TravelR

'271688' door TravelR '271688' door TravelR

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Campinggast

TravelR

In de omgeving van Hammerfest, de meest noordelijke stad ter wereld, lopen 's zomers zeer veel rendieren rond. De graasgebieden zijn dan voornamelijk in het noorden van het land. Deze dieren zijn enigszins gewend aan mensen en af en toe komen ze zelfs in de bewoonde wereld. Toen er laat in de avond eentje op de camping kwam rondkijken, sloeg ik m'n slag en ben om 'm heengelopen om een foto te maken met de hytter en de berg op de achtergrond.

'271487' door TravelR '271487' door TravelR

Zweden

Zweden

Hoverberget uitzicht

TravelR

Vanaf de Hoverberget (top 548 m), gelegen aan het Storsjon meer, heb je mooie uitzichten. Het beste uitzicht heb je vanaf de toren, maar deze foto heb ik gemaakt met de bomen op de voorgrond, hetgeen een betere dieptewerking geeft. De huizen horen volgens mij bij het dorpje Vigge.

'271274' door TravelR '271274' door TravelR

CubaPinar del Río

CubaPinar del Río

Getekende Cubaanse...

TravelR

Deze oude vrouw zat op de veranda voor haar huis, op het platteland van Pinar del Rio. Haar gerimpelde gezicht lijkt te vertellen dat ze door het leven getekend is. Een paar weken nadat deze foto is genomen is het gebied getroffen door orkaan Gustav, met windsnelheden van 240 km/u. Ik hoop voor haar dat ze gespaard is gebleven.

'271147' door TravelR '271147' door TravelR

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Kotter in haven van..

TravelR

Zonsondergang duurt in het noorden van Noorwegen zeer lang. Je hebt dan ook alle tijd om rustig wat foto's te maken bij het mooie licht. De zon beschijnt de bergen op de achtergrond nog, hetgeen een mooie sfeer geeft.

'263351' door TravelR '263351' door TravelR

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Koude wilde rivier

TravelR

Langs deze rivier, bij de camping van Sjoa, hebben we veruit onze koudste nacht in Noorwegen doorgebracht. De temperatuur kwam 's nachts onder het vriespunt. Op deze rivier wordt geraft, maar ik heb geen rafters gezien. Ik heb de foto extra dynamisch proberen te maken door een langere sluitertijd te gebruiken en de camera een beetje scheef te houden.

'263338' door TravelR '263338' door TravelR

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

Bewolkt Balestrand

TravelR

Laaghangende bewolking boven het plaatsje Balestrand aan het Sognefjord. Het rode kerkje is St Olaf's Church, een Anglicaanse kerk gebouwd in de stijl van een staafkerk. De witte, rode en gele gebouwen contrasteren mooi met het groene landschap.

'262459' door TravelR '262459' door TravelR

CubaHavana

CubaHavana

Waterpret in Havana

TravelR

Deze waaghals nam een flinke aanloop en dook over de kade het water in. Hij was trouwens niet de enige die dit soort capriolen uithaalde. Wel een mooi schouwspel dat ik fotograferenswaardig vond... na een aantal pogingen dit resultaat.

'262081' door TravelR '262081' door TravelR

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Ringebu staafkerk dak

TravelR

Detail van het dak van de staafkerk van Ringebu. De bekleding van het dak en de muur heeft wel iets van schubben. Ik neem aan dat het kleurverloop van donker-naar lichtbruin en grijs door de tand des tijds is veroorzaakt.

'262051' door TravelR '262051' door TravelR

CubaSantiago de Cuba

CubaSantiago de Cuba

Straatmuzikanten...Sa

TravelR

Liefhebbers van live muziek kunnen op Cuba zeker aan hun trekken komen. Straatmuzikanten brengen op bijna elke straathoek populaire nummers ten gehore. De Cubanen beginnen soms spontaan op straat te dansen.

'262044' door TravelR '262044' door TravelR

CubaHavana

CubaHavana

José Martí Memorial..

TravelR

Bijna elke plaats op Cuba heeft een standbeeld van Jose Mart. Jose Marti was de leider van de Cubaanse onafhankelijkheid ten tijde van de Spaanse overheersing. Hij wordt bescouwd als een groot voorbeeld voor de bevolking vanwege zijn revolutionaire denken en handelen. Ter ere van hem staat in Havana een grote toren (zo'n 100 m hoog) met een museum onderin. Via een supersnelle lift kun je naar de top, waar je van een panoramisch uitzicht over Havana kunt genieten. Helaas zijn de ramen van een soort kunststof, hetgeen het maken van mooie foto's belemmert. Rond de toren zweven kalkoengieren.

'262002' door TravelR '262002' door TravelR

CubaHavana

CubaHavana

Havana avondschemerin

TravelR

Op La Cabaña, een fortcomplex in het havengebied van Havana, wordt dagelijks om 9 uur 's avonds een kanonceremonie gehouden. Op weg daar naartoe heb je een fantastisch uitzicht op Havana. Deze foto is iets na zonsondergang genomen.

'261931' door TravelR '261931' door TravelR

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Staafkerk meisje

TravelR

De staafkerk bij Ringebu is vermoedelijk in de 13e eeuw gebouwd en wordt nog steeds voor diensten gebruikt. Deze foto van een lezend meisje in traditionele klederdracht heb ik genomen op een zondag, voordat de dienst begon. Ik vond het wel een leuk detail dat de rode en gele kleuren van de kleding ook in de kerk terug te zien zijn.

'261923' door TravelR '261923' door TravelR

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Hardangervidda...rots

TravelR

De Hardangervidda is Europa's grootste hoogvlakte (8000 km²). Op bepaalde plaatsen tref je hier grote hoeveelheden groengekleurde rotsblokken en keien aan. Met deze foto heb ik daar een impressie van willen maken.

'261903' door TravelR '261903' door TravelR

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Wandeling door...onge

TravelR

De Dovrefjell is een zeer groot nationaal park in Noorwegen. Je hebt hier prachtige uitzichten op bergen, heuvels en landschappen begroeid met heide en rendiermos. De muskusos, die in de jaren veertig in Noorwegen is ingevoerd, komt ook in dit gebied voor. Helaas hebben we 'm niet gezien. Wel hebben we veel schapen gezien. Deze hoor je al van verre, omdat ze belletjes dragen.

'261832' door TravelR '261832' door TravelR

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

Regenboog boven...Vör

TravelR

Vöringfossen is de populairste waterval van Noorwegen. Hij is ruim 180 meter hoog en je moet een behoorlijke wandeling maken om er te komen. Er staan geen hekken omheen, dus je moet goed uitkijken hier. De waterval zelf (een enorme watermassa) staat niet op de foto. Wel staat op deze foto een iets lieflijker tafereel: een regenboog met een paar kleine stroompjes die langs een bergwand naar beneden kabbelen. De textuur van de bergwand vind ik persoonlijk erg mooi.

'261827' door TravelR '261827' door TravelR

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

Ochtend aan het...Sog

TravelR

Op een rustige ochtend aan het Sognefjord was het prachtig om de nevel boven het water te zien hangen. Ik kon het niet laten om een compositie te maken met de bootjes op de voorgrond.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik