Saskia

'384099' door Saskia '384099' door Saskia

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Uitzicht op Svolvaer

Saskia

Svolvear is een schilderachtig vissersdorpje gelegen op de Lofoten in Noorwegen. Hier staan de rekken vol te drogen met hangende vis. De kabeljauw hangt hier enkele maanden vanaf Februari, het wordt dan ook wel stokvis genoemd. Het hele dorp ruikt dan naar de vis.

'383481' door Saskia '383481' door Saskia

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Weerspiegeling!

Saskia

De Lofoten is een eilandengroep in Noorwegen. Prachtige fjorden die een mooie weerspiegeling geven. Elke bocht die je om gaat geeft weer een ander adembenemend uitzicht.

'382854' door Saskia '382854' door Saskia

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Pastelluchten op de..

Saskia

Deze foto is genomen midden op de middag. Halverwege de middag begint in Noorwegen de duister al in te vallen. Op de Lofoten kleuren de luchten schitterend in pasteltinten, zeker als de avond begint te vallen. De fjorden staan er dan mooi gekleurd bij.

'480806' door Saskia '480806' door Saskia

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Noorderlicht

Saskia

[url="www.polarlightcenter.com" target="_blank"]Ben je een freak van het Noorderlicht en ga je naar Noorwegen ga dan op bezoek bij het Nederlandsechtpaar Rob en Therese. Zij wonen nu een aantal jaren in het plaatsje Lauvik op de Lofoten in Noorwegen en zijn helemaal gespecialiseerd in het Noorderlicht. Zij hebben het Polarlightcenter opgericht, hier staat de beste meetapparatuur om de acctiviteit van het Noorderlicht te meten. Ze geven hier lezingen over het noorderlicht. Dit doen ze met vol enthousiasme aangevuld met schitterende foto`s. ALS EXTRA TIP ga hier heen aan het begin van je vakantie dan krijg je namelijk als service je gehele vakantie tot 12uur s`nacht sms alert als er Noorderlicht te zien is. Volg dit advies dan gelijk op want het Noorderlicht kan zo weer verdwijnen. Ze verhuren tevens twee appartementen.[/url]

'382738' door Saskia '382738' door Saskia

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Northern Light by...M

Saskia

De maan half hoog aan de hemel, met het Noorderlicht, daar wed ik toch wel erg stil van. Tijdens het verblijf op de Lofoten en Vesteralen kregen we sms-alert van Rob en Therese van het Polarlightcenter. Dit echtpaar heeft zich gevestigd in Noorwegen speciaal voor het Noorderlicht.

'382385' door Saskia '382385' door Saskia

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Noorderlicht op de...

Saskia

Deze foto is genomen op de Vesteralen, een eilandengroep in Noorwegen. Ik zat hier met een groepreis van Fru Amundsen in een afgelegen vissersdorpje Nyksund. Hier wonen maar 20 mensen en is een toplocatie om hier het Noorderlicht te mogen zien. Wij hadden het geluk vijf van de acht dagen dat we in Noorwegen waren het Noorderlicht konden aanschouwen. Het is een geweldig lichtspektakel van moeder natuur. Het kan een een uur duren maar het kan ook maar zo zijn dat het na 15min alweer was verdwenen.

'377484' door Saskia '377484' door Saskia

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Winterslandschap op d

Saskia

Tijdens een mooie wandeling bij het plaatsje Loenen op de veluwe werd ik getrakteerd op een mooie zonsondergang. Hoe mooi kan Nederland wel niet zijn, het landschap kleurde warm rood. Je kan hier schitterende wandellingen maken, de combinatie met bos en open stuk met heide levert hier prachtige uitzichten op.

'359985' door Saskia '359985' door Saskia

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Bidden in de Blauwe..

Saskia

Bidden in de Blauwe Moskee of de Sultan Ahmet Camii. De naam van de blauwe moskee is afgeleid van de diepblauwe Izniktegels in het interieur. Het is een prachtige moskee met zes minaretten in plaats van de gebruikelijke vier minaretten.

'359562' door Saskia '359562' door Saskia

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Een verliefd stel op.

Saskia

Tijdens een wandeling langs de Bosporus zagen we dit, voor ons verliefd stel, op een bankje zitten. De Bosporus scheidt Europa van Azië. De Istanbulers houden van hun zee, ze komen hier flaneren, vissen, picknicken en feestvieren.

'357923' door Saskia '357923' door Saskia

BelgiëVlaams-Brabant

BelgiëVlaams-Brabant

Carnaval in Leuven!

Saskia

Ga je naar België kom je midden in de Carnaval terecht en dat op 28 April 2012. Het was een bonte carnavalsoptocht met veel carnavalswagens en fleurige mensen waaronder deze vrouw of is het toch een man, ik denk het laatste. Wat bleek nou het geval te zijn tijdens Carnaval was heel Leuven op gebroken en hebben ze de tocht verplaatst na een later tijdstip. Leuven is een leuke studentenstad onder de rook van Brussel, met veel gezellige kroegjes, straatjes.

'357482' door Saskia '357482' door Saskia

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Süleymaniye Camii...m

Saskia

De mooiste moskee van Istanbul is de Süleymaniye Camii. Deze is de 16e eeuw gebouwd. De moskee ligt aan de Gouden Hoorn, een rivier, en is in de wijde omtrek tezien. Iedere minaret heeft tien balkons. Het is zeer de moeite waard om deze moskee te bezoeken. Toen ik deze foto nam, vondt net de op roep voor het gebed plaats, schitterend sfeertje.

'352202' door Saskia '352202' door Saskia

NoorwegenTromso

NoorwegenTromso

Sami met rendier.

Saskia

In de Tamokvallei in de buurt van Tromso, de Noordkaap, maakte we met deze sami een rendiertocht. De Sami leven al duizenden jaren in Noord Scandinavië en Rusland. Sami zijn goed bedreven in handwerk, het maken van kleden, kleding, handschoenen, mutsen en bontlaarzen van rendierbont.

'351626' door Saskia '351626' door Saskia

NoorwegenTromso

NoorwegenTromso

Winter in Tromso

Saskia

Het Landschap van Noorwegen is geweldig, deze foto is genomen in de tamokvallei waar de sami-Indianen leven. Hier hebben we een snowmobiel gehuurd en dwars door deze schitterende vallei gereden.

'350499' door Saskia '350499' door Saskia

NoorwegenTromso

NoorwegenTromso

De ogen van een Huske

Saskia

Tijdens een tweedaagse huskey safari in de buurt van Tromso in het noorden van Noorwegen, was dit één van de vier honden die mijn slede voort trok. Geweldige sterke beesten, ze hadden het best zwaar want op die dag viel er ook nog eens een meter sneeuw. Een geweldige ervaring, met een overnachting in een tent op een bevroren meer, waar we s`avonds ook nog eens het noorderlicht hebben gezien.

'347834' door Saskia '347834' door Saskia

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Hoe mooi kan de winte

Saskia

Deze foto is genomen op de dag na een extreem koude nacht. De uiterwaarden langs de ijssel gaf hele mooie vergezichten maar ook mooie detailgezichten, zoals deze foto. De weilanden omheind met prikkeldraad leverde een aparte blik op.

'347074' door Saskia '347074' door Saskia

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Hé hé eindelijk...win

Saskia

Eindelijk winter, dit landschap hebben we toch wel gemist. Deze foto is in de buurt van Eindhoven genomen bij zonsondergang. Even gewacht dat de zon achter de bomen kroop, anders was het licht te fel.

'344971' door Saskia '344971' door Saskia

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Drie vrienden in de..

Saskia

Deze mannen in wit gewaad,staan gebroedelijk naast elkaar. Mooi om te zien, en byzonder dat de kleding nog zo smetteloos wit er uit zag, en dat midden in de woestijn.

'344930' door Saskia '344930' door Saskia

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Leguaan op een rots

Saskia

Tijdens het ontbijt kregen we bezoek van deze Leguaan. Hij zat daar mooi op een rots met de zee op de achtergrond. Je komt ze overal op het eiland tegen.

'343641' door Saskia '343641' door Saskia

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Verkouden!!!

Saskia

Deze kameel kwamen we tegen in het schitterende Wadi Rum, het leek wel of het dier verkouden was. Het blijven mooie beesten, de manier waarop je ze aankijken het gebrul wat ze produceren.

'338839' door Saskia '338839' door Saskia

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Mist in Nederland!

Saskia

Mist levert in het verkeer een hoop ongemakken op, maar het levert ook mooie plaatjes. Deze foto is mijn voortuin genomen, de mist draden lijken wel een parelsnoer, het hefstbald ligt gevangen in een web van mistdraden.

'336241' door Saskia '336241' door Saskia

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

The Red Desert

Saskia

Wadi Rum is een van de meest spectaculaire landschappen op aarde: prachtige, steile kliffen in diverse tinten rood, duinformaties. Het landschapwerd als decor gebruikt voor de film Lawrence of Arabia. Met een jeep gingen we dwars door de woestijn.

'335523' door Saskia '335523' door Saskia

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Kamelen in Wadi Rum

Saskia

Een geweldige ervaring is slapen in een tent midden in Wadi Rum. De avond rond om het kampvuur door brengen en naar de sterrenhemel te kijken, de volgende dag wordt je wakker en staan er 17kamelen voor je tent waar je dan een rit mee door de woestijn gaat maken, het zit niet erg gemakkelijk maar ik had het zeker niet willen missen, in deze schitterende omgeving.

'334753' door Saskia '334753' door Saskia

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Bedoeïenenmeisje in..

Saskia

Dit meisje trof ik aan in Petra.Deze in de bergen uitgehakte stad werd in de 3e eeuw voor Christus gebouwd door Nabateërs. Zij poseerde zo mooi voor de camera, maar kon ook heel lelijk kijken toen haar moeder riep om te komen.

'325123' door Saskia '325123' door Saskia

Frankrijk

Frankrijk

Het zomergevoel!

Saskia

Het zomergevoel krijgen we zeker niet in Nederland, maar deze foto is genomen tijdens mijn vakantie in Frankrijk, in de regio Aquitaine. Je kan hier kilometers lang wandelen langs de zee, en met een heerlijk zonnetje erbij hadden we toch echt dat zomersgevoel.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik