Skoip

'497294' door Skoip '497294' door Skoip

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Monument Valley

Skoip

Wat kun je hierover schrijven...foto spreekt voor zich en het is soms moeilijk om af te wachten tot het licht perfect is. Hier ietwat tegenlichtopname omdat het in de ochtend was. Maar ik vond het toch wel de moeite waard.

'497293' door Skoip '497293' door Skoip

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Joshua Tree NP

Skoip

Bijzonder landschap en erg heet 45 graden, er groeit toch nog genoeg en kruipt van alles in de rondte. Op de hete rotsen kun je echt een eitje bakken.

'449121' door Skoip '449121' door Skoip

Verenigde StatenPennsylvania

Verenigde StatenPennsylvania

Indian Summer

Skoip

Indian Summer in de Poconos. Een mooi heuvelachtig gebied ten noorden van Bethlehem PA. En de kleuren spreken voor zich....toch? Verder geen uitleg nodig denk ik.

'449120' door Skoip '449120' door Skoip

Verenigde StatenPennsylvania

Verenigde StatenPennsylvania

Kardinaalsvogel

Skoip

Deze mooie vogel was helaas een beetje nat. Had net gebaddert. Dit is in Bethlehem PA een oud staalstadje langs de Leheighriver. Ondanks dat het een druk stadje is toch veel vogels, chipmunks, eekhoorns, herten en wasbeertjes (voornamelijk 's nachts actief, dus moeilijk te spotten)

'449119' door Skoip '449119' door Skoip

Verenigde StatenPennsylvania

Verenigde StatenPennsylvania

Op zijn Amish.....6 P

Skoip

In Lancaster PA zijn nog grote gemeenschappen Amish people. Maar het echte "Amishboeren"....daar moet je wel even voor in de rondte rijden wil je het op de plaat vastleggen. We hadden geluk. De boer staat op een wiebelig plankje achter de zes paarden en deze jonge boer lijkt een ware acrobaat zoals hij zich staande houdt.

'427562' door Skoip '427562' door Skoip

Verenigde StatenWashington

Verenigde StatenWashington

Aangespoeld hout

Skoip

Aan de kust van Olympic NP, heerlijk rustig en dolfijnen zwommen in de verte voorbij. Zeer speciaal. En ook de aangespoelde bomen geeft een mooi plaatje.

'427392' door Skoip '427392' door Skoip

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Pasfoto

Skoip

Een van de vele soorten antilopen. In het Krugerpark zijn er vele soorten en ik weet niet precies hoe deze heet. Maar het is wel een leuk plaatje.

'427391' door Skoip '427391' door Skoip

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Hmmm smullen

Skoip

Dit was in St.Lucia. Een leuk dorpje met verschillende dingen om te doen. De riviersafari is echt leuk om te doen. Heel veel nijlpaarden en prachtige vogels. Deze aapjes zag je overal in de omgeving, wel uitkijken want ze lopen overal naar binnen en slopen de boel.

'427390' door Skoip '427390' door Skoip

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Beetje stoffig

Skoip

Een van de oudste wijnhuizen in Zuid-Afrika. Murati, erg mooi en niet zo toeristisch. Lekker ongedwongen en heerlijke wijnen om te proeven...alleen een beetje stoffig met spinnenweb.

'427350' door Skoip '427350' door Skoip

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Grand Canyon

Skoip

Dit is een uitzicht vanaf de South Rim. Ik vind het nog steeds moeilijk (we zijn al een aantal keren geweest) om de Grand Canyon waardig vast te leggen. Je eigen ogen zien zoveel meer en ook diepte en dat krijg je maar moeilijk op de plaat.

'427111' door Skoip '427111' door Skoip

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Bryce Canyon

Skoip

Een zeer compact National Park. Wanneer je laat in het seizoen bent (ongeveer okt/nov) gelukkig een stuk rustiger. Wij hebben daar ook een buitenrit gemaakt te paard. Met een kleine groep(5) en je waant je in een western. Echt schitterend om zo door de natuur te rijden. Wel uitkijken voor slangen...paarden zijn dan toch wat onrustig.

'427110' door Skoip '427110' door Skoip

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Bizon

Skoip

In Yellowstone WY uiteraard veel bizons gezien. Ze lijken wat slome grazende beesten, maar kijk uit....ze kunnen zeer gevaarlijk zijn. Jammer dat ze toch in grote getale zijn afgemaakt in loop der jaren.

'427108' door Skoip '427108' door Skoip

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Struisvogel

Skoip

Tja...struisvogels wat kun je er over zeggen, het zijn best leuke beesten en ze zijn toch echt groot en in zeer grote getale aanwezig. Maar toen we de eerste in het wild zagen waren enthousiast.

'426600' door Skoip '426600' door Skoip

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Hele grote olifant

Skoip

Deze olifant was echt heel groot en dit was toch een angstig avontuur. We waren echt alleen op een klein zijweggetje. We kwamen een bocht om en deze olifant kwam met behoorlijk de pas erin recht op ons af. We gingen uit voorzorg opzij en bleven staan maar zo ook de olifant en begon met zijn oren te wapperen. Hij stond recht voor de motorkap, wij reden vervolgens achteruit en steeds iets harder en hij bleef op ons af hollen. Het was heel angstig...ik zei deze mijn man ..stop maar want hij wordt steeds pissiger. Enfin gestopt en er ontstond een status quo. Uiteindelijk bewoog hij iets meer naar de bosjes. En hup vol gas er langs. We waren toch wel erg geweest bang en in de stress verder geen foto's gemaakt....helaas. Maar wel een leuk verhaal op verjaardagen.

'426599' door Skoip '426599' door Skoip

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

UItzicht omgeving...B

Skoip

Blyde River Canyon een prachtig natuurgebied met watervallen en wat canyons. Het ligt ten westen van het Krugerpark en er is geen hek omheen. Dus gewoon toegankelijk en het voor ons zeer belangrijk...het is daar heel rustig.

'426597' door Skoip '426597' door Skoip

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Lekker lui

Skoip

Hier valt niet zo veel over te vertellen. Het is prachtig wanneer je ze ziet, maar veel beweging zit er niet in. Zo lekker in de schaduw is het goed vertoeven behalve.....tja die toeristen he?!!

'426596' door Skoip '426596' door Skoip

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Waar doet het pijn?

Skoip

Toch fijn wanneer moeders je zo troost. Wellicht technisch gezien niet een super foto maar het laat wel weer zien dat een ieder voor zijn kleintjes zorgt. Het blijft leuk.

'426594' door Skoip '426594' door Skoip

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Rotswand Zion NP

Skoip

Zion NP is een mooi park, maar net als de Grand Canyon overlopen door toeristen. Maar de natuur is overweldigend. En je kunt zo fotograferen dat het lijkt alsof je helemaal alleen bent. Een droom...toch?

'426501' door Skoip '426501' door Skoip

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Verlegen Orca

Skoip

Vanuit Victoria in een kleine Zodiac (met 5 andere mensen) op jacht (alleen kijken en plaatjes schieten) naar Orca's. En ja hoor...heel veel gezien, maar ze kwamen niet veel boven het water uit. Het jagen op kleine vissen voor de maaltijd had hun voorkeur en terecht. Maar voor ons was het lastig vastleggen. Het was toch weer zeer bijzonder om deze prachtige dieren te zien.

'426499' door Skoip '426499' door Skoip

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Bloeiende cactus

Skoip

Lanzarote is zeer vulkanisch en soms zeer weinig begroeing, maar dan zo'n prachtige cactus...is toch wel leuk. En er waren er meerdere, deze vond ik de mooiste.

'426498' door Skoip '426498' door Skoip

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Arches NP

Skoip

Dit soort dingen blijven mij leuk om de fotograferen. Arches NP in Utah. Wanneer je daar rond wandelt of rijdt dan kom je ogen tekort. Zeker met zonnig weer is er altijd wel iets te fotograferen.

'426401' door Skoip '426401' door Skoip

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Delicate Arch met...t

Skoip

Arches NP bij Moab UT. Een prachtige omgeving met heel veel rotsen en prachtige kleuren. Delicate Arch een populair object. Na een zeer warme wandeling midden op de dag over bloedhete rotspartijen om zo dicht mogelijk bij The Arch te komen Wel water meenemen, hoor. Deze foto met tegenlicht genomen omdat het er zo mooi uit zag.

'426396' door Skoip '426396' door Skoip

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Zonder handjes

Skoip

We zijn om deze man heengelopen. En waren onder de indruk. Het was een prachtig gezicht. Pas wanneer hij ging opruimen en we bleven op gepaste afstand ontdekten wij zijn geheim. Maar we verklappen het niet. Zeer vindingrijk, amusant en hij verdient er een zakcentje mee.

'426395' door Skoip '426395' door Skoip

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Vergane glorie

Skoip

Prachtige stranden op Lanzarote en mooi weer. Wat wil je nog meer als amateurfotograaf. Dit vissersbootje lag er al een tijdje en wordt er niet beter op zonder onderhoud. Maar wel leuk om te fotograferen.

Community updates

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Er besloten om binnenkort het onderdeel  'Blogs' niet meer mogelijk te maken, omdat helaas de afgelopen jaren, er wekelijks te weinig nieuwe blogs worden gedeeld. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 36 | Community toppers

Fjadrárgljúfur kloof. Foto: Wkerkhof

1. Topreview: Sofia, Bulgarije door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Fjadrárgljúfur kloof door Wkerkhof
3. Topblog: Into The Wild ... door Nick_VL
4. Communitylid van de week: Kburgers1
5. Nieuwkomer: SerenavanBeek

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik