Ambassadeur Sidonius

9
Ierland
Sidonius was hier 31 Jul 2016
Loop Head is een schiereiland ten noorden van de riviermonding van de Shannon. Een schiereiland waar de tijd heeft stilgestaan. Bijzonder om te bezoeken is de Loop Head Lighthouse, een vuurtoren die oorspronkelijk een cottage lighthouse was uit 1670. De vuurtorenwachter woonde er met zijn gezin, Er was nog geen aparte toren, een stenen trap tussen twee kamers leidde naar een platform waar een kolengestookte lamp als lichtbaken diende. Nu wordt de vuurtoren vanaf 1991 automatisch bediend. Hij is te bezichtigen, evenals de cottage, en te beklimmen (5 euro) en dan heb je een fabelachtig uitzicht op de kliffenkust. Die spectacualaire kustlijn is een extra bonus bij een bezoek aan Loop Head. Een smal wandelpad loopt vlak langs de (onbeschermde) kliffenkust en toeristen zal je hier nauwelijks aantreffen.
Land
  • Interessante vuurtoren met een geschiedenis
  • Je kunt de vuurtoren beklimmen met fabelachtig uitzicht
  • Spectaculaire kliffenkust
  • Nauwelijks toeristen
  • Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees
  • Minder geschikt voor een bezoek met kleine kinderen, vooral als het hard waait.
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Ierland
Sidonius was hier 31 Jul 2016
Loop Head ligt op het puntje van een landtong dat de noordkant vormt van de rivier de Shannon, die hier in zee uitmondt. Een geweldige plek, die behalve een bijzondere vuurtoren ook nog eens een spectaculaire kliffenkust heeft. Mooier dan de Cliffs of Moher, naar mijn smaak, die bekender en toeristischer zijn. Op Loop Head kom je nauwelijks mensen of toeristen tegen. De vuurtoren (Loop Head Lighthouse) kun je bezoeken en beklimmen (5 euro). Het is van oorsprong een cottage-lighthouse, dat wil zeggen dat de vuurtorenwachter er woonde met zijn gezin. Er was nog geen aparte toren, maar een trap naar een platform waar een kolengestookte lamp voor het lichtbaken zorgde. Langs de kliffen loopt een smal wandelpad (schapenpaadje), zonder hekken of bescherming, dus wandelen op eigen risico. Maar dan heb je ook een fabelachtig uitzicht op de kliffen en de duizelingwekkende diepte.
Land
  • Spectaculaire kliffenkust
  • Interessante vuiurtoren met een geschiedenis
  • Je kunt de vuurtoren beklimmen tot aan de lichtkoepel, fantastisch uitzicht op de kliffen
  • Nauwelijks toeristen
  • Het hele schiereiland is een bezoek waard
  • Voor mensen met hoogtevrees minder geschikt
  • Ik zou er ook niet met kleine kinderen gaan wandelen
Review geplaatst op 2016-09-09
8
Ethiopië Amhara
Sidonius was hier 27 Apr 2016
De historische kasteelpaleis en baden van koning Fasiladas staan op de werelderfgoedlijst en zeker een bezoek waard. Het bad is onderdeel van het grootste orthodox christelijke festival in Ethiopië: Timkat, op 19 januari. Het is het orthodoxe doopgeest. Het historische kasteelpaleis kun je van binnen ook bezoeken, een interessante historische plek.
Regio
  • interessante locatie
Review geplaatst op 2016-08-05
9
Mongolië
Sidonius was hier 11 Jul 2011
Mongolië was echt een ontdekking voor me (in 2011). Zoveel verscheidenheid in landschap in Centraal Mongolië en de Gobiwoestijn had ik niet verwacht. De vriendelijke en gastvrije bevolking,het logeren bij een nomadenfamilie, paardrijden door de heuvels, de ruimte en prachtige wolkenluchten maken dit tot een interessante en rustgevende reisbestemming.
Land
  • De ongebaande paden
  • De verrassende verscheidenheid aan landschappen
  • de gastvrije bevolking
Review geplaatst op 2016-08-05

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik