Settie

'85783' door Settie '85783' door Settie

MozambiqueInhambane

MozambiqueInhambane

Benguerra...zonsonder

Settie

De zonsondergangen op Benguerra Island in Mozambique zijn heel mooi, heerlijk om vanaf het rustige strand te wachten totdat de zon onder is. Af en toe vliegen er flamingo's over.

'85743' door Settie '85743' door Settie

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Ezeltje rijden

Settie

Een zigeunergezin op weg naar de volgende verblijfplaats, op de weg van Jaipur naar Agra.

'85742' door Settie '85742' door Settie

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Op je hoofd!

Settie

Op weg van Jaipur naar Agra kom je heel veel dorpjes tegen en bij elk dorpje zie je de vrouwen water halen, altijd in mooi gekleurde kleding.

'79696' door Settie '79696' door Settie

MaledivenNorth Male Atol

MaledivenNorth Male Atol

Palmenbos

Settie

Ongelooflijk hoeveel foto's je eigenlijk nog kunt maken op zo'n piepklein eilandje! Dit was op Thulhagiri op het Noord Atol.

'79682' door Settie '79682' door Settie

MozambiqueInhambane

MozambiqueInhambane

Mangrove

Settie

Het gebied bij Inhambane is de moeite om te bekijken en daarna door naar de schitterende Bazaruto-archipel. Nog een heel mooi stukje ongerepte natuur, de kolonie bijeneters vliegen over en als je mazzel hebt ook flamingo's.

'78957' door Settie '78957' door Settie

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Snoetjes

Settie

Wij waren op weg van Jaipur naar Ranthambore N.P. en onderweg stopten wij bij dit huisje. Heel leuk om te zien hoe de lokale bevolking leeft en wat voor kleren de kinderen dragen. Vrolijke bloemen, maar wel een beetje vies.

'78954' door Settie '78954' door Settie

MaledivenNorth Male Atol

MaledivenNorth Male Atol

Vakantie

Settie

Vakantiegevoel, al hebben wij zelf de voorkeur een huisje op het strand. Wij vinden het heerlijk om 's ochtends gelijk het strand op te kunnen lopen.

'78876' door Settie '78876' door Settie

MalawiCentraal Malawi

MalawiCentraal Malawi

Bohms bijeneter in...

Settie

Een Bohms Bea Eater, deze bleven heel mooi zitten en leken niet zo bang te zijn. Daar hebben wij mooi gebruik van gemaakt.

'78855' door Settie '78855' door Settie

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Kameel of Fiets?

Settie

Wie zal er winnen? De traditionele kameel of de moderne fiets....de jeugd kiest toch steeds meer voor de moderne vervoersmiddelen, maar eigenlijk is de kameel mooier om naar te kijken.

'78837' door Settie '78837' door Settie

MaledivenNorth Male Atol

MaledivenNorth Male Atol

Contrast

Settie

Je blijft naar de kleuren kijken. Als je mazzel hebt, zie je schildpadden, haaien en dolfijnen zwemmen. Ik was een boek aan het lezen en zag vanuit mijn ooghoek iets springen. Het was een baby dolfijn die allemaal mooie sprongen aan het maken was. Fantastisch, maar jammergenoeg net iets te ver voor 'n foto.

'78780' door Settie '78780' door Settie

MaledivenNorth Male Atol

MaledivenNorth Male Atol

Golfjes

Settie

Heerlijk om naar de golfen te kijken op de Malediven. De zee is echt rustgevend.

'78773' door Settie '78773' door Settie

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Palenque

Settie

Palenque is heel mooi, zeker als je als eerste naar binnen kunt, dan kun je echt genieten van alle mooie vogelgeluiden en de rust om je heen.

'78770' door Settie '78770' door Settie

MalawiNoord Malawi

MalawiNoord Malawi

Warm hart

Settie

Malawi, the warm heart of Africa, zo voelde het ook. De mensen zijn hier zeer vriendelijk. Als je met de auto langs hun huizen reed, zwaaiden ze allemaal. Daar nemen ze nog de tijd om naar elkaar te zwaaien.

'78714' door Settie '78714' door Settie

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Boeddha in Sukhothai

Settie

Sukhothai is zeer de moeite waard, zeker op de fiets. Ga ook buiten het Historische Park fietsen, je ziet het leven van alle dag en ook schitterende natuur.

'467756' door Settie '467756' door Settie

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Fietsen

Settie

Als je vanaf Bangkok de trein naar het noorden pakt, is het zeer de moeite om in Sukhothai uit te stappen, daar ligt het Historisch Park Sukhotai, dat ook op de Unesco Werelderfgoederen lijst staat. Je treft er circa 40 tempels die uit de 13e eeuw stammen. Het is heel leuk om een fiets te huren, zodat je op de fiets het park kunt verkennen, heerlijk! Ga ook buiten het Historisch park fietsen, daar tref je een schitterende natuur en kun je zien hoe de lokale bevolking woont. Kortom een fiets huren als je naar Sukhotai gaat en daarna door naar Ayuttaya en natuurlijk Changmai voor de nachtmarkt.

'78686' door Settie '78686' door Settie

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

Perhentian Islands

Settie

De Perhentian Islands zijn schitterend. Ze liggen aan de Oost-kant van West-Maleisíë en er zijn twee eilanden, Kecil en Besar. Deze foto is genomen op Besar, waar je overigens heerlijk kunt eten. De heerlijkste rijst met verse ananas en cashewnoten en een heerlijk eigengemaakt sausje.

'78682' door Settie '78682' door Settie

MexicoChiapas en Tabasco

MexicoChiapas en Tabasco

Zusjes in Mexico!

Settie

Genomen in een zijstraat bij San Christóbal in Chiapas. Deze meisjes hadden schitterende kleertjes aan en liepen met zijn tweetjes door het straatje te paraderen. Erg leuk

'78180' door Settie '78180' door Settie

MexicoChiapas en Tabasco

MexicoChiapas en Tabasco

Tussen de lappen!

Settie

Ergens onderweg gestopt bij een dorpje, vlakbij San Cristóbal de Las Casas. Ze gingen gelijk eten voor ons klaarmaken en natuurlijk wilde ze ons mooie dekens verkopen. De kerk en het plein van San Christóbal zijn ook zeer indrukwekkend.

'78175' door Settie '78175' door Settie

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Anders Venetië

Settie

'S avonds is Venetië prachtig. Neem je statief mee en ga heerlijke foto's maken op het San Marco Plein, maar loop ook eens een rondje om het plein, want daar tref je ook fantastische uitzichten, zoals deze kerk.

'78164' door Settie '78164' door Settie

GuatemalaChichicastenango

GuatemalaChichicastenango

Lief meisje

Settie

Dit meisje was heel erg verlegen, genomen op een weg vanaf Chichicastenango. De markt van Chichicastenango is trouwens een hele belevenis, ontzettend veel mensen en vanaf het kerkje heb je schitterend uitzicht en een heerlijke wierook lucht om je heen.

'78135' door Settie '78135' door Settie

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

Cameron Highlights

Settie

De theegebieden in Maleisië zijn heel erg mooi, dit is bij de Cameron Highlights, waar je overigens ook heel mooi kunt wandelen. Verder zijn de Perhentian Islands schitterend mooi, althans in 2001 was dat het geval.

'77422' door Settie '77422' door Settie

MozambiqueInhambane

MozambiqueInhambane

Tamme sprinkaan

Settie

Deze sprinkhaan sprong op een arm en zo tegen de blauwe lucht geeft het wel een grappig effect. Het zijn bijzonder mooi gekleurde kleine beestjes.

'77402' door Settie '77402' door Settie

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Familie Hyena

Settie

Wat een aparte dieren, ze zijn mooi van lelijkheid. Ze lagen hier in Amboseli N.P. in gaten in de grond en hun koppen staken er net boven uit, en grappig gezicht.

'77010' door Settie '77010' door Settie

MaledivenNorth Male Atol

MaledivenNorth Male Atol

Heremietkreeft

Settie

De heremietkreeft heeft een wel heel bijzondere manier om zich te beschermen tegen vijanden. Hij verbergt zijn weke achterlichaam in een verlaten slakkenhuis van een alikruik. Deze zijn meestal groot genoeg zodat de kreeft er zich totaal in kan terugtrekken. Als de kust veilig is kan hij zich door middel van zijn 2 paar voorste looppoten voortbewegen.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik