Zebigboss

'498417' door Zebigboss '498417' door Zebigboss

IJslandWestland

IJslandWestland

Lóndrangar

Zebigboss

Lóndrangar is een paar basalten kliffen, die aan de kust van Snaefellsness liggen. Het zijn de restanten van een vulkaan, die inmiddels door erosie is weggesleten.De hoogste (75 meter) van de twee rotsen is voor het eerst beklommen in 1735, terwijl de lagere (61 meter) pas in 1938 voor het eerst werd beklommen. Vanaf de parkeerplaats is het een paar minuten lopen om er te komen. Het pad is enigszins aangegeven met bebording.

'451965' door Zebigboss '451965' door Zebigboss

NamibiëCaprivi Strip

NamibiëCaprivi Strip

Popa Falls

Zebigboss

De Popa Falls zijn eigenlijk niet meer dan een stroomversnelling in de Okavango. Deze rivier ontspringt in Angola en loopt door Namibië naar de Okavango Delta in Botswana. Bij de diverse lodges en kampeergelegenheden langs de rivier is het mogelijk een boottocht op deze rivier te maken. Als men gelukt heeft kan men krokodillen, nijlpaarden en diverse vogelsoorten spotten

'440018' door Zebigboss '440018' door Zebigboss

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

IJsselmeer, Urk

Zebigboss

Uitzicht op het IJsselmeer vanaf het voormalige eiland Urk. Het is een van de kleinere gemeenten van Nederland, maar wel een met een mooi weids uitzicht over het IJsselmeer.

'427681' door Zebigboss '427681' door Zebigboss

EstlandSaarema

EstlandSaarema

Baltische zee, Saarem

Zebigboss

Saarema voor de kust van Estland, betekent niet meer dan 'eiland'. Op het eiland zijn diverse bezienswaardigheden zoals de burcht in Kuressaare, de Angla molens en het kratermeer van Kaali.

'427316' door Zebigboss '427316' door Zebigboss

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Yellow cabs, Times...

Zebigboss

Times Square is het bruisende hart van New York City. Het plein is vernoemd naar het dagblad The New York Times. Inmiddels is het bekend van de vele theaters met hun uitbundige verlichting. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier vele taxi,s, Yellow Cabs, af en aan rijden. Een rit met de taxi is goed betaalbaar en een andere ervaring om door de stad te reizen.

'420668' door Zebigboss '420668' door Zebigboss

Verenigde StatenPennsylvania

Verenigde StatenPennsylvania

Philadelphia

Zebigboss

Philadelphia, ook wel de City of Brotherly Love genoemd, is de bakermat van de VS. De Nederlanders waren de eerste Europeanen die hier hun nederzettingen bouwden. De stad biedt vele bezienswaardigheden met betrekking tot het vormen van de huidige VS. Zoals de Independece Hall en The Liberty Bell. De witte toren op de achtergrond maakt deel uit van het stadhuis.

'420224' door Zebigboss '420224' door Zebigboss

LetlandRiga

LetlandRiga

Straattheater

Zebigboss

In Letland wordt op 01 mei de dag van de arbeid gevierd. Voor de Letten gelegenheid om gezellig in het stadscentrum te zijn. Zo was er onder meer een fietstocht door de straten van Riga georganiseerd en was er straat theater. Bij enkele restaurants/café loopt het personeel dagelijks in kleding uit de middeleeuwen, wat past bij de uitstraling van de stad.

'419903' door Zebigboss '419903' door Zebigboss

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Erasmusbrug

Zebigboss

De Erasmusbrug ontworpen door Ben van Berkel en uitgegroeid tot een icoon van Rotterdam. De brug biedt een belangrijke verbinding tussen de Kop van Zuid en het centrum.

'419378' door Zebigboss '419378' door Zebigboss

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Beijing opera

Zebigboss

De Beijing opera is een van de vele soorten plaatselijke opera vormen in China. De opera in China begon tijdens de Qingdynastie. Het is een theatervorm met zang, spraak, mime, acrobatiek en symbolische visuele effecten. Het wordt bijgestaan met een karakteristieke muziekstijl.

'419131' door Zebigboss '419131' door Zebigboss

MongoliëGobiwoestijn

MongoliëGobiwoestijn

Gobi Gurvansaikhan...

Zebigboss

Het Gobi Gurvansaikhan National Park is een van de grootste parken in Mongolië. Het park is vernoemd naar de Gurvan Saikhan bergketen. Vrij vertaald de Drie Schoonheden. In het park zijn vele vogel- en plantensoorten te vinden, maar ook de wilde ezel, de wilde kameel en het sneeuwluipaard komen er voor.

'418968' door Zebigboss '418968' door Zebigboss

Verenigde StatenGeorgia en Tennessee

Verenigde StatenGeorgia en Tennessee

Pipevine Swallowtail

Zebigboss

Tijdens een wandeling naar de koloniale huizen in het nationale park The Great Smoky Mountains zagen we veel van deze Pipeline Swallowtail vlinders. Deze vlinder komt voor in Noord en Centraal Amerika. Het park is gratis te bezoeken en is gelegen op de grens van Tennessee en North Carolina. De naam is afkomstig van de nevel die regelmatig rond de toppen hangt.

'418674' door Zebigboss '418674' door Zebigboss

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Mangoverkoper

Zebigboss

Trinidad werd gesticht in 1514 door Diego Velazquez de Cuellar . Oorspronkelijke heette naam Villa de la Santisima Trinidad. In het stadje staan nog vele originele huizen. In één van de straatjes zat deze Cubaanse mango verkoper.

'418515' door Zebigboss '418515' door Zebigboss

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Apalachicola National

Zebigboss

Apalachicola National Forest is het grootste park van Florida in de Verenigde Staten, Het is gelegen ten zuiden van Tallahassee. Dit bos bestaat voornamelijk uit cipressen en dennen.en biedt onder andere onderdak aan krokodillen, de kokardespecht, de Barbours landkaartschildpad en de oostelijke indigoslang. Tegen betaling kan men, onder begeleiding van een ranger, op een elektrische boot de rivier bevaren.

'418345' door Zebigboss '418345' door Zebigboss

DuitslandBaden-Wurttemberg

DuitslandBaden-Wurttemberg

Eekhoorn Triberg

Zebigboss

Hoewel Triberg im Schwarzwald bekend staat om zijn watervallen, kan men in de bosrijke omgeving genieten van de lokale wildlife. Om toegang te krijgen tot het park dient men wel entree te betalen.

'418172' door Zebigboss '418172' door Zebigboss

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Salle à manger,...Lou

Zebigboss

Museum het Louvre in Parijs herbergt een grote kunstcollectie, waaronder de kamers van Napoleon III. Op de foto de eetkamer voor de staatsbanketten. Alle kamers zijn uitvoering voorzien van kunstwerken.

'418169' door Zebigboss '418169' door Zebigboss

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Cabo Girão

Zebigboss

Met 589 meter één van de hoogste kliffen in Europa. De Cabo Girão ligt op ongeveer 2 kilometer van de plaats Câmara de Lobos. Boven de klif is een platform gemaakt met een glazen vloer. De klif is gelegen op het zuidelijk deel van het eiland Madeira.

'418159' door Zebigboss '418159' door Zebigboss

MongoliëGobiwoestijn

MongoliëGobiwoestijn

Bayanzag, Flaming...C

Zebigboss

Bij de Flaming Cliffs in Bayanzag werden belangrijke fossiele vondsten gedaan van dinosauriërs. Onder andere werden hier de eerste dinosaurus eieren gevonden. De paleontoloog Andrew Roy Chapman gaf de rotsen de naam Flaming Cliffs vanwege de rood/oranje gloed.

'418158' door Zebigboss '418158' door Zebigboss

FrankrijkVersailles

FrankrijkVersailles

Tour de Marlborough

Zebigboss

Speciaal voor koningin Marie-Antoinette werd in de tuin bij het paleis van Versailles Le hameau de la Reine aangelegd. Dit is een imitatie dorpje met verschillende bouwstijlen. Op de foto is onder andere La tour de Marlborough te zien.

'418154' door Zebigboss '418154' door Zebigboss

LetlandRiga

LetlandRiga

Art Nouveau gevel

Zebigboss

In Riga staan nog veel gebouwen in Art Nouveau en Jugendstil stijl. De gebouwen liggen aaneengesloten in een wijk. Op de foto een mooi voorbeeld van deze stijl.

'418151' door Zebigboss '418151' door Zebigboss

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Landhuis Longwood

Zebigboss

Dit achthoekige landhuis staat in Natchez, Mississippi. Longwood is nooit afgebouwd, vanwege het begin van de begin van de Amerikaanse burgeroorlog. De begane grond is ingericht en dient nu als museum. Op de eerste etage liggen de houtsnijwerken voor de rest van het gebouw.

'418150' door Zebigboss '418150' door Zebigboss

Verenigde StatenGeorgia en Tennessee

Verenigde StatenGeorgia en Tennessee

Grand Ole Opry

Zebigboss

De Grand Ole Opry. Het podium voor country artiesten. Vanaf hier wordt sinds 1925 country muziek uitgezonden op de radio, maar is tevens een concerthal. De mogelijkheid bestaat, om tegen betaling, een rondleiding achter de schermen te volgen of een optreden bij te wonen.

'418148' door Zebigboss '418148' door Zebigboss

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

World Trade Center

Zebigboss

Het World Trade Center in New York City. Op de voorgrond de enorme vijver ter nagedachtenis van de slachtoffers die zijn gevallen bij de aanslag van 11 september 2001. Hun namen zijn gegraveerd in de reling van de vijverbak.

'418147' door Zebigboss '418147' door Zebigboss

LetlandRiga

LetlandRiga

Art Nouveau Museum

Zebigboss

In Riga ligt het Art Nouveau Museum. Dit museum uit 2009 heeft allerlei voorwerpen uit de Art Nouveau en Jugendstill. De medewerkers dragen kleding uit die periode en bezoekers hebben de gelegenheid om zich daar om te kleden. Het museum is gelegen in een woonhuis in de Art Nouveau stijl. Op de foto is daarvan het trappenhuis te zien.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik