TonPeters

9
Zweden
TonPeters was hier 31 Jul 2017
Zweeds Lapland; ook wel "The Last Wilderness of Europe" genoemd. Tja, dat klinkt zo vet in de oren dat het natuurlijk een enorme aanzuigende werking heeft elke avonturier. Tijd dus om de rugzak te pakken en er op uit te gaan. In Nikkaluokta startte ik mijn hike met als eindbestemming Abisko. Het eerste deel van de hike voert je naar de voet van de hoogste berg van Zweden, de Kebnekiase +2114m. Ik liet hem rechts liggen trok verder de verlaten dalen in met wilde rivieren en kale fjells. Overal stroomt water en liggen nog sneeuwresten. Het pad is prima bewandelbaar met niet al te veel hoogtemeters en als je het zat bent plof je je tentje gewoon op. Dat het vrijheid en avontuur. De volgende ochtend ga ik weer op pad. Het heeft in de nacht geregend waardoor alles modderig en nat is. De beken en rivieren zijn aangezwollen waardoor keer op keer de wandelschoenen plaats moeten maken voor sandalen. Dan zie ik in de verte rendieren lopen terwijl de eerste zonnestralen het wolkendek doorbreken. Boven op de Tjaktjapas ontmoet ik een Zweeds echtpaar en maak ik een praatje. Even later wordt ik opgeschrikt door een enorme steenlawine aan de andere zijde van de rivier. Wat een natuurgeweld. Dan daal ik verder richting Alesjaure hut. Het pad wordt weer langzaam vlakker en daar waar het te modderig of steenachtig is liggen houten planken. Bij Alesjaure vind ik een geweldig mooie campspot. De volgende dag daal ik af naar Abisko neem na 110km afscheid van de geweldige natuur.
Land
  • Geweldige natuur
  • Rustig
  • Goede voorzieningen
  • Miljoenen muggen
  • Onbestendig klimaat
Review geplaatst op 2017-08-28 Door TonPeters

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik