Soraya

'452783' door Soraya '452783' door Soraya

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Kenmerkend

Soraya

Een hele simpele foto. Voor mij mooi en typerend voor Korea. Als ik aan mijn reis naar Seoul denk, komt het volgende in me op: oprechte schoonheid, puur, fijn, traditioneel en cultuur en natuur zijn samen één.

'452606' door Soraya '452606' door Soraya

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Door de ogen van ...

Soraya

Ik heb o.a. Antropologie gestudeerd en tijdens deze studie leer je o.m. te kijken vanuit een ander referentiekader dan die van jezelf. Het heeft me bewust anders leren observeren, kijken, oordelen, begrijpen, etc. Wat me tijdens het reizen altijd intrigeert is de vraag: hoe zou - in dit geval - deze mevrouw het landschap/de omgeving waarnemen en er waarde aan toekenen en in hoeverre verschilt haar blik van onze visie. Maar ook, in hoeverre hebben we eigenlijk een zelfde visie?

'452535' door Soraya '452535' door Soraya

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Kleurrijk Seoul

Soraya

Wat kan ik zeggen over Seoul... Ik vond het een geweldige stad, wat een fijne sfeer! Loved it! Hier kon je lekker langs de Hangang rivier wandelen met - als je heel goed kijkt - uitzicht op de N Seoul Tower. Je kunt vanaf hier boottochtjes maken en 's avonds zijn alle bruggen verlicht. Ook werd er hier veel gefietst en hardgelopen, genietend van de rust in deze metropool. Gewoon mooi en fijn!

'452521' door Soraya '452521' door Soraya

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Mooi Texel

Soraya

Texel is een fijn eiland. Heerlijk toeren met een solex van dorp naar dorp. We zouden eigenlijk gaan wadlopen, maar het weer zat tegen. In de plaats daarvan hebben we op dit strand aan parachute vliegeren gedaan, echt een aanrader!!! Het strand bij De Cocksdorp is ook super breed, genoeg ruimte dus. Wat een fijn stukje Nederland.

'452320' door Soraya '452320' door Soraya

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Balloon fish

Soraya

Vanuit Lovina op Bali hebben we een snorkeltrip gedaan bij Pemuteran island. Het weer zat deze dag niet mee deze dag, dus we konden niet op DE spot snorkelen. Wel hadden we een goede gids die ons overal wees op mooie stukjes: koraal, vissen, zeesterren, etc. Deze balloon fish spotte hij ergens en hij 'pakte' hem op. Uiteraard met zorg en om hem vervolgens weer vrij te laten. Aanrader!

'451994' door Soraya '451994' door Soraya

FilipijnenBoracay

FilipijnenBoracay

Let's go surfing

Soraya

Boracay is veel van wat je van een eiland verwacht. Hagelwitte stranden, een azuurblauwe zee, palmbomen, veel relaxte mensen. Kortom: genieten. Zelfs op een 'mindere' avond vinden de locals hun weg naar het strand. Heerlijk mensen kijken en foto's schieten.

'451993' door Soraya '451993' door Soraya

Filipijnen

Filipijnen

Putomaya, chocolate..

Soraya

Wie de Filipijnen bezoekt en een avonturier is op culinair gebied kan zich hier volop laten gaan. Van bevruchte eieren (dus met een embryo erin!), ingewanden, bloedsoep, insecten tot vissenkoppen (met ogen). Helaas ben ik zelf niet zo'n avonturier.. dus heb ik op de ingewanden na niks avontuurlijks gegeten... Wat ik iedereen wel kan aanraden is dit gerechtje: kleefrijst met warme chocolade en mango. De mango's in de Filipijnen zijn op zich al heerlijk, maar deze combi is gewoon verrukkelijk. Proeven dus!

'451819' door Soraya '451819' door Soraya

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Happy faces

Soraya

Tijdens een fietstocht in Ubud komen we veel kinderen tegen. Zo ook deze meiden. Ze zijn een beetje verlegen, maar toch nieuwsgierig en gaan stiekem wel erg graag op de foto. Wat een lieve vrolijke kids en altijd leuk om mee in contact te komen op reis.

'451817' door Soraya '451817' door Soraya

Filipijnen

Filipijnen

Tarsier halfaapje

Soraya

Een van mijn favo-diertjes! Tarsiers zijn halfaapjes en erg klein. Ze houden van rust/stilte, zitten in de bomen en je moet goed opletten om ze te spotten. Maar oh wat zijn ze fijn en klein.

'482590' door Soraya '482590' door Soraya

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Fietsen in Ubud

Soraya

In Ubud hebben we een leuke georganiseerde fietstocht gedaan met Eco Cycling Tours. Ik ben niet altijd fan van georganiseerde excursies, maar deze wilde ik erg graag doen. De fietstocht start met een ontbijt en een prachtig uitzicht op Mt Batur. Daarna krijgt ieder een mountainbike en helm (verplicht) en fiets je ong. 12 km downhill. Tussendoor stop je op meerdere plekken. Bijvoorbeeld bij een typisch Balinees huis (beetje toeristisch maar wel informatief), gingen we voetballen met Indonesische kids (heel leuk!) en deden we een spinnen-stop. De gids plukte ergens een enorme spin uit de bomen en waaghalzen konden hem even vasthouden. Ook bezochten we een koffieplantage, waar we uitleg kregen over Luwak koffie ;) en alles konden proeven natuurlijk. Al met al een leuke manier om de omgeving van Ubud te verkennen!

'451736' door Soraya '451736' door Soraya

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Oog voor detail

Soraya

Als ik met mijn camera rondloop focus ik me maar al te graag op details; patronen, structuren, etc. Aandacht voor kleine dingen maken sommige dingen voor mij juist heel groots. In de traditionele wijk Bukchon Hanok Village kijk ik m'n ogen uit... wat een oog voor detail, combinatie maar rust en uitwerking. Intens genieten!

'451604' door Soraya '451604' door Soraya

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Zwaveldrager Kawah...

Soraya

Geloof me, dit is zwaar en hard werken. De klim van ong. een uur naar boven, met een lege (of zelfs zonder) mand, is al pittig. De meeste zwaveldragers lopen op versleten schoenen en sommige zelfs op teenslippers! Boven word je - als toerist - beloond met uitzicht over een mooi turquoise kratermeer en stinkende zwaveldampen uit de mijn. De weg naar beneden is voor de zwaveldragers niet makkelijker... Met zo'n 70 kg aan zwavel in de bamboe mandjes is dit allerminst een fijne trip naar beneden. De mandjes kraken, maar zijn veerkrachtig. En dan te bedenken dat deze Indonesische mannen dit meerdere keren op een dag doen en 1 vrije dag in het jaar hebben. Respect.

'451522' door Soraya '451522' door Soraya

Maleisië

Maleisië

Toewijding (Kota...Ba

Soraya

Zelf hang ik geen geloof aan. Te nuchter, te rationeel/wetenschappelijk. Ik geloof wel dat er iets is, maar wat? Deze meneer in Kota Bahru heeft hier een concretere voorstelling bij vermoed ik. Mooi hoe geloof en mens één kunnen zijn.

'451517' door Soraya '451517' door Soraya

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Met oog voor detail

Soraya

Wat mij zo opviel in Seoul was de orde. Ik verwachtte drukte, chaos en wanorde van alle kanten tegelijk. Een mierenhoop van zwarte bolletjes. Maar nee! Druk(te) ja, maar geordend. Wat een verademing! Gewoon heerlijk. In deze foto een vertaling van mijn beleving. Als je fruit maar netjes tentoongesteld ligt. Ik ben in ieder geval verkocht! ;)

'451285' door Soraya '451285' door Soraya

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Gelukzalig in El Nido

Soraya

Tijdens mijn reis door de Filipijnen was El Nido wel het plekje met de minste luxe; tussen 6 en 14 uur geen elektriciteit en een prachtig primitief hutje aan dit strand, maar altijd een koude douche. Toch ben ik hier op mijn gelukkigst geweest tijdens mijn verblijf in dit land. Je hebt weinig nodig om happy te zijn. Soms moet je dat ervaren, om het je te beseffen. Echt te beseffen. Aan dit strandje heb ik de mooiste sterrenhemel ooit gezien. Aardedonker en een prachtig uitzicht op de Melkweg. Wat enorm balen dat ik geen statief had..... Gelukkig is de herinnering zelf misschien nog wel mooier.

'451280' door Soraya '451280' door Soraya

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Landgoed Clingendael

Soraya

De dag begon vandaag mistig, maar al snel volgde blauwe luchten! Helaas was deze blauwe lucht verdwenen toen we aankwamen in Den Haag. Op landgoed Clingendael bezochten we de Japanse tuin, welke slechts een aantal dagen per jaar geopend is. De sfeer is er fijn en de tuin oogt - vanwege de beplanting, mos, beelden en knalrode bruggetjes - zeker Japans. Maar... ik had er stiekem wel iets meer van verwacht ;)

'451145' door Soraya '451145' door Soraya

Maleisië

Maleisië

Pareltje Perhentian..

Soraya

Hoewel regenachtige dagen zeker ook wat kunnen hebben... vlucht ik vandaag toch liever naar een zonovergoten eiland. Zoals naar dit pareltje in Maleisië. Ongeduldig/onrustig als ik ben, kan ik dan uren voor me uit 'staren' en genieten van het moois om me heen. Vandaag lukt me dat in NL wat minder... Gelukkig hebben we Columbus en ieders reisfoto's. Zo waan je je toch nog even in een andere wereld! ;)

'451140' door Soraya '451140' door Soraya

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Groen Ubud

Soraya

Eerlijk gezegd vond ik Bali best tegenvallen. Desondanks zijn er natuurlijk wel genoeg leuke, mooie en fijne plekken. Ubud bijvoorbeeld. Het is er wel wat toeristisch, maar de sfeer (ook in het hotel!) vond ik erg prettig. Daarnaast kun je er heerlijk wandelen en fietsen. Ook de omgeving van Ubud is prachtig en minder toeristisch. Vooral erop uitgaan dus :)

'450968' door Soraya '450968' door Soraya

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

In de voetsporen van

Soraya

Dwalend vallen mijn ogen op de 'raarste' dingen. Waarnemingen die me op m'n knieën laten vallen om vanuit een zo laag mogelijk perspectief mijn kijk op dingen vast te leggen. Dit laagje 'schuim' op het zand boeide mij. De metamorfose van schuim naar geen schuim, maar wel een spoor achterlatend. Zonder schuim was dit spoor op z'n minst minder zichtbaar.

'450825' door Soraya '450825' door Soraya

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Grote wasjes, kleine.

Soraya

Wat is heerlijker dan een stad dwalend verkennen. Gewoon een kant oplopen, het ene straatje na het andere straatje ontdekken en alle 'schatten' die daarbij horen. Dan kom je (on)bedoeld op de mooiste spotjes terecht. Dwalend door kleine straatjes zijn dit soort straatbeelden altijd fijn om te spotten. Praktisch gezien hangt de waslijn natuurlijk wel op een wat onhandige plek. Maar ach... :)

'450802' door Soraya '450802' door Soraya

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Wie de schoen past,..

Soraya

Mijn oog valt vaak op kleine(re) dingen. De Marokkaanse sloffen op zich waren niet perse de aandachtstrekker. Het was de combinatie van de kleurrijke sloffen en de mooie tegeltjes. Ik vind het een sfeervol geheel en het maakt me vrolijk. Ook op zo'n herfstachtige dag als vandaag.

'450741' door Soraya '450741' door Soraya

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Sakura

Soraya

Geheel tegendraads een lentefoto! Deze foto is gemaakt in het Bloesempark in het Amsterdamse Bos. Dit is toch wel een van mijn lievelingsplekjes. Wat een heerlijke, rustieke sfeer hangt hier. Deze 400 kersenbloesems zijn in 2000 door de Japanse Vrouwenvereniging NL geschonken. De bloesems bloeien in het voorjaar en dan moet je er snel bij zijn. Afhankelijk van de wind verliest de boom zijn blaadjes relatief snel. De kersenbloesem staat voor een nieuw begin, maar verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven.

'450731' door Soraya '450731' door Soraya

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Openen: Kawah Ijen

Soraya

Veel mensen bezoeken de Bromo vulkaan en slaan Kawah Ijen over. Bewust of onbewust. Hoe dan ook; zonde! Op mij heeft Kawah Ijen veel meer indruk gemaakt. Een lagere verwachting, direct contact met Javaanse mijnwerkers tijdens je 'klim' naar boven en een adembenemend mooi uitzicht. Perfect! Op de zwavelgeur na dan ;)

'450609' door Soraya '450609' door Soraya

FilipijnenLuzon eiland

FilipijnenLuzon eiland

Rijstterrassen van...

Soraya

Toen we eindelijk bij het viewpoint Hapao kwamen was er door de mist helemaal NIKS te zien. Gelukkig word je geduld soms sneller beloond dan verwacht en trok de mist langzaamaan helemaal weg. En eigenlijk had dit wel iets, steeds meer onthuld krijgen van de prachtige omgeving.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 21 | Community toppers

Black Death. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Agadir van Ait Kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Black Death door Dreamer666
3. Topblog: Pats! door Doppie
4. Communitylid van de week: Jomo01
5. Nieuwkomer: DeReisdame

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik