Xofb

'325106' door Xofb '325106' door Xofb

ColombiaCaribische kust

ColombiaCaribische kust

Sundown Choco

Xofb

Sunset in the Choco. Eén van de allerlaatste ongerepte stukjes natuur in de wereld. Vliegen vanaf Bogota, overstappen in Medellin, met propellor vliegtuigje de bergkam over, om vervolgens nog een uur in een Jeep ye zitten om naar de kust te rijden. De reis alleen al is de moeite waard, het aankomen is priceless!

'325043' door Xofb '325043' door Xofb

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Vetertjes

Xofb

Heerlijk om door Zuid-Amerikaanse steden te slenteren van kraampje naar shopje. De meest verrassende dingen kom je tegen. Allemaal zo typisch, plaats of regio gebonden. Er is blijkbaar in Bogota een enorme vraag naar schoenveters. Alle bonte kleurtjes spreken me als kleurenblinde erg aan. ;-)

'325042' door Xofb '325042' door Xofb

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Smile, your on camera

Xofb

Colombia, Bogota, een bruisende stad met een geweldadige geschiedenis. Gelukkig wordt het steeds leefbaarder, al zal er nog veel moeten gebeuren wil de stad net zo veilig zijn als grote Europese steden. Deze mummie van indiaan geeft voor mij een beeld dat het vroeger ook niet altijd even makkelijk was.

'325041' door Xofb '325041' door Xofb

Kenia

Kenia

Red Elephant

Xofb

Samburu Wildpark. Super mooi. Vanwege de grond (klei) zijn de olifanten rood. We hebben daar overnacht op een campsite in tentjes tussen de bomen en allemaal zonder afscherming. Dan wordt het pas echt spannend 's nachts.

'324893' door Xofb '324893' door Xofb

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Dorst...

Xofb

Niets mooiers dan moeder en kind in de vrije natuur. Het blijft altijd een aaaaahhhh moment oproepen. Als je dan zo dichtbij mag komen zonder het geheel te verstoren, dan zie je ook de prachtige details in de huiden.

'324890' door Xofb '324890' door Xofb

ChinaBeijing

ChinaBeijing

China's Stevie

Xofb

Muzikant op straat in Beijing. De expressie in het gezicht van de Chinese blinde man is er eentje van iemand die volledig gepassioneerd zijn hoorzintuigen gebruikt. Uiteraard een paar centjes in zijn bakje gegooid.

'324868' door Xofb '324868' door Xofb

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Birds Home

Xofb

Goot, groter grootst. Je hebt natuurlijk ook klein. De bomen waren bezaaid met allemaal grasnestjes. Het stikte er werkelijk waar van de parkieten. Zo zien ze er veel leuker uit dan in een kooitje.

'324867' door Xofb '324867' door Xofb

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Kick Out

Xofb

Dit is toch wel één van de spectaculairste dingen die ik gezien heb in Kenia. 2 Olifanten die een robbertje vechten. Het lawaai is oorverdovend. Uiteindelijk zal er eentje de kudde uitgestoten worden. De vraag is of deze het in z'n eentje zal overleven? Natuur is hard.

'324866' door Xofb '324866' door Xofb

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Red Killing

Xofb

Vanuit ons kamp midden in Amboseli het zonnetje onder zien gaan. De intens diepe rode kleur deed me er aan denken dat ook 's nachts de meeste slachtoffers vallen. Een voorbode?

'324696' door Xofb '324696' door Xofb

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Red Cedar

Xofb

Yosemite National Park. Deel van schors van de Red Cedar. De mooie diepe kleuren en de structuur verklapt veel over de boom. Deze heeft in ruige omstandigheden geleefd. Het is top hout om te gebruiken als gevelbedekking. Het is heel erg zacht. Het reageert op de zuurstof en "verroest" een soort van, waardoor hetzichzelf netjes "inpakt" en heel erg lang mee gaat.

'324695' door Xofb '324695' door Xofb

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

El Capitan

Xofb

Yosemite National Park. De grote berg/brok graniet heet "El Capitan". Deze is zo'n 900 meter hoog. Heel erg impossant, zeker het contrast met de groene natuur erom heen maakt dit echt de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. (P.S. de snelste bergbeklimmer zonder uitrusting was in ongeveer 2,5 uur boven!)

'324694' door Xofb '324694' door Xofb

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Schilderachtig

Xofb

Yosemite National Park. Je ziet niet alleen Bob Ross plaatjes, je voelt je ook zo. Het is allemaal zo mooi schilderachtig in de herfst. De grootte is moeilijk op de foto vast te leggen, maar dit draagt zeker bij aan de indruk die het park maakt.

'324481' door Xofb '324481' door Xofb

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Spiegeltje Spiegeltje

Xofb

Yosemite Park. Een aanrader, wat een ontzettend mooi en indrukwekkend natuur gebied is dit toch. Bob Ross inspiratie alom. Al die mooie kleuren, het vele groen. Geweldig allemaal.

'324312' door Xofb '324312' door Xofb

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Kiekeboe!

Xofb

Nou niet echt een dier wat je verwacht als je naar Brazilie gaat. Maar ja, vanwege onze steeds grotere behoefte aan vlees, tegenwoordig overal ter wereld te vinden. Deze liep los. Heel erg nieuwsgierig en konden super dichtbij komen.

'324311' door Xofb '324311' door Xofb

ChinaBeijing

ChinaBeijing

China Phone Home

Xofb

Tussen alle veel te nieuwe en te snel gebouwde skyscrapers door zijn er gelukkig ook nog een paar hutongs bewaard gebleven. Hier doorheen wandelend of fietsend proef je nog de sfeer van voor de olympische spelen. Mensen leven daar nog op straat en hebben al die nieuwe technologien niet nodig. Het is natuurlijk wel fijn als je de familie kunt bellen.

'324310' door Xofb '324310' door Xofb

ChinaBeijing

ChinaBeijing

More is Bigger.

Xofb

Waarom 2 keer rijden, als je alles ook in 1 keer kunt meenemen? In het ooit eens zo communistische China, waar de commercie nu hoogtij viert wordt het verschil tussen arm en (giga) rijk steeds groter. Naast de ontelbare luxe auto's en wolkenkrabbers kom je af en toe nog een vertrouwd Aziatisch beeld tegen. Brommen mag niet meer, iedereen zit aan de electrische karretjes.

'324309' door Xofb '324309' door Xofb

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Beijing Window...Clea

Xofb

Je hebt smog en smoggie en in Beijing kunnen ze er wat van. Kon amper de andere kant van de straat zien. Daar waren ze bezig om één van de vele skycrapers de raampjes te wassen. Je moet er maar zin in hebben, hangend aan een touwtje honderden meters boven de grond. (vanwege het weer en toch al geen kleur, de foto zwart-wit gemaakt, komt het lijnen spel mooier over)

'324174' door Xofb '324174' door Xofb

IndiaKerala

IndiaKerala

One Leg of Soccer

Xofb

Het lijkt op de foto net of de jongen maar 1 been heeft. ;-) Gelukkig niet. Terwijl z'n vriendjes op de achtergrond achter de bal aanhollen (kluitjes voetbal), is hij klaar om zo weer in te vallen.

'324173' door Xofb '324173' door Xofb

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Holy Begger

Xofb

Mamallapuram India. Ken niet alle ins en outs van het kasten-systeem en misschien zal je het ook wel nooit begrijpen. Deze, zeer door het leven en weer getekende meneer doet de gehele dag niets anders dan zijn handje ophouden, wij zouden zeggen een bedelaar, maar daar is hij een heilige.

'324172' door Xofb '324172' door Xofb

IndiaKerala

IndiaKerala

Ginger Packaging

Xofb

Op dezelfde werkplaats. Het fijne van India zijn de kleuren en de warmte van het licht. Je hoeft weinig moeite te doen om een leuk plaatje te kunnen schieten. Was de eerste keer in India en ben op slag compleet verliefd geworden op het land.

'324171' door Xofb '324171' door Xofb

IndiaKerala

IndiaKerala

Ginger Workers

Xofb

Fort Cochin (Kochi) te Kerala is het "eiland" voor de grote stad. Echt een aanrader als je de hectiek van India even wilt ontsnappen (bijna geen auto's). Hele mooie oude koloniale gebouwen en nog steeds met de nijverheid van toen. Als je bij één van de fabriekjes naar binnen wandelt sta je zomaar in een gember werkplaats. Alles ligt eerst te drogen, wordt door de vrouwen gesorteerd en daarna door de mannen verwerkt tot grote proporties die nog steeds vanuit daar op transport gaan.

'323977' door Xofb '323977' door Xofb

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Impala Releaxing

Xofb

Dat je in een gebied zo ruig als de Masai Mara NP, waar het gevaar achter elke boom, heuvel of rots ligt, zelf overdag de tijd kan nemen om relax op je krent te zitten? Heel erg stoer! Beter voor ons, want zo zijn ze iets makkelijker te fotograferen.

'323976' door Xofb '323976' door Xofb

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Thinking Lion

Xofb

...en daar loop je dan op je dooie akkertje door de Masai Mara NP, niemand die je wat kan maken, niets waar je voor hoeft op te letten, op een achterlijke toeristenbus na dan. Dan heb je ook nog eens tijd om tijdens de wandeling serieus over je relatie na te denken.

'323975' door Xofb '323975' door Xofb

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Serval Cat

Xofb

...altijd maar op zoek naar "the big 5" (is ook wel erg gaaf), maar je zou haast vergeten dat er ook schitterende kleine dieren zijn. Misschien nog wel veel moeilijker te spotten. Echt mazzel hadden we met deze serval cat. Ter grootte van een huiskat wandelde deze zomaar voorbij, om weer even plots te verdwijnen.

Community-updates

EDITIE 115 | De mooiste winterzonbestemmingen

20-12-2022 Columbus Travel editie 115 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de lekkerste zonvakanties buiten het hoogseizoen. Van Thailand tot Madeira en van de Caraïben tot Kroatië. Bestel de editie hier >

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

DE LAATSTE KEER: DE COMMUNITY-TOPPERS VAN DE WEEK


Croda del Becco. Foto: MirandaNoomen
Topfoto & -tip: Croda del Becco door MirandaNoomen
Communitylid van de week: Agrotewal

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >