Simonedebil

'1105177' door Simonedebil '1105177' door Simonedebil

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Knik-gletsjer, Alaska

Simonedebil

We gingen met een gids met een buggy door een prachtig landschap naar de Knik-gletsjer, een van de mooiste plekken waar we ooit gepicknickt hebben. De gids maakte heerlijke zalm enchillada's.

'1105176' door Simonedebil '1105176' door Simonedebil

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Columbia Glacier,...A

Simonedebil

Tussen de ijsschotsen voeren we af op deze prachtige gletsjer met een uitzicht van 360 graden, alle kanten op even mooi. Van deze prachtige gletsjer viel een stuk af, dat zo groot was als een huis. Wat een kracht zeg! De gidsen gaven aan dat ze nog nooit zo'n groot stuk naar beneden hadden zien komen en kwamen zelfs allemaal naar het dek om foto's en filmpjes te maken. De gletsjer beweegt vanaf land en aan de andere kant zorgt het water ervoor dat de gletsjer afbrokkelt. Prachtig om te zien. Gelukkig was het water zo diep dat we slechts een paar golfjes meekregen van de "tsunami".

'1100947' door Simonedebil '1100947' door Simonedebil

NamibiëNamib woestijn

NamibiëNamib woestijn

Mooi alternatief voor

Simonedebil

De Dode Vlei en de Sossus Vlei zijn tegenwoordig zo vreselijk druk en commercieel geworden dat wij de laatste keer Namibië (een beetje per ongeluk) kozen voor de Hidden Vlei. In de brandende hitte geen makkelijke tocht, dus neem vooral veel water mee. De bewegwijzering bestaat uit palen die in de grond staan. Uiteindelijk is het uitzicht fantastisch en er was werkelijk helemaal niemand, behalve wij. We hebben dan ook de tijd genomen om na de flinke wandeling te genieten van dit uitzicht.

'1100945' door Simonedebil '1100945' door Simonedebil

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Mooie weerspiegeling

Simonedebil

Een van de vele prachtige uitzichten in Noorwegen, dit was op de Lofoten. Geen wind, en dus een prachtige weerspiegeling van de bergen en de lucht in het water.

'1100944' door Simonedebil '1100944' door Simonedebil

NoorwegenNoordkaap

NoorwegenNoordkaap

Alleen op de wereld o

Simonedebil

Buiten het seizoen naar de Noordkaap kan zomaar betekenen dat je echt alleen op de wereld bent met dit fantastische uitzicht. Echt het gevoel van het einde van de wereld.

'1100943' door Simonedebil '1100943' door Simonedebil

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Zelfs de rendieren...

Simonedebil

Dit was een hilarisch moment tijdens onze roadtrip naar de Noordkaap. De wegen werden steeds slechter en ons blog was steeds lastiger bij te houden voor het thuisfront vanwege gebrek aan WiFi. Hier was weer een plekje waar onze verhalen weer konden delen met het thuisfront en dit rendier leek dezelfde gedachte te hebben.

'1064224' door Simonedebil '1064224' door Simonedebil

Verenigde StatenLake Clark NP

Verenigde StatenLake Clark NP

Denali Highway in...h

Simonedebil

De Denali Highway in Alaska is eigenlijk niet te rijden zonder 4x4 camper. Toch deden we het met een gewone camper. Dat was een ervaring op zich, maar het was zo mooi dat we het voor geen goud hadden willen missen. Dit is een foto van de prachtige herfstkleuren.

'1064223' door Simonedebil '1064223' door Simonedebil

Verenigde StatenLake Clark NP

Verenigde StatenLake Clark NP

Op jacht naar zalm

Simonedebil

In Lake Clark National Park zagen we veel bruine beren. Deze was volledig gefocust op de zalmen die voorbij zwommen. Mooi contrast zo met dat groen/gele gras.

'1064222' door Simonedebil '1064222' door Simonedebil

Verenigde StatenLake Clark NP

Verenigde StatenLake Clark NP

Uitrusten van achter.

Simonedebil

Omringd door bijna 40 beren en slechts 8 mensen waaronder 2 gidsen hebben wij deze fantastische beren mogen aanschouwen. Ze deden eigenlijk niets anders dan stoeien, vissen en uitrusten van het stoeien en vissen. Zo ook deze beer die echt even aan het uithijgen was. Een fantastische ervaring waar je heel even onderdeel kon zijn van de echte natuur zoals je dat alleen maar op televisie ziet.

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik