Woutercello

'429691' door Woutercello '429691' door Woutercello

JapanKyoto

JapanKyoto

Geiko

Woutercello

Het is namelijk mijn mooiste reisbelevenis! Het is iets echt, puur en niet opgezet of onderhouden voor het toerisme! Het is net als op safari gaan en dieren spotten: .... lees meer in mijn laatste tip GEISHA'S SPOTTEN

'482052' door Woutercello '482052' door Woutercello

JapanKyoto

JapanKyoto

Geisha's spotten!

Woutercello

WAAROM DEZE TIP? Het is namelijk mijn mooiste reisbelevenis! Het is iets echt, puur en niet opgezet of onderhouden voor het toerisme! Het is net als op safari gaan en dieren spotten: niets is zeker, niets staat vast, alles wordt aan het toeval overgelaten. Ze worden je niet op een plateau aangeboden en poseren al zeker niet voor foto’s! Maar dat maakt het misschien net zo boeiend en opwindend! Vooraleer ik jullie laat duiken in mijn tips is het belangrijk om te weten... ...WIE DEZE BIJZONDERE DAMES NU ZIJN. VROEGER waren het gezelschapsdames en meisjes van plezier, maar ze vormden een grote concurrentie voor echte prostituees, waardoor “het prostituee zijn" van geisha’s verboden werd. NU zijn het serveersters in Ochaya (theehuisjes), muzen en nog steeds gezelschapsdames. De Geisha’s in Kyoto worden liever GEIKO’S genoemd omdat de naam Geisha nog steeds te hard in verband wordt gebracht met prostitutie. Aangezien ik ze in Kyoto zag, zal ik dan ook uit respect de term Geiko hanteren. Niet alle Geiko’s die je tegenkomt zijn al volleerd! De leerlinggeisha’s –MAIKO’S genaamd- kan je herkennen aan een gekleurde kraag (terwijl de echte geisha’s een spierwitte kraag dragen). MIJN TIPS: 1. Place to be: Hanamikoji Dori, Gion, Kyoto 2. When?: Tussen 17 en 18 uur, niet vroeger of later! Enkel tussen deze tijdstippen hebben we deze muzen gespot. 3. Slenter na 18u nog even rond in de steegjes die ‘s avonds sfeervol verlicht zijn met lampionnen! 4. Ga best niet als het regent. Tenzij je natuurlijk uit bent op foto’s van reuzenparaplu’s en geiko’s die er volledig onder verstopt zitten. 5. Om een foto te nemen moet je erg snel zijn, de Geiko’s duiken uit het niets op en zetten het vervolgens op een loopje! Ik raad jullie het volgende aan: stel je op 1 punt waar verschillende steegjes samenkomen, op die manier heb je de beste kans ze te zien. Gebruik een korte sluitertijd! Anders zijn al je foto’s wazig. Slenteren doen ze niet, het is eerder snelwandelen. Voor de ideale foto moet je wat overhebben: lopen! (ik had soms meer bekijks dan de Geiko’s doordat ik door de straten zoefde om ze in te halen) Hou de taxi’s in de gaten! Geiko’s worden vaak samen opgehaald met hun leerlingen. 6. Tot slot kan ik het boek een "Een dagboek van een Geisha" aanraden als je je verder wilt verdiepen in deze materie.

'419087' door Woutercello '419087' door Woutercello

EthiopiëAmhara

EthiopiëAmhara

Symmetrie

Woutercello

Wat Ethiopië voor mij zo mooi maakt zijn de bijzondere landschappen, maar vooral de straatbeelden met de mensen die er rondlopen en de taferelen die erbij horen: zoals deze geitjes die even tot rust komen in de schaduw! Mooi opgesteld in symmetrie.

'418936' door Woutercello '418936' door Woutercello

JapanKyoto

JapanKyoto

New York

Woutercello

Deze begraafplaats kwamen we tegen op onzen wandeling naar Kiyumizu Dera, 1 van de absolute hoogtepunten van Kyoto (en Japan), het is echt indrukwekkend om een heel dal met haast volledig gelijke graven te zien staan! Het deed mij denken aan een maquette van New York!

'417890' door Woutercello '417890' door Woutercello

RuslandSint Petersburg

RuslandSint Petersburg

3D

Woutercello

Soms kan een mens verwonderd zijn over kleine dingen... kleine details... net zoals deze! Deze schilderingen in het Mensjikovpaleis (deel van het beroemde Hermitage) leken net gebeeldhouwd! In 3D dus!

'417815' door Woutercello '417815' door Woutercello

EthiopiëAmhara

EthiopiëAmhara

De harde...werkelijkh

Woutercello

De markt van Debark -vertrekplaatsje voor tochten door het Simiengebergte- is het echte ethiopië (spijtig genoeg)! Het is een harde wereld... veel weeskinderen, die schooiden om een paar schoenen, een nieuwe T-shirt,... De harde werkelijkheid!

'417808' door Woutercello '417808' door Woutercello

JapanTokio

JapanTokio

Place to be!

Woutercello

Dit is de weg naar de Senso-ji tempel in Tokio! Misschien wel de bekendste tempel van de stad... het heeft ook een reden... wat een tempels... indrukwekkend in vorm en grootte! Maar het is gewoon ook de place to be voor souvenirs... Alles vind je er van de typische parasols, geta's (tempelschoenen), vreemde hoofddeksels, poppetjes,... alles wat typisch Japans is! En bovenop dit alles, het is er heerlijk slenteren bij de ondergaande zon!

'417739' door Woutercello '417739' door Woutercello

MexicoPlaya del Carmen

MexicoPlaya del Carmen

Vasthouden!

Woutercello

In plaats van zicht stevig vast te houden vond deze het blijkbaar belangrijker de lintjes van zijn hoofddeksel mooi te laten zien! In ieder geval vond ik het wel bijzonder deze voladores... in 13 omwentelingen dalen ze af!

'417585' door Woutercello '417585' door Woutercello

RuslandSint Petersburg

RuslandSint Petersburg

Delft!

Woutercello

In het Mensjikovpaleis (een deel van het Hermitage) zijn laat ons zeggen 50% van de muren bekleed met Delftse tegeltjes! Ik moet zeggen bijzonder om te zien... maar na 10 zalen bekleed met deze tegels heb je het wel gehad en ben je blij wat chinees lakwerk te kunnen bewonderen!

'417550' door Woutercello '417550' door Woutercello

MexicoSan Cristobal de las Casas

MexicoSan Cristobal de las Casas

Oost, west, San...Cri

Woutercello

Iedereen kent het wel "oost, west, thuis best!". Al vind ik het niet helemaal kloppen! San Cristobal is mijn favoriete stad... en ik zou er misschien wel kunnen aarden! In ieder geval kan je in San Cristobal al even de 4 windstreken beklimmen! Ik kan het ook zeker aanraden!

'417467' door Woutercello '417467' door Woutercello

JapanTokio

JapanTokio

1 van de vele...

Woutercello

Tokyo barst van de tempels... niet allemaal even mooi en niet allemaal even authentiek... sommigen zelfs kitsch! Deze leeuwtjes heb ik bewerkt met "infrarood" ik vond het wel iets hebben!

'417448' door Woutercello '417448' door Woutercello

MexicoSan Cristobal de las Casas

MexicoSan Cristobal de las Casas

Favoriet!

Woutercello

Drukte... drukte in de kleur... drukte op straat... de stad barste van de drukte! Niet van de toeristen... nee van de lokale mensen! Heerlijk om daar een paar uurtjes rond te struinen ongetwijfeld 1 van mijn favoriete steden!

'417387' door Woutercello '417387' door Woutercello

JapanKyoto

JapanKyoto

Examens!

Woutercello

In Japan hechten ze echt nog veel belang aan waarden en tradities! Zoals je hier ziet! Er is plaats genoeg om te schuilen onder het afdak... maar nee mooi aanschuiven in een rijtje! Deze foto heb ik genomen in Kyoto bij het heiligdom van Kitane tenman-gu... In de examens gaan de studenten er bidden voor geluk bij de examens! Was ik daar nu ook maar dan kon ik ook bidden voor goede resultaten! :D

'417308' door Woutercello '417308' door Woutercello

RuslandSint Petersburg

RuslandSint Petersburg

Misvormd!

Woutercello

Normaal zijn engeltjes schattig... klein...volmaakt! Maar deze "joekel" in het Catharinapaleis vond ik toch maar licht mismaakt! Wel prachtige zalen heeft het Catharinapaleis!

'417283' door Woutercello '417283' door Woutercello

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Slenterstad

Woutercello

We moeten zeggen zoals het is! De bezienswaardigheden in Praag zijn niet zo indrukwekkend op een paar na... De bezienswaardigheden mogen dan wel niet overdonderen, het is wel de stad bij uitstek om heerlijk rond te kuieren! Mooie steegjes...en lieflijke gebouwen!

'417259' door Woutercello '417259' door Woutercello

JapanKyoto

JapanKyoto

P A N O R A M A

Woutercello

Een tip en een foto in 1 deze keer! Ga nooit maar dan ook nooit in september naar Japan! Het weer was verschrikkelijk! Sommige dagen heet...veel te heet! (Ik had blaren op mijn benen van de zon...verschrikkelijk)! Andere dagen goot het dan met bakken! Niet druppelen...maar stortregens! Dit is één van de vele tempels in Kyoto...waar ik de naam van vergeten ben! De foto vergroten...

'416847' door Woutercello '416847' door Woutercello

JapanHonshu centraal

JapanHonshu centraal

Koya-san

Woutercello

De heiligste der heiligste bergen van Japan in ongetwijfeld de Koya-san! Gelegen ten oosten van Kyoto midden in een zee van bomen! Je kan er makkelijk heen al moet je wel wat geduld hebben... het is met een boemeltreintje... ja ook in Japan bestaan het nog! BLACK AND WHITE COLLECTION JAPAN

'416728' door Woutercello '416728' door Woutercello

RuslandSint Petersburg

RuslandSint Petersburg

Jelisejev

Woutercello

Eén van mijn doelen op reis is altijd die paar moeilijke namen proberen te onthouden! Zeker als het bijzondere plekken zijn! Je merkt het snel... als je er een paar hebt geleerd ben je al wat meer thuis in die vreemde taal en klinken en lijken al die woorden opeens een stuk simpeler!

'416726' door Woutercello '416726' door Woutercello

RuslandSint Petersburg

RuslandSint Petersburg

Knipknipknip

Woutercello

Je kent het wel foto's bewerken... je begint te knippen en voor je het weet is heel de foto weg! Ik bleef maar knippen een stukje dakrand weg.. een torentje en nog een torentje... kom een beetje lucht...en voor je het weet heb je niets meer over! Dit is trouwens een torentje van het Catharinapaleis even buiten Sint-Petersburg!

'416721' door Woutercello '416721' door Woutercello

MexicoSan Cristobal de las Casas

MexicoSan Cristobal de las Casas

Ik kon het niet...lat

Woutercello

Ik liep over de markt van San Cristobal de las Casas! Iedereen bood mij prachtige stoffen aan...allemaal stuk voor stuk met de hand erop gestikte patronen! Wat een precisiewerk! Ik kon het gewoonweg niet laten er eentje te kopen!

'416719' door Woutercello '416719' door Woutercello

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Te huur voor...

Woutercello

Dit "huisje" in het centrum van Moskou is te huur! Naar horen zeggen te huur voor een schappelijke prijs van 100.000 euro per dag! Als ik ooit trouw dan huur ik het een dagje af hoor! Zo een koopje!

'416589' door Woutercello '416589' door Woutercello

PeruArequipa

PeruArequipa

Echt een cutie!

Woutercello

Dit is nu echt eens een cutiepie! Zo vertederend... zo lief... Lief lachen... beetje verlegen... Recht in de lens snel klikken ja ik heb ze beet :D!

'416587' door Woutercello '416587' door Woutercello

EthiopiëAksum

EthiopiëAksum

Bedelaars

Woutercello

Ik had het snel door het waren bedelaars niet alleen vroegen ze om geld... maar Ethiopiërs zijn trotse mensen... als bedelaar wil je dus niet op foto! Vandaar die paar doeken voor hun gezicht!

'416584' door Woutercello '416584' door Woutercello

PeruJungle

PeruJungle

Kleuren

Woutercello

Een toepasselijk gedichtje met toch wel een betekenis: laat dieren vrij... Kleuren zijn mooi, Kleuren zijn speciaal. Kleuren stop je niet in een kooi want kleuren zijn gelijk aan allemaal...

Community-updates

EDITIE 108 | Reis mee met Floortje Dessing & andere reisheldinnen

15-04-2021 Columbus Travel editie 108 is nu verkrijgbaar! Voor deze editie bundelden we onze krachten met die van Nederlands bekendste reisjournalist: Floortje Dessing. In een interview stellen we de vragen die we altijd al van haar wilden weten. En lees je meer over bijzondere bestemming in Indonesië, India, Botswana en Zwitserland.   Bekijk de editie hier >

WEEK 20 | COMMUNITY-TOPPERS


Neretva. Foto: Canipel
1. Topfoto & -tip: Neretva door Canipel
2. Review: De Hortus Alkmaar door Agrotewal
3. Communitylid van de week: TravelsbyMonique
4. Nieuwkomer: Ad Jonker

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik