Wuppie51

;
profiel Wuppie51

Naam

Sonja Wubben

Reviews

0

Foto's & tips

90

Blogs

0

Lid sinds

30 April 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

India

Over mij

De eerste grote reis maakte ik toen ik 23 was, 1,5 jaar weg, naar Azië. Daarna heb ik 2 jaar in Tanzania, 2 jaar in Bangladesh en 4 jaar in India mogen wonen. Met onze 3 kinderen hebben wij met rugzakken op 5 weken door Peru getrokken. Fantastisch allemaal, maar ik geniet ook van de reizen dichtbij. Frankrijk, Italie, en niet te vergeten de fiets-wandel- en regen vakanties in Nederland.

Fotograferen heb ik altijd al graag gedaan, ik maak de foto's voornamelijk voor mezelf, als herinnering. In dit digitale tijdperk verbaas ik me erover dat ik tijdens mijn 1,5 jaar lange reis slechts 13 rolletjes bij me had, en dat ik van die reis toch een goed beeld heb. Nu, lukt mij dat niet meer :-)

Mijn Motto

'Plan niet te veel, laat de dingen op je af komen en beleef elk moment bewust.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D 80 spiegelreflex

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (90)

'472859' door Wuppie51 '472859' door Wuppie51

Groot-BrittanniëLiverpool

Groot-BrittanniëLiverpool

Openbaar vervoer in..

Wuppie51

In Liverpool kun je een dagkaartkopen om in Liverpool en een vrij groot gebied eromheen gebruik te maken van bus, tram en metro. De kaart kost 4,50 pond. Een koopje, omdat een enkeltje op de bus 1,70 pond kost. Met de kaart kun je bijv. naar het noorden Southport, een badpaats. Leuk is ook halte Hall Road. Na een kort wandelingetje kom je bij een strand waar je weliswaar niet mag zwemmen , maar waar 100! manshoge beelden staan naar het evenbeeld van kunstenaar Anthony Gormley. Sommige staan in het water, andere staan droog. Wat ook leuk is, is om de wirral (=groen) line te nemen naar halte West Kirby. Daarvandaan kun je 12 mijl lopen over een oude spoorlijn naar station Hooton. In Hooton neem je de metro weer terug naar Liverpool, of je reist nog even door naar bijv. New Brighton. Natuurlijk kun je ook gewoon een dagje in bus, tram of metro gaan zitten en kijken waar die je heen brengt. Wel af en toe uitstappen natuurlijk. Wij kochten de kaart op Lime Street Station. Het is een kraskaart, dus je krast dag, maand en jaar open. Het is wel verstandig om de kaart een dag tevoren te kopen omdat de buschauffeur ze niet verkooopt. In dat geval betaal je eerst de busticket en dan de dagkaart. Let overigens wel op met gewone buskaartjes: elke busmaatschappij heeft zijn eigen kaartjes. Koop je een dagkaart bij Arriva (3,30) dan kun je daar niet mee reizen in bussen van een andere maatschappij. In dat opzicht is die merseylineticket ook nog eens heel gemakkelijk, want hij geldt voor alle maatschappijen.

'189415' door Wuppie51 '189415' door Wuppie51

IndiaOdisha

IndiaOdisha

De oogst is binnen

Wuppie51

Moe, maar voldaan dragen vijf trotse, kleurrijke vrouwen de oogst op hun hoofd door de velden naar huis.

'188985' door Wuppie51 '188985' door Wuppie51

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Gnoes op weg

Wuppie51

Het uitgestrekte vlakke landschap van de Serengetti en de eindeloze rijen gnoes die onderweg zijn, dat is voor mij heel typerend Tanzania. Ik trof het dat de gnoes door het water liepen wat een mooie spiegeling gaf.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik