Zinzi

'564551' door Zinzi '564551' door Zinzi

OekraïneKiev

OekraïneKiev

Legendarisch Lavra

Zinzi

Een sublieme citytrip maak je naar onbekend Kiev. De stad heeft alles te bieden van traditionele restaurants met fazantenlever en caviaar, prachtige orthodox-christelijke kerken en imposante pleinen. De stad is groen, ruim en draagt een beruchte geschiedenis met zich mee. Deze foto is gemaakt vanuit de klokkentoren van het orthodoxe Lavra-complex en toont het uitzicht op deze bijzondere miljoenenstad.

'564521' door Zinzi '564521' door Zinzi

OekraïneKiev

OekraïneKiev

Pracht en praal in...

Zinzi

De Saint Mikael kerk rijst op in het midden van miljoenenstad Kiev. Haar schoonheid overstijgt dat van reusachtige parlementsgebouwen, die de grootheidswaanzin van eerdere regimes onderschrijven. De kerk is meer dan de moeite waard met haar prachtige schilderingen en devote bezoekers. Vergeet niet als vrouw even een sjaaltje om je haar te binden om respect te betuigen aan het orthodoxe geloof.

'563288' door Zinzi '563288' door Zinzi

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Winterse sferen

Zinzi

Op deze regenachtige dag, een positief plaatje over de aankomende seizoenswissel: een prachtig, sprookjesachtig landschap in het Duitse Beieren. Steibis, een slaperig bergdorpje met 800 inwoners, wordt wakker op de voet van de Imberg. "Traumhaft" is het, zoals de plaatselijke bevolking het noemt. Steibis-Oberstaufen is een relatief goedkoop en rustig wintersportgebied in de buurt van Oberstdorf. Vanuit Nederland rijd je er in pakweg tien uur naartoe. De Oberstaufen Plus-kaart maakt het gebied geschikt voor budgetreizigers.

'563132' door Zinzi '563132' door Zinzi

KeniaMarsabit

KeniaMarsabit

Melkthee

Zinzi

Het Noord-Keniaanse Maralal is een interessante plek om naartoe te reizen, vanwege haar culturele veelzijdigheid en adembenemende landschap. De stad is ver weg van alles, behalve van een stil natuurreservaat met zebra's, wrattenzwijnen en antilopes, dat zelfs zo buiten de gebaande paden is, dat er geen entreegeld gevraagd wordt en enkel te voet begaanbaar is. Het stadje zelf is een waar paradijs voor antropologen zoals ikzelf. Sippend van een warm glas melkthee, kijk je je ogen uit. Dit is het ontmoetingspunt van de Samburu en de Masai, het handelscentrum ten zuiden van Lake Turkana en de plek om buiten het cultuurtoerisme om toch hun andere levensstijl te ervaren door in gesprek te gaan tijdens het eten en de tijd te nemen om de ander te leren begrijpen.

'563020' door Zinzi '563020' door Zinzi

EthiopiëLalibela

EthiopiëLalibela

Devotie

Zinzi

Uitkijkend over de hooglanden van Abyssinia overdenken deze dienaren het leven. De hoge bergtoppen schieten uit boven de horizon achter eeuwenoude, statige gebedshuizen en ondergrondse tunnels. Het leven op deze betoverende plek lijkt schitterend, maar is het allerminst. Op nog geen steenworp afstand vechten veehouders voor hun landrechten en kent de strijd tussen mens en natuur haar weerga niet. De streek van Lalibela is een bijzondere om te ontdekken. De uit rots gehouwen kerken zijn schitterend, maar vergeet vooral niet op expeditie te gaan in de nabijgelegen bergen voor een ware cultuurreis door de veelzijdigheid van Ethiopië.

'563014' door Zinzi '563014' door Zinzi

UgandaCentraal Uganda

UgandaCentraal Uganda

Vol transport

Zinzi

Een plekje bemachtigen in de "bus" in Afrika, is echt iets anders dan in Nederland. Het betalen van een ticket garandeert geen comfortabele rit, zoals op deze afbeelding te zien is. Zeker niet als je buiten de gebaande paden gaat. Het is vaak stof happen met een kip op schoot of balanceren met grote trossen groene bananen. Het vervoer is echter wel een avontuur op zich en voor wie geen haast heeft -en Afrika echt wil beleven- een onvergetelijke ervaring!

'562753' door Zinzi '562753' door Zinzi

RwandaZuid Rwanda

RwandaZuid Rwanda

De heuvelruggen van..

Zinzi

Het is ongelofelijk hoeveel verhalen er verstopt zitten in de geschiedenis van een land, hoeveel gezichten, successen en trauma's. Neem Rwanda, iedereen welbekend van de genocide in 1994 en menigeen van weinig anders. Bij de gedachte aan Rwanda schieten beelden van machetes, afgehakte ledematen en agressieve strijders door het hoofd: een mislukt land in oorlog. Maar Rwanda is zoveel meer: - Het eerste land dat volledig gaat overschakelen op zonne-energie - Het eerste land ter wereld dat de plastic zak verbood - Een land met een onwaarschijnlijk natuurschoon variërend van duizenden heuvels tot vulkanen die berggorilla's huizen, uitgestrekte merengebieden en een levendige savanne. En tja, het heeft een nationaal trauma, een strenge geheime politie en een leider die alweer is herkozen. Rwanda is niet perfect, maar wel uniek en een aanrader voor eenieder die de veerkracht en het optimisme van de jeugd wil ervaren, de vastberadenheid om door te leven, wanneer het bijna onmogelijk lijkt.

'562716' door Zinzi '562716' door Zinzi

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

De pracht van Ton Sai

Zinzi

Deze longtailboot met derdehands Diesel-motor prijkt in de Ton Sai baai van Ko Phi Phi. De bebaarde Thaise schipper voelt even aan het zoute water, voordat hij het trapje uitgooit voor een zogenaamde 'wet landing' bij het aanmeren. De longtailboten geven de Ton Sai haven het schilderachtige aanzicht, waar Ko Phi Phi bekend om is: een mix van bounty-achtige taferelen en traditionele cultuur. Ko Phi Phi is toeristisch, maar wanneer je om de punt richting Long Beach loopt en in plaats daarvan plaatsneemt op kleine, zanderige inhammen tussen grootse rotsen, merk je daar bar weinig van. Geniet van onvergetelijke zonsondergangen en, natuurlijk, van deze glimp traditionele cultuur.

'562687' door Zinzi '562687' door Zinzi

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Mystieke meren van...

Zinzi

In de vroege morgen bevecht de zon de wolken in Khao Sok NP, terwijl lichte mist de bergtoppen maskeert. Ik voel me klein te midden van imposante krijtrotsen en dichte jungle. Varend in een longtailboot wacht ik tot de nacht definitief verandert in een nieuwe dag en de cycladen juichen. Khao Sok NP is een onontdekt stukje Thailand, voor zover dit nog voorkomt. De natuur is adembenemend en voor 20 dollar overnacht je al op een drijvend bamboeraft omringd door slingerapen en kraakhelder water.

'562651' door Zinzi '562651' door Zinzi

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Raadselachtige...ritu

Zinzi

Bij binnenkomst in de tempel steekt menig Thai wierook op om de geest te reinigen, karma te bevorderen of het geluk een handje te helpen. Na voorzichtig over de drempel te zijn gestapt (op de drempel staan mag niet vanwege een overgangsritueel), treedt dit echtpaar binnen tot de spirituele wereld van een tempel in het hart van de chaotische stad Bangkok.

'562370' door Zinzi '562370' door Zinzi

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Genieten van de...Ned

Zinzi

Soms hoef je niet ver te zoeken voor een mooi stukje natuur. In de Hoeckse Waard vind je bij Strijensas een prachtig natuurgebied met purperreigers, kluten en bergeenden. Vaar met een trekschuit door de uiterwaarden en beklim de uitkijktoren om klein wild te spotten. Aan de rand van het Hollands diep kun je tevens je tent opzetten onder het mum "paalkamperen", waarbij je gratis je tent op kunt zetten. Geniet nog even van de Nederlandse zomer!

'562004' door Zinzi '562004' door Zinzi

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Paradijselijk ontwake

Zinzi

Met dit uitzicht word je wakker na een overnachting in Bay View Resort. Terwijl je aan een kokospannekoek zit, zie je het strand langzaam wakker worden. Het is momenteel moesson op de Andaman eilanden, maar dat heeft als voordeel dat de toeristenstroom beperkt is. En zoals je kunt zien, het regent niet altijd tijdens de moesson!

'561967' door Zinzi '561967' door Zinzi

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Zonsondergang in de..

Zinzi

Ko Phi Phi mag dan toeristisch zijn, maar daar is ook een reden voor: een prachtig schouwspel van zon, zee, strand en indrukwekkende rostachtige kliffen. Drink een sundowner op dit uitgestrekte zandstrand bij de Ton Sai pier, terwijl de plaatselijke vissers hun vangst binnen hengelen, gezeten op kleurrijke longtailboten.

'561911' door Zinzi '561911' door Zinzi

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Ongerepte meren van..

Zinzi

Khao Sok NP is persoonlijk mijn favoriete stukje natuur in Thailand met haar ongerepte oerwoud, torenhoge krijtrotsen en kabbelende, azuurblauwe water. In haar merenstelsel, op een bamboeraft of longtailboot, voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger. Vaar met een bootje naar de prachtige stalagnieten van inheemse grotten of duik in het kraakheldere water vanaf je drijvende restaurant.

'561832' door Zinzi '561832' door Zinzi

Thailand

Thailand

Tropisch aangezicht

Zinzi

Op dit prachtige eiland kun je geweldig snorkelen. Helaas zul je niet de enige zijn, maar de pracht aan koraal en vissen maakt dit meer dan goed. Klim naar het adembenemende viewpoint, ontdek de wateren met snorkel en geniet!

'561787' door Zinzi '561787' door Zinzi

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Alleen op de wereld

Zinzi

Als je van Don Suak naar Ko Samui vaart, ontdek je tal van onbewoonde eilanden die de Golf van Thailand versieren. Neem de veerboot of avontuurlijker een longtailboot of speedboot en geniet van bountystranden als deze. De prachtige horizon maakt het helemaal af!

'561560' door Zinzi '561560' door Zinzi

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

Ochtendgloren in...Er

Zinzi

Aanschouw de Erawan watervallen in het ochtendgloren, wanneer de Thaise dagjesmensen en selfie-makende toeristen nog niet te zien zijn. Beklim de zeven-trappige waterval in pakweg twee uur en geniet van de adembenemende uitzichten en de heerlijke natuurlijke zwembaden onderweg: zo glijd je van de rotsen, spring je van grote hoogte in het water en krijg je een gratis spa behandeling van de lokale visjes.

'561550' door Zinzi '561550' door Zinzi

ThailandBangkok

ThailandBangkok

De universele taal va

Zinzi

De taal van de handel is universeel. Met een paar handgebaren kun je met iedereen "business" doen. Je hoeft daar echt geen Thais of Nederlands voor te spreken. Deze foto maakte ik op de drijvende markt van Damnoen Saduak, waar handel vooral gedreven wordt op het water en vanaf de kade. De expressie op het gezicht van de marktkoopvrouw behoeft eigenlijk geen verdere omschrijving.

'561549' door Zinzi '561549' door Zinzi

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

Sprookjesachtig...Kan

Zinzi

Wanneer je in Kanchanaburi over de historische 'Bridge over the River Kwai' loopt, voorzichtig manoevrerend over de oude spoorlijn, zie je dit uitzicht aan je linkerkant: een sprookjesachtige mix van cultuur, natuur en een imponerende geschiedenis. Met de Birma-spoorlijn kun je nog dagelijks van Kanchanaburi naar Nam Tok reizen, waarbij je geniet van adembenemende uitzichten op de dichtbeboste jungle, die in tijden van oorlog vele doden heeft geeist. De sprookjesachtige omgeving zou je het zware verleden niet doen vermoeden...

'561438' door Zinzi '561438' door Zinzi

Thailand

Thailand

Het jungle-gevoel

Zinzi

Vanaf deze sprookjesachtige drijvende accommodatie op de River Kwai spring je in het diepe om je te laten meevoeren door de dichte jungle van Thailand. Floaten is de outdoor activiteit bij uitstek om dit prachtige stukje van Kanchanaburi te ontdekken en tegelijkertijd actief en avontuurlijk bezig te zijn. Vanaf Jungle Rafts (de huisjes op de foto) drijf je in 45 minuten naar Resotel, waar een bootje je komt oppikken om je terug te brengen naar je thuisbasis. Waan je een echte ontdekkingsreiziger en drijf langs dichtbeboste hellingen en grove rotsen.

'561422' door Zinzi '561422' door Zinzi

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Prachtig detail

Zinzi

In de Wat Chedi Luang viel me deze beeltenis van Boeddha op, verscholen tussen duizenden afbeeldingen op een almachtig grote tempeldeur. Alhoewel de tekening eigenlijk slechts een detail is in de imposante tempel, springt hij niet minder in het oog. De Wat Chedi Luang is een bijzondere tempel om te bezoeken in Chiang Mai. De entree bedraagt 40THB en geeft je toegang tot zoveel het nieuwe, gouden gedeelte als de oude, stenen pagode. Ook is er de mogelijkheid met monniken in gesprek te gaan over het klooster leven.

'561421' door Zinzi '561421' door Zinzi

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Openingsdans

Zinzi

De openingsceremonie van lokale scholen in Sukhothai geven een grappig inkijkje in het schoolgaande leven van Thaise kinderen in de regio. De schooldag begint met het hijsen van de zes vlaggen en het zingen van het volkslied, waarna er uitgebreid geoefend wordt om alle kneepjes van de regionale dans optimaal onder de knie te krijgen. Het is een leuke belevenis voor kinderen: zien hoe hun leeftijdsgenoten de dag beginnen...

'561386' door Zinzi '561386' door Zinzi

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Thaise handarbeid

Zinzi

De alom bekende Thaise paraplu wordt in Chiang Mai nog handmatig in elkaar gedraaid. In de "Umbrella factory" in het Noorden zie je het proces van hout tot decoratie in slechts een half uur. Daarbij kun je alles, van telefoonhoesjes tot t-shirts, laten beschilderen door ambitieuze kunstenaars. Zeker een bezoekje waard!

'561327' door Zinzi '561327' door Zinzi

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Geestelijk leven

Zinzi

Pravat denkt aan niets. Zijn gedachtes zijn verdwenen, zo vertelde hij tijdens ons gesprek. Af en toe opent hij zijn ogen of reikt hij een witte lotusbloem aan. Drie vrouwen knielen vlak voor hem met hun hoofd gericht naar de glorende gouden Boeddha voor hen. Pravat lacht niet, knippert niet en maakt geen enkel geluidje. Hij belichaamt de term geestelijk leven. De Wat Phra Singh is een tempel gelegen in de ommuurde stad van Chiang Mai aan Ratchadamnoen Road. De entree voor buitenlanders bedraagt slechts 20 THB.

Community-updates

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

01-11-2021 Het maandthema van oktober - portretten - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Marco met je prachtige liefdesfoto uit Italië! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 47 | COMMUNITY-TOPPERS


Hoe geraak je in Brooks Falls. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Hoe geraak je in Brooks Falls door Dreamer666
2. Review: Fiordland in Nieuw-Zeeland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Henk Vanetie
4. Nieuwkomer: Aylawilbrink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

TEST JE WADDENKENNIS EN WIN EEN ZEILTOCHT

Waar de een al alle Waddeneilanden op z'n duimpje kent, heeft de ander nog nooit de oversteek gemaakt. In welke categorie val jij? Test hoeveel jij van het Waddengebied weet en wie weet sleep jij een zeilboottocht van Rederij Naupar in de wacht voor jou en je vrienden! Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik