Sophie Otten

profiel Sophie Otten

Naam

Sophie Otten

Reviews

0

Foto's & tips

4

Blogs

0

Lid sinds

13 August 2018

Over mij

Ik ben een fotografie studente met een passie voor reizen, natuur, dieren en sport!

Mijn Motto

'Hakuna matata'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D3300

Laat een reactie achter

7 reactie(s) bij "Sophie Otten"

 • profile image comment
  Door Krijnvandergiessen• geplaatst op 26 Aug 2018 | 10:39:33

  Hi Sophie, dank je wel voor je leuke reactie op mijn profiel. Hoop nog vele mooie foto's te kunnen plaatsen!

 • profile image comment
  Door MiekeDeHaas• geplaatst op 16 Aug 2018 | 17:01:29

  Mooi. Ha ha snelle Reisreporter ben je. Ik zou zeggen plaats nog een mooie foto met een verhaaltje. Veel plezier nog op de site. Mieke

 • profile image comment
  Door Silver• geplaatst op 15 Aug 2018 | 06:03:59

  Sophie dank voor je reactie. Ja dat op straat eten zal ik zeker doen, is altijd favoriet als we in het buitenland zijn. Wij reizen helemaal op ons zelf dus kunnen mooi zelf bepalen waar we en hoe we ergens heen gaan. Een theeplantage staat zeker op ons lijstje al is het om te kijken of het anders is dan in Sri Lanka. :-) Mocht ik nog wat willen weten meld ik me.
  Groetjes en reis ze en verwonder je .

 • profile image comment
  Door Wisseschout• geplaatst op 14 Aug 2018 | 12:58:00

  Hallo Sophie.
  Ja prima. Zo werkt het idd.
  Wist je trouwens dat redelijk vlakbij het Teman Negara NP nog een groot NP ligt waar [ bijna ] niemand komt. Is w.s moeilijker te bereiken. Tip voor als je nog eens gaat en de juiste positie wilt weten dan vraag je maar.
  gr
  Ina

 • profile image comment
  Door Silver• geplaatst op 14 Aug 2018 | 12:32:20

  Hallo Sophie, ik ga over enkele maanden ook naar Maleisië, heb je nog een leuk tipje voor me?
  Welkom op de site :-)

 • profile image comment
  Door Geo• geplaatst op 14 Aug 2018 | 11:32:29

  Dag Sophie ik zie dat Ina je reeds getipt heeft, bienvenidos y buena suerte Maria-D.

 • profile image comment
  Door Wisseschout• geplaatst op 14 Aug 2018 | 10:04:31

  Hallo Sophie.
  Ik zie dat je nieuw bent op deze verslavende en leuke site.
  Een paar tips van een oude rot op deze site.
  Plaats niet teveel foto's op 1 dag en achter elkaar. ( 2 of 3 is meer dan genoeg.) want anders raken ze al heel snel op de achtergrond en kijkt niemand er meer naar. Ook verdring je foto's van anderen.
  Ook wordt het heel erg gewaardeerd dat je actief deelneemt en ook andere foto's een waardering geeft en er iets bijschrijft.
  En wil je iets kwijt doe dat dan onder zijn of haar persoonlijke site want zoals je nu doet leest diegene het nooit meer.
  Hoop dat je veel plezier hier hebt en nog meer mooie foto's plaatst.
  Groetjes
  Ina

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (4)

'963465' door Sophie Otten '963465' door Sophie Otten

MaleisiëTaman Negara

MaleisiëTaman Negara

Het leven van de Oran

Sophie Otten

In de Taman Negara (het oudste regenwoud ter wereld!) leven nog altijd de orang asli (de traditionele bevolking van Maleisië). Tijdens een bezoek aan dit prachtige regenwoud is het mogelijk om (samen met een gids) een kijkje te nemen in het leven van de orang asli. Je vaart in een longboat richting het dorp, wat op een heuvel langs de rivier ligt. Het dorp bestaat uit meerdere houten hutjes waar één grote familie leeft (plus een paar toekans). De gids vertelt over het gebied en de leefwijze van de orang asli en de orang asli zelf laten je graag hun manier van leven zien. Zo laat een jonge jongen mij zien hoe ze een blaaspijp gebruiken om te jagen en laat een vrouw zien hoe ze vuur maakt om het avondeten te bereiden (zie portret). In eerste instantie zijn de mensen enorm verlegen maar na een gesprek bestaande uit handgebaren (en hulp van de gids) worden ze erg nieuwsgierig, super vriendelijk en is het geweldig om op deze manier hun cultuur te leren kennen en te leren over hun bijzondere levenswijze.

'963530' door Sophie Otten '963530' door Sophie Otten

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Theeplukkers Cameron.

Sophie Otten

The Boh Tea Plantation is de grootste theeplantage in Maleisië. De thee is zo goed dat Maleisiërs het grotendeels zelf opdrinken en weinig thee overlaten om te exporteren naar de rest van de wereld. Alle arbeiders die thee plukken bij de Boh Tea Plantation zijn migrantenarbeiders uit Pakistan of Nepal, omdat de lonen te laag zijn voor de Maleisiërs om het werk zelf te willen doen. Dag in, dag uit tillen deze theeplukkers kilo's thee over de bergen om zo wat geld te kunnen verdienen en dit vervolgens naar hun families te kunnen sturen. Ondanks de gratis woningen die de theeplukkers krijgen aangeboden is het werken op de theeplantages enorm zwaar en geen pretje. Bij een bezoek aan de theeplantages kan je naast een heerlijk kopje thee drinken en genieten van het prachtige uitzicht ook zelf door de plantages heen lopen. Ik besloot gelijk de plantages in te trekken op zoek naar de theeplukkers die hier werken. Gek genoeg was ik de enige met dit idee en was het dus totaal niet toeristisch (in tegenstelling tot de uitzichtpunten en de boh tea serverende restaurants). Precies op het moment dat ik aankwam bij de theeplukkers kwamen ze één voor één met loodzware zakken op hun rug naar boven gelopen. Ze zagen er vermoeid en bezweet uit en ik vroeg ze (niet wetend dat ze geen Engels spraken) hoe zwaar zo'n zak vol theeblaadjes eigenlijk was. Met handgebaren maakte ze duidelijk dat ik het zelf wel even mocht proberen om een zak op te tillen. Tot mijn verbazing kreeg ik de zak nog geen 2 centimeter van de grond! (Zo'n 25 kilo). Na een hoop gelach gingen de theeplukkers weer aan het werk en kon ik het bovenstaande beeld fotograferen.

'1064408' door Sophie Otten '1064408' door Sophie Otten

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Theeplantages

Sophie Otten

Al vele malen zijn er tips gegeven over het bezoeken van de BOH tea plantation in Cameron Highlands maar toch wilde ik deze foto graag delen! Het bizarre patroon van de theestruikjes is in het echt nog 100 keer indrukwekkender en daarom is het een aanrader om dit landschap zelf te gaan bekijken (vooral tijdens zonsopkomst of zonsondergang). Rijdt hoger de bergen in voor een mooi uitzicht maar ga ook zeker de theeplantages zelf in! Helaas moeten de theeplukkers veel te hard werken voor veel te weinig geld. Vreemd dat een voor ons oh zo mooi uitzicht voor anderen het tegenovergestelde kan zijn...

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik