Toppertje

'1110019' door Toppertje '1110019' door Toppertje

MauritiusPort Louis

MauritiusPort Louis

Umbrella Square (Le..

Toppertje

In Port Louis is het zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan Le Caudan Waterfront. Een mall gebouwd langs het water. Een leuke plek om even te shoppen, hapje te eten of gewoon even rond te lopen. Zo loop je buiten onder een bonte verzameling van paraplu's die gezamenlijk Umbrella Square vormen. Ook is er een Craft Market waar spullen te koop zijn van verschillende lokale kunstenaars. Mocht je er zijn ga in ieder geval een praatje aan met PEM, een houtbewerker die buiten in de open lucht zijn werkplaats heeft. Hij is niet te missen en maakt graag een praatje.

'1109972' door Toppertje '1109972' door Toppertje

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Glamping in Wildernes

Toppertje

In het achterland van Wilderness is het mogelijk te overnachten op de werkende boerderij Oakhurst Farm. Hier staan een aantal fantastische tenten van Africamps voor een nachtje glamping. Africamps is een keten gestart door twee Nederlanders met kleinschalige glampings op werkende boerderijen in Zuid-Afrika. Bij onze kids was het een regelrechte hit. Helemaal de houtgestookte hot tub voor je tent die je zelf in een uurtje of vier warm stookt terwijl je ondertussen geniet van een heerlijke braai. Volgende keer blijven we zeker langer dan 1 nachtje.

'1109968' door Toppertje '1109968' door Toppertje

Zuid-AfrikaFranschhoek

Zuid-AfrikaFranschhoek

Downhill op de step!

Toppertje

Een super leuke activiteit om te doen met je kinderen is op een enorme uit de kluiten gewassen step de berg af te gaan. Scootours biedt op meerdere locaties excursies. Kleine kinderen (vanaf ongeveer 4, minimum lengte is 95 cm) kunnen voorop de step staan. Zelf samen met mijn zoon van nog geen 4 deze fantastische excursie gedaan en samen een super tijd gehad. De excursie begint met een aantal kleine afdalingen tussen de wijngaarden door om te wennen aan de step, de snelheid en hoe te remmen. Vervolgens wordt je per jeep omhoog gebracht de Franschhoek pas op. Hier maak je onder begeleiding van een gids een lange afdaling naar beneden met schitterende uitzichten.

'527282' door Toppertje '527282' door Toppertje

Zuid-AfrikaNoordwest Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaNoordwest Zuid-Afrika

Olifantenliefde

Toppertje

Neem ook eens de tijd om wat langer in één van de vele hides te gaan zitten die zich in de parken van Zuid-Afrika bevinden. In Pilanesberg National Park werden wij gedurende een aantal uur getrakteerd op meerdere olifanten, gnoes, nijlpaarden en vele fantastische vogels. Vooral de olifanten waren zeer indrukwekkend. De aanwezigheid van meerdere jonge olifanten zorgde voor veel spelend spektakel zowel op het land als in het water. Moeilijk kiezen tussen de vele mooie opnames van de olifanten. Na het spelen eindige deze twee jonge olifanten met de hoofden liefdevol tegen elkaar aan waarna ze met moeders weer in de bush verdwenen.

'527182' door Toppertje '527182' door Toppertje

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Bushbuck naast de ten

Toppertje

Tijdens ons verblijf in Quartermains Camp in Amakhala game reserve had deze bushbuck zich al op de eerste dag laten zien direct voor onze tent. Tijdens dat eerste moment echter schichtig en bij de eerste beweging van ons was die weer vertrokken. Terwijl ik rustig voor de tent op de tweede dag tussen de game drives een boek aan het lezen was kwam heel rustig deze bushbuck ons weer vereren met een bezoek. Dit keer kwam hij bijna naast mij staan om vervolgens zeer indringend terug te kijken. Ongelooflijk om zo dichtbij dit soort dieren te mogen verblijven in hun eigen omgeving. Zo dichtbij dat de omgeving gewoon als reflectie in zijn ogen was waar te nemen.

'527181' door Toppertje '527181' door Toppertje

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Dagje strand @...Umhl

Toppertje

Umhlanga Rocks is een plaats net ten noorden van Durban. Een heerlijke plaats om even een paar dagen bij te komen aan het strand. Langs het strand loopt een mooie promenade om over te wandelen, met fantastische uitzichten op zowel de vuurtoren als de grote stad Durban in de verte. In Umhlanga Rocks heeft vele accommodatie mogelijkheden waaronder zeer luxe hotels als The Oyster Box. Langs de boulevard verscheidende mogelijkheden om wat te eten en drinken. Aangezien Umhlanga aan de Indische Oceaan ligt is het water hier warm genoeg om de zee in te gaan in tegenstelling tot Kaapstad. Om veilig de zee in te kunnen zijn er netten in de zee geplaatst tegen haaien. Vanwege de nabijheid met Durban is Umhlanga ook een prima uitvalsbasis om Durban te verkennen. Voor de liefhebbers van shoppen heeft Umhlanga met de Gateway ook nog het grootste winkelcentrum van Afrika.

'527106' door Toppertje '527106' door Toppertje

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Morro Rock @ Morro Ba

Toppertje

Als tussenstop langs de Pacific Coast Highway in Morro Bay terechtgekomen. Een niet al te grote plaats die voor ons slechts als tussenstop diende. Langs het water wel verschillende eettentjes en pubs. Tijdens het eten kan je vervolgens genieten van fantastische zonsondergangen met uitzicht op Morro Rock.

'527025' door Toppertje '527025' door Toppertje

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Monument Nelson...Man

Toppertje

Aan van de routes van de Midlands Meander in de Kwazulu-Natal Midlands ter hoogte van Howick (langs de R103) bevindt zich de Mandela Capture Site. Dit is de plek waar op 5 augustus 1962 Nelson Mandela werd aangehouden en gevangen genomen door het apartheids regime om vervolgens 27 jaar in gevangenschap te moeten leven. Op deze plek is in 2012 een monument opgericht. Dit monument bestaat uit een vijftigtal stalen pilaren. Vanaf de weg gezien lijkt het ook niet meer dan vijftig pilaren die willekeurig in een vierkant geplaatst zijn. Als je echter op een specifieke plek gaat staan vormen deze vijftig pilaren een portret van Nelson Mandela. Als je weer dichterbij komt worden het weer gewoon pilaren waar je tussendoor kan wandelen. Een bijzondere optische illusie. Deze zeker de moeite waard is om zelf te ervaren. Bij dit monument bevindt zich een kleine expositie. Tijdens ons bezoek in het voorjaar van 2015 waren er bouwactiviteiten om deze tijdelijke expositie die nu gehuisvest in een schuur van een degelijker gebouw te voorzien.

'526937' door Toppertje '526937' door Toppertje

Zuid-AfrikaDurban

Zuid-AfrikaDurban

Skycar @ Moses Mabhid

Toppertje

In het in 2009 geopende Moses Mabhida Stadion in Durban waar enkele wedstrijden van het WK Voetbal in 2010 zijn gespeeld zijn verschillende activiteiten te ondernemen. Wij hebben hier de Skycar genomen welke je naar het uitzichtpunt brengen op meer dan 100 meter hoogte. De Skycar gaat omhoog langs een van de bogen van het stadion. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over Durban. De echte sportieveling kan vanaf de andere kant van de boog het uitzichtpunt ook bereiken via 500 traptreden. Dit is echter alleen mogelijk in het weekend. De echte avonturiers kunnen ook nog via een Big Swing door het stadion heen zweven.

'526932' door Toppertje '526932' door Toppertje

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zebra's in de mist

Toppertje

Tijdens deze ochtendrit in Shamwari Game Reserve zat het weer niet bepaald mee. Dikke mist. Het zat echt potdicht. Na anderhalf uur rondrijden hadden we nog geen dier gezien. We zullen er vast een hoop voorbij gereden zijn, maar dat viel niet te zeggen met deze mist. Vervolgen kwamen we een kudde zebra's tegen. In de mist gaf dit toch wel een heel speciaal bijna mystiek beeld op deze manier.

'526862' door Toppertje '526862' door Toppertje

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Map of Africa...Viewp

Toppertje

Vanuit Wilderness kan je naar het viewpoint Map of Africa rijden. Het is vanuit het dorp redelijk goed aangegeven. Het eerste stuk is vrij steil en het laatst stuk is een goed begaanbare gravel weg. Je wordt beloond met een mooi viewpoint waarin je de vorm van het afrikaanse continent kan herkennen.

'526860' door Toppertje '526860' door Toppertje

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Boottoch @...Viljoens

Toppertje

De Breede rivier vallei is een minder toeristisch gebied, maar er vallen vele leuke activiteiten te ondernemen. Zo kan je bij Viljoensdrift Winery een leuke boottocht maken op de Breede rivier. Uiteraard niet zonder eerst je picknickmand gevuld te hebben in de deli die bij dit wijnhuis hoort.

'526859' door Toppertje '526859' door Toppertje

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Moniki Chocolatier @.

Toppertje

Zowel in één van onze reisgidsen als op een flyer ter plaatse hadden we gelezen over Moniki Chocolatier. Een klein lokaal bedrijfje die chocolade en bonbons maakt. Dit leek ons een leuk tripje, dus vol goede moed het adres op de telefoon in google maps ingevoerd en aan het rijden geslagen. Net buiten Tulbagh worden we de bergen ingestuurd om over niet al te beste wegen aan het einde voor een dicht hek te staan waar Moniki in ieder geval gevestigd leek te zijn. Toen we op het punt stonden om weer te vertrekken om iets anders te gaan doen, kwam er een auto van het erf gereden waar we voor stonden. De beste dame vroeg ons of we op zoek waren naar Moniki en gaf aan dat die verplaatst waren en we wel achter haar aan konden rijden. Ze ging er toevallig zelf ook naar toe. Een kwartier later zijn we weer terug in het dorp en eindige we bij een leuke winkeltje op een goede 50 meter van ons hotel :). Kortom ondanks alle berichten bestaat Moniki dus nog steeds. Het is nu echter gevestigd in Church Street en zeker de moeite waar om wat bonbons te proeven met een lekker bakje koffie erbij.

'526857' door Toppertje '526857' door Toppertje

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Wijnproeven @...Saron

Toppertje

Wijnproeven bij Saronsberg in de Tulbagh vallei is genieten van heerlijke wijnen en fantastische gastvrijheid. De Tulbagh vallei is een stuk minder bekend dan Stellenbosch, Paarl en Franschhoek maar ook in deze vallei zitten een aantal estates welke zeer de moeite waar zijn om te bezoeken. Saronsberg valt daarbij zeker aan te raden. Daarbij is het uitzicht vanaf het terras van de tasting room fantastisch.

'526856' door Toppertje '526856' door Toppertje

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Bainskloof Pass

Toppertje

Wanneer je de R301 neemt van Wellington naar Ceres passeer je de Bainskloof Pass. Een bergpas welke reeds in 1853 is aangelegd en een hoogte heeft van 580 meter. Bij mooi weer levert deze bergpas je fantastische uitzichten op.

'526855' door Toppertje '526855' door Toppertje

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

High Tea @ Mount...Ne

Toppertje

Een High Tea in het Mount Nelson Hotel is zeker een belevenis om mee te maken tijdens je verblijf in Kaapstad. Het begint al met de keuze van je thee uit de vele tientallen soorten die op de kaart staan. Gelukkig wordt je in je keuze geholpen door een van de vriendelijke obers. Na je theekeuze volgt er een heerlijke middag met eerst hartige hapjes welke ze serveren aan je eigen tafel. Hierna wacht er een fantastisch buffet met zoete lekkernijen. Loop vooral ook een rondje door de tuinen van dit fantastische hotel.

'526851' door Toppertje '526851' door Toppertje

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Neighbourgoods Market

Toppertje

Iedere zaterdag van 09:00 tot 14:00 is in Kaapstad de Neighbourgoods Market in the Old Biscuit Mill (373 Albert Road, Woodstock, Kaapstad). Op deze markt staan vele kraampjes waar je de hele wereld kan proeven op 1 locatie. Met mooi weer wel erg druk, dus kom vroeg. De locatie van The Old Biscuit Mill heeft zelf ook een leuke verscheidenheid aan designer winkeltjes en galleries. Daarnaast zitten op deze locatie twee van de beste restaurants van Kaapstad; The Test Kitchen en The Pot Luck Club. Beiden van chef Luke Dale-Roberts.

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik