Vanessavermunt

10
Verenigde Arabische Emiraten Sharjah
Vanessavermunt was hier 31 Oct 2019
Ik ben 5 volle dagen in Sharjah geweest en heb me geen moment verveeld. Het is het 3e grootste Emiraat, na Abu Dhabi en Dubai, en ik voelde me er meteen thuis. Hier geen chique Emirati met Ferrari's, maar het gewone volk. Veel grote en groene parken (de meeste bewaakt en omheind) om ongestoord in te kunnen wandelen/hardlopen. Flaneren langs de eindeloze boulevard. Veel musea en bezienswaardigheden. Ook voor kinderen is er genoeg te doen: grote speeltuinen, leuke musea en het pret-en waterpark op het Island of Legends (Al Montazah park). Bezoek de Rain Room, een heel aparte ervaring, ga een stuk verrukkelijke dadeltaart eten met verse kardemom thee bij het Arabian Teahouse. Koop lekkernijen (dadels met chocolade!) of vers fruit in de Souq al Jubail of neem een ijsje gemaakt van kamelenmelk in de ijssalon aan de ingang van Hotel al Bait. Geniet van het mooie Islamitische Museum, bezoek de Al Noor Mosque (open voor niet-moslims op ma.+do.ochtend v.a 10u) en het Al-Noor Island met de vlindertuin (ik was er op vrijdagochtend en zowat alleen). Ga ontbijten of lunchen bij het bij de locals populaire Beit Setti aan het Qasba kanaal. 's Avonds sta je vooraan bij de fontein voorstelling (in Dubai stonden er altijd vele mensen voor me...) en slenter door de Blauwe Souq. Alles is te lopen, maar er is ook een hop-on/hop-off bus met diverse routes. Lonkt Dubai? Met bus 304 rij je in korte tijd van Sharjah naar het Dubai City Center (winkelcentrum) en ga vanaf daar verder met de metro.
Stad
  • goed bereikbaar vanaf Dubai
  • ook leuk met kinderen
  • goed openbaar vervoer netwerk
  • veel bezienswaardigheden en musea
  • weinig toeristen
  • Heritage Area niet goed uitgewerkt qua info
  • weinig hotels in de oude stad
  • weinig zebrapaden/oversteekplaatsen voor voetgangers
  • sommige gebouwen/souqs charme verloren door over-renovatie
Review geplaatst op 2020-01-22
10
Verenigde Staten Yosemite NP
Vanessavermunt was hier 31 Aug 2019
Nooit geweten dat bomen zo lekker kunnen ruiken! Doe zeker in Yosemite de Sentinel Dome Walk en ruik aan de Jeffreys Pine die daar veel voorkomt. De stam van de boom is (donker)rood met een bruin schors patroon. Zoek een wat grotere scheur in de stam en ruik eraan. Zeker weten dat je een soort karamel-achtige/butterscotch geur zult ruiken. Let op: verwar de Jeffreys Pine niet met de Pondorosa boom. Deze lijkt op de Jeffreys Pine, maar heeft niet dezelfde (sterke) geur en komt veel vaker voor in Yosemite.
Highlight
Review geplaatst op 2020-01-22
7
Slovenië Idrija
Vanessavermunt was hier 31 May 2018
We zijn nog maar net terug van onze autorondreis door Slovenië en wat hebben we genoten! Zo kwamen we bij het stadje Idrija. Er werd eeuwenlang kwikzilver gewonnen en onder de stad ligt een enorm netwerk aan mijngangen. Een deel van de mijn is opengesteld voor bezoekers. Eerst kregen we een film te zien (in 't Nederlands) over de historie van Idrija en de mijn. Daarna gingen we met een gids de mijn in (er waren geen andere toeristen). De route duurde +/- een uur en we waren stil van alle indrukken. Er zijn echter nog steeds een handvol mijnwerkers aan het werk om de mijn te onderhouden, maar officieel was de sluiting in 2008. Omdat de mijnwerkers maar een karig loon hadden gingen hun vrouwen kantklossen. Het prachtige kant werd verkocht en zo werd er een extraatje verdiend. En zo is Idrija niet alleen bekend om zijn voormalige kwikzilvermijn, maar ook om zijn kant. Je kan er een kantroute volgen en er is nog steeds een kantschool. Bezoek ook het kwikzilvermuseum/Smelting Plant aan de rand van Idrija. Dit is in 2017 geopend. Ook hier waren we de enige bezoekers en kregen een privé rondleiding. Heel interessant en wat hebben we gelachen! In en rondom Idrija is er nog veel meer te zien wat met de mijn te maken heeft/had. Rondleiding op het hele uur (check de website of vraag ter plaatse info). Voor een helm&overjas wordt gezorgd. Niet voor mensen met claustrofobie en degene die slecht ter been zijn, want veel trappen lopen/ongelijke ondergrond.
Stad
Review geplaatst op 2018-06-15

Community-updates

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 olumbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

02-09-2021 Het maandthema van augustus - landschappen - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Esthers met je prachtige foto van Mont Saint Michel! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 37 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Uitzicht op het Krka nationaal park. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Uitzicht op het Krka nationaal park door Antwan
2. Review: De Wadden door Ciska van Geer
3. Communitylid van de week: Deerik
4. Nieuwkomer: Gerda Vonk

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN OVERNACHTING OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik