Vivelafem

'426023' door Vivelafem '426023' door Vivelafem

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Plaza de España

Vivelafem

Het prachtige Plaza de España in Sevilla. Ik vind het altijd heerlijk om er op mijn gemak naartoe te lopen, door het naastgelegen park, langs alle prachtige gebouwen. Zoals je ziet waren we er niet in het hoogseizoen, niet veel mensen te zien op de foto. Begin mei (vorig jaar) was het al zo'n 28 graden in Sevilla!

'426017' door Vivelafem '426017' door Vivelafem

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

De zee roept

Vivelafem

Heerlijk, je gaat op verkenning in je huurautootje en als je uitstapt roept de zee je onmiddelijk. Praia Castelejo, een heerlijk strand niet ver van Sagres en Cabo de Sao Vincente. Voor surfers het ultieme strand, maar je kunt er ook heerlijk in de golven springen.

'371577' door Vivelafem '371577' door Vivelafem

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Dikkertje Dap...zat o

Vivelafem

Daar is ie dan; de Maleisische Dikkertje Dap. We kwamen hem tegen bij de Batu Caves, een Hindoe tempel aan de rand van Kuala Lumpur, met een ellenlange trap. Dikkertje Dap probeerde uit handen te blijven van de opperbaas, die grof geweld gebruikte om zijn soortgenoten het eten afhandig te maken. Gelukkig lukte het en smikkelde Dikkertje Dap daar op de trap enigzins zenuwachtig van een stukje fruit. Smakelijk!

'480456' door Vivelafem '480456' door Vivelafem

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Beste terras/uitzicht

Vivelafem

Na een lange dag, bergje op, bergje af, slenterend door de smalle straatjes van de Alfama, af en toe een stukje met trammetje 28...kortom; een fijne dag in Lissabon. Op een mooie zonnige dag ga je daarna natuurlijk genieten van een lekker drankje op het mooiste uitzichtpunt van Lissabon; Miradouro de Santa Catarina. Dit prachtige uitkijkpunt ligt vlakbij de Bairro Alto en heeft uitzicht over de taag met zijn prachtige imposante brug, ponte de 25 Abril. En wat fijn zeg; hier staat een kiosk, met uitgebreid terras waar je ook nog een welverdiend koud biertje kan krijgen (of iets anders uiteraard) voor bijna niks: €1,- (jaja, u leest het goed!) Life is good!!

'371574' door Vivelafem '371574' door Vivelafem

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Potje Junglevoetbal

Vivelafem

Ja daar sta je dan midden in de jungle...modderveld en al, maar deze jongens waren dodelijk fanatiek in hun voetbalspel: complete tenues kwamen eraan te pas, met bijpassende sokken en al. Dit waren echte kenners en een van onze medereizigers werd zelfs benoemd tot Jaap Stam. Erg leuk, met een potje junglevoetbal maak je sowieso vrienden!

'371433' door Vivelafem '371433' door Vivelafem

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Ontdekkingstocht

Vivelafem

Heerlijk is dat...lekker in onze huurauto toeren door Portugal, de Algave, De Alentejo, en iedere keer ontdekken we weer iets nieuws. Dit keer ontdekten we een prachtig strand genaamd praia Castelejo. Aan het eind van de dag was het er adembenemend mooi, de golven waren flink en er waren slechts een handjevol surfers. We hebben daar flink in de golven staan springen (in oktober, heerlijke zeetemperatuur!!) en daarna genoten van een geweldige zonsondergang...het ultieme vakantiegevoel!!

'371285' door Vivelafem '371285' door Vivelafem

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Liefde op het eerste.

Vivelafem

Voor deze vrolijke ober was het liefde op het eerste gezicht...helaas voor hem was dat voor mij niet zo, hoewel hij de titel 'schatje van de dag' nog wel behaalde met zijn (kinderlijk) charmante voorkomen. Hij praatte nauwelijks engels en rende naar zijn collega om te vragen hoe hij bepaalde dingen in het engels kon zeggen. Als ik dan iets terugzei wist hij natuurlijk niet hoe hij moest reageren want hij had geen idee wat ik zei. Hilarische taferelen leverde dit op! Dit soort geheime theeplekjes waren trouwens erg leuk in Istanbul!

'371236' door Vivelafem '371236' door Vivelafem

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Vitamientjes!

Vivelafem

Prachtig fruit is het toch, die granaatappels. In Istanbul zie je ze op iedere straathoek, waar je lekker een vers sapje kan laten uitpersen. Een beetje zoet-zurig, die granaatappels, heerlijk! September was een prachtige periode om naar Istanbul te gaan!

'362144' door Vivelafem '362144' door Vivelafem

MaleisiëKota Kinabalu

MaleisiëKota Kinabalu

Hij kan zijn naadje..

Vivelafem

Nou moet ik eerder zeggen dat ik nog nooit van dit spreekwoord had gehoord, dat als betekenis het volgende heeft: 'hij weet zijn geld wel te verdienen'. Ik denk zeker dat deze jongen zijn centen wel weet te verdienen want hij was heel serieus en geconcentreerd bezig. Ik vroeg hem of ik een foto mocht maken; ja dat mocht maar hij ging (gelukkig) niet poseren, hij werkte gewoon door. Veel vaker kwam het voor dat mensen heel erg overdreven gingen doen voor de camera terwijl ik nou juist die ambacht vast wou leggen! Deze jongen komt er wel. :)

'362136' door Vivelafem '362136' door Vivelafem

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Toen kwam de aap uit.

Vivelafem

Niet letterlijk natuurlijk maar de zogenaamde 'aap uit de mouw' oftewel 'toen werd de eigenlijke bedoeling duidelijk' klopt hier ook wel. Want de apen bij de Batu Caves in Kuala Lumpur gaan sneaky te werk. Ze houden iedereen in de gaten, ook hun 'aap-collegas'. Soms doen ze alsof ze heel lief en aardig zijn maar uiteindelijk snaaien ze het eten bij mens of dier weg.

'362057' door Vivelafem '362057' door Vivelafem

MaleisiëKota Kinabalu

MaleisiëKota Kinabalu

Wachten tot je 'n ons

Vivelafem

De markt in Kota Kinabalu, altijd wat te zien, leuk om overheen te lopen. s'ochtends en doordeweeks is het een stuk rustiger dan in het weekend, dus ik vond het spreekwoordelijke wachten tot je 'n ons weegt in dit geval wel passen. Soms moet je een tijd wachten tot er klanten komen, ik zag zelfs een marktkoopman die op zijn koopwaar lag te pitten! :)

'480000' door Vivelafem '480000' door Vivelafem

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Cameron Secrets -...g

Vivelafem

Prachtige eindeloze theevelden, het gaan maar door. De gelaagdheid van het gebied is geweldig. Het is een rijk gebied met veel natuurverschijnselen. Ik vind groepsactiviteiten niet altijd leuk, maar soms juist extra omdat je iets leert over het gebied. Dus boekten we een dagtrip bij Cameron Secrets, via ons Fantastische guesthouse: Gerard's Place (mooie kamers, prima plek en geweldige service). We reden in een comfortabele jeep tussen de glooiende velden door. Eerst naar de top, waar onze gids ons vanalles wist te vertellen over de flora en fauna in het gebied en de gelaagdheid van de natuur. We zagen ook een prachtig stuk zogenaamd 'mossy forrest', een stuk bos volledig bezaaid met mos. Heel delicaat en mooi, en gelukkig hield onze gids goed in de gaten dat er met groot respect omgegaan werd met het gebied. Daarna gingen we naar de theefabriek die midden in de plantage lag en kregen we het hele proces uitgelegd. Het was erg interessant om dit allemaal te 'leren' en in dit geval dus prima, zo'n groepstrip! Anders hadden we dit allemaal waarschijnlijk nooit geweten. Voor meer info: [url="http://www.cameronsecrets.com/" target="_blank"]http://www.cameronsecrets.com/[/url] En voor het fantastische hostel (zowel fathers guesthouse en gerard's place): [url="http://fathers.cameronhighlands.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7&Itemid=12" target="_blank"]zie hier[/url]

'361961' door Vivelafem '361961' door Vivelafem

MaleisiëMount Kinabalu

MaleisiëMount Kinabalu

Sunset Mt Kinabalu

Vivelafem

Tijdens onze barre tocht naar de top van Mt Kinabalu werden we beloond met prachtige uitzichten als deze. Het licht leek iedere minuut weer te veranderen, zo mooi! De trek omhoog is het zwaarste dat ik ooit heb gedaan maar een geweldige uitdagingen om de top, op bijna 4100 meter te halen. Een prachtervaring!

'361834' door Vivelafem '361834' door Vivelafem

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Marina Bay Sands

Vivelafem

Alles aan het Marina Bay Sands is groot, groter grootst en mooi mooier mooist. Zie hier het infinity pool op het dak; het grootste/hoogste zwembad ter wereld. Indrukwekkend staaltje werk. Wij waren best jaloers op de gasten van dit hotel (je mag er alleen als gast zwemmen/als niet gast mag je wel op het dak komen kijken) maar hadden helaas ons budget al ruim overschreden na een maand Maleisië/Borneo. Volgende keer!! :)

'360724' door Vivelafem '360724' door Vivelafem

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Alle gekheid op een..

Vivelafem

In Maleisië is steamboat een zeer populaire manier van eten. Soms in all you can eat vorm, soms betaal je per stokje. Dat stokje steek je in een soort boullion (er is ook een satay versie) en laat je lekker borrelen tot het klaar is om te eten. En om het maar even over gekheid op een stokje te hebben: er zitten soms zeer vreemde dingen op deze stokjes! Van voedsel in de vorm van gezichtjes tot dingen die on-identificeerbaar zijn, en dat is misschien maar goed ook....

'360620' door Vivelafem '360620' door Vivelafem

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Batu Caves

Vivelafem

Even buiten Kuala Lumpur kun je de beroemde Batu Caves bezoeken. Om de grot te bereiken moet je een lange trap beklimmen van 272 treden, best een klim! Ik had medelijden met sommige stokoude mensjes die het stap voor stap deden! Voor de grot staat een immens groot beeld en nadat ik daar even informatie over heb ingewonnen blijkt dit Murugan te zijn, Deze god is vooral bij de Tamilhindoes populair en is de god van de overwinning. Imposant beeld om te zien, zo gigantisch als het is. Verder erg veel makaken die er rondrennen. Een leuk bezoekje als je even de stad wilt ontvluchten (verwacht echter geen rust)..

'360607' door Vivelafem '360607' door Vivelafem

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Creatieve duizendpoot

Vivelafem

Vaak staat er in een vacature zoiets als: 'creatieve duizendpoot gezocht' en nu vraag ik me af of een duizendpoot, (oftewel vetaald: iemand die alles kan) zelf ook vanalles kan. Zou een duizendpoot 1000 creatieve dingen met zijn pootjes kunnen? De foto maakte ik op een trip bij de Kinabatangan river. Iedereen die ooit op Borneo komt raad ik aan dit sowieso te doen, je ziet hier zoveel moois qua wildlife en insecten en natuur!!

'359492' door Vivelafem '359492' door Vivelafem

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Zoef zoef!

Vivelafem

Een fantastische rivertrip op de kinabatangan river op Sabah, Borneo. Een aanrader! We zagen heel veel dieren, maar ook genoeg bootjes voorbij zoeven. In de omgeving wonen her en der nog tradionele river people. Zij halen al hun inkomsten uit visserij of landbouw op en om de rivier. Iedereen lijkt elkaar te kennen en in het voorbij zoeven wordt dan ook bijna altijd vriendelijk gezwaaid. Hallo!

'359358' door Vivelafem '359358' door Vivelafem

MaleisiëKota Kinabalu

MaleisiëKota Kinabalu

Moskee Boys

Vivelafem

Dit is de Masjid Bandaraya moskee in Kota Kinabalu. Je mag er naar binnen voor een bezoek maar je moet je uiteraard wel aan bepaalde regels houden. Zo geschiedde en vriendlief en betraden de moskee in een jurk. Voor mij + hoofdsluier waardoor ik er als de heilige Maria bijliep. De meneer van de moskee die mij hielp kon zijn lachen maar moeilijk inhouden. Na alle hilariteit kwamen we deze leuke boys tegen die net klaar waren met hun gebed. Ze wilden graag even voor me poseren!

'359341' door Vivelafem '359341' door Vivelafem

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Doe mij maar een kopj

Vivelafem

De prachtige Cameron Highlands...we vetrokken die morgen in de regen, maar na een tijdje kwam de zon door en kijk eens hoe prachtig de eindeloze theeplantages er dan bij liggen. We hebben een zeer interessante rondleiding door het gebied gehad. En natuurlijk ook lekker genieten van een kopje thee daar...

'358560' door Vivelafem '358560' door Vivelafem

MaleisiëDanum Valley

MaleisiëDanum Valley

In the jungle...

Vivelafem

Onze jungle trip naar de Danuw valley was een prachtige ervaring! Het is een geweldig stuk primary forest met al zijn inwoners en geluiden voel je je echt als Mowgli in t jungle book!

'358213' door Vivelafem '358213' door Vivelafem

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

1 tiger beer please!

Vivelafem

Net terug uit Maleisië en Singapore loop ik tegen het maandthema aan: bier! Ik maak op reis altijd foto's van mijn eten en soms ook van drankjes. Zo zaten we een avond te eten in Chinatown, Singapore en genoten daar van een lekker fris Tiger biertje. Ik ben geen fervente bierdrinker maar ik moet zeggen dat ik Tiger bier wel lekker vind! Proost!

'358056' door Vivelafem '358056' door Vivelafem

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Onschuldig!

Vivelafem

Ze lijken zo onschuldig...de makaken die rondrennen bij de Batu Caves in Kuala Lumpur. Maar ze proberen overal eten vandaan te bietsen en komen soms toch echt agressief over. Behalve deze, eerlijk gezegd echt onschuldig! Hij probeerde de kokosnoot veilig te stellen en hield het gemene 'opperhoofd' goed in de gaten! Ondertussen smikkelde hij er lustig op los!

'357951' door Vivelafem '357951' door Vivelafem

MaleisiëKota Kinabalu

MaleisiëKota Kinabalu

Pauze!

Vivelafem

Een grote poort waar veel mensen kwamen en gaan. De visafslag. Zullen we...? Ja we doen het gewoon! En even later liepen we tussen de vissen en vissers. Men keek wat raar op, er was verder geen toerist te bekennen. Maar deze visser lachte breed voor de camera. Hij genoot even lekker van zijn pauze.

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 14 | Community-toppers


Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan. Foto: Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan door Ameerakker
2. Review: Graubünden door Henneke
3. Communitylid van de week: Travelbag
4. Nieuwkomer: Clicks_by_irene

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik