Vincie

'317590' door Vincie '317590' door Vincie

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Prachtige dag in...Oo

Vincie

Onlangs op pad geweest met de camera in eigen land, waaronder in Oostvoorne. Prachtig, afwisselend landschap waarin de duinen en plassen zich afwisselen met meertjes en bossen. Aanrader voor de fotograven om een keer naartoe te gaan.

'309426' door Vincie '309426' door Vincie

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

De 3 wijzen

Vincie

Deze 3 heren liepen op het gebied van de Taj Mahal in India. Toen we ze zagen moesten we gelijk aan de 3 wijzen denken. Ik heb deze foto toegevoegd voor het maandthema, omdat hun eigen haar hier net hun hoofddeksel is. Bij de achterste man met touwtjes bij elkaar gehouden.

'477672' door Vincie '477672' door Vincie

ArgentiniëLake District

ArgentiniëLake District

Autoroute lake...dist

Vincie

Lake district is zeker een must als je in Argentinie bent. Ga richting Bariloche, huur een auto, vertrek zsm weer uit Bariloche (onwijs toeristisch) en maak een rondje lake district. Wij hebben een net iets andere route gepakt dan de conventionele, die ik graag hier wil delen. Wij zijn eerst naar Villa la Angostura gegaan hebben daar overnacht en lekker gegeten (broer van Maxima heeft hier een goed restaurant waar hij zelf cocktails staat te shaken). We wilden aanvankelijk een mountainbike huren om op het schiereiland daaronder te fietsen, maar hier moet je minimaal voor 12u zijn. Schijnt wel mooi te zijn, dus is de moeite waard om vroeg voor op te staan. Vervolgens zijn we via de N231 en N234 naar boven gegaan (genoeg mooie wandelgebieden onderweg bij bv watervallen). We zijn naar San Martin de los Ander gerden, maar eigenlijk vonden we hier niet zoveel aan. Dus zijn weer in de auto gestapt om via weg 63 naar Villa Traful te gaan. Weg 63 i prachtig. In tegenstelling tot alle meren heb je hier met de meest bijzondere rotsformaties te maken en zie je hele kleine stroompjes water in enorme meren uitmonden. In Villa Traful is praktisch niks, maar dat vonden wij fantastisch. We hebben een blokhutje gehuurd voor 2 nachten met een geweldig uitzicht op het meer, zelf een beetje gekookt en overdag gewandeld. Mooie omgeving en heel veel rust en groen. Vervolgens moesten we weer terug naar Bariloche om de auto in te leveren. Fantastische route die je makkelijk in 2-4 dagen kan doen

'308604' door Vincie '308604' door Vincie

ArgentiniëLake District

ArgentiniëLake District

Groene oase

Vincie

We hebben met de auto in het lake district een fantastische autoroute van paar dagen gedaan met de mooiste uitzichten en varierend landschap onderweg. Van rotsformaties naar prachtige meren en ook dit mooie uitzicht (ik zal even een tip posten mbt mooie autoroute / activiteiten bij het lake district)

'308602' door Vincie '308602' door Vincie

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Tukkie tukkie doen

Vincie

Deze mannen zijn al slapende door ons vastgelegd in Chang Rai. Het was een bloedhete dag wat zich goed leende voor een thaise siesta. Je moet even zoeken op de foto, maar als je goed kijkt dan zie je dat ze hun hoedjes hebben afgedaan voor hun tukkie en die op hun tuk tuk gelegd. Ik vond het wel grappig.

'308152' door Vincie '308152' door Vincie

ArgentiniëPatagonie

ArgentiniëPatagonie

Kaneelbomen

Vincie

Op weg van Patagonie naar Mendoza zijn we onder andere gestopt bij Esquel om daar te hiken in het nationale park. Sowieso een aanrader want er komen hier nauwelijks toeristen en je kan urenlang alleen in het park hiken. Er rijdt 1 busje elke dag van en naar het park die je ergens langs de weg afzet en weer oppikt. In het park heb je veel helderblauwe meren, mooi uitzicht op bergtoppen en mooie wandelroutes. Tijdens het hiken zullen je deze kaneelachtige bomen niet ontgaan. Hele warme gloed die echt voor een bijzonder beeld in het landschap zorgen.

'308151' door Vincie '308151' door Vincie

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Sweeping the streets

Vincie

Van India staat me nog heel veel bij wat ik niet zal vergeten. Waaronder heel veel mooie dingen, maar ook de vieze omstandigheden waaronder mensen daar leven. Deze man hoort de straat schoon te houden. Dat verdient veel respect!

'308043' door Vincie '308043' door Vincie

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Turen over de Yamuna

Vincie

Dit aapje die we zagen bij de Baby Taj in Agra was aan het turen in de verte en trok zich niks aan dat we een foto van hem maakten.

'308042' door Vincie '308042' door Vincie

ArgentiniëPatagonie

ArgentiniëPatagonie

Kleurenpalet

Vincie

In Patagonie is de lucht een cadeautje voor fotografen. We hebben de route 40 met de bus gedaan. Een enorme afstand met bus afgelegd, maar dat is totaal geen straf met dit soort plaatjes!

'307785' door Vincie '307785' door Vincie

ArgentiniëPatagonie

ArgentiniëPatagonie

Roofvogel in El...Cal

Vincie

In het plaatsje El Calafate onderin Patagonie, Aregentinie hebben ze een prachtig reservaat met vele verschillende vogels welke hier in verschillende seizoen naar toe trekken. Van deze afgebeelde roofvogels tot aan Flamingos.

'307781' door Vincie '307781' door Vincie

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Straatbeeld Udaipur

Vincie

Udaipur vond ik een van de mooiere plaatsen in Rajastan, India. Het is er heel kleurrijk en er heerst een vriendelijke, gemoedelijke sfeer. Ook bekend vanwege het paleis in het water, welke ook in een James Bond film voorkomt.

'307776' door Vincie '307776' door Vincie

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Wassen met vies water

Vincie

Aan de rivier de Ganges in Varanasi zie je erg veel verschillende en bizarre taferelen. Mensen die zichzelf wassen maar ook mensen welke hun was doen in het smerige water van de Ganges zoals deze vrouw. Even verderop worden de laatste asresten van een mens het water in gegooid. Op een ander plekje aan de Ganges doen de mensen weer hun behoefte in het water.

'307774' door Vincie '307774' door Vincie

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Straten van Varanasi

Vincie

De straten in Varanasi zijn net een doolhof, smal en erg sfeervol. Je ziet er veel kleine winkeltjes met stoffen en snuisterijen. Kijk niet raar op als er ineens een koe voorbij loopt waardoor je zowat geplet wordt tegen de zijkant van de straatjes.

'307121' door Vincie '307121' door Vincie

ArgentiniëLake District

ArgentiniëLake District

Argentijnse Libelle

Vincie

Door deze macro foto van (volgens mij) een Libelle, zie je heel duidelijk het fijne "glas-in-lood" patroon van de 4 vleugeltjes van dit beestje. Deze foto is genomen in een National Park in het Lake District.

'307120' door Vincie '307120' door Vincie

ArgentiniëLake District

ArgentiniëLake District

Hommel op paarse bloe

Vincie

Mooie, felle kleuren van veel paarse en gele bloemen vindt je langs een groot deel van de route door het Lake District (begin zomer).

'307119' door Vincie '307119' door Vincie

ArgentiniëLake District

ArgentiniëLake District

Spiegelbeeld langs he

Vincie

Een autotje huren en zo'n 4 a 5 dagen door het Lake District touren is echt een aanrader. Dit soort plaatsjes kom je onderweg tegen en veel Condors die boven dit soort meren vliegen.

'307118' door Vincie '307118' door Vincie

ArgentiniëPatagonie

ArgentiniëPatagonie

Perito Moreno Gletsje

Vincie

In Patagonie is dit een "must see"! Enorm indrukwekkend hoe brokstukken gletsjerijs van zo'n 20 meter lang in het water storten. Rechts kun je zien hoe nietig de boot is in vergelijking met het gletsjerijs.

'304353' door Vincie '304353' door Vincie

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Een dutje doen aan de

Vincie

Deze man lag erg lekker te slapen aan de rivier de Ganges in Varanasi, niks dat hem stoorde. De zelfgemaakte parasol maakt het helemaal af.

'304347' door Vincie '304347' door Vincie

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Oma en kleindochter..

Vincie

Vermoedelijk een oma met haar kleindochter, zittend bij het rode fort in Akra in India. De kleur van het gewaad van de oma steek mooi af tegen de achtergrond.

'304345' door Vincie '304345' door Vincie

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Geitenherder in India

Vincie

Onderweg naar Udaipur kwamen we deze geitenherder tegen welke op de (slechte) weg liep. Op de een of andere manier heeft het blauwe effect en het feit dat de foto erg scheef is genomen toch ervoor gezorgd dat de foto interessant is.

'304249' door Vincie '304249' door Vincie

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Vrouw aan het bedelen

Vincie

Lopend door de straten van Varanasi doe je veel indrukken op en zie je veel indrukwekkende personen. Een welke ik nooit meer zal vergeten is deze oude vrouw welke aan het bedelen is. Strompelend liep ze door de straten met haar te grote, scheef zittende bril.

'304238' door Vincie '304238' door Vincie

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Doorkijkje.

Vincie

Een doorkijkje door een stenen wand bij een ruïne in Ayutthaya. Hierachter een van de velen gouden boeddha beelden. Ik denk dat vrijwel 70% van mijn Thailand foto's wel uit boeddha beelden bestaat.

'304235' door Vincie '304235' door Vincie

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Stenen beeld vergroei

Vincie

In Ayutthaya zagen we op een ruïne dit beeld vergroeid in een boom. Het mooie is dat het beeld bijna dezelfde kleur heeft als de boom wat een mooi effect geeft.

'304230' door Vincie '304230' door Vincie

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Silhouet van...(vermo

Vincie

Ik weet niet zeker, maar volgens mij is dit een raaf op deze foto. Ik weet nog dat ik hem op afstand zag zitten en net op tijd een foto kon maken voordat hij weg vloog. Onderweg naar het paleis van de keizer kwamen we deze in een park tegen.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik