Shan

'313008' door Shan '313008' door Shan

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Lack of power

Shan

Deze foto is geschoten op het platteland van centraal java waar er slechts een paar huishoudens zijn die aangesloten zijn op het stroomnetwerk. 90% van het werk wordt hier dan ook nog op basis van pure mankracht uitgevoerd, bij gebrek aan energie.

'312962' door Shan '312962' door Shan

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Mijn luizenmeisje

Shan

Dit is mijn luizenmeisje... voor mij weerspiegelt zij het zware leven wat veel Nepalese families leiden in de grote stad. Het gebrek aan water, stroom, voedsel....

'312961' door Shan '312961' door Shan

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Old age

Shan

Deze meneer stond op het bovenste deel van de Swayambunan Tempel in Kathmandu. Het ontmoeten van zo'n karakteristiek persoon is de klim om bij de tempel te komen, meer dan waard.

'312686' door Shan '312686' door Shan

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Not so sure

Shan

Dit meisje kwam ik tegen bij een klein fruitstalletje op straat in Kirtipur. Ze leek erg verveeld, maar nadat ik contact probeerde te leggen leek ze met name niet helemaal zeker... van mij :D

'312685' door Shan '312685' door Shan

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Straatschoffie

Shan

Dit straattafereeltje kwam ik tegen in een zijstraatje in Bhaktapur... Ik was er bijna voorbij gelopen, gelukkig keek ik nog achterom om vervolgens deze, in mijn ogen, prachtige foto te schieten.

'276933' door Shan '276933' door Shan

MarokkoMeknes

MarokkoMeknes

Bonen te koop! Lekker

Shan

Ik blijf het bijzonder vinden hoe handelaren elke keer weer hun handelswaar zo ontzettend appetijtelijk weten te presenteren. Deze meneer had zeer zeker ook aandacht besteed aan hoe hij zijn gedroogde boontjes aan de man probeert te brengen.

'276931' door Shan '276931' door Shan

MarokkoFez

MarokkoFez

Ochtendhumeurtje

Shan

Deze meneer zat op een hoekje op place de Seffarine tussen de smeden. Ik heb hem niet met mensen zien kletsen, niets zien verkopen.... ik weet niet zeker of het aan zijn uitstraling ligt die "Ochtendhumeur" schreeuwt of zijn handelswaar.

'276642' door Shan '276642' door Shan

MarokkoFez

MarokkoFez

De Bel

Shan

's ochtends vroeg hoorde ik een hoop herrie komen uit een aantal straatjes in de Medina. Ik besloot het geluid te volgen... tenslotte is een hoop herrie een teken van activiteiten hetzij een markt, hetzij een ruzie etc. Het bleek de ingang van een school te zijn! De meisjes waren al binnen terwijl de jongens rustig, althans deze jongens, op hun beurt wachtten, naast de ingang van de school.

'276424' door Shan '276424' door Shan

MarokkoMeknes

MarokkoMeknes

Taking a break

Shan

Na het boodschappen doen op de "markt" van Meknes, is dit echtpaar aan het uitrusten onder de pilaren van het koninklijk paleis. Het biedt uitzicht op het grote plein. Een ideale plek om te zien en gezien te worden.

'276423' door Shan '276423' door Shan

MarokkoFez

MarokkoFez

Catching fish

Shan

Dit was een ontzettend fotogeniek viskraampje... helemaal met een berg katjes die in de warme ochtend zon hun kans schoon afwachten om er eentje buit te maken.

'276149' door Shan '276149' door Shan

MarokkoFez

MarokkoFez

Wondering down the...

Shan

Deze meneer kwam ik tegen op Place de Seffarine in de Medina van Fes. Het plein waar alle smeden zich hebben verzameld. Toen deze meneer het plein op liep men ik hem vooruitgesneld om hem nog snel op de gevoelige plaat te kunnen leggen. Zijn outfit paste precies bij de omgevingskleuren en zijn gezicht is gewoon weg prachtig.... wat een verhalen verteld het.

'276148' door Shan '276148' door Shan

MarokkoFez

MarokkoFez

Early morning shoppin

Shan

Deze foto heb ik geschoten 's ochtends vroeg in de Medina van Fes in de "boodschappen"buurt. Deze meneer was net de Medina in gelopen en is hoogstwaarschijnlijk op weg om de boodschappen voor de dag te doen. Met zijn traditionele outfit, maakt hij het plaatje helemaal af.

'275606' door Shan '275606' door Shan

MarokkoFez

MarokkoFez

Taking a break

Shan

Op Place de Seffarine in de medina van Fes, zijn er vele ijzersmeed souks te vinden. De een maakt nog mooiere dingen dan de ander. Deze manier op de foto heeft even een break voor zichzelf ingelast en geniet van een welverdiend sigaretje.

'275605' door Shan '275605' door Shan

MarokkoFez

MarokkoFez

Boos

Shan

In een van de woonwijken in de Medina van Fes, "betrapte" ik deze mevrouw terwijl ze aan het einde van een donker steegje boos, zeer boos, op een deur van een van de huizen stond te bonken. Op de foto zie je hoe ze pissig staat te wachten tot dat de deur wordt geopend.

'271845' door Shan '271845' door Shan

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

Landschaftspark...Dui

Shan

Het rurhgebied is bekend om zijn industrie en de vele overblijfselen uit de grote industriële periode. In Duisburg is het Landschaftpark te vinden, waar een oude koolfabriek is opengesteld. Het is een zeer indrukwekkende en inspirerende omgeving met een gezellig restaurant in een van de oude panden met zeer goed en betaalbaar eten.

'271844' door Shan '271844' door Shan

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Deutsche kerk

Shan

Tijdens een wandeling door Düsseldorf kwam ik deze kerk tegen. Normaal ben ik niet echt gecharmeerd van kerken. Deze kerk had echter iets dramatisch en theatraals overzich... erg indrukwekkend.

'271838' door Shan '271838' door Shan

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

The old days

Shan

Naast de prachtige tuinen zijn er in Luttelgeest ook genoeg oude materialen te zien... machines en gereedschappen die wij niet meer gebruiken, maar in het buitenland nog vaak zeer effectief blijken te zijn.

'271832' door Shan '271832' door Shan

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Orchidee

Shan

Ook in Nederland zijn er genoeg mooie dingen om te zien of te doen. In Luttelgeest, in de Noord-Oost Polder, zijn prachtige tuinen te zien die je inspiratie geven voor je volgende bestemming.

'266671' door Shan '266671' door Shan

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Falling water

Shan

Op de eerste dag van een driedaagse trektocht door de jungle noord van Chiang Mai kwamen we langs deze waterval. De tocht daarna was zeer, zeer uitputtend. Onze gids was bjina in het ravijn gevallen en de grote hoosbui in het donker hielp ook niet echt. Maar de uitzichten en de ervaring zijn onbetaaldbaar.

'266670' door Shan '266670' door Shan

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

River Kwai Floatel

Shan

Tijdens mijn reis door Thailand heb ik een nacht in dit floatel geslapen. Het eten was geweldig, de atmosfeer magisch en de serene rust was gewoon weg heerlijk. 's Ochtends werden we ook nog eens gewekt door een trompetterende olifant vlak voor onze drijvende veranda. Echt geweldig!

'266523' door Shan '266523' door Shan

ThailandAndaman kust

ThailandAndaman kust

Emerald Lake

Shan

Vanuit Krabi zijn we met een speedboot (daarna konden we drie dagen niet meer lopen...) naar een van de vele eilanden gevaren. Na een gemiddelde wandeling de berg op, kwamen we bij een uitzichtpunt met zicht op het Emerald Lake midden in het eiland. Het is een afgesloten meer, wat door een zeer smalle tunnel in verbinding staat met zee.... het kent dus wel getijden. Dit schijnt zeer bijzonder te zijn.

'266520' door Shan '266520' door Shan

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Demissionaire...hoofd

Shan

Vanuit Bangkok hadden we een tour geboekt.... om eerlijk te zijn weet ik niet meer precies wat we allemaal toen hebben gezien (dat zou ik even terug moeten lezen), maar het einddoel was in ieder geval Ayutthaya, waar ik deze foto heb geschoten. Ik vond het erg grappig om de betonnen beelden te zien met een sjerp van stof.

'266318' door Shan '266318' door Shan

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Aqua, aqua, aqua!

Shan

Deze dame heeft een klein, piepklein winkeltje langs de weg naar Banyubiru. Ze is een ontzettend warme en hartelijke vrouw en heeft haar winkeltje een zekere gezelligheid meegegeven. Een fijne ontmoeting op een prachtige locatie.

'266308' door Shan '266308' door Shan

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Geitenpaadje

Shan

Ik wilde iets doen wat niet in de reisgidsen stond. Iemand vertelde mij dat er, wanneer je de rivier overstak bij de uitmonding in Zee in Boca de Tomatlan er een geitenpaadje was door de Jungle heen, uitkomende op een prive strandje. Na hard werken was dit het resultaat.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik