Tessa84

'479621' door Tessa84 '479621' door Tessa84

Irak

Irak

Jezelf vermaken in...

Tessa84

De Iraakse stad Sulaymaniyah is een relatief rustige en stabiele stad, zeker in vergelijking met steden als Bagdad en Kirkuk. Je kunt jezelf hier prima vermaken, bijvoorbeeld op de grote centrale markt. Hier kun je alles vinden, van gouden en zilveren sieraden tot henna, lokaal gemaakte zeep en 'Mashallah'-koelkastmagneetjes! Hier in de buurt vind je ook veel tentjes waar je heerlijke vruchtensappen en de lekkerste kebab kunt kopen. Het populaire Azady Park, een voormalige trainingslocatie van Saddam's leger, bevindt zich middenin het centrum. Hier kun je lekker wandelen en picknicken. Ook vind je hier een heus pretpark, compleet met een bioscoop, schommelschip, botsautootjes, draaimolens en eettentjes. Het reuzenrad is zeker een aanrader: het piept en kraakt ontzettend, maar geeft je wel een prachtig uitzicht over de hele stad!

'479618' door Tessa84 '479618' door Tessa84

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Tuk tuk-ritjes met...

Tessa84

Zodra je bij het Royal Palace arriveert is er een grote kans dat je wordt aangesproken door een local: 'het paleis is vandaag dicht! En ja, Wat Pra Keow heel toevallig ook... Religious service, only open for Thai people!'. Of ze je een alternatieve route mogen aanraden?... Uiteraard zijn deze toeristische trekpleisters gewoon dagelijks geopend en zijn deze heren erop uit om je langs een paar 'andere locaties' (waaronder kleermakers en reisbureaus) te sturen - waar zij vervolgens een commissie voor ontvangen. Uiteraard kun je je deze route laten aansmeren en je voor 50 Baht de hele middag per tuk-tuk door Bangkok laten rijden, wat best leuk is! Onze driver bracht ons naar drie kleinere tempels, Wat Saket en de Golden Mount, een kleermaker en een reisbureau. Voel je vooral niet verplicht om je een maatpak of excursie aan te laten smeren, want die commissie krijgt je tuk tuk-driver toch wel :)

'479617' door Tessa84 '479617' door Tessa84

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Bacchus Fish Taverna,

Tessa84

Deze familietaverna is naar mijn mening het beste restaurant van Kreta, zeker als je van vis houdt! Alles wordt vers gevangen, in het restaurant bereid en op prachtige wijze voorgeschoteld. De eigenaar is ontzettend vriendelijk, werkelijk niets is hem teveel om je van dienst te zijn! Probeer zeker de roodgekleurde 'local fish'. Voor onze groep van zes personen stelde hij een heerlijke gegrilde visschotel samen die zijn weerga niet kende! Het is dat de we volgende dag alweer naar huis moesten, anders waren we zeker nog een paar avonden komen eten (en ontbijten, en lunchen, en...). Maar [url="http://www.bacchuscrete.gr/" target="_blank"]dit restaurant[/url] en zijn vriendelijke eigenaars alleen al zijn een reden om weer terug te gaan :)

'352192' door Tessa84 '352192' door Tessa84

Irak

Irak

De bergen van...Oost-

Tessa84

Een verlaten hutje nabij Darbandikhan kijkt uit op de bergen. Enkele inwoners van het dorp hebben hier, vlakbij de rivier Sirwan, een buitenhuisje. In de lente is het hele gebied groen en staat alles in bloei, maar half juli is daar (met een gemiddelde dagtemperatuur van 40 graden) niet veel meer van over :)

'352190' door Tessa84 '352190' door Tessa84

GhanaOost Ghana

GhanaOost Ghana

Meet the neighbors

Tessa84

Het dorpje Tornu in de Ghanese Volta-regio, vlak aan de grens met Togo. Ik heb hier enkele maanden gewoond en de dorpsbewoners waren de vriendelijkste en meest gastvrije buren die ik ooit heb gehad!

'352186' door Tessa84 '352186' door Tessa84

MaleisiëBako NP

MaleisiëBako NP

Nieuwsgierig aapje

Tessa84

Een nieuwsgierige makaak laat zien dat hij heus niet bang is voor een stel orang belanda's (Hollandse toeristen)... Sterker nog, toen we iets te lang bleven staan kwam hij een stukje achter ons aangerend. 'En waag het niet om de volgende keer geen eten mee te nemen!'

'352183' door Tessa84 '352183' door Tessa84

FilipijnenPanay eiland

FilipijnenPanay eiland

Paraw

Tessa84

Een paraw-bootje wacht geduldig op klanten op White Beach, Boracay. Na een koude en regenachtige ochtend brak de zon alsnog door en kon de boottocht beginnen!

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik