Simone Buissink

profiel Simone Buissink

Naam

Simone Buissink

Reviews

0

Foto's & tips

22

Blogs

0

Lid sinds

28 September 2007

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. stad

Dublin

Over mij

Houd van reizen en maak graag foto's van landschapjes en toevallige ontmoetingen. Waarbij het komt zoals het komt, als mijn oog valt op een mooi beeld, maak ik een foto. Doe (te) weinig met techniek en fotobewerking.

Mijn Motto

'"Op reis kijk je in de huiskamer van een ander, en in de spiegel van jezelf."'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS 50D

Overige

Lenzen: EF 24-70 mm 1:2,8 L USM (Canon) EF 70-300 mm 1:4-5,6 IS USM (Canon)

Laat een reactie achter

7 reactie(s) bij "Simone Buissink"

 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 23 Sep 2020 | 10:40:08

  Graag gedaan Simone. Uganda zit ook in mijn hart. Overigens herinner ik me jou nog wel. Ik snap niet dat je account verwijderd is. Had je daar helemaal geen foto's bij staan? Normaal blijven accounts staan waarop gereageerd is.
  Nog een fijne dag,
  Corrie

 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 19 Sep 2020 | 13:33:50

  Dag Simone,
  Dank voor je reactie op het busstation in Guatemala. Wij waren er in 2004 en in 2008. Het is een boeiend land met vriendelijke mensen, die je graag laten zien hoe zij leven.
  Je moet er alleen wel de tijd nemen om hen te leren kennen.
  Fijn weekend,
  Corrie

 • profile image comment
  Door Agrotewal• geplaatst op 16 Sep 2020 | 17:31:08

  Hoi Simone, dank je wel voor je uitgebreide reactie. Wat is de site toch leuk om gelijkgestemden te ontmoeten al is het maar via mails. Ik zou graag naar Uganda gaan, maar dat zit er toch echt niet in. IK doe het maar met de foto's en verhalen van de anderen. fijne avond gr. anita

 • profile image comment
  Door MirandaNoomen• geplaatst op 16 Sep 2020 | 08:48:56

  Hoi Simone, bedankt voor de tip. Kidepo blijft zeker op het lijstje staan. En die Chinezen......tja, in het zuiden van Uganda liggen inmiddels ook allemaal spikspliternieuwe wegen die door hen zijn aangelegd. Overigens in veel meer Afrikaanse landen. Veel landen worden hiermee afhankelijk van het grote China. Geen goede ontwikkeling lijkt me. Ik hoop dat het bij MF nog tegen te houden is. Het is zo'n prachtig uniek gebied en het zou zonde zijn als dit wordt aangetast.

 • profile image comment
  Door Agrotewal• geplaatst op 15 Sep 2020 | 09:31:38

  dank je wel voor je leuke reactie, fijn dat je zo actief meedoet op de site. Ik heb maanden vastgezeten in Marokko maar dat lijkt net als jouw reis eeuwen geleden.

 • profile image comment
  Door MirandaNoomen• geplaatst op 15 Sep 2020 | 09:04:18

  He Simone, wij zijn inmiddels twee keer naar Uganda geweest. De eerste keer was een kampeer/groepsreis in 2004 en we waren direct verliefd. In 2014 zijn we teruggegaan en hebben een eenvoudige 4x4 gehuurd en de eigen tent meegenomen, waarbij we veel op cummunity-campsites hebben geslapen en dit hebben afgewisseld met andere mooie plekjes. Helaas was het in 2004 en 2014 nog onrustig in de regio Kidepo, dus dat staat nog steeds erg hoog genoteerd op het wensenlijstje. Ondanks alle bijzondere reizen die we hebben gemaakt, zal Uganda (en Madagascar) altijd een hele bijzondere plek in ons hart innemen. Deze landen hebben ons zo verrast. Aanvankelijk hadden we deze bestemmingen uitgezocht voor het wildlife, maar je krijgt zoveel meer! Met name de mensen, de kleurenpracht en het fijne reizen daar hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten. Ik verheug me al op meer foto's van je van deze prachtige bestemming:)

 • profile image comment
  Door Tomas.nl• geplaatst op 13 Sep 2020 | 22:38:50

  Hey Simone, bedankt voor je leuke reactie! :)

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (22)

'1119873' door Simone Buissink '1119873' door Simone Buissink

UgandaKibale Forest NP

UgandaKibale Forest NP

Swamp walk

Simone Buissink

Kibale Forest NP is (nog steeds) een bijzondere plek. We verbleven aan de rand van het tropisch woud, op een adembenemend mooie plek. Een hele praktische uitvalsbasis voor wandelingen in het woud en door nabij gelegen moeras/akker-gebieden. Onder begeleiding van een lokale gids, die het gebied op zijn duimpje kent, kun je een paar uur genieten van de rust en alles wat je tegen komt. Laat je verrassen!

'1121128' door Simone Buissink '1121128' door Simone Buissink

AlbaniëZuid Albanië

AlbaniëZuid Albanië

Vjosëvallei

Simone Buissink

We waren in 2017 in Albanië. Cultureel-historisch boeiend en landschappelijk prachtig. Je kunt er heerlijk wandelen, op bergen aan de kust (met uitzicht op de blauwe zee), in het noorden (Valbonë vallei) maar ook in het zuiden. De foto is gemaakt tijdens een wandeling op een erg warme augustusdag in de Vjosë ('fjosa') vallei, Nemercka-gebergte (ga dus bij voorkeur eerder in het jaar). De ongerepte natuur, de stilte en grootsheid van het gebergte...genieten.

'1120639' door Simone Buissink '1120639' door Simone Buissink

Ierland

Ierland

Inishowen Peninsula 2

Simone Buissink

In 2018 vlogen wij naar Belfast om na een paar dagen Noord-Ierland, de grens bij Derry over te steken en de republiek Ierland te bezoeken. Als een soort vooruitlopen op de brexit en de onzekerheden die daardoor (zijn) ontstaan. Via Derry reden we met een gehuurde auto naar Inishowen Peninsula (het uiterste noordoosten). Een onbekend maar echt prachtig deel van het eiland. Al wandelend over The Wild Atlantic Way (goede kaarten) word je getrakteerd op schitterende uitzichten. Met een zonnetje erbij en een fris briesje is het puur genieten.

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 42 | Community toppers

Migratie wapitiherten Foto: Dreamer666

1. Topreview: Diepholzer Moor, Duitsland door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Migratie wapitiherten door Dreamer666
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Wisseschout
5. Nieuwkomer: Fulltimetravels.nl

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik