StefaNiels on the Road

profiel StefaNiels on the Road

Naam

Stefanie & Niels

Reviews

0

Foto's & tips

6

Blogs

0

Lid sinds

09 December 2020

Over mij

Wij zijn Stefanie (29) en Niels (33), afkomstig uit Zele en Kaulille. We hebben elkaar leren kennen in 2015 te Gent en hebben daar de laatste jaren gewoond.

Nieuwsgierigheid staat voor ons allebei waarschijnlijk redelijk vanboven in onze karaktereigenschappen. Nieuwsgierig naar mensen, plaatsen, ervaringen, vaardigheden… Daarom dat we ook een passie hebben in reizen. Na verschillende reizen gemaakt te hebben naar Amerika, Colombia en Nieuw Zeeland besloten we om samen een wereldreis te maken.

De laatste jaren worstelden we echter met vliegreizen en de impact op het klimaat hiervan. We proberen dagelijks zoveel mogelijk te leven op een ecologische manier, iets wat moeilijker hand in hand gaat met vliegreizen. Iemand die een wereldreis met het vliegtuig maakt, is volgens ons zeker en vast niet de boosdoener in deze klimaatcrisis, maar we besloten om voor een duurzame manier van reizen te kiezen met de fiets. Niets zo leuk om vanaf je eigen voordeur op avontuur te vertrekken, toch?

Voor meer updates over onze reis kan je kijken op onze Instagram en Facebookpagina: stefanielsontheroad

Mijn Motto

'Duurzaam, traag en voor onbepaalde tijd op wereldreis met de fiets.'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Overig

Model

OnePlus 7T

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (6)

'1124990' door StefaNiels on the Road '1124990' door StefaNiels on the Road

BelgiëLimburg

BelgiëLimburg

Gratis kamperen in...

StefaNiels on the Road

Een gratis overnachting tijdens je reis is altijd mooi meegenomen. Als trage reiziger (dit wil zeggen wanneer je te voet of met de fiets reist) zijn er een paar leuke opties in België. Je kan het platform Welcome to my garden gebruiken, het is een platform waarbij je als slow traveler je tentje kwijt kan in iemands tuin. Ook zijn er enkele bivakzones in Vlaanderen waar je terecht kan, meestal is er een houten platform waar je je tent op kan zetten. Let er wel op dat je geen enkel spoor achterlaat, net zoals bij elke andere campingplek!

'1124998' door StefaNiels on the Road '1124998' door StefaNiels on the Road

Zwitserland

Zwitserland

Is het fysiek zwaar o

StefaNiels on the Road

Een fietsreis maken kan misschien wel een fysieke uitdaging zijn en op sommige momenten vervloek je jezelf maar je krijgt er zoveel voor terug. Je hoeft helemaal geen atleet te zijn om hieraan te beginnen, zodra je onderweg bent train je en elke dag gaat het makkelijker. Een bergketen overfietsen is zeker geen makkie. Wij fietsten de Alpen over via de Gotthard Pass. De klim is zeer geleidelijk en de uitzichten zijn geweldig.

'1124996' door StefaNiels on the Road '1124996' door StefaNiels on the Road

Frankrijk

Frankrijk

Fietsen in de Vogezen

StefaNiels on the Road

Frankrijk biedt van alle landen, die we tot nu toe bezocht hebben, misschien wel de meest uiteenlopende mogelijkheden voor fietsers. Er zijn veel verschillende lange afstandsroutes die door Frankrijk lopen, alsook meer dan genoeg lokale netwerken. Velen volgen ook de bekende Pelgrimsroute richting Santiago de Compostela. De fietspaden worden goed onderhouden, baguettes zijn alom aanwezig en je vindt meer dan voldoende mogelijkheden om te slapen. Wat wil je nog meer? Dit alles zorgt ervoor, dat wij Frankrijk met stip op 1 zetten indien je op zoek bent naar een doenbare, diverse, eerste fietsreis. De Vogezen kon ons qua fietsomstandigheden en natuur het meest bekoren. Het netwerk aan routes is ongelooflijk groot, je kan er makkelijk een hele week fietsen (en wandelen). De Col des Feignes is een leuke, doenbare uitdaging om met een bepakte fiets op te rijden.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik