heb ik gemaakt aan het begin van de avond, dan zijn de meeste toeristen verdwenen en keert de rust weer terug in de blauwe straatjes. Overigens is het alleen het centrum binnen de stadsmuren blauw geschilderd, daar buiten zijn nog veel meer aantrekkelijke straatjes, maar die zijn niet blauw gemaakt.

'1114999' door agrotewal '1114999' door agrotewal

MarokkoChefchaouen

MarokkoChefchaouen

Uitzicht op...Chefcha

agrotewal

Waar of niet waar, er doen veel verschillende verhalen de ronde waarom het stadje zo mooi blauw is. Dit is er een van.. Chefchaouen is in 1471 opgericht als basis voor de Berberstammen uit het Rifgebergte om aanvallen op de Portugezen in Ceuta uit te voeren. De stad breidde zich in 1494 uit met de komst van moslims en joodse vluchtelingen uit Granada. Zij bouwden witgekalkte huizen met kleine balkons, pannendaken en patio’s, die Chefchaouen zijn Spaanse looks gaven. De lichtblauwe kleur die Chefchaouen nu heeft, werd geïntroduceerd in 1930. Blauw is een belangrijke kleur in het Jodendom en daarbij blijven de huizen er koeler door. (met dank aan Reisjunk info) Wat ik zeker weet, is dat Chefchaouen een bezoek meer dan waard is. Er wel 50 verschillende tinten blauw gebruikt worden. Ieder jaar worden de gevels opnieuw geschilderd. De ligging van het stadje is geweldig en je kunt er heel mooi wandelen. Er is een camping boven de stad, van waar je met een gigantische trap zo naar het centrum loopt. Er komen veel toeristen, maar de meeste met een touringcar. Dat betekent dat er voor 10 uur 's morgens geen toeristen zijn en tegen de avond zijn de meeste weer vertrokken.

'1114978' door agrotewal '1114978' door agrotewal

MarokkoTafraout

MarokkoTafraout

Klaar voor de start..

agrotewal

Het amandelfestival wordt jaarlijks gevierd met muziek, dans, een markt en verschillende races. Eén daarvan is een paardenraces, waarbij de mannen als ware krijgers uitgedost over de vlakte racen. Een machtig mooi gezicht, zeker als ze hun antieke geweren af vuren. Het festival is dit jaar jammer genoeg op de valreep afgelast. Alle tenten waren al opgezet, maar Corona heeft ook hier roet in het eten gegooid. Tafraout is een welvarend stadje in de Anti- Atlas en veel mensen met een camper brengen hier een bezoek. In het zogenaamde keteldal mogen de camperaars tussen de palmbomen staan voor een luttel bedrag. Er komt dagelijks een auto met water langs en op loopafstand is sinds kort een sani station gemaakt.

'1114964' door agrotewal '1114964' door agrotewal

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Alleen

agrotewal

Factor 5, ik voel me een echte ontdekkingsreiziger. Dat is wat ik voor deze foto heb aangeklikt, meer om het gevoel aan te geven zoals ik het de afgelopen dagen heb, als een daadwerkelijke ontdekkingsreiziger. Het suikerfeest is aangebroken en de dagen hiervoor was het stil, nog stiller dan gewoon tijdens de coronacrisis. Ik was dikke vrienden geworden met een jonge dromedaris hier op het terrein, maar zelfs die is opeens verdwenen. We mogen vandaag en morgen niet op pad, winkels zijn gesloten. Ik kijk naar buiten geniet van het uitzicht, maar voel me ook verloren. Niet weten wanneer we weg kunnen, is zo nu en dan heel vervelend. Maar ik heb geen klagen, er is elke dag zon, genoeg eten en voldoende water. En ach de mensen, als ik een zeldzaam exemplaar zie is die vriendelijk.. Toch denk ik terug aan toen.

'1114940' door agrotewal '1114940' door agrotewal

MarokkoFez

MarokkoFez

Schrikken

agrotewal

Schrikken, niet zo zeer voor mij als wel voor de man die zijn handeltje naar buiten deed. Voor hij en ik er erg in hadden stond hij al op de foto, pech voor hem een gelukje voor mij. In Fez zijn de mensen niet blij met je als je een foto wilt maken, dus dit is een meevallertje. Zoals je op de foto kunt zien is het rustig in het straatje. De meeste winkeltjes sluiten tussen de middag en er zijn dan ook niet veel toeristen. Wil je met een camper genieten van Fez, dan kun je midden in het centrum bij Bab Boujeloud overnachten op het grote parkeerterrein. Het is er niet gezellig, maar om optimaal van de stad te genieten is het een uitkomst.

'1114915' door agrotewal '1114915' door agrotewal

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Wegwezen!

agrotewal

Een olifant is de baas en dat zullen de andere dieren weten ook. Wanneer een olifant drinkt komen er zelden tegelijk anderen bij staan. In ieder geval niet bij een geïrriteerde bul. Deze foto heb ik gemaakt bij een waterplaats waar veel dieren zeker in de droge tijd graag gebruik van maken. Het is daarom verstandig om te wachten ook als er geen dieren zijn. De gnoe had ook dorst maar moest echt zijn beurt afwachten.

'1114900' door agrotewal '1114900' door agrotewal

LetlandKuldīga Municipality

LetlandKuldīga Municipality

Hoe heerlijk kan het.

agrotewal

Hoe heerlijk kan het zijn om verkoeling te zoeken in een waterval als de temperatuur oploopt. In juni vorig jaar waren we bij Ventas Rumba, de breedste waterval van Europa. Het was die dag tropisch warm en sommige mensen gingen gewoon in de waterval zitten. Het is ook mogelijk om van de ene kant naar de andere kant te waden, maar dat heb ik met mijn camera maar niet uitgeprobeerd. Het grootste voordeel van deze watervallen zijn de onbekendheid. Geen toeristen te zien, alleen maar Letten. In de omgeving kun je heel mooi wandelen. In de buurt van de watervallen mag je in de camper overnachten. De Ventas rumba, is een 240 meter brede natuurlijke waterval in de Venta. Het is de breedste waterval in Europa en wordt tijdens de overstromingen tot 270 meter breed. De hoogte van de watervallen varieert van 1,80 tot 2,20 meter, afhankelijk van het waterniveau in de rivier. Je kunt met de bus vanuit Riga naar Kuldiga reizen , het stadje waar de waterval te zien is.

'1114883' door agrotewal '1114883' door agrotewal

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Praia da Marinha bij.

agrotewal

Praia da Marinha, een baai, een mooi strand en kliffen waar je geweldig op kunt wandelen. Ik zou er nu graag even uitwaaien, de hitte in de woestijn lijkt van geen ophouden te weten. Wind is er genoeg, alsof je de hele tijd in een föhn zit. Daarom maar een foto van vroeger, in de tijd dat ik gewoon nog kon gaan en staan waar ik wilde. Net als ieder ander verlang ik terug naar het gewone leven. Praia da Marinha, is een van de vele mooie stranden in Portugal waar het zeker in het voorjaar erg rustig is.

'1114866' door agrotewal '1114866' door agrotewal

Zuid-AfrikaNoordwest Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaNoordwest Zuid-Afrika

Kokerboom bij...zonso

agrotewal

Wij zijn onderweg naar Kgalagadi NP en besluiten ook Augrabies NP aan te doen. Het park is vooral bekend door de watervallen, maar die vallen ons erg tegen. Het is maar een zielig stroompje en toch is het een park wat ik wel zou aanbevelen. Er zijn andere diersoorten te zien dan elders. Zo zijn er Hartmann's Mountain zebra's te zien en de felgekleurde Broadley's lizzard die alleen hier te vinden is. In het park staan ook veel mooie kokerbomen. Waarvan er hier ééntje op de foto te zien is. De karakteristiekste boom in het park is de gigantische aloë (Aloe dichtoma), die meer algemeen bekend is als de kokerboom. De boom is perfect aangepast aan het droge woestijnachtige klipgebied van de Nama Karoo en kan de arme grond benutten en buitengewone temperaturen weerstaan. De boom, die ongeveer 5 meter hoog wordt, wordt de kokerboom genoemd omdat de Bosjesmannen de zachte takken ervan gebruikten om kokers voor hun pijlen van te maken. De boom bloeit in de winter en trekt grote aantallen vogels en zelfs bavianen met zijn zoete nectar aan. (met dank aan Wikipedia)

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 21 | Community toppers

Black Death. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Agadir van Ait Kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Black Death door Dreamer666
3. Topblog: Pats! door Doppie
4. Communitylid van de week: Jomo01
5. Nieuwkomer: DeReisdame

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik