a.ooms

'455005' door a.ooms '455005' door a.ooms

PeruArequipa en Lago Titicaca

PeruArequipa en Lago Titicaca

Vulkaan El Misti

a.ooms

De Misti is een actieve vulkaan (5822 meter hoog), gelegen nabij de zuidelijke stad Arequipa. El Misti is de bekendste vulkaan van Peru. Gelegen tussen de vulkanen Chachani (6075 m) en Pichu Pichu (5669 m) staat de Misti bekend als de 'gentleman'. De vulkaan staat verder bekend om zijn symmetrische kegel.

'455002' door a.ooms '455002' door a.ooms

ChiliAntofagasta

ChiliAntofagasta

Geisers El Tatio

a.ooms

Vroeg op vandaag, 5 uur, voor een excursie naar de El Tatio geisers op 4300 meter hoogte. De reden van het vroege vertrek is dat de geisers bij het opwarmen van de aarde, dus bij zonsopkomst, op zijn actiefst zijn, een spektakel dat u niet mag missen. Ruim 40 geisers en warmwater vullen hier het blikveld, onder het toeziend oog van vulkanen die de grens met Bolivia vormen.

'454671' door a.ooms '454671' door a.ooms

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Salar de Uyuni, dag 3

a.ooms

Vanuit San Pedro de Atacama start het avontuur naar Uyuni. In drie dagen leggen de 4WD-jeeps circa 650 kilometer af door het ruigste en meest ontoegankelijke deel van de Altiplano. Het gebied tart elke beschrijving. Gestolde lavastromen, vulkanen, surrealistische rotsen, warmwaterbronnen, gekleurde meren en eindeloze zand- en zoutvlakten die je voortdurend een tijdloos gevoel geven. Vandaag kom je dan eindelijk aan op de twaalfduizend vierkante kilometer grote zoutvlakte van Uyuni.

'454670' door a.ooms '454670' door a.ooms

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Salar de Uyuni, dag 2

a.ooms

Vanuit San Pedro de Atacama start het avontuur naar Uyuni. In drie dagen leggen de 4WD-jeeps circa 650 kilometer af door het ruigste en meest ontoegankelijke deel van de Altiplano. Het gebied tart elke beschrijving. Gestolde lavastromen, vulkanen, surrealistische rotsen, warmwaterbronnen, gekleurde meren en eindeloze zand- en zoutvlakten die je voortdurend een tijdloos gevoel geven. Vervolgens rijd je door het zogenaamde 'Dali-landschap', zo genoemd vanwege de rotsen in surrealistische vormen.

'454666' door a.ooms '454666' door a.ooms

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Salar de Uyuni, dag 1

a.ooms

Vanuit San Pedro de Atacama start het avontuur naar Uyuni. In drie dagen leggen de 4WD-jeeps circa 650 kilometer af door het ruigste en meest ontoegankelijke deel van de Altiplano. Het gebied tart elke beschrijving. Gestolde lavastromen, vulkanen, surrealistische rotsen, warmwaterbronnen, gekleurde meren en eindeloze zand- en zoutvlakten die je voortdurend een tijdloos gevoel geven. Je arriveert al snel bij de Laguna Verde, één van de kleurrijke groene meertjes aan de voet van de vulkaan Licancabur.

'418489' door a.ooms '418489' door a.ooms

China

China

Het Songzanlin...Kloo

a.ooms

Ganden Sumtseling Gompa Net buiten de stad Zhongdian vind je de Ganden Sumtseling Gompa - het Songzanlin Klooster - een bijna vierhonderd jaar oude Tibetaans klooster. Er wonen nog ong. 600 monniken in het klooster, die hun klooster grondig onderhouden.

'418394' door a.ooms '418394' door a.ooms

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Restauratie Chinese..

a.ooms

Wanli Changcheng De Chinese Muur slingert duizenden kilometers door woestijnen, vlakten en over heuvels en bergen. De Muur, van oorsprong een serie aarden wallen, verrees pas na de vereniging van China. Wij hebben De Muur bij Mutianyu bezocht en hebben het deel gelopen tussen toren 14 en 23. Bezig met herstelwerkzaamheden.

'418392' door a.ooms '418392' door a.ooms

China

China

Uitrusten

a.ooms

Pingyao Pingyao is één van de best bewaard gebleven historische steden van China, compleet met stadsmuur die de vorm heeft van een schildpad, eeuwenoude huizen, mysterieuze tempels, prachtige binnenhoven en traditionele herbergen. Deze foto genomen bij de opgang naar de stadsmuur.

'418389' door a.ooms '418389' door a.ooms

China

China

Detail tempel

a.ooms

Ganden Sumtseling Gompa Net buiten de stad Zhongdian vind je de Ganden Sumtseling Gompa - het Songzanlin Klooster - een bijna vierhonderd jaar oude Tibetaans klooster. Er wonen nog ong. 600 monniken in het klooster, die hun klooster grondig onderhouden.

'372414' door a.ooms '372414' door a.ooms

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Pont de Normandie 2

a.ooms

Nog een van Pont de Normandie, voor et overzicht ;) Vanuit Le Havre eerst over het kanaal van de Seine, alleen een hoge brug. Dan na een "eilandje" de brug met de tuien.

'372254' door a.ooms '372254' door a.ooms

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Pont de Normandie

a.ooms

Een weekje Normandie met regen, zon en dichte mist. Niets nieuws voor deze streek. Deze foto gemaakt op de heenreis bij Le Havre, de oversteek van de monding van de rivier de Seine. Het laatste stukje voor ons eindpunt in Honfleur

'368350' door a.ooms '368350' door a.ooms

FrankrijkElzas en Lorraine

FrankrijkElzas en Lorraine

Het kasteel van...Hau

a.ooms

Een buitengewoon kasteel. De Haut-Koeningsbourg, een van de drukst bezochte monumenten van Frankrijk met jaarlijks meer dan 600.000 bezoekers, is een begrip. Het kasteel werd oorspronkelijk, in de 12e eeuw, gebouwd als een burcht ter bewaking van de handelswegen voor wijn en graan van noord naar zuid en die voor zilver en zout van west naar oost.

'367460' door a.ooms '367460' door a.ooms

ItaliëVerona

ItaliëVerona

Liefdesbetuigingen:..

a.ooms

Tijdens de rondwandeling door Verona kom je natuurlijk ook bij het huis van Julia (ja die van Romeo). De ingang is vol met kauwgom geplakt met daarop de liefdes betuigingen.

'366058' door a.ooms '366058' door a.ooms

ItaliëLombardije en de meren

ItaliëLombardije en de meren

Wandeltocht in het...

a.ooms

Onze tweede top in het Bondone gebergte ten noorden van het Gardameer. De route: Giro deTre Cime del Monte Bondone. Leuke pittige tocht met behulp van kabels en klauterpartijen.

'366056' door a.ooms '366056' door a.ooms

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Landschap Toscane

a.ooms

Op onze rondreis door Toscane in mei 2012 kwamen we langs dit landschap. Typisch Toscaans met cipressen heuvels en geerodeerde 'bergjes'. Prachtig in het voorseizoen.

'319038' door a.ooms '319038' door a.ooms

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Snorkeltocht

a.ooms

Met een catamaran naar Klein Curacao. Daar werden we met een rubberbootje aan land gebracht. Wandeltochtje, zonnen, snorkelen en lekker zwemmen. Wat een rust. De bemanning zorgde voor eten en drinken, een relaxet vakantiebaantje voor veel Nederlandse studenten.

'319035' door a.ooms '319035' door a.ooms

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Baai

a.ooms

Bij een van de vele baaien op Curacao. We zouden een boottochtje naar een grot maken, alleen vanaf zee bereikbaar. Door het naderende regenfront ging de trip niet door.

'319031' door a.ooms '319031' door a.ooms

ItaliëRome

ItaliëRome

Sint-Pieterplein

a.ooms

Een woensdag in Rome, Vaticaanstad. Op het Sint Pieterplein was het een drukte van jewelste, de paus maakt zijn rond je na een mis. Hierna de kerk bezocht en via de koepel het dak op en deze overzichtsfoto gemaakt.

'316071' door a.ooms '316071' door a.ooms

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Sprookjeskasteel

a.ooms

Slot Neuschwanstein in Beieren is een kasteel in Hohenschwangau bij Füssen in de Allgäu, gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw in opdracht van (de later krankzinnig verklaarde) koning Ludwig of Lodewijk II van Beieren (25 augustus 1845 - 13 juni 1886). Het is het beroemdste bouwwerk van Lodewijk II en met zo'n 1,3 miljoen bezoekers per jaar een van de populairste toeristische attracties van Beieren.

'315822' door a.ooms '315822' door a.ooms

DuitslandBaden-Wurttemberg

DuitslandBaden-Wurttemberg

Donau

a.ooms

Aan het begin van de Donau in het Zwarte Woud. Deze foto is genomen op een wandeling naar het romantische kloosterstadje Beuron, start hoog boven de "rivier " om te eindigen in Beuron aan het water.

'315815' door a.ooms '315815' door a.ooms

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Joodse begraafplaats

a.ooms

Een van de oudste Joodse begraafplaatsen in Europa. Een van de weinige die nog intact zijn. Deze is te vinden in de hoofdstad van Tjechië, Praag.

'314262' door a.ooms '314262' door a.ooms

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Lift

a.ooms

De hoofdstad van Portugal is het flink wandelen met al die steile straatjes. Oplossing hiervoor is het openbaar vervoer met zijn nostalgische trammetjes, schijne trams om een paar straten hoger te komen en deze lift midden in het centrum.

'314261' door a.ooms '314261' door a.ooms

PortugalPorto

PortugalPorto

Brug

a.ooms

De brug over de Douro in Porto, Portugal. Ontworpen door Eifel. Brug bestaat uit twee delen: het onderste deel voor alle verkeer en het bovenste deel voor metro en voetgangers.

'314182' door a.ooms '314182' door a.ooms

PortugalPorto

PortugalPorto

De was

a.ooms

Straatbeeld van Porto. In deze stad met zijn vele smalle straatjes in het oude stadsdeel Ribeira hangt de was, zoals in vele Portugeze steden, gewoon op straat.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik