Willemien

'1110318' door Willemien '1110318' door Willemien

Duitsland

Duitsland

Het stadscentrum van.

Willemien

Het stadscentrum van Quedlinburg, plaattsje in het noorden van de Harz, is volgens de UNESCO een ‘uitzonderlijk voorbeeld van een Europese middeleeuwse stad’. In de binnenstad zijn rond 800 vakwerkhuizen als individuele monumenten benoemd. In de stadskern zijn monumenten uit verschillende architectuurstijlen en -periodes te zien. Wij maken er een stadswandeling (verkrijgbaar bij de VVV) en wandelen langs de vele oude vakwerkhuizen in de stad uit de voormalige DDR en die voor ons toen niet bereikbaar was. Het stadsbeeld is goed bewaard gebleven en prachtig gerestaureerd na de eenwording van Duitsland.

'1110282' door Willemien '1110282' door Willemien

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

De rode prachtige...b

Willemien

Van Lake Powel gaan we via de highway 89 richting Kanab. Onderweg rijden we een stukje over een onverharde weg richting Pareah Town . Een plek waar een aantal scenes van westerns is opgenomen. Het is een mooie scenic road waar we van heel dichtbij uitzicht hebben op de rode prachtige bergwanden van de Smokey Mountains (een deel van Grand Staircase Escalante Nat.Monument).

'1110145' door Willemien '1110145' door Willemien

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Rijstoogst bij een...

Willemien

De trekkingen langs de adivasie-(stammen) dorpen zijn onvergetelijk. De wandelingen zijn soms zwaar door het vele klimmen om een dorp te bereiken. maar heel bijzonder. De verschillende stammen zijn indrukwekkend, hoe ze wonen, hun gebruiken en hoe ze eruit zien. Je ziet de dagelijkse bezigheden zoals op de foto het oogsten van de rijst en de opslag van het rijststro. Hoog op palen zodat de koeien er niet bij kunnen.

'1110094' door Willemien '1110094' door Willemien

Verenigde Staten

Verenigde Staten

De bekendste rotsboog

Willemien

Na een hele flinke klim over een heel kaal rotsplateau kom je bij de bekendste rotsboog van Arches National Park: de Delicate Arch. Het park is vooral bekend om zijn vele rotsbogen. Deze vrijstaande boog is bijna 14 meter hoog en ruim 10 meter breed. De boog is het symbool van de staat Utah en staat o.a. ook afgebeeld op de kentekenplaten van de auto’s. De tocht is zeer inspannend omdat het vreselijk warm is en je nergens beschutting kunt vinden. We zijn opgelucht dat we de boog in beeld krijgen. Zorg dat je veel water bij je hebt en vooral iets op je hoofd tegen de zon. Als je eenmaal onder de boog staat ben je de vermoeiende tocht zo vergeten. Voor fotograferen is de mooiste tijd natuurlijk tegen zonsondergang. Wij waren er eerder op de dag en dan heb je behoorlijk tegenlicht!

'1109895' door Willemien '1109895' door Willemien

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Een ganzennek in...Go

Willemien

Op weg naar Momunent Valley gaan we even van de weg vlakbij Mexican Hat en brengen we een bezoek aan Gooseneck Statepark in de staat Utah. We nemen een kijkje bij meanderende San Juan rivier die hier verschillende lussen maakt door het bergachtige gebied. Gezien de vormen van de lussen worden ze dus ganzennekken genoemd. Bij dit prachtige uitzicht is ook een basic camperplaats zonder voorzieningen. Een heerlijke rustige plek met geweldig uitzicht.

'1109855' door Willemien '1109855' door Willemien

Spanje

Spanje

Uitzicht vanuit een..

Willemien

Rond Rio Tinto in de provincie Huelva werd heel lang en heel lang geleden in de bodem gezocht naar zilver, ijzer, koper en goud. Door de eeuwenlange delvingsactiviteiten in combinatie met de rijke bodem en het gekleurde rivierwater creëerde het een uniek landschap waar je nu de meest wonderlijke kleurschakeringen ziet. Niet alleen kleuren maar ook zijn door de afgravingen duidelijk de geologische lagen te zien. De gelijknamige rivier: de Rio Tinto is de enige echt rode rivier en op natuurlijke wijze vervuilde rivier ter wereld. Wij maken met een antiek treintje vanaf station bij Minas de Riotinto, een tocht van 8 km over hetzelfde spoor dat eind 19e eeuw door de Engelsen werd gebruikt om mineralen naar Huelva te vervoeren. De uitzichten zijn fantastisch en we zien ook veel oude locomotieven met wagons en ruïnes van overslagplaatsen. De gids in de trein spreekt jammer genoeg alleen Spaans. Halverwege wordt gestopt zodat je de rode rivier van dichtbij kunt bekijken.

'1109826' door Willemien '1109826' door Willemien

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Scenic road richting.

Willemien

Van Lake Powel gaan we via de highway 89 richting Kanab. Onderweg rijden we een stukje over een onverharde weg richting Pareah Town . Een plek waar een aantal scenes van westerns is ogenomen. Het is een mooie scenic road waar we van heel dichtbij uitzicht hebben op de rode prachtige bergwanden van de Smokey Mountains (een deel van Grand Staircase Escalante Nat.Monument).

'1109752' door Willemien '1109752' door Willemien

Spanje

Spanje

De Jerte Vallei vol..

Willemien

In de Jerte Vallei, provincie Extramaduro, staan in de lente de kersenbomen volop in bloei. Meer dan 2 miljoen kersenbomen staan op de hellingen in de vallei te pronken met hun bloesem. Een geweldig mooi gezicht. Door de vallei stroomt de rivier de Jerte. Vanaf Palencia rijd je de 40 km lange vallei in en word je omringd door de bloesem. Er zijn heel veel leuke typische dorpjes om een tussenstop te maken. In het plaatsje Cabezuela is een bezoek aan het kersen museum de moeite waard. Nog leuker is om over kleine kronkelige paadjes van de bloeiende boomgaarden te wandelen. Er zijn uitgezette routes met verschillende afstanden. Vanaf Madrid is het ongeveer 2 uur rijden. Als de kersen rijp zijn (mei) wordt in de Jerte Vallei het kersenfeest gehouden met veel activiteiten.

'1109690' door Willemien '1109690' door Willemien

Spanje

Spanje

Campo de Criptana en.

Willemien

We rijden over landelijke wegen door het nog kale landschap (april) van Castilië y Leon. De grond is omgeploegd en kaal. De zwarte wijnstokken steken scherp af tegen de rode aarde. Van tijd tot tijd maken de wolken plaats voor de zon. We rijden de route de Don Quichote. Langs de route zien we regelmatig de edelman en zijn knecht Sancho Panza op zijn ezel op de welkomstborden. Op de heuvels verschijnen de 10 witte molens die in het boek van Cervantes voorkomen en waarmee Don Quichote gevechten voert. In Campo de Criptana maken we een wandelingetje langs de witte molens.

'1109633' door Willemien '1109633' door Willemien

Spanje

Spanje

Vogels spotten in de.

Willemien

Het Parque National Tablas de Damiel ligt op 10 km van het provinciestadje Damile op de hoogvlakte van La Mancha in de Spaanse provincie Ciudad Real. Als we er aankomen zijn we een van de eerste bezoekers. Er zijn verschillende rondwandelingen over de houten loopbruggen. Tablas de Damiel is zo als we het op foto's hebben gezien . In verschillende schuilhutten kunnen we de watervogels bespieden: krooneenden, smienten, bergeenden, talingen, etc. Vanaf de houten loopbruggen in het wetland hebben we mooie uitzichten over de nog bruin gekleurde rietlanden Op de zonnige plekken lopen de jonge groene rietscheuten al weer op. Een paradijs, vooral voor vogelliefhebbers.

'1109565' door Willemien '1109565' door Willemien

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Geen gebaand pad in d

Willemien

Een doolhof van kleine kloven, bizar gevormde hoodoos en veel zwarte, grijze, groene en bruine lemen heuvels, vrijwel geen vegetatie, maar wel veel fossielen en versteend hout. Dat is – in het kort – een beschrijving van het fascinerende landschap van de Bisti Badlands in het noordoosten van de staat New Mexico. Het woord Bisti is afkomstig van het Navajo woord Bis-ta-hie, het betekent ‘slecht land’ (info ontdek-amerika.nl). Een wandeling in de Bisti Wilderness is voor ons dan ook spannend. Anders dan in andere natuurparken is hier geen trail uitgezet en nergens informatiebordjes en moet je zelf je weg vinden. Er wordt erg gewaarschuwd dat je moet voorkomen dat je hier verdwaalt. Met enige argwaan beginnen we de wandeling maar het blijkt al snel dat de wildernis, voor ons, overzichtelijk is. Bovendien blijkt de navigatie op de GSM (strava) gewoon te werken. We houden het eerste stuk een droge rivierbedding aan en gaan dan één van de valleien in waar we de eerste hoodoo’s tegen komen. Het is een prachtig gebied dat vanaf het begin op het lijstje stond en het beantwoordt helemaal aan de verwachtingen. Naast de hoodoo’s zien we ook de cracket eggs, zandstenen hoeden die op de lemen hoodoo’s hebben gestaan, maar na het erosie proces waarbij de hoodoo’s zijn verdwenen als gebroken eieren op de grond zijn gevallen. We lopen zo’n 15 km. door het woeste landschap. Het is er schitterend en hebben zonder problemen de parkeerplaats terug gevonden.

'1109494' door Willemien '1109494' door Willemien

Verenigde Staten

Verenigde Staten

De Yellow Mounds in d

Willemien

De Badlands, in South Dakota, is een bijzonder mooi ruig gebied met grillige rotsformaties, ravijnen en prairies. Via de highway 240 kun je ca 100 km door het Nationaal Park rijden en genieten van de vele uitkijkpunten. De rotsen zijn opgebouwd uit verschillende gekleurde, horizontale lagen in allerlei tinten die vooral met het avondlicht, en na een regenbui, zoals op de foto bij de Yellow Mounds mooi oplichten. Flinke regenbuien zorgen voor het mooie groene gras. Wij waren er een aantal dagen en hebben ook verschillende trails gelopen die perfect staan aangegeven.

'1109460' door Willemien '1109460' door Willemien

Verenigde StatenNew Mexico

Verenigde StatenNew Mexico

Grondeekhoorn smult..

Willemien

De prairiehond is geen hond maar een eekhoorn en ze leven met de hele familie in een " prairiedogdorp". Ze graven lange en diepe tunnels onder de grond en hebben daar een groot gangenstelsel. Elke familie heeft een eigen ingang. Het is erg leuk om naar ze te kijken hoe ze met elkaar spelen. Als er onraad is waarschuwen ze elkaar door rechtop te gaan staan en een blaffend geluid te maken. Vandaar ook de naam prairie dog.

'1109421' door Willemien '1109421' door Willemien

Verenigde StatenNew Mexico

Verenigde StatenNew Mexico

Een wolk boven de...W

Willemien

Het White Sands National Monument is een uniek mooi natuurgebied met duinen van gipskristallen en niet zoals de naam doet vermoeden van zand. Het park ligt dicht bij de plaats Alamogordo in New Mexico. Het gips heeft een redelijk vaste structuur en er is goed op te wandelen. Het is een heel bijzonder landschap dat we nooit eerder hebben gezien. Van de planten vallen de yuca’s het meeste op. In de duinen zijn diverse trails uitgezet die heel goed te bewandelen zijn. Wil je de duinen ongerept zien kies dan voor de wat langere Alkali trail van 8 km. De witte gipsduinen zijn onbeschrijflijk wit in de felle zon en de lucht daarboven fel blauw. De trails zijn goed aangegeven zodat je niet kunt verdwalen. Voor de langere trail is wel een beetje conditie nodig want het gaat duin op en duin af. Zorg voor goede zonbescherming en veel water als je op pad gaat.

'1109359' door Willemien '1109359' door Willemien

Verenigde StatenNew Mexico

Verenigde StatenNew Mexico

Geen gebaand pad in d

Willemien

Een doolhof van kleine kloven, bizar gevormde hoodoos en veel zwarte, grijze, groene en bruine lemen heuvels, vrijwel geen vegetatie, maar wel veel fossielen en versteend hout. Dat is – in het kort – een beschrijving van het fascinerende landschap van de Bisti Badlands in het noordoosten van de staat New Mexico. Het woord Bisti is afkomstig van het Navajo woord Bis-ta-hie, het betekent ‘slecht land’ (info ontdek-amerika.nl). Een wandeling in de Bisti Wilderness is voor ons dan ook spannend. Anders dan in andere natuurparken is hier geen trail uitgezet en nergens informatiebordjes en moet je zelf je weg vinden. Er wordt erg gewaarschuwd dat je moet voorkomen dat je hier verdwaalt. Met enige argwaan beginnen we de wandeling maar het blijkt al snel dat de wildernis, voor ons, overzichtelijk is. Bovendien blijkt de navigatie op de GSM (strava) gewoon te werken. We houden het eerste stuk een droge rivierbedding aan en gaan dan één van de valleien in waar we de eerste hoodoo’s tegen komen. Het is een prachtig gebied dat vanaf het begin op het lijstje stond en het beantwoordt helemaal aan de verwachtingen. Naast de hoodoo’s zien we ook de cracket eggs, zandstenen hoeden die op de lemen hoodoo’s hebben gestaan, maar na het erosie proces waarbij de hoodoo’s zijn verdwenen als gebroken eieren op de grond zijn gevallen. We lopen zo’n 15 km. door het woeste landschap. Het is er schitterend en hebben zonder problemen de parkeerplaats terug gevonden.

'1109290' door Willemien '1109290' door Willemien

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Zonlicht in de Lower

Willemien

De rondleidingen door de Upper Antilope Canyon (schijnt het meest fotogeniek te zijn) zijn volgeboekt en kiezen we voor de Lower Antilope Canyon. De Canyon is een smalle spleet in de rotsbodem die door water, wind en modder is uitgesleten. Via stalen, steile trappen daal je de canyon in. Nina, de Indiaanse gids leidt ons door de nauwe prachtig gekleurde kloof die soms zo nauw is dat je je er door moet wringen. Door het zonlicht dat op sommige plekken binnendringt krijgen de wanden de prachtigste kleuren. Beide canyons zijn te vinden in de buurt van het dorp Page aan de hoofdweg. De Canyon mag alleen met een gids bezocht worden. Tickets hiervoor zijn vlakbij de canyon te koop.

'1109261' door Willemien '1109261' door Willemien

China

China

Het stenen woud met..

Willemien

Het Stenen woud bij de plaats Shilin in de provincie Yunnan is een gebied met rotspunten die door erosie zijn vrij komen te liggen. De rotspunten zijn over het algemeen niet zo hoog maar doen bijzonder aan in het Chinese landschap. Het is een duidelijke publieksattractie geworden met aangelegde paden tussen de rotsen en het groen. Een toeristentreintje loopt om en voor een deel door het geologische verschijnsel heen. De paden naar de uitkijk paviljoens zijn druk. Wijk je hier vanaf dan kom je bijna niemand meer tegen. Het meest bijzondere zijn de Chinese toeristen die veelal voorafgegaan door een gids in traditioneel kostuum met parapluutje een wandeling door het park maken. Voor ons een leuke trip om vooral ook deze vorm van Chinese (toeristische) cultuur eens te bekijken.

'1109200' door Willemien '1109200' door Willemien

China

China

Smullen tijdens het..

Willemien

Het is het begin van de 5e maanmaand in China en dat betekent dat in Zhongdian in de provincie Yunnan , het Saimajie festival (het paardenrace festival) wordt gehouden. Het is er dan in de stad erg druk en de bussen rijden niet of onregelmatig. We nemen een taxi naar het feestterrein dat een gigantisch stadion blijkt te zijn. Politie en leger zijn nadrukkelijk aanwezig. Met ons stroomt een bonte menigte van minderheden naar het stadion. We weten een plaatsje te bemachtigen, maar door het enorme stadion zitten we eigenlijk te ver af van de activiteiten die hoofdzakelijk voor de eretribune plaatsvinden. Opstaan om te fotograferen is ook niet toegestaan. We blijven toch een tijdje om naar de ruiters en de kruisboogschutters te kijken die zich presenteren. Buiten het stadion zijn de Tibetanen die de paardenraces verzorgen in de weer met hun paarden en het bereiden van eten. Ook hier zijn weer vrouwen van de verschillende minderheden in hun traditionele kleding te zien.

'1109101' door Willemien '1109101' door Willemien

Verenigde StatenNew Mexico

Verenigde StatenNew Mexico

Rio Grande brug en...

Willemien

Ongeveer zestien kilometer ten noordwesten van Taos bevindt zich de Rio Grande Gorge Bridge. Het is een ijzeren boogconstructie die op een hoogte van 172 meter de Rio Grande-rivier overbrugt. Vanaf de brug heb je een geweldig uitzicht op de kloof met in de diepte de rivier. Leuker is een wandeling over de West Rim Trail langs de Rio Grande door een bijzonder landschap. De wandeling start vanaf de parkeerplaats. Tijdens de wandeling heb je prachtig zicht op de brug en de diepe kloof.

'1109034' door Willemien '1109034' door Willemien

Nederland

Nederland

75 jaar vrijheid...We

Willemien

In 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties.(bron 75jaar vrijheid) Vanuit kamp Westerbork vertrok 93 keer een trein; vaak naar Auschwitz maar ook naar Sobibor, Theresienstadt en Bergen-Belsen. Slechts 5.000 Joden en 32 Sinti en Roma die vanuit kamp Westerbork werden gedeporteerd, overleefden de Tweede Wereldoorlog. De 102.000 Stenen, midden in het voormalige kamp op de appèlplaats, herinnert aan de 102.000 mensen die vanuit het kamp werden gedeporteerd en die hun deportatie niet overleefden. De rode rechthoekige stenen zijn allen voorzien van een symbool. De stenen met een davidsster gedenken de Joden die vanuit kamp Westerbork naar Midden- en Oost-Europa werden gedeporteerd en daar vermoord werden. 213 stenen dragen een vlam en verwijzen naar de omgebrachte Sinti en Roma. Enkele tientallen stenen hebben geen symbool en verwijzen naar de verzetsstrijders die in kamp Westerbork gevangen hebben gezeten. Het hoogteverschil tussen de stenen moet benadrukken dat er voor ieder slachtoffer een eigen steen is neergezet. Daarnaast maakt het hoogteverschil tussen de stenen de omvang van het getal 102.000 zichtbaar. De stenen zijn geplaatst in de kaart van Nederland, om te onderstrepen dat de Joodse gevangenen van kamp Westerbork uit alle delen van Nederland afkomstig waren. Bron: Wikipedia. Van enkelen van hen zijn foto's bewaard gebleven en zijn te zien tussen de stenen bij de 102.000 stenen. Indrukwekkend.

'1108930' door Willemien '1108930' door Willemien

BulgarijeZuidwest Bulgarije

BulgarijeZuidwest Bulgarije

Wandeling door de...k

Willemien

Melnik, in het zuiden van Bulgarije, is het kleinste stadje in Bulgarije met amper 300 inwoners. Het stadje ligt in een vallei, ingeklemd door piramidevormige zandsteenformaties. Melnik is ook bekend van zijn Melnikwijn. Er is een mogelijkheid om een wijnroute te volgen en een aantal kelders te bezoeken en natuurlijk de wijnen te proeven. Hat plaatsje heeft gezellige terrassen waar het goed toeven is met een glas wijn. Vanuit het stadje kun je naar het Rozhenklooster in Rozhen wandelen. Het klooster ligt op een plateau boven het plaatsje Rozhen en van daar uit heb je prachtig uitzicht op de zandsteenrotsen. Een bezoek aan het klooster is ook de moeite waard. De ca 7 km. lange wandeling start dus in Melnik. Via de droge rivierbedding voert de weg langs de zandsteenformaties met hoge scherpe pieken omhoog en eindigt bij het Rozhenklooster. In het voorjaar, als de bloemen bloeien en heel veel verschillende vlinders rondfladderen is het nog eens extra genieten. Vanuit Rozhen kun je met de bus of een taxi terug naar Melnik of dezelfde weg terugwandelen wat wij hebben gedaan.

'1108837' door Willemien '1108837' door Willemien

Bulgarije

Bulgarije

Feest mee met de...do

Willemien

Rozenolie is het bekendste exportproduct van Bulgarije. De Rozenvallei ligt in het midden van Bulgarije en wordt omgeven door de gebergten de Balkan en de Sredna Gora. Een mooi landschap mede door de vele rozen die er in mei/juni in bloei staan. De rozen (rosa damascena) waarvan rozenolie wordt gemaakt is een belangrijke bron van inkomsten voor Bulgarije. Het rozenfestival, als afsluiting van de rozenoogst, is wereldberoemd en een jaarlijks terug kerend evenement in mei/juni in Karlovo of Kazanluk. Tijdens een rozenfeest plukken mannen en vrouwen in traditionele kostuums de rozen, wordt er gedanst, gedronken, gegeten en gezongen. In Kazanluk is het grote feest met muziek, dans en de verkiezing van de rozenkoningin, markten, tentoonstellingen etc. en de grote parade. Een dag voor het grote feest in Kazanluk vieren we het feest mee in een klein dorpje vlakbij Kazanluk, Gorno Cherkovishte. Als we parkeren aan de zijkant van de weg is het rozenplukken door de dorpsbewoners in klederdracht al begonnen. Geen professionele dansers maar gewoon dorpsbewoners met twee muzikanten. Er zijn maar weinig toeristen en volop gelegenheid om te fotograferen. Ook de oudere dames met rozenkransen om het hoofd doen het erg goed. Er staan koekjes, drank en speciaal gebakken brood in de vorm van een mand uitgestald. Het plukken, dansen en zingen duurt een paar uur. Het is een erg leuk festival waar een professioneel optreden vast niet tegenop kan. Het is echt rozengeur en rozenblaadjes. In Kazanluk zelf gaat het allemaal wat officiëler. Er is een openingsceremonie waar heel wat autoriteiten uit het binnen en buitenland bij aanwezig zijn en natuurlijk de rozenkoningin. Ook de Japanners zijn ruim vertegenwoordigd, busladingen worden aangevoerd. De ceremonie wordt opgeluisterd door dansgroepen. Van het feestterrein wandelen we naar de stad zelf waar ’s middags een allegorische optocht plaatsvindt. Het begint met schoolkinderen en sportverenigingen, zoals bij ons 50 jaar geleden maar ook dansgroepen. Het eind van de optocht heeft toch nog iets leuks in petto; groepen bellemannen met maskers sluiten de optocht. Wij vonden het ook erg leuk om het hele distilleerproces mee te maken; van roos tot olie. In het dorpje Skobelevo is dat mogelijk. De fabriek, met mooi aangelegde tuin met sierrozen en een restaurant is prachtig gelegen tussen de rozenvelden waar je de echte plukkers aan het werk ziet. In de fabriek legt een medewerkster uit hoe het distilleerproces wordt uitgevoerd. Het lijkt nogal eenvoudig. Van 3,5 ton rozenblaadjes wordt 1 kg rozenolie gemaakt die zo’n 6000 euro opbrengt. Je ziet de aanvoer van de zakken met rozenblaadjes, de enorme vaten waar het proces plaats vindt en ten slotte een fles met daarin het “rozengoud” de olie. Na het bezoek wandelen we om de velden met rozenstruiken. Hier zie je de echte plukkers met schort, handschoenen en laarzen en een grote plastic zak voor de rozen. Wat een werk.

'1108791' door Willemien '1108791' door Willemien

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Witte neushoorn...com

Willemien

Etosha heeft zijn naam te danken aan de enorme grote zoutpannen en daarom wordt Etosha ook wel de grote witte plaats genoemd. Men zegt dat je dit park ooit in je leven gezien moet hebben. Wij hebben van de safari’s genoten en heel veel verschillende dieren gezien. Voor ons was het de 1ste keer in Namibië en waren elke keer weer verbaasd om de wilde dieren, de prachtige landschappen en luchten allemaal te mogen zien. Deze prachtige witte neushoorn, compleet met hoorn, kwam wel heel dicht bij onze auto.

'1108732' door Willemien '1108732' door Willemien

Namibië

Namibië

Ethosha is prachtig

Willemien

Etosha heeft zijn naam te danken aan de enorme grote zoutpannen en daarom wordt Etosha ook wel de grote witte plaats genoemd. Men zegt dat je dit park ooit in je leven gezien moet hebben. Wij hebben van de safari’s genoten en heel veel verschillende dieren gezien. Voor ons was het de 1ste keer in Namibië en waren elke keer weer verbaasd om de wilde dieren, de prachtige landschappen en luchten allemaal te mogen zien.