Zinzi

9
Oekraïne
Zinzi was hier 31 Aug 2017
Kiev wordt maar weinig bezocht sinds de oorlog die in 2014 uitbrak in het oostelijke Donbas. Helaas heeft het conflict al duizenden levens gekost en bleef ook Kiev niet onaangetast bij massale demonstraties op het Meidan-plein, waarbij ruim honderd mensen het leven lieten. Echter, Kiev blijft een uiterst indrukwekkende stad met een beruchte geschiedenis en een eigenzinnig karakter. Het heeft niet echt het aanzien van een Oostblok-stad, maar kan ook niet in West-Europa gedacht worden. De stad heeft onmiskenbaar Slavische trekken, maar straalt tegelijkertijd cosmopolitisme uit. De mengelmoes van culturele invloeden, bouwstijlen en wereldkeukens maakt de stad tot een interessante bestemming voor eenieder die kennis wil maken met een ander gezicht van Europa. Bezoek prachtige, kleurrijke orthodox-christelijke kerken als Saint Sophia en Saint Andrews. Struin door het Lavra-complex en beklim de reusachtige klokkentoren voor een fenomenaal uitzicht over de miljoenenstad en de rivier Dnjepr. Eet fazantenlever en haringkaviaar in traditioneel Oekrainse restaurants of geniet van lamskebab of dumplings uit de Turkse en Georgische keuken.
Land
  • Bijzondere geschiedenis
  • Prachtige kerken
  • Goedkoop
  • Culinair hoogstandje
  • Groene stad
  • Regelmatig demonstraties
  • Politieke spanningen
Review geplaatst op 2017-10-04 Door Zinzi
10
Thailand
Zinzi was hier 31 Jul 2017
Khao Sok NP is mijn favoriete plek in Thailand met haar adembenemende krijtrotsen, kraakheldere, azuurblauwe wateren en serene rust. Vaar op een typisch Thaise longtailboot naar de rotsformaties die oprijzen uit het diepe meer; ontdek per bamboeraft de beruchte druipgrot of kano langs de oevers van de dichtbeboste jungle opzoek naar slingerapen en Maleisische beren. Voor nog geen 20 dollar per nacht overnacht je in een bamboe hut op een afgelegen raft te midden van dit natuurspektakel. Ook kun je in de buurt van het hoofdkwartier per band de snelstromende rivier ontdekken, terwijl je je vergaapt aan het prachtige landschap. Let wel, de stroomversnellingen vereisen de nodige concentratie. Tot slot kun je aan een liaan over de rivier slingeren als een ware Tarzan.
Land
  • Lekkere landschappen
  • Geweldige krijtrotsen
  • Budget-vriendelijk
  • Onontdekt voor Thailand-begrippen
  • Geschikt om te zwemmen
  • Safari
  • Vaak regenachtig
Review geplaatst op 2017-08-28 Door Zinzi
8
Thailand
Zinzi was hier 30 Jun 2017
Chiang Mai is met recht de parel van Noordelijk Thailand: bruisende avondmarkten, prachtige tempels en bovenal vriendelijke mensen. Doi Suthep, de heiligste tempel van het Lanna koninkrijk, biedt een bijzonder mooi uitzicht over de stad. Bereid je wel voor op een klimpartij over de lange, statige trappen of neem de kabelbaan. Voor de mooiste foto's ga je hier heen rond zonsondergang. De entree bedraagt slechts 50 THB. Ook de ommuurde stad met haar talloze tempels als Wat Chedi Luang en Wat Phra Singh is zeker de moeite waard. Hier ben je getuige van de lokale beleving van het boeddhisme en sla je gade hoe plaatselijke bewoners wierook aansteken en lotusbloemen offeren. Vanuit Chang Mai ontdek je ook gemakkelijk de groene omgeving van Noord-Thailand met haar eindeloze heuvels en uitgestrekte rijstvelden. Een trekking in de jungle is zeker de moeite waard, evenals het bamboeraften op de snelstromende rivieren bij de Doi Inthanon.
Land
  • Gezellige avondmarkten
  • Prachtige tempels
  • Goedkoop
  • Heerlijk eten
  • Goede koffietentjes
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-08-02 Door Zinzi
10
Kenia
Zinzi was hier 30 Sep 2014
Een alternatieve safari: uit de auto, op de fiets en trappen maar langs die buffels, giraffen en zebra's. Dat is in een enkele zin Hell's Gate National Park. Door te fietsen zie je meer en is op safari gaan opeens een stuk duurzamer en goedkoper ($30 entree en verder de huur van je fiets - afdingen is aan te bevelen). De persoonlijke ontmoetingen met wilde dieren zijn bijzonder, langer en dichterbij. Fietsen is ook gewoon een leuke activiteit in zo'n prachtige vallei met vulkaan op de achtergrond. Rotsklimmen en abseilen is ook mogelijk voor de liefhebbers en gewoon ter plaatse te regelen. Ook zijn er apen, stokstaartjes, zwijnen, secretarisvogels en antilopes te zien.
Land
  • Fietsend op safari
  • Prachtige vallei
  • Goedkope safari
  • Duurzaam
  • Wilde dieren van dichtbij
  • De hitte maakt fietsen vermoeiend
Review geplaatst op 2017-04-01 Door Zinzi
9
Uganda Noord Uganda
Zinzi was hier 28 Feb 2015
Lange tijd was Kaabong van de toeristische radar. Haar ligging is verre van ideaal midden in de woestijn, vlakbij de grens van Zuid-Soedan. Onrustig was het en ongevaarlijk is het nog steeds niet. Desondanks is Kaabong onaangeraakt, puur, kleurrijk en vriendelijk. Het is een enorme reis vanuit Kampala, 20 uur in de bus of anders 17 uur naar Kotido en nog drie uur op een hobbelende brommer, maar de uitzichten zijn adembenemend. Immense rotsen versieren de uitgestrekte vlaktes. Veehouders paraderen rond met struisvogelveren op hun hoeden. Dorpen zijn omheind met ingenieuze bamboe-hekken. Vrouwen zijn gewikkeld in kleurrijke doeken en iedereen loopt altijd met zijn eigen krukje rond in de vorm van een interessante, houten wandelstok. De markt in Kaabong is een waar genoeg voor oog, neus en oor. Waan je in een andere wereld, proef het lokale bier en koop mooie, zachte, Afrikaanse stoffen. De zonsondergang is adembenemend, net als de -vaak droge- rivierbeddingen aan de rand van het stadje. Vanuit Kaabong kun je verder reizen naar Kidepo NP. Misschien wel het indrukwekkendste, maar minst bezochte nationale park van Uganda.
Regio
  • Onaangeraakt en weinig bezocht
  • Prachtig landschap
  • Leuke markt
  • Route naar Kidepo NP
  • Vriendelijke mensen
  • Moeilijk bereikbaar
  • Wisselende veiligheidssituatie
Review geplaatst op 2017-04-01 Door Zinzi
9
Ethiopië Amhara
Zinzi was hier 30 Jun 2013
Dejen ligt op de route van Addis Abeba naar Bahir Dar, maar verdient het om meer te zijn dan louter een overstap op de lange weg naar het noorden. Dejen is gelegen bij de grootste canyon door de Amhara regio op een hoogte van pakweg 2500m en biedt adembenemende uitzichten over de Blue Nile Dam, de uitgestrekte vlaktes en het naderende hoogland. Het dorp wordt gesierd door een Orthodoxe Kerk met een bijzonder staaltje architectuur en een prachtige, statige moskee. Neem ook een kijkje bij de gezellige koffietentjes, waar je voor minder dan 5 cent al een heerlijke cappuccino kan drinken -of, nog beter, neem deel aan een Ethiopische koffieceremonie. Accommodatie is makkelijk te vinden en heel betaalbaar. Je vindt hier al een tweepersoonskamer vanaf 3 euro met eigen badkamer. Ferfer en shiro zijn zeker gerechten om in de gaten te houden tijdens je diner. De volgende dag kun je om zes uur 's ochtends een minibusje pakken naar Debre Markos, vanwaar je kunt doorreizen naar Bahir Dar om de befaamde Blue Nile Falls van Tis Abay te kunnen bezoeken.
Regio
  • Adembenemende uitzichten
  • Bavianen
  • Prachtige gebedshuizen
  • Koffieceremonie
  • Goedkoop
  • Culinair genot
  • Vroeg opstaan voor het openbaar vervoer
Review geplaatst op 2017-03-10 Door Zinzi
10
Malawi Noord Malawi
Zinzi was hier 30 Jun 2016
Nkahata Bay is een schilderachtig plaatsje aan Lake Malawi. Ondanks de toeristische aantrekkingskracht, zijn de inwoners heel gewoon gebleven: mensen schudden elkaar vriendelijk de hand, bezoeken de plaatselijke bakker en drinken samen een koud biertje aan het strand. Mayoka Village is een fantastische plek om een paar dagen (of zelfs weken) door te brengen. De kampeerplaats/bungalowpark heeft zachte prijzen -vijf dollar voor kamperen-, geweldige uitzichten en overheerlijke pizza's. Op dinsdagmiddag organiseren ze een gratis boottocht naar een andere baai inclusief "Fish Eagle feeding" en "cliff jumping". Ook mag je gratis supboards, kano's en snorkels gebruiken om de waterwereld te verkennen. Ook hebben ze wandelingen uitgestippeld om op eigen houtje het binnenland te verkennen. Je hoeft je dus absoluut niet te vervelen in dit stukje paradijselijk Afrika. Nkhata Bay is makkelijk te bereiken per minibus vanuit Mzuzu. De rit duurt ongeveer een uur en kost twee dollar.
Regio
  • Makkelijk bereikbaar
  • Schitterende stranden
  • Goede watersportmogelijkheden
  • Mayoka Village
  • Frisse avonden in juli en augustus
Review geplaatst op 2017-02-26 Door Zinzi
8
Andorra
Zinzi was hier 31 Jan 2011
Grandvalira is het grootste wintersportgebied van Andorra en ook zeker niet het minste. Met haar 173 pistes hoef je je absoluut niet te vervelen in de sneeuw. De ene dag kun je een biertje doen op het terras van Canillo, terwijl je de volgende middag kunt genieten van een warme chocolademelk in Soldeu el Tarter. Het gebied is zowel geschikt voor kinderen, als voor beginners en gevorderden. Ook snowboarders kunnen hier prima uit de voeten. De hoogste pistes liggen op 2600m, waardoor deze Zuid-Europese bestemming toch sneeuwzeker is. Encamp is een fijne plek om te overnachten en 's avonds een pizza te eten na een inspannende dag.
Land
  • Skigebied geschikt voor alle niveaus
  • Sneeuwzeker
  • Geschikt voor meerdaagse tochten
  • Dure skipas
  • Echte skidorpen, weinig authentiek
Review geplaatst op 2017-02-26 Door Zinzi
10
Malawi
Zinzi was hier 30 Jun 2016
Malawi heeft mijn hart gestolen. Na door Oost-Afrika te zijn gereisd, besloot ik afgelopen zomer mijn heil net iets zuidelijker te zoeken. En met succes! Malawi is een indrukwekkend land, dat maar weer laat zien dat rijkdom niet alleen in geld uit te drukken is. Natuurlijk zag ik honger en armoede, maar juist ook enorme innovatie en een jaloersmakende, ecologische levensstijl. Malawi is mijn persoonlijke favoriet en naar mijn mening de ideale plek om je Afrika-avontuur te beginnen. Het land heeft eigenlijk alles: een prachtig meer dat ideaal is voor watersporten, PADI-cursussen en snorkeltrips, majestieuze bergen bij Chitimba en Zomba, bounty-achtige strandjes in Cape Maclear en een carrebean-vibe in Nkhata Bay. Accommodatie is over het algemeen goed en goedkoop (probeer zeker Mayoka Village in Nkhata Bay als je van sup-boarden houdt); het eten is vers en lekker, zeker de visspecialiteiten; en het houtsnijwerk doet niet onder voor dat uit Zambia en Zimbabwe. Kortom, plan die reis!
Land
  • Bounty-achtige stranden aan Lake Malawi
  • Ideaal voor watersporten
  • Je kunt er je PADI halen
  • Mooi houtsnijwerk en textiel
  • Fijne trekkingen door de bergen
  • Koud in de nachten. Vergeet je trui niet!
Review geplaatst op 2017-02-26 Door Zinzi
9
Rwanda
Zinzi was hier 31 Jul 2013
Rwanda is een interessante bestemming door haar enerzijds onstuimige verleden en anderzijds prachtige natuur. De mensen zijn hartelijk. Het klimaat is zacht en het landschap wordt getekend door gemoedelijke, frisgroene heuvels. De hoofdstad Kigali is veel schoner dan haar Oegandese zusje Kampala en ook het plastic-verbod dat President Kagame enkele jaren geleden invoerde, heeft haar vruchten afgeworpen. Rwanda is langzaam aan het opkrabbelen na de tragedie van 1994, die nog altijd haar sporen nalaat. Ook al is het land nu veilig te bereizen, de bloedige geschiedenis is nooit ver weg door de vele gedenkstenen, musea en ooggetuigenverslagen (deze zijn zeker een bezoekje waard om een betere indruk te krijgen van de gebeurtenissen, de rol van het westen en de slachtoffers). Verder moet je in Rwanda naar Lake Kivu om te zwemmen en te relaxen, naar Musanze voor een gorillatrekking of vulkaanbeklimming en naar Huye om het studentenleven te proeven. Eet ook eens bij een lokaal restaurant. Veelal bieden eethuisjes buffeten aan voor een paar dollar: de uitgelezen kans om de lokale keuken te proberen.
Land
  • Uitgestrekte, groene landschappen
  • Hartelijke bevolking
  • Schoon
  • Indrukwekkende musea over de genocide
  • Prachtig Lake Kivu
  • Gorilla's
  • Duurder dan andere landen in Oost-Afrika
Review geplaatst op 2017-02-26 Door Zinzi
7
Burundi
Zinzi was hier 31 Jul 2013
Burundi is een apart land en wellicht een schok voor de doorsnee toerist. Als je echter van avontuur houdt, van het lokale leven wil proeven, je wilt verdiepen in de tragische historie van het land en tegelijkertijd wilt genieten van de prachtige heuvellandschappen en witte zandstranden aan het Tanganyikameer, moet je hier juist wel zijn. Makkelijk valt het land niet te ontdekken: onze minibus kreeg een ongeluk midden in een bananenplantage, waarna passagiers met koffers en al door de ramen klommen en verdwenen in de wildernis; er was een avondklok; foto's maken was niet altijd toegestaan en soldaten bepaalden het straatbeeld. Burundi liet ons verschillen zien: choquerende verschillen tussen arm en rijk, etnische verschillen, verschillen tussen Afrika en het westen. MAAR Burundi gaf ons ook juist hoop: hoe mensen toch altijd proberen het beste te maken van een moeilijke situatie en proberen te genieten van wat er wel is!
Land
  • Ongerept
  • Nagenoeg geen toeristen
  • Lake Tanganyika
  • Intrigerende heuvellandschappen
  • Gevaarlijk rijgedrag
  • Sporadische aanwezigheid van avondklok
  • Choquerende verschillen
Review geplaatst op 2017-02-24 Door Zinzi
10
Kenia
Zinzi was hier 31 Aug 2014
Lake Turkana is een ontzettend interessant gebied voor cultureel antropologen zoals ikzelf, maar ook voor reizigers die het lokale leven aan den lijve willen ervaren en willen genieten van de schoonheid van ongerepte natuur. Loiyangalani is persoonlijk mijn favoriete verblijfplaats om het gebied te verkennen. De mengelmoes van Samburu en Turkana bewoners maakt het dorp multicultureel en kleurrijk. Hun tradities, klededracht en prachtig handwerk zullen jouw bezoek iets extra's geven. Helaas gaat er geen openbaar vervoer naar Loiyangalani, maar met een beetje geluk (en veel tijd) kun je proberen mee te liften met een vrachtwagen vanuit Maralal. De moeilijke tocht wordt zeker beloond met indrukwekkende vergezichten en fantastische landschappen.
Land
  • Adembenemend landschap
  • Cultureel gezien heel interessant
  • Echte ontdekkingsreis
  • Lokaal leven ervaren
  • Moeilijk bereikbaar
  • Primitief
Review geplaatst op 2017-02-24 Door Zinzi
9
Ethiopië
Zinzi was hier 31 Jul 2014
Bale Mountains NP is een prachtig natuurgebied in Zuid-Ethiopië. Ook al kiezen de meeste toeristen voor een bezoekje aan Simien Mountains NP in het toeristischere noorden van het land, zou ik juist Bale Mountains NP van harte aanbevelen vanwege haar puurheid, prachtige mountain nyala's en troepen bavianen. Voor nog geen 15 euro per persoon per dag kun je de gaafste paardentrektochten en wandelavonturen beleven. Een verblijf in Dinsho is een goede uitvalsbasis om het gebied te verkennen. Dagtrips zijn ideaal, omdat kamperen een vrij koude optie is. Temperaturen van -16 zijn hier niet ongewoon en werden ook gemeten tijdens ons verblijf. Ga dus goed voorbereid op reis met wanten, muts en regenpak. Afrika heeft dan wel het imago van warm weer, zonneschijn en zomer, maar in de Bale Mountains merk je daar weinig van. De paardentrektocht die je bij het hoofdkantoor van het nationale park (in Dinsho) kan regelen is heel indrukwekkend. Alhoewel ervaring geen vereiste is, word je wel geacht volledig zelf je paard in bedwang te houden, stroompjes over te steken en berghellingen af te dalen. Dat gezegd is het een onvergetelijke excursie. Met een beetje geluk kom je zelfs wolven tegen! De waterval die je bereikt op het einde van je paardentocht is adembenemend mooi. Je bevindt je dan op 3600 meter en waant je op een andere planeet. Kortom, de Bale Mountains zijn jouw bezoek helemaal waard!
Land
  • Prachtige omgeving
  • Indrukwekkende wandeltochten
  • Betaalbare, intense paardrijtochten
  • Wolven en Mountain Nyala's
  • Lage temperaturen
Review geplaatst op 2017-02-24 Door Zinzi

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik