Simone Buissink

'1131850' door Simone Buissink '1131850' door Simone Buissink

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Wandelen op Skye

Simone Buissink

In 2015 gingen we een week wandelen op Skye, een eiland in het noordwesten van Schotland. Mooie natuur, afwisselend. Foto is gemaakt in het meest noordelijke deel van Skye, in de omgeving van The Quiraing. Wij troffen een zonovergoten week maar het kan er ook regenen, het eiland is erg groen. De mensen zijn er gastvrij, je kunt er lekker whisky drinken en superlekkere schotse kaasjes eten (wat dacht je van 'Blue Murder'..).

'1131849' door Simone Buissink '1131849' door Simone Buissink

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Wandelen op Skye

Simone Buissink

Ook relatief dichtbij huis is het heerlijk met vakantie gaan. Zijn in het voorjaar van 2015 een (zonnige) week naar Skye geweest (Noord-West Schotland). Mooie natuur, prachtig wandelen. Gastvrij. Foto is gemaakt op het westelijke schiereiland van Skye. Zijn met de eigen auto op de pont gegaan naar Newcastle en van daaruit richting de Schotse kust gereden. Toen in ieder geval nog gemakkelijk te doen. Voor de liefhebbers: hier staat de Talisker distillery.

'1129401' door Simone Buissink '1129401' door Simone Buissink

Sri Lanka

Sri Lanka

Kandy (Tempel van de.

Simone Buissink

Halverwege onze reis door Sri Lanka in 2014 waren we in Kandy, gelegen in de heuvels van het hart van het eiland. Ooit ondoordringbaar gebied en een onafhankelijk koninkrijk. Eeuwenoude religieuze en culturele tradities bleven in stand. In 1815 zag het zich gedwongen tot overgave aan de Engelsen. Hier bevindt zich de Tempel van de Tand (van de Boeddha). De tandrelikwie wordt bewaard in een schrijn met gouden dak en wordt drie keer per dag getoond tijdens de puja (ritueel). Wat een devotie!

'1129340' door Simone Buissink '1129340' door Simone Buissink

Sri Lanka

Sri Lanka

Processie Jaffna 2

Simone Buissink

Toen we in 2014 in Jaffna, het uiterste noorden van Sri Lanka, onverwacht deelgenoot werden van het Nallur festival keken we onze ogen uit. Je betreedt een andere wereld. Wat een mooie verrassing. (zie verder andere foto)

'1129339' door Simone Buissink '1129339' door Simone Buissink

Sri Lanka

Sri Lanka

Processie Jaffna

Simone Buissink

Tijdens onze rondreis in Sri Lanka in 2014 bezochten we ook het uiterste noorden van het eiland, Jaffna. In tegenstelling tot grote delen van de rest van het eiland zijn de meeste mensen hier Hindoestaan. Onverwacht bleek er in Jaffna het Nallur festival gaande te zijn. Dat festival duurt 26 dagen en gaat gepaard met grootse processies, er verzamelen zich duizenden pelgrims. Omdat ons hotel vlakbij de grote tempel lag, konden we 's avonds er zo even heen wandelen en rond kijken. Een andere wereld en een groot contrast met de rest van het eiland.

'1129337' door Simone Buissink '1129337' door Simone Buissink

Sri Lanka

Sri Lanka

Kirinda, Sri Lanka 2

Simone Buissink

Sri Lanka is momenteel in het nieuws vanwege een gebroken olietanker voor de westkust van het eiland (Colombo) die een grote milieuramp dreigt te veroorzaken. Het deed me denken aan ons verblijf aan de oostkust in 2014. We reisden in augustus van noord (toen net weer open) via het oosten naar zuid en zagen in het oosten o.a. de grote schade van de tsunami van 2004. We verbleven twee nachten in Kirinda, op een kleinschalig vakantieparkje, in een huisje van bamboe, heel sfeervol. Direct aan de uitzonderlijk schitterende kust. 's Nachts hoorde ik de golven vlakbij breken op de enorme keien die daar met hun voeten in het water aan de kust liggen. En realiseerde me dat bij een tsunami je zo dicht op het water echt volkomen kansloos bent. Ik was zeer onder de indruk.

'1129335' door Simone Buissink '1129335' door Simone Buissink

Sri Lanka

Sri Lanka

Kirinda, Sri Lanka

Simone Buissink

Sri Lanka stond al een paar jaar op ons reislijstje. Het kwam er alleen nooit van vanwege de oorlog met de Tamils. Op het eiland reizen was sinds de jaren '90 alleen mogelijk in het zuiden en beperkte zich voor een belangrijk deel tot strandvakanties. Niet aan ons besteed dus kozen we voor andere bestemmingen. In 2014 waren de omstandigheden zo veranderd dat een rondreis wel mogelijk was. Dus we gingen op pad. En we hebben onze ogen uitgekeken, wat een verrassend mooi en cultureel rijk eiland! De oostkust is (deels zeer) arm - dat zal helaas nog niet heel veel anders zijn - maar ook puur en indrukwekkend. Laten we hopen dat de verschillende bevolkingsgroepen erin slagen de vrede te bewaren.

'1128585' door Simone Buissink '1128585' door Simone Buissink

India

India

Devaraja market

Simone Buissink

Moet deze dagen, met al het nieuws rondom de vreselijke coronataferelen in India, veel terugdenken aan de heerlijke vakantie die we daar in dec 2015/jan 2016 hadden. Het prachtige kleurrijke land, de vriendelijke mensen. Maar ook de grote welvaartsverschillen, onveiligheid van meisjes en ernstige armoede. Vraag me af hoe het is met de mensen die we daar ontmoet hebben, onze gastheren. Wat een narigheid. Maar het land is prachtig, ga er in betere tijden vooral een keer heen, als je in de gelegenheid bent. Het zuiden is relatief rustig. Kwam ogen tekort op de markt van Devaraja waar we toevallig voorbij kwamen. Kijk eens hoe prachtig deze dame eruit ziet, haar 'werkkleding' en glimlach. Schitterend.

'1126821' door Simone Buissink '1126821' door Simone Buissink

IndiaBackwaters Van Kerala

IndiaBackwaters Van Kerala

Sereen Kerala

Simone Buissink

Half januari 2016 waren we een paar dagen in de 'backwaters' van Kerala. Per boot en fietsend en wandelend verkenden we het (wat grotere) eiland waar wij verbleven. Wat een rust en schoonheid, heel fijn. De foto is tijdens een wandeling aan het einde van de middag gemaakt, als de temperatuur aangenaam is en het leven weer op gang komt. Die keuvelende dames op de versierde brug, in de avondzon, er hing iets te gebeuren in de lucht. 's Avond bleek er nabij het water een ceremonie te zijn waarbij de vrouwen uit de omgeving in optocht liepen, met lampjes in hun handen. Wat het precies was en waarom weet ik niet maar het was prachtig en sereen in de donkere avond.

'1126384' door Simone Buissink '1126384' door Simone Buissink

India

India

Kathakali

Simone Buissink

Tijdens onze reis naar Zuid-India in 2016 bezochten we o.a. de (haven-)stad Kochi (of Cochin). Een smeltkroes. In heden en verleden kom je er alle windstreken tegen, een heerlijke plek om te zijn. In ieder geval toen. We woonden daar een bijzondere dansvoorstelling bij, "Kathakali". Een danskunst waarin de beheersing van oogbewegingen en gezichtsuitdrukking centraal staat. Hoewel het Greenix Village zich richt op toeristen, wat soms het ergste doet vermoeden, waren we hier toch echt zeer onder de indruk. Wat een prachtige, voor ons totaal onbekende vorm van danstheater. Als je er bent, kijk dan vooral of je een voorstelling kunt bijwonen! De foto is gemaakt tijdens de voorafgaande, voor het publiek toegankelijke sminksessie. De smink vergroot alle subtiele bewegingen van ogen en gezicht tijdens de dans uit. Wat een expressie!

'1125995' door Simone Buissink '1125995' door Simone Buissink

IndiaKerala

IndiaKerala

Kerala (backwaters)

Simone Buissink

Zuid-India is prachtig, zijn in 2016 o.a. naar Kerala geweest. In alle rust met een boot door de backwaters van Kerala en omgeving varend, zie je het leven van alle dag aan je voorbij trekken en geniet van je van de rust en de schoonheid. Op de fiets het land op en je ziet nog veel meer. Aanrader, neem de tijd. Heb erg genoten van de dagen in dit gebied.

'1121652' door Simone Buissink '1121652' door Simone Buissink

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Bygone royal splendou

Simone Buissink

Onze reis naar het zuiden van India, in december 2015, startte in Bengalore. Geen fraaie stad maar met o.a. een bezoekje aan het Bengalore Palace wel een goede start om je wat meer bewust te worden van de geschiedenis van de plek/regio die je bezoekt. De Lonely Planet noemt het paleis "bygone royal splendour", en dat klopt. Een fraaie (?) maar vervallen kopie van Windsor Castle. Met Engelse tuin en kas. De oude foto's die in het paleis te zien zijn geven letterlijk beeld van de tijd van de maharadja's (18e en 19e eeuw). Vond het daarom toch interessant en de moeite waard.

'1121530' door Simone Buissink '1121530' door Simone Buissink

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Bangalore

Simone Buissink

In december 2015/januari 2016 bezochten wij het zuiden van India, Karnataka en Kerala. Gestart in Bangaluru, daarna nog wat meer naar het prachtige zuiden gegaan. Bengalore was ooit een groene stad, maar nu - als IT-hub - vooral warm/heet, stoffig met dagelijkse files, overvolle bussen en grote welvaartsverschillen. Als verkoelende oase midden in die stad ligt het Lalbagh Botanical Gardens, groot (240 ha) en oud (1760). Verwonderde me over het contrast met het stadscentrum, waar ik naar keek. De Chinese (?) dames op de foto hadden oog voor een geheel andere kant. Het is maar net vanuit welk perspectief je wilt kijken :-).

'1121131' door Simone Buissink '1121131' door Simone Buissink

AlbaniëNoord Albanië

AlbaniëNoord Albanië

Valbonë vallei

Simone Buissink

In 2017 kwamen we hoog in de bergen van de Valbonë vallei, in het noorden van Albanië een ouder echtpaar met klein kinderen tegen. We werden heel gastvrij ontvangen bij hun zomerverblijf/huisje, waar het aangenaam koel was. Als overal in Albanië was het een hartelijke ontmoeting, met wederzijdse nieuwsgierigheid. Wat kan het toch lonen voorbij je eigen grenzen te kijken.

'1121128' door Simone Buissink '1121128' door Simone Buissink

AlbaniëZuid Albanië

AlbaniëZuid Albanië

Vjosëvallei

Simone Buissink

We waren in 2017 in Albanië. Cultureel-historisch boeiend en landschappelijk prachtig. Je kunt er heerlijk wandelen, op bergen aan de kust (met uitzicht op de blauwe zee), in het noorden (Valbonë vallei) maar ook in het zuiden. De foto is gemaakt tijdens een wandeling op een erg warme augustusdag in de Vjosë ('fjosa') vallei, Nemercka-gebergte (ga dus bij voorkeur eerder in het jaar). De ongerepte natuur, de stilte en grootsheid van het gebergte...genieten.

'1121127' door Simone Buissink '1121127' door Simone Buissink

AlbaniëBerat

AlbaniëBerat

Berat

Simone Buissink

In 2017 zijn we vrij onverwacht naar Albanië geweest. Wat een verrassend land! Het is cultureel-historisch boeiend en interessant, met (zichtbare) Griekse, Ottomaanse en Italiaanse invloeden. Zoals zichtbaar op deze foto van Berat, een oude stad (400 BC) met een centrum dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Een echte smeltkroes dus. Verder zijn de reistijden relatief kort en is het landschap afwisselend en prachtig. Via Wenen vlieg je naar Tirana, de moderne en gastvrije hoofdstad, met een subliem museum over de Hoxha-periode. Laat je ook verrassen!

'1121024' door Simone Buissink '1121024' door Simone Buissink

AlbaniëShkoder

AlbaniëShkoder

Shkodër

Simone Buissink

Had ooit in Schurkenstaten van Tony Wheeler (oprichter Lonely planet) gelezen dat het zo'n prachtig land is en zo kwamen wij in 2017 in Albanië terecht. We besloten op een laat moment op vakantie te gaan en in de groepsreis van augustus bleek nog plek. Het land is historisch heel interessant - en wat weten we daar eigenlijk weinig van af - en landschappelijk schitterend. Je kunt er fantastisch wandelen maar kies bij voorkeur een andere maand dan wij deden: augustus is zeer warm. De foto is gemaakt in het noorden van het land, bij het Rozafa kasteel in Shkodër ("skodar"); de oudste stad van het land. De rivieren Drini, Kiri en Buna komen er samen.

'1120941' door Simone Buissink '1120941' door Simone Buissink

IerlandCounty Donegal

IerlandCounty Donegal

Slieve League

Simone Buissink

Eind jaren '90 bezochten we het landschappelijk en cultureel interessante Donegal al eens, in het noordwesten van Ierland. Toen gingen we naar Slieve League (Sliabh Liag, 601 mt) om er te wandelen ("view walk", schitterend). Deze keer (2018) gingen we vanuit Teelin (Teileann) met een bootje de zee op, om de reusachtige zeekliffen vanaf die kant te bekijken. We hadden onze trip op een rustige dag gepland, genoten met onze gezichten in de zon en haren in de wind enorm van de ruige rotsen. En van het aanzicht van dat ene eenzame torentje, overgebleven uit de tijd van Napoleon ("Carrigan Head Signal Station").

'1120919' door Simone Buissink '1120919' door Simone Buissink

Ierland

Ierland

Rathlin Island

Simone Buissink

Je hoeft niet ver te reizen om terecht te komen in een wereld ruiger en woester dan Nederland. Neem bijvoorbeeld de schitterende (Noord-)Ierse kust. Zoek de rust op, ervaar de elementen en geniet. De foto is gemaakt op Rathlin Island (2018), een klein eiland voor de Noord-Ierse kust. Aan de overkant zie je het vasteland (Ballycastle). Bekend vanwege de vogelkolonies (o.a. papegaaiduikers). Pak 's ochtends op tijd de (kleine) veerboot en keer 's avonds terug.

'1120639' door Simone Buissink '1120639' door Simone Buissink

Ierland

Ierland

Inishowen Peninsula 2

Simone Buissink

In 2018 vlogen wij naar Belfast om na een paar dagen Noord-Ierland, de grens bij Derry over te steken en de republiek Ierland te bezoeken. Als een soort vooruitlopen op de brexit en de onzekerheden die daardoor (zijn) ontstaan. Via Derry reden we met een gehuurde auto naar Inishowen Peninsula (het uiterste noordoosten). Een onbekend maar echt prachtig deel van het eiland. Al wandelend over The Wild Atlantic Way (goede kaarten) word je getrakteerd op schitterende uitzichten. Met een zonnetje erbij en een fris briesje is het puur genieten.

'1120637' door Simone Buissink '1120637' door Simone Buissink

IerlandCounty Sligo

IerlandCounty Sligo

Mullaghmore

Simone Buissink

Hebben in 2018 Noord-Ierland en het noordoosten van de Ierse Republiek bezocht (Sligo en Donegal). Er zijn langs de hele kust prachtige wandelpaden uitgezet (The Wild Atlantic Way; goede kaarten); de schoonheid van het land en de rust in het noordoosten is heerlijk. Toeristen komen je nauwelijks tegen. De foto is gemaakt op het strand van Mullaghmore, met uitzicht op de beroemde Ben Bulben. Ierland heeft de naam dat het er altijd regent maar dat is niet mijn ervaring (ben er vaker geweest); er zijn ook genoeg zonnige dagen.

'1120584' door Simone Buissink '1120584' door Simone Buissink

Ierland

Ierland

Inishowen Peninsula

Simone Buissink

In 2018 vlogen wij naar Belfast om na een paar dagen Noord-Ierland, de grens bij Derry over te steken en de republiek Ierland te bezoeken. Als een soort vooruitlopen op de brexit en de onzekerheden die daardoor (zijn) ontstaan. Via Derry reden we met een gehuurde auto naar Inishowen Peninsula (het uiterste noordoosten). Een onbekend maar echt prachtig deel van het eiland. We liepen over het Five Fingers Strand (foto) en over de kliffen van Malin Head (mooi wandelpad) en het strand van Kinnagoe Bay. Genieten!

'1120363' door Simone Buissink '1120363' door Simone Buissink

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

De Onlanden

Simone Buissink

Wandelen en fietsen hoort bij mijn vakantie, waar ik ook heen graag. Wandel thuis ook graag, zeker nu we vanwege covid-19 meer aan huis gebonden zijn. Zo liepen we op een mooie doordeweekse avond in De Onlanden, een groot waterbergingsgebied tussen Groningen en Peize, dat zich tot een prachtig (water-)vogelrijk wandel en fietsgebied heeft ontwikkeld. We wonen er ' om de hoek'. In de vroege avond waren de vogels nog actief en viel de zon prachtig over het land. Stil genieten en kijken.

'1120135' door Simone Buissink '1120135' door Simone Buissink

UgandaJinja

UgandaJinja

Black kite

Simone Buissink

Ben in februari van dit jaar (2020) naar Uganda geweest. Waar we ogen tekort kwamen, wat een prachtige natuur (naast alle andere dingen waarvan we mochten genieten); heb al een paar foto's geplaatst. Als laatste deze foto van een black kite/zwarte wouw, zittend in een boom aan de oevers van de Nijl. In de buurt van Jinja, waar Nijl en Victoriameer in elkaar over lopen. Varend in een bootje geniet je van alle vogels die nabij het water leven. Een groepje otters passeert en een veraan pakt wat zonnestralen op de oever. In alle eenvoud een topervaring.

Community-updates

22-10-2021 Afgelopen week zijn er meldingen binnengekomen over het probleem dat er geen mails meer verstuurd worden, wanneer er een reactie wordt geplaatst onder een foto of op het individuele profiel. Het probleem is inmiddels opgelost. Alle mails zullen alsnog bij een ieder in de mailbox terecht komen, mocht je deze functie aan hebben staan. Excuses voor het ongemak!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 42 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Nederlandse bunkers. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Nederlandse bunkers door Mitevisuals
2. Review: Kroatië door Dorpie
3. Communitylid van de week: TravelsbyMonique
4. Nieuwkomer: Tamara_travelstheworld

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik