Thunderflash

'1142905' door Thunderflash '1142905' door Thunderflash

JamaicaSaint James Parish

JamaicaSaint James Parish

Rasta bird

Thunderflash

Tijdens een hike door de bergen van Cockpit Country kwamen we dit vogeltje regelmatig tegen. Het is de Jamaican Tody, ook wel Rasta bird genoemd. Vanwege zijn kleuren.

'1140517' door Thunderflash '1140517' door Thunderflash

GriekenlandSamos

GriekenlandSamos

Moni Megalis Panagias

Thunderflash

Tijdens onze vakantie op Samos hebben we het klooster Moni Megalis Panagias bezocht. Dit klooster is helemaal gerenoveerd, het dateert uit 1593. Sinds kort woont er weer een monnik in het klooster, waardoor het klooster open is om te bezoeken. Het klooster ademt een bepaalde sfeer uit wat niet uit te leggen is.

'1138679' door Thunderflash '1138679' door Thunderflash

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Murene

Thunderflash

Tijdens onze eerste duik naar de tugboat op Curacao, hebben we genoten van de onderwater wereld. Vele soorten vissen, koraal en sponzen hebben we mogen aanschouwen. Onze divemaster wees ons op een murene, welke in eerste instantie onzichtbaar voor ons was. Toch nog een aardige foto van weten te maken.

'1138648' door Thunderflash '1138648' door Thunderflash

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Flamingo's

Thunderflash

Een bezoek aan de zoutpannen bij Landhuis Jan Kok was natuurlijk opgenomen in onze reisplannen. Hier staan meestal flamingo's te foerageren. Wij moesten flink ons best doen om er een paar goeie foto's van te maken. Ze stonden nl. nogal ver weg en het waaide behoorlijk, daardoor was het lastig om de een scherpe foto te maken zonder statief.

'1138618' door Thunderflash '1138618' door Thunderflash

Nederlandse AntillenWillemstad

Nederlandse AntillenWillemstad

Handelskade

Thunderflash

De Handelskade in Willemstad is al door menig toerist gefotografeerd. Ook ik kon het niet laten om vanuit meerdere hoeken foto's van de Handelskade te maken. Het blijft een kleurrijk schouwspel, de oude koloniale gebouwen gelegen aan het water. Gelukkig was het niet zo druk in Willemstad, zodat we op een rustige manier de stad hebben kunnen bekijken.

'1138465' door Thunderflash '1138465' door Thunderflash

Nederlandse AntillenWillemstad

Nederlandse AntillenWillemstad

Street Art

Thunderflash

Zoals ik al eerder een foto gepost heb van de kunst die we aantroffen in Willemstad, Curacao, plaats ik nu weer een foto uit deze categorie. Deze dame geniet tussen de tropische planten van een kleurige omgeving in een steegje tussen de drukke winkelstraten van Willemstad.

'1138374' door Thunderflash '1138374' door Thunderflash

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Groene Zeeschildpad

Thunderflash

Tijdens onze vakantie op Curacao, trof ik een groene zeeschildpad aan tijdens het snorkelen. Imposante beesten die gracieus door het water lijken te vliegen.

'1138318' door Thunderflash '1138318' door Thunderflash

Nederlandse AntillenWillemstad

Nederlandse AntillenWillemstad

Carribean domino

Thunderflash

Tijdens onze wandeling door Willemstad troffen we dit tafereel aan. Taxi chauffeurs wachtend op klanten, spelen domino. Op Cuba heb ik dit ook al eens gezien, ik blijf het fascinerend en leuk om hier even kort bij stil te staan.

'1138233' door Thunderflash '1138233' door Thunderflash

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Kolibrie

Thunderflash

Een paar jaar geleden tijdens onze reis door Cuba voor het eerst een kolibrie mogen aanschouwen en fotograferen. Dit kleine vogeltje heeft toen veel indruk op mij gemaakt. Tijdens onze vakantie, onlangs op Curaçao, vloog dit kleine vogeltje regelmatig rond ons appartement. Het heeft enige moeite gekost om dit razendsnelle vogeltje te fotograferen. Ik blijf het een fascinerend vogeltje vinden.

'1138211' door Thunderflash '1138211' door Thunderflash

NederlandDe Veluwe

NederlandDe Veluwe

Vos met prooi.

Thunderflash

Deze vos gespot op de Veluwe die een jong fazant kuiken heeft gevangen om aan haar jongen te voeren. Ze loopt relaxed terug naar de plaats waar ze haar jongen heeft achter gelaten.

'1138192' door Thunderflash '1138192' door Thunderflash

Nederlandse AntillenWillemstad

Nederlandse AntillenWillemstad

Kunst in Willemstad

Thunderflash

Tijdens onze reis naar Curacao was er meer dan alleen strandjes bezoeken en slenteren over de Handelskade, Pontjesbrug en Drijvende markt in Willemstad. In Willemstad zijn naast de vele mooi gerestaureerde koloniale gebouwen veel muren en etalages voorzien van kunst. Dit viel me tijdens ons eerste bezoek aan Willemstad helemaal niet op, echter tijdens ons tweede bezoek zag ik opeens overal kunst opduiken in de stad. Allemaal zeer fleurige kunstwerken aan muren in gangetjes, stegen en op pleintjes bij kleine restaurants.

'1132570' door Thunderflash '1132570' door Thunderflash

Duitsland

Duitsland

Bergen-Belsen, het...

Thunderflash

Met mijn dochter heb ik Bergen-Belsen bezocht. We zijn begonnen op het Bahnhof Bergen-Belsen. Ik ben hier heel bewust begonnen met haar. Ik wilde haar laten zien en ervaren dat het nog een hele tocht was voor de mensen van het station naar het beruchte concentratiekamp. Wij waren er in juli, temperaturen van +30 graden Celsius. Het werd wel duidelijk dat of het nu hartje zomer is of midden in de winter bij barre weersomstandigheden en koude temperaturen dat het een lange, zware voettocht was. Wat het voor ons erg bijzonder maakte op het station was dat het Amerikaanse leger bezig was met het beladen van voertuigen op een trein voor een oefening in Polen. Dit gaf voor ons extra cachet aan het bezoek. Op de foto is de trein met Amerikaans materiaal op de achtergrond te zien.

'1132486' door Thunderflash '1132486' door Thunderflash

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Krijtrotsen van...Cor

Thunderflash

Tijdens onze wandelvakantie op Corsica hebben we naast de wandelingen door het ruige Corsica ook diverse steden en dorpen bezocht. Eén van de steden die een indruk op ons heeft gemaakt was Bonifacio. Bonifacio is de oudste stad van Corsica en stamt uit de middeleeuwen. Het is het meest zuidelijk gelegen stadje op het eiland Corsica, gelegen boven op de krijtwitte rotsen. Je kunt vanuit Bonifacio een mooie wandeling maken over een pad dat voert over deze witte rotsen waarbij je een fantastisch uitzicht hebt op Bonifacio en op Sardinië. Sardinië ligt hemelsbreed slechts 12km verderop en is goed te zien vanaf Bonifacio.

'1132403' door Thunderflash '1132403' door Thunderflash

ItaliëRome

ItaliëRome

Restaurant gebouwd op

Thunderflash

Zoals ik bij eerdere foto's al schreef hebben we afgelopen zomervakantie doorgebracht in Italië. Tijdens onzen vakantie hebben we ook Rome bezocht. In een reisgids die we bij ons hadden stond een tip over een restaurant waar je goed kunt eten en dat tevens een klein museum is. Het gaat hier om restaurant Da Pancrazio. Je wordt hier gastvrij ontvangen en gewezen op de mogelijkheid om af te dalen naar de beneden verdieping waar je de restanten uit de 1e eeuw nog aantreft. Da Pancrazio is gebouwd boven het theater van de ruïnes van Pompey, in de 1e eeuw voor Christus. In dit theater is Julius Caesar vermoord. Dit restaurant is in de loop der jaren beroemd geworden vanwege de unieke zalen waar u kunt dineren en voor de smaak van de typische Romeinse keuken, een schat die elke dag wordt bereid volgens recepten die we sinds 1922 bewaren.

'1132208' door Thunderflash '1132208' door Thunderflash

ItaliëUmbrie

ItaliëUmbrie

Franciscus van Assisi

Thunderflash

Zoals ik bij een eerdere foto al schreef, hebben we onze vakantie in Italië doorgebracht. Rond reizend van het Lago di Garda via Lago di Trasimeno richting Rome. Vanaf een camping gelegen aan het Lago di Trasimeno hebben we diverse uitstapjes gemaakt om de vele mooie dorpen en steden te bezoeken in de omgeving. Eén van de steden die we bezocht hebben wat Assisi, bekend van de heilige Sint Franciscus van Assisi. Wij vonden dit een enorm mooie stad. Met een middeleeuwse uitstraling, vooral als je monniken in een bruine pij ziet wandelen door straatjes waar geen auto's staan. Ik vond het beeld van Franciscus van Assisi te paard een zeer bijzonder beeld voor de basiliek waar hij begraven ligt.

'1132151' door Thunderflash '1132151' door Thunderflash

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Verborgen parels op d

Thunderflash

Tijdens onze vakantie in Italië hebben we meerdere regio's bezocht. Een van de steden tijdens onze reis was de stad Cortona in Toscane. Cortona is een van oorsprong Etruskische stad in de bergen van de provincie Arezzo, in de Italiaanse regio Toscane. De stad is gesticht op een van de vroegst bewoonde heuvels van de provincie en met zijn reliëfrijke straatjes vergelijkbaar met steden als Assisi en Volterra. Cortona ligt niet ver van de grens tussen Toscane en Umbrië. In het westen spreidt zich onder het stadje het brede Valdichiana-dal uit met op de achtergrond de uitgedoofde vulkaan Monte Amiata (1738 m). Het in Umbrië gelegen Trasimeense Meer is te zien vanuit de hogere delen van de stad. Dit stadje heeft een enorme indruk op ons achter gelaten. Een enorme aanrader om eens te bezoeken.

'1131179' door Thunderflash '1131179' door Thunderflash

NederlandDe Veluwe

NederlandDe Veluwe

Op safari in Nederlan

Thunderflash

We hadden via een bekende website een ruimte gehuurd op de Veluwe, om de hoek van het Wekeromse Zand. Tijdens een avondwandeling op het Wekeromse Zand, toen de schemer inviel waren we getuige van een grote groep moeflons die het bos uitkwamen en begonnen te grazen. Zo blijkt maar, om op safari te gaan hoef je niet ver van huis te gaan.

'1131080' door Thunderflash '1131080' door Thunderflash

NederlandDe Veluwe

NederlandDe Veluwe

Op pad in eigen land

Thunderflash

Afgelopen weekend zijn we naar de Veluwe geweest. Fietsen over de Veluwezoom naar de Posbank en wandelen door het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Wat is Nederland toch een mooi land. Deze foto is gemaakt op het uitkijkpunt Heuvense Bergen. Een super weids uitzicht over de bloeiende heidevelden.

'1127819' door Thunderflash '1127819' door Thunderflash

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Op Urk

Thunderflash

Tijdens onze toer door de Noordoostpolder om de tulpenvelden te bekijken, kwamen we kort langs Urk. Dit voormalige eiland in de Zuiderzee hadden we nog nooit bezocht. Het oude Urk is een mooi klein dorpje waar je rustig doorheen slentert. In de haven liggen naast de vissersboten ook jachten en oude schepen. Bij de vuurtoren heb je een mooi uitzicht over het IJsselmeer.

'1127799' door Thunderflash '1127799' door Thunderflash

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Tulpen route...Noordo

Thunderflash

Vandaag hebben we de Tulpenroute in de Noordoostpolder gereden. Een route van 88km met de auto en 55km met de fiets. Helaas stonden alle tulpen velden nog niet in bloei. Maar daar waar dit wel zo was, gaf een fantastisch voorjaars gevoel.

'1120352' door Thunderflash '1120352' door Thunderflash

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Bordighera, een stad.

Thunderflash

Al rijdend door het achterland in Ligurië kom je de mooiste plaatjes tegen. We waren die dag op pad om het dorp Bordighera te bezoeken. Om eens niet via de tolweg op de bestemming te arriveren kozen we voor een toeristische route door de bergen vanuit Sanremo. Dat leverde zeer mooie ver gezichten op, waaronder dit huis omgeven door cipressen. Hoewel dit in Ligurië is waan je je in Toscane, dat bekend staat om de vele cipressen.

'1120290' door Thunderflash '1120290' door Thunderflash

ItaliëGenua

ItaliëGenua

Huis van Christoffel.

Thunderflash

Natuurlijk wilden we tijdens ons bezoek aan Genua ook het geboortehuis van Christoffel Columbus zien. Vanaf de haven door authentieke steegjes vol met Italiaanse geschiedenis door de Porta Soprana slenterend zijn de restanten te zien van het huis van Columbus. We hadden ons er iets meer van voorgesteld. Desalniettemin was het de moeite waard om dit huis te bezichtigen. Op de achtergrond de Porta Soprana.

'1120250' door Thunderflash '1120250' door Thunderflash

Italië

Italië

Piste ciclabili in...

Thunderflash

Tijdens onze vakantie in Sanremo hebben we verschillende malen het fietspad langs de Middellandse Zee heen en weer gefietst. Dit fietspad ligt tussen Ospidaletti en San Lorenzo over een lengte van 24km. Dit fietspad ligt op het traject van een voormalige spoorlijn, de diverse stations gebouwen zijn nu omgebouwd naar restaurants om een heerlijk cappuccino onderweg te drinken of iets te eten. De bovenstaande foto is gemaakt in de tunnel tussen Sanremo en Ospidaletti. Deze hangt vol met iconen uit de geschiedenis van de wielerwedstrijd Milaan - Sanremo.

'1112879' door Thunderflash '1112879' door Thunderflash

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Strand verkoopster

Thunderflash

Tijdens ons verblijf op Bali zijn we meerdere malen aangesproken door strand verkoopsters die van alles te verkopen hadden. Een verse frisse ananas, voor je neus geschild, gaat er altijd wel in op het warme strand van Kuta.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier