Wendyvrieling

'446923' door Wendyvrieling '446923' door Wendyvrieling

Oostenrijk

Oostenrijk

Zon, bron van energie

Wendyvrieling

De zon is mijn bron van energie.....in de zomermaanden zon opslaan in m'n lichaam, en ik kan weer maanden "stralen". Waar zouden we zijn zonder......de zon!

'443452' door Wendyvrieling '443452' door Wendyvrieling

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Best view on the...is

Wendyvrieling

Na het zoveelste bordje "Best view on the Island" te hebben gevolgd, reden we een verlaten parkeerplaats op. Een hekje werd opengedaan, nadat een bewegingsmelder onze komst had "verklapt". Niets verwachtend stapten we het kleine terras op en hebben een uur genoten van het schitterende uitzicht. Af en toe een beloftebordje volgen is zo gek nog niet.

'443448' door Wendyvrieling '443448' door Wendyvrieling

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Bijzonder vehikel

Wendyvrieling

Of deze bijzondere auto nog rijdt, weet ik niet. Zo te zien stond hij er meer voor de pronk, dan dat er daadwerkelijk in gereden werd.

'443443' door Wendyvrieling '443443' door Wendyvrieling

BruneiBandar Seri Begawan

BruneiBandar Seri Begawan

Watervillage Bandar

Wendyvrieling

Een schril contrast tussen bouwwerken. De glimmende moskee torent hoog boven de huizen boven het water in watervillage Bandar, Brunei. Kinderen spelen in het water en even verderop zie je nog net de snuit van een krokodil onder water verdwijnen.....je komt ogen tekort.

'438949' door Wendyvrieling '438949' door Wendyvrieling

BruneiBandar Seri Begawan

BruneiBandar Seri Begawan

Watervillage

Wendyvrieling

Op kraamvisite in Watervillage. Alle stadse voorzieningen (brandweergarage, tankstation, scholen, etc.) alleen bereikbaar per boot. Onderweg spot je krokodillen op de rivierbedding, grote leguanen, zonnend op pijlers van vergane huizen, neusapen in de kleine stukjes oerwoud die nog overeind zijn gebleven. Een bijzonder stukje wereld!

'409387' door Wendyvrieling '409387' door Wendyvrieling

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Berlengas Island

Wendyvrieling

De "Ilhas Berlengas" is een groep kleine eilanden voor de kust van Portugal, zo'n 10 kilometer van vissersdorp Peniche. De gehele eilandengroep is tot natuurgebied verklaard en is van mei tot oktober vanuit de haven van Peniche na een overtocht van ongeveer 45 minuten te bereiken. Vooraf reserveren is verstandig, want er wordt slechts een beperkt aantal personen per dag toegelaten.

'392901' door Wendyvrieling '392901' door Wendyvrieling

MaleisiëSarawak

MaleisiëSarawak

Vis is weer gevangen

Wendyvrieling

Leven van de natuur....vis gevangen, bootje weer aan de kant en vis wegbrengen om weer heerlijke gerechten van te maken. Mmmmm, heerlijke viscurry of vis met een geurige rijstschotel. Jammie!

'392617' door Wendyvrieling '392617' door Wendyvrieling

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Bushtucker tour....

Wendyvrieling

Met een bushtucker op pad om te "overleven" in de Australische bush. Besjes eten, boomschors op waterproof testen en de schroom overwinnen om een gigantische worm te verorberen.

'392615' door Wendyvrieling '392615' door Wendyvrieling

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Indian meets Southern

Wendyvrieling

Augusta, where the Indian Ocean meets the Southern Ocean. Golven beuken op de rotsen langs de kust, een prachtig schouwspel. kun je uren van genieten.

'392610' door Wendyvrieling '392610' door Wendyvrieling

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Sleeping beauty!

Wendyvrieling

Even uitrusten tijdens het werk moet kunnen, karton over m'n hoofd en snurken maar, niemand die me ziet, moet deze man hebben gedacht. Lekker ongedwongen.

'392608' door Wendyvrieling '392608' door Wendyvrieling

MaleisiëSarawak

MaleisiëSarawak

Ik moet toch een...be

Wendyvrieling

Lamber Hills National Parc, veel junglegeluiden, maar amper wildlife te bespeuren. Deze hagedis leek even te poseren voor ons, gifgroen en mooi afstekend bij de groene bladeren. Foto gemaakt en weg was 'ie weer.

'392594' door Wendyvrieling '392594' door Wendyvrieling

AustraliëPerth

AustraliëPerth

Quokka op Rottnest...

Wendyvrieling

Een rat of een mini kangoeroe? Een quokka, een bijzonder dier op Rottnest Island, een eiland voor de kust bij Perth. Rottnest Island, een heerlijk fietseiland.

'392584' door Wendyvrieling '392584' door Wendyvrieling

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Sydney operahouse,...

Wendyvrieling

Vanaf de heuvel waarop Taronga Zoo zich bevindt, heb je een geweldig mooi uitzicht over Sydney Harbour en het operahouse. Hier kun je wel uren genieten!

'392581' door Wendyvrieling '392581' door Wendyvrieling

VietnamMekong Delta

VietnamMekong Delta

Fietsen door een...fr

Wendyvrieling

Fietsen en genieten van al wat deze mooie wereld ons te bieden heeft. We fietsen onder en tussen het fruit, de specerijen, en groenten door, een cashewnoten werkplaats voorbij, langs viskraampjes en ontmoeten bovendien de vriendelijke en gastvrije mensen. "Vietnam has it all!"

'370556' door Wendyvrieling '370556' door Wendyvrieling

VietnamMekong Delta

VietnamMekong Delta

Cao Dai temple

Wendyvrieling

Na een bijzondere tocht kom je aan bij de prachtige kleurrijke Cao Dai tempel. Zeker de moeite waard om te bezoeken en een mis bij te wonen.

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik