StefanMeijnen

'515482' door StefanMeijnen '515482' door StefanMeijnen

IJslandSnaefellsnes

IJslandSnaefellsnes

Koud Grundarfjörður

StefanMeijnen

Grundarfjörður, een plaatsje van zo'n 800 inwoners in West IJsland, is een uitstekende uitvalsbasis om in de winter Orka's te spotten. Sinds een paar jaar trekken in de aangrenzende baai een aantal orkafamilies rond in de winter, aangetrokken door de vele haring. Zo gingen wij met Laki Tours mee om deze mooie beesten te spotten. Helaas hadden wij pech. De winter van 2015 was geen goed haringjaar.. en dus ook geen goed orka jaar. Toch hebben wij enorm genoten van de (ijskoude) trip op het water. Mede dankzij de lage zon werden wij getrakteerd op schitterende vergezichten.

'502800' door StefanMeijnen '502800' door StefanMeijnen

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

After the sunset

StefanMeijnen

Het mooie van aan de kust zitten op Texel is dat je ieder avond kans maakt op een mooie zonsondergang. Eergisteren was het de hele dag bewolkt, op de horizon in het westen na. Het leverde een geweldige zonsondergang op. Veel mensen waren bovenop de duinen aan het genieten van dit schouwspel. Dat leverde dit schitterende contrast op met hele aparte kleuren.

'499674' door StefanMeijnen '499674' door StefanMeijnen

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Reichstag

StefanMeijnen

De Reichstag in Berlijn. Dichtbij de Brandenburger Tor en het centrum van de Duitse politiek. In de loop der jaren meermaals verwoest. De glazen koepel is eind jaren '90 zodanig ontworpen door de architect Sir Norman Foster, dat het model staat voor de huidige democratie van Duitsland, namelijk transparantie. Vanaf het dak kun je zelfs de Bundestag (het parlement) onder de koepel zien liggen. Een bezoek is gratis, maar moet wel worden gereserveerd. Dit kan online of, zoals wij dat hebben gedaan, in een cabin naast de Reichstag. Je reserveert dan een tijdblok waarbinnen je de koepel kunt bewonderen. Er is tevens een audiogids. Wij zijn bewust in de avond gegaan vanwege de mooie lichtval.

'498857' door StefanMeijnen '498857' door StefanMeijnen

Verenigde StatenWashington

Verenigde StatenWashington

Marymere Falls, Lake.

StefanMeijnen

In het noordwest van de VS ligt Olympic National Park. Hier tref je een grote diversiteit aan natuurgebieden. Nabij het grootste meer van het park, Lake Crescent, is een korte hike naar de Marymere Falls. Deze waterval is ongeveer 30 meter hoog en geeft niet heel veel water. Dit geeft wel goede mogelijkheden voor het testen met langere sluitertijden. Ik heb er bewust voor gekozen om de personen op de foto te laten staan, om een goede indicatie te geven van de grootte van de waterval.

'498582' door StefanMeijnen '498582' door StefanMeijnen

IJslandSnaefellsnes

IJslandSnaefellsnes

Route 54...Snaefellsn

StefanMeijnen

Het stadje Grundarfjörður ligt op het schiereiland Snaefellsnes. Het is omringd door schitterende vergezichten. De weg ernaar toe is voor ons (tot nu toe) misschien wel de mooiste weg van IJsland. Met uitzicht op de baai Breiðafjörður en de brug over de Kolgrafarfjördur. Deze foto is genomen in februari 2015. Na een rondrit over Snaefellsnes kwamen we aan het eind van de middag weer in de buurt van Grundarfjörður. De lage zon en verschillende lagen bewolking gaven een heerlijk licht!

'498078' door StefanMeijnen '498078' door StefanMeijnen

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Most viewed City View

StefanMeijnen

New York, stad van de wolkenkrabbers. En hoe kun je die beter bekijken dan vanuit een wolkenkrabber. Voor dit uitzicht zijn wij naar Top of the Rock gegaan in het Rockerfeller Center. Wij hebben gekozen om hier naar toe te gaan in plaats van het uitzichtpunt op het Empire State vanwege het uitzicht op het Empire State. Tevens kun je goed zien dat de wolkenkrabbers zich centreren in Midtown (o.a. Empire State, Chrysler Building) en Downtown (Wallstreet, WTC). Het uitzicht wordt enigszins belemmerd door dikke glazen platen. Gelukkig zitten er kieren tussen voor de cameralenzen.

'497862' door StefanMeijnen '497862' door StefanMeijnen

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Kukaniloko Birthing..

StefanMeijnen

Een voor de Hawaianen heilig stuk grond. Van oudsher kwamen vrouwen van hoge rangen naar Kukaniloko voor de geboorte van hun kinderen. Men was er in die tijd van overtuigd dat dit kinderen verzekerde van een hoge rang en status in het leven. Zelf nu worden er nog steeds kransen en cadeau's neergelegd. Bijna centraal op Oahu ligt deze plek, langs highway 80. Je rijdt er zo voorbij en parkeren moet op een stukje kleigrond. Vanaf daar is het nog een klein stukje lopen in de richting van de palmbomen.

'497742' door StefanMeijnen '497742' door StefanMeijnen

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Lower Antelope Canyon

StefanMeijnen

Van bovenaf zou je niet zeggen dat het zo mooi is. Via een paar ijzeren trappen ga je ongeveer 10 meter onder de grond. Aldaar is het net of de aarde net uit elkaar is getrokken. Het is echter het resultaat van duizenden jaren water als gevolg van floodings. In 1997 zijn zelf 11 mensen verdronken toen zij werden verrast door een onweersbui. Tegenwoordig zijn er altijd gidsen rondom de canyon aanwezig en hangen er (oprolbare) ijzeren ladders aan de bovenrand, mocht de situatie kritiek worden. Voor een bezoekje moet je we redelijk diep in de buidel tasten: ruim $ 45! $ 30 voor het toetreden van hun land, $ 15 voor de gids. Er is ook nog een Upper Antelope Canyon. Deze is korter dan de lower (90 om 400 meter) en enkel toegankelijk na reservering.

'497416' door StefanMeijnen '497416' door StefanMeijnen

IJslandSnaefellsnes

IJslandSnaefellsnes

Kirkjufell &...Kirkju

StefanMeijnen

Nabij het knusse stadje Grundarfjörður ligt de berg Kirkjufell. Tijdens onze rondreis in de zomer van 2013 zijn wij speciaal omgereden om deze berg te zien. We werden gelijk verliefd op deze omgeving en dit voelde voor ons aan als echt IJsland. Bij de rondreis in 2015 hebben we dan ook 2 dagen vertoefd in Hotel Framnes in Grundarfjörður. Het kleine watervalletje valt in 2 'trappen' naar beneden. In februari deels bevroren. Je kunt de berg (463 meter) ook beklimmen. Staat op de to-do list ;)

'497261' door StefanMeijnen '497261' door StefanMeijnen

IJslandSnaefellsnes

IJslandSnaefellsnes

Het kerkje bij Búðir

StefanMeijnen

In de winter helemaal afwijkend in het landschap, het zwarte kerkje bij Búðir op het schiereiland Snaefellsnes in west IJsland. Midden in een lavaveld ligt dit kleine pittoreske kerkje. Ernaast ligt het Hotel en Restaurant Búðir. Zelf niet verbleven maar moet van wereldklasse zijn.

'496776' door StefanMeijnen '496776' door StefanMeijnen

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Zwart zandstrand bij.

StefanMeijnen

In onze beide rondreizen in IJsland zijn we op deze plek geweest, het zwarte zandstrand Reynisfjara. Waar we in de zomer van 2013 nog bijna de enige op het strand waren was dat in februari van dit jaar wel anders. Bussenladingen vol toeristen kwamen het strand op, gelukkig nadat wij er al een tijdje hadden vertoefd. De zee is bijna altijd ruig, dus kom niet te dichtbij! Inmiddels is er ook een restaurant geopend. Zij zullen goede zaken doen met al die volle bussen. Helaas heeft het daardoor bij ons wel wat van zijn charme verloren. Wie weet is dat de volgende keer wel weer anders. Overigens is er een leuke saga over de zwarte basaltzuilen in zee. Volgens de legende zijn het trollen die werden verrast door de eerste zonnestralen toen ze een schip aan wal probeerden te trekken.

'496331' door StefanMeijnen '496331' door StefanMeijnen

Verenigde StatenDeath Valley

Verenigde StatenDeath Valley

Zabriskie Point @...s

StefanMeijnen

Eigenlijk was deze stop niet gepland. Terwijl we aan het wachten waren in Furnace Creek Resort tot de wasmachine klaar was, dacht ik gelezen te hebben dat Zabriskie Point vrij dichtbij was. vooral tijdens zonsondergang moest dit mooie plaatjes opleveren. Snel in de auto en binnen 10 minuten waren we er. Dat het tijdens zonsondergang mooi is, dat klopte! Gelukkig was het er qua temperatuur nu tenminste ook uit te houden, na 125 (!!, 52 Celsius) graden Fahrenheit eerder op de dag bij Badwater in de buurt!

'495708' door StefanMeijnen '495708' door StefanMeijnen

Verenigde StatenMonument valley

Verenigde StatenMonument valley

Sunrise in Monument..

StefanMeijnen

Het was vroeg opstaan. Net iets na 5 uur ging de wekker. In Nederland was ik al een tijdje jarig.. In Amerika nu ook! Wat een mooi verjaardagscadeau was dit. Tip: Mocht je willen overnachten doe dit dan in een van de 2 hotels in het park. Wakker worden met dit uitzicht is geweldig. Wij verbleven in The View Hotel. Tevens kun je 's nachts de Melkweg zien doordat het gebied erg afgelegen is.

'495237' door StefanMeijnen '495237' door StefanMeijnen

IJslandWestland

IJslandWestland

Snæfellsnes en...Snæf

StefanMeijnen

In het westen van IJsland ligt het schiereiland Snæfellsness. Het is ideaal om met de auto te verkennen. In de winter is het echter opletten geblazen en moet je geluk hebben dat de wegen niet zijn afgesloten. Maar als het dan eenmaal mooi weer is dan wordt je getrakteerd op geweldige vergezichten. In de verte ligt de gletsjer Snæfellsjökull. In de zomer als witte top afstekend tegen de aarde. In de winter blauw/wit. Volgens Jules Vernes was dit het startpunt naar het middelpunt van de aarde.

'495222' door StefanMeijnen '495222' door StefanMeijnen

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Een en al pelikanen

StefanMeijnen

In San Diego waren wij op weg naar Point Loma. Vanaf daar heb je een geweldig uitzicht op zowel de pacific als San Diego. De pelikanen welke je eigenlijk langs een groot deel van de westkust van de VS kan vinden waren hier ook aanwezig. Ik denk dat deze op zoek was naar een lekker visje!

'495049' door StefanMeijnen '495049' door StefanMeijnen

Verenigde StatenOregon

Verenigde StatenOregon

De Oregon Coast...[pa

StefanMeijnen

Een stuk kust dat wellicht bij ons minder bekend is. Echter niet minder mooi! Door de koude golfstroom langs de kust moet je echter in de "koele" zomer rekening houden met slecht zicht: Mist! Dat deze mist ook mooie plaatjes oplevert :). Deze foto is gemaakt vanaf het Ecola State Park tussen Seaside en Cannon Beach.

'494595' door StefanMeijnen '494595' door StefanMeijnen

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Times square: Druk,..

StefanMeijnen

Voor mij het hart van New York. Hier gebeurt zoveel tegelijk dat je het niet bij kan houden. Ik had het geluk dat de auto's net konden rijden waardoor er een meer open foto ontstaat. Overigens heb ik deze (in 2012) met mijn telefoon geschoten.

'494569' door StefanMeijnen '494569' door StefanMeijnen

IJslandZuidland

IJslandZuidland

DC-3 vliegtuigwrak in

StefanMeijnen

Niet terug te vinden in de reisboekjes! Dit vliegtuigwrak trok mijn aandacht door de serie Wie is de Mol uit ik dacht 2011. Dit vliegtuig is in 1973 (!!) neergestort en is nog in zeer goed staat. De weg er naartoe was lang. ongeveer 1 tot 1,5 uur lopen door een uitgestrekt zwart strand. Surrealistisch om vervolgens ineens dit vliegtuig te zien liggen. Tegenwoordig is er zelf een pad aangelegd aangezien veel mensen "verdwaalden" over de zandvlakte.

'494520' door StefanMeijnen '494520' door StefanMeijnen

Verenigde StatenSeattle

Verenigde StatenSeattle

The Seattle Skyline,.

StefanMeijnen

Seattle, stad met geweldige ligging aan de Puget Sound. Geen skyline zoals New York, maar zeker niet minder mooi. Vanaf verschillende punten kun je deze mooie stad vastleggen. Vanuit de Space Needle heb je tevens een mooi uitzicht op de mooie omgeving. Maar de Space Needle hoort natuurlijk bij de Skyline. Deze foto heb ik gemaakt vanuit Kerry Park, vanwaar wat mij betreft de skyline op zijn best is.

'494427' door StefanMeijnen '494427' door StefanMeijnen

IJslandZuidland

IJslandZuidland

De Skógafoss: zo...di

StefanMeijnen

De Skogáfoss. Aan het einde van de middag, na de drukte van de overige toeristen, waren we ineens alleen bij deze immense waterval. Door het bevroren water onderaan de waterval kon je heel dichtbij komen. Het gevoel wanneer je naast de waterval staat is niet te beschrijven. Je voelt je klein, pion van de natuur wanneer je naast dit watergeweld staat. Ga je naar IJsland, dit is een must see!

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik