Aacmjonkergouw

'427740' door Aacmjonkergouw '427740' door Aacmjonkergouw

Birma

Birma

Aung San Suu Kyi

Aacmjonkergouw

Nogmaals Mingun. Aankomend met de boot staan op de oever souvernier verkoopster je op te wachten. Deze is wel bijzonder met een T-shirt met de afbeelding van Aung San Suu Kyi. Had 5 -6 jaar geleden veel ophef gegeven.

'427739' door Aacmjonkergouw '427739' door Aacmjonkergouw

Birma

Birma

Mooie lach

Aacmjonkergouw

Mingun, een plaatsje zo'n drie kwartier varen van Mandalay. Enkela bezienswaardigheden zoals de onafgebouwde pagode en de sneeuwwiite Set taw ya pagode. Een nog steeds relatieve rustige plaats het bezoeken waard. En op straat kom je dan deze man tegen.

'427090' door Aacmjonkergouw '427090' door Aacmjonkergouw

BirmaMandalay

BirmaMandalay

U-Bein brug

Aacmjonkergouw

De bekende U-Bein brug nabij Mandalay. Er wordt veel overgeschreven en ja hij is mooi en lang. Maar om een leuk plaatje te schieten zoals hierboven heb je wel heel veel geduld nodig omdat het een een van de top tien atrakties in Birma is en dus heeeeel toeristisch.

'427087' door Aacmjonkergouw '427087' door Aacmjonkergouw

BirmaBagan

BirmaBagan

Doneren

Aacmjonkergouw

De handen van de een zittende gouden Boedha in de Ananda tempel vlak bij oud Bagan. Het is vrij gebruikelijk om een donatie te doen. En zo tussen de vingers van deze Boedha levert een leuk plaatje op.

'426709' door Aacmjonkergouw '426709' door Aacmjonkergouw

Birma

Birma

Ma-U

Aacmjonkergouw

Tussn Mandalay en Bagan een stop gemaakt in een klein plaatsje Ma-U. Houten huisjes een marktje en wat kinderen die wierookstokjes maakte. Tussen een aantal pagodes zag ik wat roods. Bij nadere inspectie waren dat een aantal jonke monnikken. Deze jonge wilde wel even voor mij poseren.

'426708' door Aacmjonkergouw '426708' door Aacmjonkergouw

Birma

Birma

Jonge monnik

Aacmjonkergouw

Ten westen van de stad Monywa ligt een grottencomplex Hpo-win-daung waarin nissen diverse kleine en grote boedha's zijn opgesteld. Ook de kleurrijke wandschilderingen zijn het aanzien waard. Er lopen wel veel apen rond en dat is niet altijd even fris met bloten voeten. Op een van de trappen kwam ik deze jonge boedist tegen.

'426614' door Aacmjonkergouw '426614' door Aacmjonkergouw

BirmaMandalay

BirmaMandalay

Verbazing

Aacmjonkergouw

De Soon U Ponnya pagode in Saigaing nabij Mandalay. Deze jonge non is net zo geinterreseerd en vol verbazing over alles wat ze ziet als wij.

'426613' door Aacmjonkergouw '426613' door Aacmjonkergouw

BirmaMandalay

BirmaMandalay

Wachten

Aacmjonkergouw

Amarapura een plaatsje nabij Mandalay is een klooster, Mahagandayon Kyaung waar ´s-morgens om 10.00 uur de monniken in twee parralellen rijen met hun bedelnappen naar de binnenplaats lopen waar zij hun eten krijgen en in een grote (open) eetzaal opeten. Het enige nadeel is dat het inmiddels is uitgegroeid tot een toeristische atraktie met toeristenbussen bij de entree.

'426465' door Aacmjonkergouw '426465' door Aacmjonkergouw

BirmaMandalay

BirmaMandalay

Verkoopstertje

Aacmjonkergouw

In de Kuthodaw pagode met 729 witte miniatuur pagodes staan 5000 stenen met de complete tekst van de Triipitaka, het boedhistische heilige schrift. Daar troffen we dit "bloemen" meisje met ook wel een hele leuke tanaka op haar gezicht.

'426463' door Aacmjonkergouw '426463' door Aacmjonkergouw

BirmaMandalay

BirmaMandalay

Schoolreisje ?

Aacmjonkergouw

Boven op de top van Mandalay Hill in de Sutaungpyi pagode bestaande uit vele spiegeltjes en heel mooi mozaiek op vloeren, wanden en pilaren dit groepje gespot. Het leek of zij net als wij ook een dagtripje maakte.

'426253' door Aacmjonkergouw '426253' door Aacmjonkergouw

EcuadorSierra Centraal

EcuadorSierra Centraal

IJle lucht

Aacmjonkergouw

Op weg naar de parkeerplaats op 4800 meter hoogte van de berg Chimborazo kwamen we deze Vicunas tegen. Dit zijn verwanten van de Lama's en Alpaca's maar zien er veel sierlijker uit. Op de achergrond de Chimborazo.

'426251' door Aacmjonkergouw '426251' door Aacmjonkergouw

EcuadorCotopaxi NP

EcuadorCotopaxi NP

Handelen

Aacmjonkergouw

Zondag markt in Pujili een plaatsje tussen Latacunga en Quilotoa. Alles wordt er verhandeld van vlees, vis, groente en fruit tot hardware. En allemaal op z'n zondags

'425912' door Aacmjonkergouw '425912' door Aacmjonkergouw

EcuadorCotopaxi NP

EcuadorCotopaxi NP

Lunchuur

Aacmjonkergouw

Onderweg van Latacunga naar Quilotoa een lunchstop gemaakt in een klein dorpje en daar wat rond gelopen. Deze dames wilde zich wel/niet laten fotograveren. Waren een beetje schuchter. Over het algemeen werd er in Ecuador afwijzend gedaan als ik mensen (op markten) wilde fotograveren.

'425909' door Aacmjonkergouw '425909' door Aacmjonkergouw

EcuadorQuilotoa meer

EcuadorQuilotoa meer

Huiswaarts

Aacmjonkergouw

Laat in de middag een wandeling gemaakt rond het meer van Quilotoa op zo'n 3800 meter hoogte. Hier passeert en vader met dochter (?) mij op weg naar huis.

'425544' door Aacmjonkergouw '425544' door Aacmjonkergouw

NamibiëFish River Canyon

NamibiëFish River Canyon

Zonsondergang 2

Aacmjonkergouw

Vlak voordat het donker werd zijn we vertrokken bij een uitkijkpunt van Fish River Canyon. Toen we 5 minuten op weg waren keek ik achterom en zag deze spectaculaire kleuren in de lucht. En ja hoor.. de truck was een welkome verrassing.

'425543' door Aacmjonkergouw '425543' door Aacmjonkergouw

NamibiëFish River Canyon

NamibiëFish River Canyon

Zonsondergang

Aacmjonkergouw

Na een bezoek laat in de middag aan Fish River Canyon (de moeite waard) vond ik dit wel een leuk plaatje van een eenzame kokerboom bij zonsondergang.

'425428' door Aacmjonkergouw '425428' door Aacmjonkergouw

BirmaShan

BirmaShan

Wegen

Aacmjonkergouw

Op de markt in Aung Ban. Alles wordt met de "hand" gewogen. Van een geijkte weegschaal hebben ze daar waarschijnlijk nog nooit gehoord. Wel leuk.

'425426' door Aacmjonkergouw '425426' door Aacmjonkergouw

BirmaShan

BirmaShan

Mooie ontmoeting

Aacmjonkergouw

Van Kalaw naar met de trein naar de lokale markt in Aung Ban zat deze mooie oude dame voor het (open) raam. Een afstand van ca. 10 km en toch 30 minuten met de trein. Een belevenis op zich.

'424917' door Aacmjonkergouw '424917' door Aacmjonkergouw

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Studeren 2

Aacmjonkergouw

En er is natuurlijk ook wat ontspanning. Het bezoek aan het Shwe Yaunghwe Kyaung klooster is het bezoeken waard. Niet alleen vanwege de foto's aan de buitenzijde maar om het gehele klooster complex.

'424916' door Aacmjonkergouw '424916' door Aacmjonkergouw

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Studeren

Aacmjonkergouw

Ja ik heb ze ook. Alleen is dit een foto aan de binnenzijde van het She Yaunghwe Kyaung klooster bij de plaats Nyaung Shwe. Er wordt hard gestudeerd.

'424807' door Aacmjonkergouw '424807' door Aacmjonkergouw

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Weven

Aacmjonkergouw

Ook deze foto is gemaakt in het weversdorpje in het Inle meer. In een grote weversplaats zat deze oude man maar ook zo'n vijf oude vrouwen op een traditionele (Aziatische) manier te weven.

'424805' door Aacmjonkergouw '424805' door Aacmjonkergouw

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Gespot

Aacmjonkergouw

Midden in het Inle meer zijn diverse dorpjes waarvan de huizen zijn gebouwd op palen. Deze foto heb ik gemaakt in een weversdorpje waar wat kinderen buiten aan het spelen waren en moeder(?) een oogje en het zeil hield.

'424669' door Aacmjonkergouw '424669' door Aacmjonkergouw

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Naar huis

Aacmjonkergouw

Vader en zoon gaan na een dag vissen op het Inle meer naar huis. Het is in de praktijk erg leuk om te zien hoe ze met een been waarin een roeispaan wordt geklemt zich voort bewegen. Op deze foto niet te zien.

'424667' door Aacmjonkergouw '424667' door Aacmjonkergouw

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Marktdag 2

Aacmjonkergouw

Ook deze foto heb ik gemaakt op dezelfde markt als de foto van gisteren. Het is niet echt moeilijk om de mensen op de markt te fotograveren. Ze kijken echter wel weg maar laten het toe.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik