Wendier

8
Azerbeidzjan
Wendier was hier 30 Apr 2018
"Waar ga je heen? Azerbeijan? Wat is daar dan te doen?" Dat waren ongeveer de standaard vragen die ik kreeg als ik vertelde dat hier onze reis zou beginnen. Ik vond Baku erg leuk, het contrast tussen de oude stad en de nieuwe torens en boulevard vond ik indrukwekkend. De bezienswaardigheden rondom Baku (Qobustan, de moddervulkanen, de vuurtempel en Yanar Dag) bezochten we met een dagtour vanuit Baku. Ik vond het een leuke dag en zeker de moeite waard om al deze dingen zo te kunnen bekijken. Maar als je er zelf op uit trekt en een dag onderweg bent om 1 van deze bezienswaardigheden te bekijken, is dat het niet waard denk ik. Na Baku doorgegaan naar Lahic. Inmiddels zijn er aardig wat souvenirswinkeltjes in de hoofdstraat, wat denk ik genoeg zegt over hoe een gebaand pad het is. Maar de meeste mensen komen met een dagtocht en als je er overnacht en een zijstraatje instapt, heb je het voor jezelf. Dan zie je dat het inderdaad nog best ouderwets is. Je kunt er ook mooi wandelen in de omgeving. Sjeki was onze volgende bestemming. Absoluut een bezoek waard, omdat hier het zomer- en winterpaleis van de Kahn staan. Overnachten kun j ehier in stijl, in een oude Karavanserai. Zeker een van de meest bijzondere overnachtingsplekken waar ik ooit ben geweest. Verder zijn de Azeri erg vriendelijke mensen. Al met al een land dat de moeite waard is.
Land
  • vriendelijke bevolking
  • niet zo heel veel bezienswaardigheden
Review geplaatst op 2018-06-02
9
Laos
Wendier was hier 31 Oct 2016
Mooie waterval(len) gelegen n een mooi park. Wel erg druk met toeristen, maar ga je in de ochtend, dan ontloop je die grotendeels. Je kunt hier ook wandelen en zwemmen en er is een Bear Rescue Centre.
Land
  • mooi!
  • druk
Review geplaatst op 2018-02-13
10
Jordanië Petra
Wendier was hier 31 Mar 2016
Ik weet het, ik val in cliches, maar Petra is onbeschrijfllijk! Het is zo mooi en zo anders dan alles wat ik eerder zag. Alleen het natuurlijke landschap al met stenen in alle kleuren rood, roze, geel en oranje is de moeite waard. Om nog maar niet te spreken over de gebouwen die de Nabateeers uit de rotsen hakten. Zo mooi en groot, onbegrijpelijk hoe ze dat hebben kunnen maken. Ik kan er maar 1 ding over zeggen: dit moet je met eigen ogen gezien hebben!
Stad
  • mooie gebouwen
  • mooie natuur
  • heel bijzonder
  • Geen
Review geplaatst op 2018-02-17

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik