TMFWiebrands

'550514' door TMFWiebrands '550514' door TMFWiebrands

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

Walk with the Wild

TMFWiebrands

Tamu de Leeuwin, In het Tshukudu Wild Reservaat, Zuid Afrika, kun je deelnemen aan het programma ‘Walk with the wild’. In de vroege ochtenduren wandel je een route door het reservaat en heb je de kans om de ‘The Big Five’ tegen te komen. Zo ook Tamu de Leeuwin, zij is daar terecht gekomen nadat ze verlaten werd door haar moeder. Tamu betekent in het Swahili ‘The Beautiful One’. Het doel van Tshukudu is om de weesjes en gewonde dieren te rehabiliteren en uiteindelijk terug te zetten in de natuur. Het Tshukudu Reservaat grenst aan de wereldberoemde Greater Kruger National Park in de provincie Limpopo en beslaat 3800ha aan unieke Afrikaanse bush. Een must-do als je in de buurt bent, een super ervaring en je kunt er heerlijk eten.

'550513' door TMFWiebrands '550513' door TMFWiebrands

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Sydney Opera House

TMFWiebrands

De reis naar Australië zal in de meeste gevallen beginnen in de grootste en oudste stad van het land, nl. Sydney. Dit indrukwekkende stukje architectuur staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en een bezoekje aan de 'Sydney Opera House' kun je dan ook niet overslaan. Het kan bezocht worden op eigen houtje of met een georganiseerde tour en kun je zelfs een backstage tour boeken. Er zijn terrasjes aanwezig waar je een super uitzicht heb op de Sydney Opera House en de Harbour Bridge, ze verkopen er alleen geen bier, geen idee waarom maar frisdrank, water of sap is geen probleem. Trek er minimaal een halve dag vooruit want de Opera House grenst aan de Royal Botanic Gardens waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de de mooie dingen.

'549902' door TMFWiebrands '549902' door TMFWiebrands

AustraliëSouth Australia

AustraliëSouth Australia

Parndana Wildlife Par

TMFWiebrands

Kangaroo Island, Tijdens mijn verblijf op Kangaroo Island (KI) heb ik een aantal weken vrijwilligerswerk gedaan bij Parndana Wildlife Park, het ligt in het centrum van Kangaroo Island, South Australia. De eigenaren toen (het is inmiddels verkocht) Russell en Shirley Ross begonnen gewonde en verweesde dieren op te vangen van locals in de buurt. Dit werd zo’n succes dat ze al gauw opzoek gingen naar sponsoren, denk aan eten voor de dieren, materialen om onderkomen te bouwen voor de dieren etc. Er kwamen ook steeds meer toeristen een kijkje nemen en het park groeide steeds groter en groter. Uiteindelijk werd het park officieel geopend in 1992, onder de naam ‘Pardana Wildlife Park’. Het was een geweldige ervaring en heb veel geleerd van Russell en Shirley over de inheemse Australische dieren. In 2013 hebben Russell en Shirley het park verkocht en staat nu bekend als ‘Kangaroo Island Wildlife Park’ en heeft meer dan 150 soorten inheemse Australische wilde dieren en meer dan 600 dieren!. Absoluut de moeite waard om een kijkje te nemen als je in de buurt bent.

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 14 | Community-toppers


Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan. Foto: Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan door Ameerakker
2. Review: Graubünden door Henneke
3. Communitylid van de week: Travelbag
4. Nieuwkomer: Clicks_by_irene

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik