Snelders

profiel Snelders

Naam

Paul Snelders

Reviews

0

Foto's & tips

13

Blogs

0

Lid sinds

30 September 2010

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Cuba

Fav. stad

Barcelona; Santiago de Cuba; Rio

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

Eos

Laat een reactie achter

9 reactie(s) bij "Snelders"

 • profile image comment
  Door Lola• geplaatst op 30 Sep 2010 | 22:12:21

  Hoi Paul, als ik je een tip mag geven: plaats niet teveel foto's achter elkaar, want dan verdwijnen ze zo in de massa en krijgen ze niet de aandacht die ze verdienen. Groetjes, Eva

  Bericht aangepast op 22:12:08
 • profile image comment
  Door Snelders• geplaatst op 30 Sep 2010 | 22:53:36

  Dank je. Onervarenheid. Zal het rustiger aan doen. In ieder geval al een leuke polimiek over mijn toiletfoto.

  Bericht aangepast op 19:42:38
 • profile image comment
  Door Lola• geplaatst op 30 Sep 2010 | 22:17:38

  Oh ja, en welkom op de site natuurlijk! :-)

  Bericht aangepast op 19:42:20
 • profile image comment
  Door Edwinaverdingh• geplaatst op 01 Oct 2010 | 13:02:48

  Hallo Paul,
  Welkom op de RRsite. Leuk om te horen dat je ook bij Lelé geweest bent. Wanneer ben jij gegaan? Wij in 2005.
  Groetjes,
  Edwina

  Bericht aangepast op 11:25:14
 • profile image comment
  Door FOTOREDACTIE• geplaatst op 04 Oct 2010 | 09:03:52

  Beste Paul,

  Helaas hebben we je foto 'Wandelen in de Ardennen' offline gezet omdat het niet is toegestaan om foto's van toeristen op de Reisreporter site te zetten. Daar val je zelf en/of gezinsleden ook onder. Dit staan wij alleen toe als het onmogelijk is om een plek zonder toeristen te fotograferen, zoals bijvoorbeeld de Kalverstraat in Amsterdam.

  Kijk ook eens op de FAQ-pagina voor alle tips en regels omtrent het plaatsen van foto's. Dit voorkomt teleurstellingen.
  Mocht je vragen hebben, mag je altijd mailen naar reisreporter@columbusmagazine.nl.
  Veel plezier nog op de site!

  Hartelijke groet,

  Het Reisreporter Team

  Bericht aangepast op 23:59:39
 • profile image comment
  Door KJongenburger• geplaatst op 02 Oct 2010 | 21:45:02

  Paul,

  ik heb even aan een kopietje van je foto zitten knutselen. Heb je een E-mail adres waar ik hem naar toe kan sturen?

  Kees

  Bericht aangepast op 23:57:27
 • profile image comment
  Door Leonboog• geplaatst op 05 Oct 2010 | 12:51:56

  Beste Paul,

  Ik komen drie soorten kolibries voor op cuba

  Cubaanse Smaragdkolibrie
  Bijkolibrie en het Robijnkeeltje

  Ellende met kolibries is dat zelfs met de juiste boeken erbij het bijna niet te determineren is als je geen foto van een mannetje hebt.

  Het blijft een mooie foto

  gr. Leon

  Bericht aangepast op 23:56:32
 • profile image comment
  Door Lola• geplaatst op 03 Oct 2010 | 22:49:41

  Ik denk dat je de juiste keuze gemaakt hebt met deze, al heb ik de andere foto's natuurlijk niet gezien. Slaap lekker!

  Bericht aangepast op 23:54:24
 • profile image comment
  Door REDACTIE• geplaatst op 01 Oct 2010 | 07:34:25

  Beste Paul,

  Helaas hebben we besloten je foto 'toilet maken' te verwijderen. We snappen dat het typerend is voor het land, maar we vinden de foto toch een beetje ongepast.

  Kijk ook eens op de FAQ-pagina voor alle tips en regels omtrent het plaatsen van foto's. Dit voorkomt teleurstellingen.
  Mocht je vragen hebben, mag je altijd mailen naar reisreporter@columbusmagazine.nl.
  Veel plezier nog op de site!

  Hartelijke groet,

  Het Reisreporter Team

  Bericht aangepast op 23:50:18

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (13)

'277864' door Snelders '277864' door Snelders

Cuba

Cuba

Kleine kolibri

Snelders

Deze foto is een deel van een serie. We waren met de familie op een terras in de buurt van de waterval bij las Terrazas toen ik dacht dat ik wat zag vliegen. In eerste instantie dacht ik aan een insect, maar later bleek het een kolibri te zijn. Mogelijk het vrouwtje van de kleinste kolibrisoort (en ook vogel) ter wereld, de bijkolibri of zunzuncito. In eerste instantie heb ik geprobeerd 'haar' vliegend en op een tak te fotograferen, maar na verloop van tijd bleek er ook een nest te zijn. Blancerend op een tafel met daarop een terrasstoel heb ik zo een unieke serie kunnen maken van deze vogel die haar jongen voedt. Zeer lastig qua licht en camerapostitie, maar deze foto is toch aardig gelukt.

'346305' door Snelders '346305' door Snelders

CubaHavana

CubaHavana

Sigarenmaker in de...

Snelders

Als je op bezoek gaat bij de sigarenfabriek Partagas, een van de beroemdste sigarenfabrieken ter wereld, hou er dan rekening mee dat er officieel niet gefotografeerd mag worden, je dient alle camera's bij de ingang af te geven. Ik vond het proces van het leven aldaar en het maken van de sigaren aldaar (komen oa. de Cohiba's vandaan) zo intrigerend en fotogeniek, dat ik met mijn mobiele telefoon toch een paar foto's heb gemaakt Met de hedendaagse mobieltjes kun je zo toch een redelijk beeld geven van deze intrigerende plek.

'476310' door Snelders '476310' door Snelders

CubaHavana

CubaHavana

Foto's maken in...sig

Snelders

Als je op bezoek gaat bij de sigarenfabriek Partagas, een van de beroemdste sigarenfabrieken ter wereld, hou er dan rekening mee dat er officieel niet gefotografeerd mag worden, je dient alle camera's bij de ingang af te geven. I k vond het proces van het leven aldaar en het maken van de sigaren aldaar (komen oa. de Cohiba's vandaan) zo intrigerend en fotogeniek, dat ik met mijn mobiele telefoon toch een paar foto's heb gemaakt (zie ook mijn foto's). Met de hedendaagse mobieltjes kun je zo toch een redelijk beeld geven van deze intrigerende plek.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik