Thunderflash

'1132570' door Thunderflash '1132570' door Thunderflash

Duitsland

Duitsland

Bergen-Belsen, het...

Thunderflash

Met mijn dochter heb ik Bergen-Belsen bezocht. We zijn begonnen op het Bahnhof Bergen-Belsen. Ik ben hier heel bewust begonnen met haar. Ik wilde haar laten zien en ervaren dat het nog een hele tocht was voor de mensen van het station naar het beruchte concentratiekamp. Wij waren er in juli, temperaturen van +30 graden Celsius. Het werd wel duidelijk dat of het nu hartje zomer is of midden in de winter bij barre weersomstandigheden en koude temperaturen dat het een lange, zware voettocht was. Wat het voor ons erg bijzonder maakte op het station was dat het Amerikaanse leger bezig was met het beladen van voertuigen op een trein voor een oefening in Polen. Dit gaf voor ons extra cachet aan het bezoek. Op de foto is de trein met Amerikaans materiaal op de achtergrond te zien.

'1132486' door Thunderflash '1132486' door Thunderflash

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Krijtrotsen van...Cor

Thunderflash

Tijdens onze wandelvakantie op Corsica hebben we naast de wandelingen door het ruige Corsica ook diverse steden en dorpen bezocht. Eén van de steden die een indruk op ons heeft gemaakt was Bonifacio. Bonifacio is de oudste stad van Corsica en stamt uit de middeleeuwen. Het is het meest zuidelijk gelegen stadje op het eiland Corsica, gelegen boven op de krijtwitte rotsen. Je kunt vanuit Bonifacio een mooie wandeling maken over een pad dat voert over deze witte rotsen waarbij je een fantastisch uitzicht hebt op Bonifacio en op Sardinië. Sardinië ligt hemelsbreed slechts 12km verderop en is goed te zien vanaf Bonifacio.

'1132403' door Thunderflash '1132403' door Thunderflash

ItaliëRome

ItaliëRome

Restaurant gebouwd op

Thunderflash

Zoals ik bij eerdere foto's al schreef hebben we afgelopen zomervakantie doorgebracht in Italië. Tijdens onzen vakantie hebben we ook Rome bezocht. In een reisgids die we bij ons hadden stond een tip over een restaurant waar je goed kunt eten en dat tevens een klein museum is. Het gaat hier om restaurant Da Pancrazio. Je wordt hier gastvrij ontvangen en gewezen op de mogelijkheid om af te dalen naar de beneden verdieping waar je de restanten uit de 1e eeuw nog aantreft. Da Pancrazio is gebouwd boven het theater van de ruïnes van Pompey, in de 1e eeuw voor Christus. In dit theater is Julius Caesar vermoord. Dit restaurant is in de loop der jaren beroemd geworden vanwege de unieke zalen waar u kunt dineren en voor de smaak van de typische Romeinse keuken, een schat die elke dag wordt bereid volgens recepten die we sinds 1922 bewaren.

'1132208' door Thunderflash '1132208' door Thunderflash

ItaliëUmbrie

ItaliëUmbrie

Franciscus van Assisi

Thunderflash

Zoals ik bij een eerdere foto al schreef, hebben we onze vakantie in Italië doorgebracht. Rond reizend van het Lago di Garda via Lago di Trasimeno richting Rome. Vanaf een camping gelegen aan het Lago di Trasimeno hebben we diverse uitstapjes gemaakt om de vele mooie dorpen en steden te bezoeken in de omgeving. Eén van de steden die we bezocht hebben wat Assisi, bekend van de heilige Sint Franciscus van Assisi. Wij vonden dit een enorm mooie stad. Met een middeleeuwse uitstraling, vooral als je monniken in een bruine pij ziet wandelen door straatjes waar geen auto's staan. Ik vond het beeld van Franciscus van Assisi te paard een zeer bijzonder beeld voor de basiliek waar hij begraven ligt.

'1132151' door Thunderflash '1132151' door Thunderflash

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Verborgen parels op d

Thunderflash

Tijdens onze vakantie in Italië hebben we meerdere regio's bezocht. Een van de steden tijdens onze reis was de stad Cortona in Toscane. Cortona is een van oorsprong Etruskische stad in de bergen van de provincie Arezzo, in de Italiaanse regio Toscane. De stad is gesticht op een van de vroegst bewoonde heuvels van de provincie en met zijn reliëfrijke straatjes vergelijkbaar met steden als Assisi en Volterra. Cortona ligt niet ver van de grens tussen Toscane en Umbrië. In het westen spreidt zich onder het stadje het brede Valdichiana-dal uit met op de achtergrond de uitgedoofde vulkaan Monte Amiata (1738 m). Het in Umbrië gelegen Trasimeense Meer is te zien vanuit de hogere delen van de stad. Dit stadje heeft een enorme indruk op ons achter gelaten. Een enorme aanrader om eens te bezoeken.

'1131179' door Thunderflash '1131179' door Thunderflash

NederlandDe Veluwe

NederlandDe Veluwe

Op safari in Nederlan

Thunderflash

We hadden via een bekende website een ruimte gehuurd op de Veluwe, om de hoek van het Wekeromse Zand. Tijdens een avondwandeling op het Wekeromse Zand, toen de schemer inviel waren we getuige van een grote groep moeflons die het bos uitkwamen en begonnen te grazen. Zo blijkt maar, om op safari te gaan hoef je niet ver van huis te gaan.

'1131080' door Thunderflash '1131080' door Thunderflash

NederlandDe Veluwe

NederlandDe Veluwe

Op pad in eigen land

Thunderflash

Afgelopen weekend zijn we naar de Veluwe geweest. Fietsen over de Veluwezoom naar de Posbank en wandelen door het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Wat is Nederland toch een mooi land. Deze foto is gemaakt op het uitkijkpunt Heuvense Bergen. Een super weids uitzicht over de bloeiende heidevelden.

'1127819' door Thunderflash '1127819' door Thunderflash

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Op Urk

Thunderflash

Tijdens onze toer door de Noordoostpolder om de tulpenvelden te bekijken, kwamen we kort langs Urk. Dit voormalige eiland in de Zuiderzee hadden we nog nooit bezocht. Het oude Urk is een mooi klein dorpje waar je rustig doorheen slentert. In de haven liggen naast de vissersboten ook jachten en oude schepen. Bij de vuurtoren heb je een mooi uitzicht over het IJsselmeer.

'1127799' door Thunderflash '1127799' door Thunderflash

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Tulpen route...Noordo

Thunderflash

Vandaag hebben we de Tulpenroute in de Noordoostpolder gereden. Een route van 88km met de auto en 55km met de fiets. Helaas stonden alle tulpen velden nog niet in bloei. Maar daar waar dit wel zo was, gaf een fantastisch voorjaars gevoel.

'1120352' door Thunderflash '1120352' door Thunderflash

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Bordighera, een stad.

Thunderflash

Al rijdend door het achterland in Ligurië kom je de mooiste plaatjes tegen. We waren die dag op pad om het dorp Bordighera te bezoeken. Om eens niet via de tolweg op de bestemming te arriveren kozen we voor een toeristische route door de bergen vanuit Sanremo. Dat leverde zeer mooie ver gezichten op, waaronder dit huis omgeven door cipressen. Hoewel dit in Ligurië is waan je je in Toscane, dat bekend staat om de vele cipressen.

'1120290' door Thunderflash '1120290' door Thunderflash

ItaliëGenua

ItaliëGenua

Huis van Christoffel.

Thunderflash

Natuurlijk wilden we tijdens ons bezoek aan Genua ook het geboortehuis van Christoffel Columbus zien. Vanaf de haven door authentieke steegjes vol met Italiaanse geschiedenis door de Porta Soprana slenterend zijn de restanten te zien van het huis van Columbus. We hadden ons er iets meer van voorgesteld. Desalniettemin was het de moeite waard om dit huis te bezichtigen. Op de achtergrond de Porta Soprana.

'1120250' door Thunderflash '1120250' door Thunderflash

Italië

Italië

Piste ciclabili in...

Thunderflash

Tijdens onze vakantie in Sanremo hebben we verschillende malen het fietspad langs de Middellandse Zee heen en weer gefietst. Dit fietspad ligt tussen Ospidaletti en San Lorenzo over een lengte van 24km. Dit fietspad ligt op het traject van een voormalige spoorlijn, de diverse stations gebouwen zijn nu omgebouwd naar restaurants om een heerlijk cappuccino onderweg te drinken of iets te eten. De bovenstaande foto is gemaakt in de tunnel tussen Sanremo en Ospidaletti. Deze hangt vol met iconen uit de geschiedenis van de wielerwedstrijd Milaan - Sanremo.

'1112879' door Thunderflash '1112879' door Thunderflash

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Strand verkoopster

Thunderflash

Tijdens ons verblijf op Bali zijn we meerdere malen aangesproken door strand verkoopsters die van alles te verkopen hadden. Een verse frisse ananas, voor je neus geschild, gaat er altijd wel in op het warme strand van Kuta.

'1112416' door Thunderflash '1112416' door Thunderflash

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Sateh bereiden op...s

Thunderflash

Rondreizend over Bali kom je van alles tegen. Naast het bezoeken van vele tempels zie je veel mensen op straat hun werk uitoefenen. Zoals ik deze man aantrof op straat, 's ochtends vroeg al bezig met het bereiden van sateh.

'1112370' door Thunderflash '1112370' door Thunderflash

CubaSantiago de Cuba

CubaSantiago de Cuba

Kolibrie in Santiago.

Thunderflash

Tijdens onze reis over Cuba hebben we niet alleen genoten van de mensen, gebouwen en geschiedenis, maar ook van de natuur. Tijdens een trekking door een stuk jungle, heb ik vergeefs getracht een kolibrie te fotograferen. Wat schertst onze verbazing. Tijdens ons verblijf in Santiago de Cuba bezoekt een kolibrie deze bloem om er de nectar uit te halen. Dit gebeurde midden in de stad onder ons balkon.

'1103238' door Thunderflash '1103238' door Thunderflash

GriekenlandRhodos

GriekenlandRhodos

Oud vs. nieuw

Thunderflash

Op Rhodos zie je veel dingen van zeer lang geleden. Ook hier is de tijd niet stil blijven staan. De gehele oude stad van Rhodos is compleet gerestaureerd. Vanaf het water in Mandraki haven deze foto gemaakt. Schepen uit de huidige tijd met op de achtergrond de vesting Rhodos.

'1103210' door Thunderflash '1103210' door Thunderflash

GriekenlandRhodos

GriekenlandRhodos

380 traptreden in Sym

Thunderflash

Symi is een klein Grieks eiland dat 12 kilometer van Rhodos is verwijderd. Symi is één van de meest schilderachtige stukjes Griekenland. De stad Symi bevindt zich in het noorden van het eiland en is verdeeld in twee delen: in Ano Symi (hoger gelegen deel dat ook wel het 'het dorp' genoemd wordt) en Gialos (de stad aan de haven). In Gialos is het erg gezellig, er zijn hier heel veel leuke restaurantjes, taverna's, cafe's en winkeltjes. In het binnenland van Symi bevinden zich diverse valleien en de rotsachtige hellingen aan de kustlijn zijn vaak erg steil. In de oudheid werd Symi Aegli genoemd, de huidige naam heeft het eiland van de nimf Symi gekregen, de vrouw van Poseidon. Volgens Homerus heeft Symi met drie schepen deelgenomen aan de Trojaanse oorlog. In de periode na 1373 was het eiland zeer welvarend, mede door de Johannieters die toen het eiland hadden bezet. Ook in de vorige eeuw en aan het begin van deze eeuw heeft het eiland een enorme bloei gekend dankzij de scheepvaart en de scheepsbouw. Dat verklaart ook het feit waarom het eiland nogal kaal en dor is, de meeste bomen werden gekapt omwille van de scheepsbouw. Het eiland had in die tijden een bevolking van 30.000 mensen, terwijl er vandaag de dag ongeveer 4000 mensen permanent verblijven. Uit die periode zijn ook de vele kleurrijke neoklassieke huizen die men in Symi ziet. Deze huizen hebben opmerkelijke zachte pasteltinten, zijn gerestaureerd en de binnenkant van deze huizen is vaak versierd met houtsnijwerk.

'1103209' door Thunderflash '1103209' door Thunderflash

GriekenlandRhodos

GriekenlandRhodos

Griekse visser

Thunderflash

Tijdens ons bezoek aan het eiland Symi was deze visser bezig met het reinigen en boeten van zijn netten. We waren helaas net te laat om zijn vangst te bewonderen. In Griekse haventjes kom je nog veel van dit handwerk tegen.

'1103207' door Thunderflash '1103207' door Thunderflash

GriekenlandRhodos

GriekenlandRhodos

Stadsmuur Rhodos stad

Thunderflash

Een leuke manier om de oude stad van Rhodos te verkennen is aan de hand van het zoeken naar Geocaches. Op deze manier kom je op plaatsen die je niet zo snel bezoekt, waardoor je dingen tegenkomt die zeer de moeite waard zijn om te bekijken.

'1103206' door Thunderflash '1103206' door Thunderflash

GriekenlandRhodos

GriekenlandRhodos

Een doorkijkje

Thunderflash

Tijdens het verkennen van de oude stad van Rhodos kwamen we deze doorkijk tegen. Vanuit de vesting kijk je door de stadsmuur richting Mandraki haven. Voor vele toeristen was dit een gewilde locatie om een foto te schieten.

'1103205' door Thunderflash '1103205' door Thunderflash

GriekenlandRhodos

GriekenlandRhodos

Souvenir shops in...R

Thunderflash

De oude stad van Rhodos is een ware vesting. Ook hier geldt weer, ga weg uit de drukte van toeristen en souvenir shops. Zoek de rustige, authentieke achteraf gelegen steegjes op. Hier zie je oude gebouwen in de nauwe straatjes en waan je je terug in de tijd van de kruisridders.

'1103204' door Thunderflash '1103204' door Thunderflash

GriekenlandRhodos

GriekenlandRhodos

Molens in Mandraki...

Thunderflash

Op de pier van Mandraki haven staan 3 authentieke windmolens. Vroeger hebben er 13 van dit soort molens gestaan. In vroeger tijden werden ze gebruikt om te graan te malen dat met schepen werd aangevoerd. Tegenwoordig hebben ze deze functie niet meer en worden ze ook niet meer gebruikt.

'1103202' door Thunderflash '1103202' door Thunderflash

GriekenlandRhodos

GriekenlandRhodos

Mozaïek trap

Thunderflash

Tijdens ons bezoek aan Kallithea Springs zagen we deze trap met een fantastische mozaïek. Via deze trap kom je bij een oud Romeins badhuis en vervolgens bij een terras dat uitkijkt over de baai van Kallithea.

'1103201' door Thunderflash '1103201' door Thunderflash

GriekenlandRhodos

GriekenlandRhodos

Kallithea Springs

Thunderflash

Kallithea Springs is een zeer mooie locatie. De tuinen waren in oktober helaas uitgebloeid, deze zullen in het voorjaar super mooi zijn. Naast dat je de tuinen kunt bekijken is er nog een oud Romeins badhuis om te bewonderen.

Community-updates

EDITIE 108 | Reis mee met Floortje Dessing & andere reisheldinnen

15-04-2021 Columbus Travel editie 108 is nu verkrijgbaar! Voor deze editie bundelden we onze krachten met die van Nederlands bekendste reisjournalist: Floortje Dessing. In een interview stellen we de vragen die we altijd al van haar wilden weten. En lees je meer over bijzondere bestemming in Indonesië, India, Botswana en Zwitserland.   Bekijk de editie hier >

WEEK 20 | COMMUNITY-TOPPERS


Neretva. Foto: Canipel
1. Topfoto & -tip: Neretva door Canipel
2. Review: De Hortus Alkmaar door Agrotewal
3. Communitylid van de week: TravelsbyMonique
4. Nieuwkomer: Ad Jonker

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik