SibrichAdema

'553539' door SibrichAdema '553539' door SibrichAdema

Lesotho

Lesotho

BASOTHO WOMAN

SibrichAdema

Lesotho, het is voor mij alweer een flink aantal jaren geleden. Dit Koninkrijk is een land als geen andere. Het wordt volledig omringd door Zuid-Afrika en ligt als enige land ter wereld volledig >1000m boven zeespiegel. Lesotho wordt daarom ook wel het ‘Dak van Afrika’ genoemd en is de thuisbasis van de Basotho, een stam die grotendeels uit boeren bestaat. Deze Basotho woman houdt niet alleen haar kudde, maar ook ons vanaf een afstand goed in de gaten.

'553355' door SibrichAdema '553355' door SibrichAdema

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

RAJ GHAT

SibrichAdema

RAJ GHAT, of Mahatma Gandhi memorial. Delhi heeft veel toeristische attracties en het Raj Ghat gebied langs Mahatma Gandhi Road is een geweldige plek om te bezoeken. De weg (ook wel aangeduid als Ring Road) volgt de Yamuna rivier. De Raj Ghat is de thuisbasis van vele gedenktekens voor overleden ministers, maar Gandhi's gedenkteken is waarschijnlijk de meest populaire. Zelf vond ik de omgeving bij zonsondergang mooier dan het gedenkteken.

'552917' door SibrichAdema '552917' door SibrichAdema

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

So Serious

SibrichAdema

Tijdens mijn reizen maak ik graag tijd vrij voor een dag(deel) op een schooltje of in een weeshuis. Meestal is het een en al plezier, maar de blik in de ogen van deze jonge dame (4 jaar) vertelt iets anders ..

'552639' door SibrichAdema '552639' door SibrichAdema

CubaHavana

CubaHavana

Cabaret Parisien

SibrichAdema

Bij Cuba hoort cabaret en cabaret hoort bij Cuba, net als de rum en de sigaren. In Havana heb je o.a. de keus uit het wereldberoemde Tropicana en het goedkopere alternatief Cabaret Parisien. Deze laatste wordt opgevoerd in misschien wel het mooiste hotel van Havana: Hotel Nacional. Voor de Cubaan is een avondje cabaret (bijna) het ultieme avondje uit en volgens velen van hen een 'must visit'. We besluiten de 35CUC uit te geven voor een avondje show, zang en dans. Hoewel 'not my cup of tea' (kwestie van smaak) waan je jezelf wel even in het Cuba van de jaren 50.

'552566' door SibrichAdema '552566' door SibrichAdema

MarokkoFez

MarokkoFez

Borj Nord @Fez

SibrichAdema

De oudste van de koningssteden, Fez, staat met name bekend om het doolhof van smalle straatjes in de Medina en haar leerlooierijen. Een leuke afwisseling van alle drukte en hectiek is de Borj Nord, een fort aan de rand van de stad. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. Het militaire museum in het fort ook te bezoeken (voor de liefhebbers). Borj Nord is prima te voet bereikbaar, maar ik vond de wandeling erheen weinig spectaculair. Je kun tijd besparen door m.n. 'omhoog' een taxi te pakken.

'552433' door SibrichAdema '552433' door SibrichAdema

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Tridacna Maxima

SibrichAdema

Verwant aan de 'gewone' doopvontschelp: Tridacna Maxima. Volgens WikiGoogle is deze soort, anders dan de naam doet vermoeden, minimaal 4x zo klein en daarnaast blauwer dan de 'gewone'. Wie gaat duiken of snorkelen in de wateren van de Indische Oceaan heeft grote kans om deze soort tegen te komen.

'552278' door SibrichAdema '552278' door SibrichAdema

IndiaJaipur

IndiaJaipur

All Yellow

SibrichAdema

AMBER FORT - Net buiten druk Jaipur ligt het Amber/Amer Fort. Het imposante paleis werd ooit gebouwd door Maharaja Sawai Jai Singh I en is ca. 4 km² groot. Ik nam de benenwagen naar boven voor een leuke wandeling, waarbij je moet oppassen voor passerende olifanten (met toeristen :-( ..). Eenmaal boven kun je jezelf vergapen aan diverse mooie zalen en een prachtig aangelegde paleistuin. Hoewel druk bezocht en toeristisch is het fort toch een echte 'must see'. Deze dames zorgen voor enig (tuin)onderhoud, maar met hun gele kleding zijn ze natuurlijk prooi voor de aanwezige fotografen. De geposeerde foto's waren nogal 'gemaakt' en weinig spontaan. Ik heb daarom op een rustmomentje van de dames gewacht (spontaniteit was ook hier ver te zoeken ..)

'552100' door SibrichAdema '552100' door SibrichAdema

IndonesiëJava

IndonesiëJava

New Kids on the Block

SibrichAdema

In een van de dorpen op Java zie ik deze heren staan in hun beste kleding. Ze blijken onderweg naar een ceremonie. Poseren willen ze wel en hiervoor proberen ze hun 'coolste' blik op te zetten ;-)

'552039' door SibrichAdema '552039' door SibrichAdema

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Tulpenroute

SibrichAdema

Ik ben een beetje klaar met de 'winter' en kan niet wachten op het voorjaar! Ieder jaar wordt er in de Noordoostpolder het Tulpenfestival georganiseerd. In dit deel van Nederland worden de meeste tulpen gekweekt en in de bloeitijd gaan 'alle deuren' open en kun je onder andere de ca. 100km lange, bewegwijzerde, Tulpenroute rijden. Iedere dag is anders, aangezien de kwekers gewoon doorgaan met hun werkzaamheden. In het weekend is het dringen geblazen voor goede fotoplek, dus ga, als het even kan, op een doordeweekse dag. Volgens eerste berichten vind het festival dit jaar plaats van 22 april t/m 7 mei.

'552034' door SibrichAdema '552034' door SibrichAdema

Swaziland

Swaziland

Reflections

SibrichAdema

Deze foto komt uit een iets oudere doos en is genomen in Swaziland. Het enige wat ik nog weet is dat het tijdens een koffiestop was en ik de witte vogels zo mooi op de takken vond zitten. Nu ik beter kijk vind ik de reflectie beter geslaagd en moet je om de vogels zoeken ..

'551961' door SibrichAdema '551961' door SibrichAdema

NepalKathmandu

NepalKathmandu

View from the Top

SibrichAdema

Onderweg in Nepal moet er, helemaal bij helder weer, regelmatig gestopt worden om te genieten van de mooie uitzichten op de Himalaya. Aangezien er niet overal langere tijd gestopt mag/kan worden is fotograferen soms een uitdaging. Je 'mobieltje' bij de hand hebben is dan een uitkomst :-)

'551885' door SibrichAdema '551885' door SibrichAdema

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Ballerina Girl

SibrichAdema

Ergens langs de kant van de weg zien we dit meisje koorddansen onder leiding van haar vader. Vanaf een afstandje een mooi gezicht; dichterbij valt mij met name de trieste blik van dit meisje op. Deze circusact zal nodig zijn om de familie van een beetje inkomen te voorzien, maar je hoopt toch dat zij een betere toekomst heeft dan alleen dit.

'551717' door SibrichAdema '551717' door SibrichAdema

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Pura Titra Empul

SibrichAdema

De hindoeïstische Pura Tirta Empul tempel is een van de 6 heiligste tempels van Bali. Het aanwezig zijn bij een Melukat ceremonie (reinigingsritueel) is bijzonder en mooi om mee te maken.

'551543' door SibrichAdema '551543' door SibrichAdema

MarokkoCasablanca

MarokkoCasablanca

WATERDRAGER

SibrichAdema

In de koningssteden van Marokko kom je ze zeker tegen: waterdragers. Waar zij vroeger hun geld verdienden met het verkopen van water kunnen ze daar nu niet meer van bestaan. Kleurrijk gekleed 'vermaken' zij nu toeristen voor een paar Dirham per foto.

'551504' door SibrichAdema '551504' door SibrichAdema

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

OASIS

SibrichAdema

Mocht je na een paar dagen Marrakech behoefte hebben aan iets meer rust, dan kun je de stad achter je laten en vertrekken richting de Hoge Atlas. Dit is het meest ruige deel van Marokko en heeft meerdere bergtoppen boven 4000m. Onderweg kom je langs Berber-dorpjes, kasbah's, rijd je over hoge bergpassen en zie je mooie oases. Erg leuk om te doen: wandeling incl. overnachting bij een Berber-familie.

'551370' door SibrichAdema '551370' door SibrichAdema

GuatemalaAntigua

GuatemalaAntigua

'matties'

SibrichAdema

Tijdens iedere reis die ik maak probeer ik tijd vrij te maken voor een dag(deel) op een school of in een kindertehuis. Niet om 'geld' te brengen, maar om uit te leggen waar ik vandaan kom (met wereldkaart in pocket-formaat) en het fotograferen met een Instax-camera (direct klaar!). Het maken van een polaroidfoto is meestal reden voor grote hilariteit en de blijdschap met het resultaat is onbetaalbaar. Deze vrolijke mannetjes zijn 'amigos para siempre' en wilden een volledige 'fotosessie' met alle camera's ..

'551276' door SibrichAdema '551276' door SibrichAdema

GuatemalaWest Hoogland Guatemala

GuatemalaWest Hoogland Guatemala

Sunshine on a cloudy.

SibrichAdema

En-route in Guatemala heb je voldoende redenen om regelmatig te stoppen en te genieten van het prachtige landschap. Dit was op een bewolkte ochtend, maar met 'goed nieuws' onderweg (de zon). Ik sta zelf in de schaduw van een enorm donkere wolk, maar beneden ligt het dichtstbijzijnde dorp al in de eerste zonnestralen.

'551220' door SibrichAdema '551220' door SibrichAdema

NicaraguaMasaya

NicaraguaMasaya

Masaya

SibrichAdema

Zo'n 20km ten zuiden van hoofdstad Managua ligt Masaya. Niet alleen de stad, maar ook de gelijknamige vulkaan. Deze vulkaan is nog actief en bij aankomst werd ik 'bespuugd' door (lava)stenen. Daarnaast ontnam de zwaveldamp mij bijna alle adem. Aangeraden wordt dan ook om niet langer dan 5 min. op de kraterrand te verblijven. Net voldoende tijd voor het maken van een paar 'dampende' foto's. Je kunt vanaf het bezoekerscentrum een flinke wandeling maken naar boven, maar de kraterrand is ook met de auto te bereiken. De Masaya is enige vulkaan op het westelijk halfrond waarbij dit mogelijk is; maak er gebruik van!

'551089' door SibrichAdema '551089' door SibrichAdema

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

PINK LADY

SibrichAdema

In het dorp Malealea was er feest ten tijde van mijn bezoek. Dit ging gepaard met traditionele muziek, dans en m.n. veel zelfgestookt 'bier'. Dit meisje had meer belangstelling voor het buitenlandse bezoek. Verlegen als ze was heeft ze mij een tijdje op gepaste afstand gevolgd. Uiteindelijk wilde ze toch wel graag haar netste kleding 'showen'.

'551015' door SibrichAdema '551015' door SibrichAdema

GuatemalaChichicastenango

GuatemalaChichicastenango

SJAMAAN

SibrichAdema

In Guatamala kun je (bijna) niet om een bezoek aan Chichicastenango heen: Chichi voor intimi. In deze, nogal geïsoleerd liggende, stad vindt iedere donderdag en zondag de grootste markt van Midden-Amerika plaats. Kom vroeg, want je bezoekt de markt niet alleen. Samen met duizenden Maya en toeristen schuifel je richting de centraal gelegen Iglesia de Santo Tomas; het kloppend hart van de markt. Chichi heeft echter meer te bieden dan alleen 'markt'. Wie een wandeling door het bos & bergopwaarts wel ziet zitten bezoekt de Cotradia of Pascual Abaj - een heilig altaar van mogelijk duizenden jaren oud. De Machenos (inwoners) blijven hun tradities trouw en komen hier nog regelmatig offers brengen als dank voor en hoop op vruchtbaarheid van m.n. moeder aarde. Als je geluk hebt kun je hier een sjamaan aan het werk zien bij het uitvoeren van een van de vele rituelen. Je mag als toerist hierbij aanwezig zijn, maar vraag wel toestemming voor het maken van foto's. De wedervraag is vaak of je zelf ook een klein offer wil brengen.

'550969' door SibrichAdema '550969' door SibrichAdema

CubaVinales

CubaVinales

IK SPEEL DE ..

SibrichAdema

Bij een bezoek aan Cuba kun je er niet omheen: muziek. Je hoort het overal en op bijna iedere straathoek staat wel een bandje te spelen. Je maakt snel vrienden als je , meestal tot groot vermaak, je 'Noord-Europese heupen' in beweging brengt .. Deze breedlachende muzikant kwam ik ergens onderweg tegen. De aanwezigheid van een aantal toeristen was voor hem reden genoeg om zich snel aan te sluiten bij zijn muzikale vrienden.

'550818' door SibrichAdema '550818' door SibrichAdema

GuatemalaLago de Atitlan

GuatemalaLago de Atitlan

SITTING ON THE DOCK..

SibrichAdema

Lago de Atitlan en omgeving is volgens sommige mensen het mooiste gebied van Guatemala. Je vind er een prachtig meer, 12 (meest slapende) vulkanen en leuke Maya-dorpjes. Panajachel is het grootste dorp gelegen aan de Noordkant van het meer. Het is er toeristisch, zonder dat het echt druk is, je kunt er goed eten in een van de vele restaurants en in het juiste seizoen kun je er prima een nachtje 'doorhalen'. Het beste van Panajachel vind ik echter het prachtige uitzicht over het meer en de vulkanen.

'550701' door SibrichAdema '550701' door SibrichAdema

IndiaJaipur

IndiaJaipur

HAWA MAHAL

SibrichAdema

Het is misschien wel het meest bekende bouwwerk van 'roze' stad Jaipur: het Paleis der Winden.Gebouwd door Maharadja Sawai Pratap Singh (thanks WikiGoogle) om de dames van de koninklijke familie de gelegenheid te geven om het straatbeeld te aanschouwen, zonder zelf gezien te worden. De vele kleine raampjes van de Hawa Mahal zorgden voor een koele wind. Winkeliers laten je graag zien waar je het beste uitzicht heb op het paleis (dat is echt het terras tegenover) en hoe je het snelst en goedkoopst binnenkomt. Het zal niemand verbazen dat deze route altijd via hun eigen shop loopt .. ;-)

'550555' door SibrichAdema '550555' door SibrichAdema

El SalvadorSan Salvador omgeving

El SalvadorSan Salvador omgeving

NAAR OMA!

SibrichAdema

Op ongeveer 50km ten Noord-Oosten van San Salvador ligt Suchitoto; een prachtig koloniaal stadje en tevens de culturele hoofdstad van El Salvador. Deze goedlachse oude dame Victoria (ver in de 90!) heeft een 'sigarenfabriekje' en is een lokale beroemdheid. Dagelijks rolt zij nog een flinke hoeveelheid sigaren van, naar horen zeggen, slechte kwaliteit. Daarnaast entertaint zij haar bezoekers met een kijkje in de allereerste koelkast (1940) van het land.

Community updates

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Er besloten om binnenkort het onderdeel  'Blogs' niet meer mogelijk te maken, omdat helaas de afgelopen jaren, er wekelijks te weinig nieuwe blogs worden gedeeld. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 36 | Community toppers

De toppers van week 37 zullen dit weekend bekend worden gemaakt.

Fjadrárgljúfur kloof. Foto: Wkerkhof

1. Topreview: Sofia, Bulgarije door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Fjadrárgljúfur kloof door Wkerkhof
3. Topblog: Into The Wild ... door Nick_VL
4. Communitylid van de week: Kburgers1
5. Nieuwkomer: SerenavanBeek

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik