Sandratje

'472384' door Sandratje '472384' door Sandratje

KeniaLake Victoria

KeniaLake Victoria

Kiboko bay resort-...

Sandratje

Kiboko (nijlpaard) Bay Resort direct aan het Lake Victoria. Een erg leuk resort! Je slaapt hier in tenten op hoge palen ivm de nijlpaarden. De tenten zijn luxe ingericht. En je hebt direct uitzicht op het grote Victoria meer. Je kan hier verschillende dieren spotten als vogels en nijlpaarden. De zonsondergang is hier echt geweldig. Je ontbijt krijg je met uitzicht op het meer!

'472383' door Sandratje '472383' door Sandratje

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Ontdek New York met d

Sandratje

Ik kan niet anders aanraden dan New York te ontdekken met de Metro. Wij hebben "alles" gelopen in 5 dagen tijd. Helemaal op van de vele km die we gelopen hadden. Op een kaartje lijkt de route namelijk makkelijk te doen, maar de afstanden zijn langer dan je denkt. Uiteraard is het ook leuk om te lopen omdat je de sfeer proeft en onderweg veel dingen ziet. Maar om alles te kunnen bezichtigen en optimaal te kunnen genieten neem af en toe de metro. Al is het maar een enkele reis naar de bestemming of natuurlijk terug van de bestemming. Het is een goedkope manier van reizen en door de vele stations en routes goed te doen.

'472382' door Sandratje '472382' door Sandratje

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Boca Pistol

Sandratje

Ik kreeg als tip van een collega de Boca Pistol te bezoeken. Maar met zoeken op internet kwam ik er destijds (vorig jaar) moeilijk achter waar deze lag. Nou ga naar Shete Boka aan de noordzijde van het eiland.Je moet hier een paar gulden entree voor betalen, maar zeker niet teveel voor wat je te zien krijgt. Hier kan je wandelen langs de kust of, waar wij achteraf achterkwamen, met de auto rondrijden. Het is absoluut geen kust om even lekker aan het strand te bakken of te zwemmen. Er is namelijk geen strand maar rotsen en een wilde zee. Maar volg in dit park de borden richting de Boca Pistol. Dit is een uitkaping in de rotsen waar het water met geweld ingestroomd komt en met nog meer geweld eruit geschoten wordt. Vandaar dus ook de naam. Het is erg bijzonder dit te zien. Probeer wel een dag uit te zoeken met veel wind. Hoe harder de golven hoe verder het water weg spuit.

'190489' door Sandratje '190489' door Sandratje

KeniaKisumu

KeniaKisumu

Meisje op muurtje

Sandratje

Een meisje in het dorp waar ik een half jaar gewoond heb. Een voor onze normen, achterstallige woning. En totale onbekendheid met blanke mensen en camera's.

'190483' door Sandratje '190483' door Sandratje

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Boca Pistol

Sandratje

Als je Curacao gaat bezoeken is dit zeker een aanrader. Dit is de Boca Pistol. Te vinden in de Shete Boka. Het water wordt hier "uitgeschoten". En met een beetje wind en een wilde zee gaat het des te harder/verder. Een immens kabaal van al het water.

'190480' door Sandratje '190480' door Sandratje

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Masai

Sandratje

Op bezoek bij de Masai mensen. Volledig in klederdracht. Ze zijn niet vreemd van toeristen en laten je graag mee doen aan een echte Masai dans. Uiteraard kun je alle mooie sieraden die ze dragen ook kopen.

'190479' door Sandratje '190479' door Sandratje

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Olifanten

Sandratje

Jonge dieren zijn altijd zo aandoenlijk!

'190478' door Sandratje '190478' door Sandratje

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Cheetah

Sandratje

Ik heb heel Kenia afgezocht naar een luipaard. Maar och, deze poes is ook best aardig om te zien! Daar was mijn familie, die de luipaard gezien hebben, dan weer jaloers op.

'190476' door Sandratje '190476' door Sandratje

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Baby aap

Sandratje

Jong geleerd is oud gedaan. Deze apen doen niets anders als spelen en elkaar lekker voor de gek houden.

'190475' door Sandratje '190475' door Sandratje

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Giraf

Sandratje

Oog in oog met een torenhoge giraf!

'190474' door Sandratje '190474' door Sandratje

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

De huis, tuin en...ke

Sandratje

Ook gewone mussen zijn te vinden in Kenia. Tussen alle andere mooie en bijzondere beesten zou je ze haast vergeten. Maar ook een mus kan een mooi plaatje geven.

'190473' door Sandratje '190473' door Sandratje

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Giraffen zoeken de...

Sandratje

Fototechnisch niet de mooiste foto. Maar een ontzettend mooi gezicht. Over de hele vlakte is geen beest te zien. Al deze giraffen zoeken wat verkoeling onder de schaduw van een boom. Het duurde even om te tellen hoeveel er nu onder staan!

'190471' door Sandratje '190471' door Sandratje

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Monkeu life

Sandratje

Een van de brutale apen van de Masai Mara. Deze apen zijn al erg gewend aan mensen en proberen je zelfs te beroven van je mooi glimmende camera! Echt de tijd voor een paar mooie opnamen krijg je niet van ze!

'190470' door Sandratje '190470' door Sandratje

KeniaLake Victoria

KeniaLake Victoria

Overtocht over het...

Sandratje

Een Keniaanse jongeman die een tocht over het grote Victoriameer gaat maken op een klein vlotje. Op zoek naar vis voor de maaltijd en voor de inkomsten.

'190469' door Sandratje '190469' door Sandratje

KeniaLake Victoria

KeniaLake Victoria

Zonsondergang...Victo

Sandratje

Het begin van een geweldige zonsondergang!

'190468' door Sandratje '190468' door Sandratje

KeniaLake Victoria

KeniaLake Victoria

Zonsondergang...Victo

Sandratje

Het einde van de zonsondergang is weer in zicht. De grote oranje bal is al in het meer verdwenen.

'190467' door Sandratje '190467' door Sandratje

KeniaLake Victoria

KeniaLake Victoria

Zonsondergang...Victo

Sandratje

Een geweldig mooie zonsondergang aan het grote Victoriameer in Kenia. Je moet er even voor gaan zitten, maar ondanks de duizenden muggen was dit gewoon intens genieten.

'186564' door Sandratje '186564' door Sandratje

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Everglades 2

Sandratje

In de Everglades in Florida, een kleurrijke vertoning.

'186562' door Sandratje '186562' door Sandratje

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Everglades

Sandratje

Een libelle in de Everglades (Florida)

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik