SimonVerkade

profiel SimonVerkade

Naam

Simon Verkade

Reviews

0

Foto's & tips

3

Blogs

0

Lid sinds

02 August 2018

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Israël

Fav. stad

Caïro

Over mij

Hi!

Simon Verkade, 22 jaar en kom uit Meppel. Hou ervan om verschillende culturen te ontdekken en dat vervolgens vast te leggen. Dit doe ik nog op de oude manier, ik schiet namelijk nog met een oude pentax. Fotorolletjes gaan dus altijd mee op reis. Hier schiet ik mee omdat ik de vintage gloed echt tof vind. Daarnaast is het echt een beleving, je weet na de reis niet echt meer wat je geschoten hebt en wat precies gelukt is. Na de reis heb je dus nog mooie verassingen.

Mijn Motto

''Een reis is nooit compleet zonder een mooie portretfoto van een local''

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Pentax

Model

ME Super

Overige

Groothoeklens 24mm en 50mm lens voor portretfotografie

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (3)

'955056' door SimonVerkade '955056' door SimonVerkade

EgypteSharm el Sheikh

EgypteSharm el Sheikh

Local op kameel in...

SimonVerkade

Hey! Tof dat je deze foto bekijkt. Zelf ben ik erg trots op deze foto, een van de redenen waarom ik hem hier deel. Deze foto is gemaakt met mijn oude Pentax die nog steeds goed in werking is. Ik schiet dus nog met rolletjes. De perfecte camera voor het mooie landschap in Egypte in mijn ogen. Vintage! Dat is het juiste woord. Tijdens een trip door de Sinaï kwamen we bij wat locals terecht, een van hun was dit kindje op een kameel. Op het moment dat wij er waren was het niet heel veilig in de Sinaï gebergte. Een dag ervoor was er een aanslag in Caïro en daardoor was onze trip naar Jeruzalem ook al gecanceld. Dan maar de Sinaï in, hoewel daar ook veel 'strijders' zitten. De locals waren dus wel erg op hun hoede. Maar dit kindje merkte daar helemaal niks van, hij vond het geweldig dat we de foto maakte. Qua compositie vind ik deze bijna perfect, Sinaï gebergte op en achtergrond, kind op kameel in de goede hoek. En de kleuren vind ik zeker passend, note: deze foto is niet bewerkt. Compleet RAW! Ik hou van puur en wil dat dus graag zo laten. Laat me weten wat jullie mening over deze foto is! Vind het interresant om andermans kijk erop te weten. Zo kan ik blijven leren. Bedankt!

'955487' door SimonVerkade '955487' door SimonVerkade

EgypteCairo

EgypteCairo

Een Egyptische man aa

SimonVerkade

Hey! Tof dat je weer een foto van mij bekijkt. Deze foto is wederom gemaakt in Caïro. Samen met een vriend liepen we weer rond. Kwamen deze man tegen, besloten om een foto te maken. Die vriend van mij maakte hem van de voorkant en ik vanaf de zijkant. Hij ging er helemaal voor zitten. Multitasken kan hij dus wel. Roken, telefoneren en poseren voor de foto. Ook dit gebeurde allemaal weer op straat. Typisch Caïro. Heerlijke stad voor straatfotografie. Alleen moet je wel een beetje durfen. Zelf hou ik van de kleurencombinatie. En de diepte die nog naar achteren loopt. Zou graag nog eens terug willen! Natuurlijk zou ik jullie kijk op deze foto ook weer willen horen. Interresant hoe iedereen er anders tegenaan kijkt. Bedankt! :)

'955349' door SimonVerkade '955349' door SimonVerkade

EgypteCairo

EgypteCairo

Shisha on the streets

SimonVerkade

Hey! Tof dat je deze foto bekijkt. Deze foto is gemaakt in Caïro, hier deden wij een tour. Lekker touristich zou je zeggen. Maar een vriend en ik houden daar niet zo van. Tijdens het bezoeken van een winkeltje wouden we graag een straat in met locals, geen aanrader volgens onze locale reisleider, niet zo veilig. Maar toch gingen wij het doen, de spanning en sensatie is iets waar wij van houden. Je merkte al snel dat iedereen iets van je wou en ze keken allemaal naar je. Net zoals deze 2 gasten op de straat die Shisha zaten te roken. Want ja, alles gebeurt in Caïro op de straat dus dit ook. Één man vond het geweldig dat we de foto maakte en de ander wou liever dat we weg gingen. Snel de foto gemaakt, niet perfect, maar dit is precies hoe je Caïro kunt omschrijven, voor mij telt dat veel meer mee in een goede foto. Ik ben net nieuw op deze site en hoor ook graag jullie kijk erop. Ben benieuwd! Bedankt :)

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik