Tomas.nl

'1122989' door Tomas.nl '1122989' door Tomas.nl

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Off the grid

Tomas.nl

Onze wereld zit vol met natuurlijk schoon maar helaas is de keiharde waarheid ook dat door de klimaatverandering en het gedrag van wij mensen veel van dit natuurlijk schoon verdwijnt. Het is daarom aan ons om onze leefgewoontes en behoeftes aan te passen. Wat hebben we nou echt nodig om ons te kunnen voorzien van onze primaire levensbehoefte? Dit is iets wat mij vaak bezig houdt op het moment wanneer ik op reis ben en vooral bij het zien van plekken zoals op deze foto waarbij de natuur op zijn ruigst is. Het zou toch een doodzonde zijn als plekken zoals deze verdwijnen... Ik bezocht deze plek in Oostenrijk in de omgeving van Hinterbichl. We volgden op dit moment een wandelroute door de bergen maar onze aandacht werd getrokken door deze prachtige waterval wat ons er toe bracht om van het pad af te gaan zodat we konden genieten van dit cadeautje van de natuur.

'1122431' door Tomas.nl '1122431' door Tomas.nl

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

The Dolomiti

Tomas.nl

Ik bezocht één van de bekendste gebergtes van Europa die tevens op de werelderfgoedlijst staan. Met zijn steile rotswanden en hoge pieken vormen de Dolomieten een walhalla voor fotografen. Mocht je je ooit in de buurt begeven van dit prachtige gebied, dan is het zeer aan te raden om hier een bezoek aan te brengen. Let wel om op zijn minst 10 euro aan contant geld mee op zak te hebben want om toegang te krijgen tot het nationaal park de Dolomieten dien je dit te betalen. Pinnen is hier namelijk niet mogelijk weet ik uit eigen ervaring… 😉 De houten schuurtjes zoals ik op de foto heb vastgelegd zul je heel vaak tegen komen. Niet alleen in de Dolomieten maar ook in Oostenrijk kom je deze al vaak tegen en zijn ze typerend voor het landschap. Daarom wilde ik graag een mooi shot van één van deze houten schuurtjes maar belangrijker nog als mooie herinnering aan dit prachtige gebied!

'1121378' door Tomas.nl '1121378' door Tomas.nl

SpanjeGran Canaria

SpanjeGran Canaria

The oasis

Tomas.nl

Nee, ik bevind mij niet in de Sahara van Afrika. Alhoewel zou je dit misschien wel kunnen denken wanneer je je begeeft in de 400 hectare grootte duinen van Maspalomas, Gran Canaria. Soms staat er wel eens een land of plaats op je planning waarvan je niet al te hoge verwachtingen hebt. Ik had dit bij Gran Canaria en ondanks mijn lage verwachtingen heeft dit eiland mij toch enorm verrast met zijn Dunas de Maspalomas. De fantastische golvende zandheuvels die zich tot in de verte uitstrekken en dan eindigen met een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan laten je bijna doen geloven dat je je in een oase waant. ;)

'1120489' door Tomas.nl '1120489' door Tomas.nl

DuitslandWierschem

DuitslandWierschem

The icon of the green

Tomas.nl

Ik als fervent reiziger kon het niet weerstaan om naar een jaar lang hard gewerkt te hebben niet op reis te kunnen of mogen door de barre tijden waarin we nu leven. Daarom besloten ik en twee maten om met de auto een roadtrip te gaan maken richting Oostenrijk. We vertrokken al vroeg, rond een uur of 3 in de nacht omdat we vroegtijdig bij onze eerste fotospot wilden zijn. De fotospot waarom het betreft is een icoon als het om kastelen gaat. Op nog geen 2,5 uur rijden ligt sinds 1157 deze burcht op deze bijzondere locatie in Wierschem, Duitsland. We gaan naar Burg Eltz! Na eerst verkeerd te zijn gereden en we bijna zouden stranden in de wildernis doordat we wat te veel op de navigatie reden, kwamen we dan eindelijk om kwart over zes in de ochtend aan op de plaats van bestemming. Doordat we zo vroeg in de ochtend op deze bijzondere locatie aankwamen waren we dus ook de grote groepen toeristen voor en kregen we deze prachtige burcht op zijn mooist op de foto. :)

'1119769' door Tomas.nl '1119769' door Tomas.nl

NederlandGelderland

NederlandGelderland

The Scottish...Highla

Tomas.nl

Dat Nederland een hoop moois te bieden heeft is al wel duidelijk. Maar naast de mooie en rustgevende natuur zijn het de dieren die het landschap compleet maken. Zo maakte ik een avondwandeling in een natuurgebied in de Achterhoek, liggend in het Oosten van ons land en stuitte ik in dit prachtige gebied op een Schotse Hooglander die op zijn gemak lag te grazen tussen het hoge gras. De omstandigheden voor een mooie foto waren perfect! Het licht was goed, de hoek was goed en het model (de Schotse Hooglander) poseerde zonder problemen voor de Camera. ;) Al met al waren dit de juiste ingrediënten voor een fotogeniek shot.

'1118079' door Tomas.nl '1118079' door Tomas.nl

NederlandGelderland

NederlandGelderland

The beauty of the...D

Tomas.nl

Waarin Frankrijk zicht vertegenwoordigd met haar zonnebloemvelden doet Nederland dat met haar welbekende tulpenvelden, maar naast deze tulpenvelden zijn er ook de koolzaadvelden. Wellicht minder bekend maar door sommige van jullie vast wel eens opgevallen doordat grote weides massaal geel kleuren. Voornamelijk vallen deze koolzaadvelden op in het voorjaar wanneer ze volop in bloei staan en dit zorgt voor een prachtig schouwspel in de natuur. Bij mij bevond zich zo’n koolzaadveld op nog geen 5 kilometer van mijn huis. Ik ontdekte deze per toeval tijdens mijn werk en ik ben hier uiteindelijk op een mooie zonnige avond teruggekeerd met mijn camera en hier is het volgende resultaat uit voort gekomen.

'1117632' door Tomas.nl '1117632' door Tomas.nl

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

The Dutch Safari

Tomas.nl

Bij het zien van deze foto zou je misschien denken dat ik mij ergens bevind op de savanne in Afrika maar niets is minder waar want ik ben gewoon in ons eigen kleine landje. Ik ben in de Beekse Bergen, een dierenpark liggend in Hilvarenbeek, Noord-Brabant. Het bijzondere aan dit park is dat je met je eigen auto een autosafari kan doen en je zo dieren van soms wel heel dichtbij kunt waarnemen. Zowel de jachtluipaarden zoals te zien is op deze foto. Ik had geluk want dit exemplaar bevond zich op nog geen 3 meter afstand van onze auto. Gewapend als ik was met mijn camera (en in mijn ogen het enige wapen waarmee je dieren mag schieten) kon ik dit natuurlijk niet weerstaan en zat ik al snel in mijn bubble van een echte natuurfotograaf. ;)

'1116679' door Tomas.nl '1116679' door Tomas.nl

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Abandoned Amsterdam

Tomas.nl

We hebben er nu allemaal wel genoeg van gehoord… Corona. Ik zag verscheidene foto’s en video’s voorbij komen van een verlaten Amsterdam en dit deed mij besluiten om ook een bezoek te brengen aan onze hoofdstad in deze gekke tijd. Het normaal zo drukke en levendige Amsterdam was nu omgetoverd tot een rustige wereldstad. Voor mij ideaal als het om fotograferen gaat! Naast dat ik het nu het ideale moment vond om hier te gaan fotograferen leek het mij ook een bijzondere gewaarwording om de stad in deze situatie met eigen ogen te bewonderen. En bijzonder dat was het! Waarbij je je in februari nog als één van de velen in de mensenmassa’s mengde en het daarnaast wemelde van de toeristen, was je nu enkel een individu in bijvoorbeeld de Prinsengracht. Hierdoor werd voor mij duidelijk dat toerisme één van de belangrijkste punten is waar Amsterdam afhankelijk van is. Nu de cijfers met betrekking tot Corona beginnen te dalen en waardoor de maatregelen steeds soepeler lijken te worden zal het niet lang meer gaan duren tot het normale straatbeeld in Amsterdam wederkeert. Ik zal in ieder geval zeker terugkeren naar deze stad want het blijft ondanks de drukte die we normaal gewend zijn een hele mooie stad. Met haar fotogenieke grachtenpanden maar ook met haar moderne architectuur blijft Amsterdam je verassen in alle opzichten!

'1116017' door Tomas.nl '1116017' door Tomas.nl

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Late night city...str

Tomas.nl

Wie houdt er niet van, de eindeloze wandelingen door een voor jou nog onbekende stad. Niks moet en “alles” mag. Het gevoel van vrijheid is wat hier achter schuilt, waardoor je je helemaal in de rol van een echte ontdekkingsreiziger waant. Dit gevoel zal voor velen bekend zijn en is voor mij een belangrijke reden waarom ik reis. Ontdekken ik hou ervan! Echter betrap ik mijzelf er vaak op dat wanneer ik mijn camera mee heb, ik voortdurend op zoek ben naar het "perfecte" plaatje en zo minder bewust ben om echt te genieten in het moment van alles wat er om me heen gebeurt. Daarom heb ik besloten om eerst zonder camera op pad te gaan om een vreemde plek te ontdekken en om zo naderhand terug te keren naar de spots die een mooi plaatje zouden kunnen opleveren. Bij deze foto was ik ook op ontdekkingstocht en was ik op zoek naar een mooie plek voor een foto met avondlicht. Deze vond ik, alleen moest ik nog even wachten op het goede moment. ;)

'1115375' door Tomas.nl '1115375' door Tomas.nl

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Rolling around in the

Tomas.nl

Ik ben in Lissabon, de hoofdstad van Portugal en tevens de meest westelijk liggende grote stad en hoofdstad van continentaal Europa. Ik ben hier in augustus 2019, het jaar waarin reizen nog de normaalste zaak van de wereld was. Gelukkig gaan we nu stap voor stap de goede kant op zodat we hopelijk snel weer kunnen en vooral mogen genieten van de mooie plekken die onze wereld ons te bieden heeft. Ik als fanatiek reisfanaat kan niet wachten om de wereld weer af te reizen en het avontuur op te zoeken. Who is with me? Terug naar de foto. Voor de mensen die Lissabon al eens bezocht hebben zijn de unieke trams vast en zeker niet ontgaan. Zelfs in de meest smalle straten wordt er een weg gebaand en is de kans groot om zelfs hier een tram tegen te komen. Een eigen stadsbeeld wordt gecreëerd doordat je met de tram bijna elke plek in de stad kunt bereiken en daarom maakt dit dan ook één van de populairste vormen van het openbaar vervoer in Lissabon en is het tegelijkertijd één van de beste manieren om de stad te ontdekken. Mij restte dan ook niets dan om een tram in de straten van Lissabon vast te leggen. :)

'1114941' door Tomas.nl '1114941' door Tomas.nl

OostenrijkOberösterreich

OostenrijkOberösterreich

The beauty and the...

Tomas.nl

Daar zijn we dan, Hallstatt. Voor velen van jullie een bekend dorpje in Oostenrijk en misschien ook wel één die op je bucketlist staat. Met een kleine 900 inwoners en liggend aan de Hallstättersee fungeert dit kleine dorpje voornamelijk als toeristische trekpleister. Echter mag dat de pret niet drukken want het is er prachtig! Hallstatt is niet alleen uniek om haar kenmerkende Oostenrijkse bouwstijl en de prachtige ligging maar ook de weg er na toe kijk je je ogen uit. De slingerwegen tussen de bergen en het mooie uitzicht op de Hallstättersee laten je ogen smachten naar meer. Dit samen maakt het ook wel één van de mooiste dorpjes van de wereld. Een leuk weetje is dat de Chinezen zo onder de indruk waren van deze plek, dat ze in eigen land een volledige kopie hebben nagebouwd. Weliswaar in spiegelbeeld. Wij bezochten Hallstatt als laatste bestemming van een roadtrip die we maakten in september 2018. Een goeie afsluiter wat mij betreft om naderhand terug te keren naar ons kleine kikkerlandje. :)

'1114358' door Tomas.nl '1114358' door Tomas.nl

SloveniëBled

SloveniëBled

The beauty of the...V

Tomas.nl

Bij mijn vorige foto bracht ik een bezoek aan Bled in Slovenië. Ondanks dat Bled zelf al heel veel moois te bieden heeft, is er ook in de omgeving veel te beleven. Zo is er het Triglav National Park en de Vintgar kloof te bewonderen. Ik bezocht de Vintgar Kloof. De Radovna rivier stroomt door deze kloof en heeft deze uitgesleten tot een kloof met een lengte van maar liefst 1,6 kilometer. Wat deze kloof zo speciaal maakt zijn haar spectaculaire wildwaterpartijen die je tevens doormiddel van houten loopbruggen kunt oversteken. Maar ook de adembenemende rotspartijen en de Šum waterval aan het einde van deze kloof laten je versteld staan en inzien hoe indrukwekkend de natuur kan zijn. Al met al een echte aanrader om te bezoeken wanneer je in de buurt bent. Enjoy!

'1114162' door Tomas.nl '1114162' door Tomas.nl

SloveniëBled

SloveniëBled

The fairytale of Lake

Tomas.nl

In september 2018 maak ik samen met een goeie vriend een roadtrip door Europa. Voorafgaand aan deze roadtrip hebben we een route uitgestippeld die zal gaan lopen door Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, Hongarije en Slovenië. De laatste vier landen van deze selectie waren landen die geen van ons beiden nog bezocht hadden en daarom was dit voor ons reden voor een bezoek. Onze weg zal voornamelijk langs de hoofdsteden van deze landen leiden en hierdoor zal deze roadtrip tevens een uitgebreide stedentrip worden! De eerste stop die we maakten is in Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. Na hier overnacht te hebben in een Airbnb vervolgden we onze reis. Wanneer we twee hoofdsteden, twee overnachtingen en een kleine 1000 kilometer op de teller extra verder zijn, zijn we aangekomen in Bled een stadje in Slovenië dat ongeveer 60 kilometer ten noorden van de hoofdstad Ljubljana ligt. Bled staat voornamelijk bekend om zijn meer. Naast het kraakheldere water staat er te midden van dit meer een pittoresk kerkje op een eiland. De gondels die af en aan varen, van en naar het eiland maken de atmosfeer van deze omgeving extra sprookjesachtig. Deze impressie heb ik geprobeerd vast te leggen op de foto. :)

'1111846' door Tomas.nl '1111846' door Tomas.nl

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

The Dancing House

Tomas.nl

Het is augustus 2018 wanneer ik samen met twee vrienden een stedentrip maak naar Praag, de hoofdstad van de Tsjechische Republiek. De stad ontdekken, dat is ons doel van deze trip! Het is augustus 2018 wanneer ik samen met twee vrienden een stedentrip maak naar Praag, de hoofdstad van de Tsjechische Republiek. De stad ontdekken, dat is ons doel van deze trip! Het dansende huis oftewel "The Dancing House" is één van de iconische bezienswaardigheden die je gezien moet hebben bij een bezoek aan deze stad. Is het bezoek niet doelbewust geweest, dan heb je dit bijzondere gebouw vast wel gezien tijdens één van je ritten in de auto of de Uber. Het kruispunt voor het "Dansende Huis" is nogal druk met auto's, trams en overstekende voetgangers etc. Ik wilde graag zo min mogelijk objecten op de foto krijgen die de focus op het "Dansende Huis" zouden verstoren. Mijn foto moest in balans zijn! Uiteindelijk ben ik drie avonden terug gekeerd naar deze plek want ook het avondlicht mocht niet ontbreken. De tram op de foto schermt drie auto's af die voor het stoplicht stonden te wachten. De dan al rijdende tram kon aangekomen bij het stoplicht onafgebroken zijn weg vervolgen omdat deze op groen sprong. Voor mij was dit het moment! Het resultaat mag er wezen! Al zeg ik het zelf! ;)

Community-updates

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

01-11-2021 Het maandthema van oktober - portretten - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Marco met je prachtige liefdesfoto uit Italië! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 47 | COMMUNITY-TOPPERS


Hoe geraak je in Brooks Falls. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Hoe geraak je in Brooks Falls door Dreamer666
2. Review: Fiordland in Nieuw-Zeeland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Henk Vanetie
4. Nieuwkomer: Aylawilbrink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: NATUURPARKEN TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van november is: natuurparken. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik