Sambroekman

'1111650' door Sambroekman '1111650' door Sambroekman

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Plantagehuis Oak Alle

Sambroekman

Een van de meest indrukwekkende plantagehuizen in de Verenigde Staten is te vinden in de zuidelijke staat Louisiana. De voormalige suikerplantage uit het tijd perk van de slavernij dient tegenwoordig als een uiterst interessante bezienswaardigheid

'1101830' door Sambroekman '1101830' door Sambroekman

KirgiziëIssyk-Kul Region

KirgiziëIssyk-Kul Region

The Lonely Canyon

Sambroekman

De Skazka Canyon (ook wel fairytale canyon genoemd) ten zuiden van het enorme Issyk Koelmeer van Kirgizië is een van de weinige canyons in Centraal-Azië die én makkelijk te bereiken is én waar je als voetganger zonder al te veel moeite goed doorheen kunt wandelen. Doordat de rotsformaties niet al te hoog en te groot zijn kun je als beginnend wandelaar een ontzettend leuke tocht maken door deze prachtige rode canyon. Uiteraard zonder al te veel mensen om je heen.

'834225' door Sambroekman '834225' door Sambroekman

DuitslandBerlijn en Brandenburg

DuitslandBerlijn en Brandenburg

De flinterdunne muur.

Sambroekman

De East Side Gallery in Berlijn dient als de langste openlucht-galerie ter wereld; maar liefst 1316 meter aan opnieuw beschilderde Berlijnse muurstukken kunnen hier bewonderd worden. Deze foto geeft mooi weer hoe een flinterdun stuk beton het inmiddels herenigde Berlijn jarenlang heeft verdeeld in twee totaal verschillende werelden.

'563734' door Sambroekman '563734' door Sambroekman

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Pest vanaf de Gellért

Sambroekman

Vanaf de Gellért Heuvel (235 m) in Boeda kunnen toeristen genieten van een waanzinnig uitzicht over Pest. Deze makkelijk te beklimmen berg is zichtbaar in iedere hoek van de stad en kenmerkt het contrast tussen beide stadsdelen.

'557480' door Sambroekman '557480' door Sambroekman

RuslandSint Petersburg

RuslandSint Petersburg

De Hermitage

Sambroekman

Naast alle pracht en praal heeft St. Petersburg een mankement waar het helaas weinig invloed op heeft: het klimaat. Drijvend op een moeras zijn dagenlange buien eerder regel dan uitzondering. Het voordeel: mooie plaatjes!

'554336' door Sambroekman '554336' door Sambroekman

RuslandWest Rusland

RuslandWest Rusland

Bijzonder wolkendek..

Sambroekman

Het op één na grootste meer van Europa wordt regelmatig vergezeld door wolkenbedden die constant in beweging zijn. Het maakt het gigantische meer nog nét iets specialer.

'552381' door Sambroekman '552381' door Sambroekman

MarokkoMerzouga

MarokkoMerzouga

De betoverende Sahara

Sambroekman

De Sahara betreft een enorm uitgestrekt gebied van Marokko tot aan Egypte en heeft een groot aantal unieke zandduinen. Vanuit Merzouga in het westen van Marokko kunnen toeristen middels een kamelentocht genieten van dit prachtige natuurfenomeen. Opvallend is hoe fotogeniek deze duinen zijn door de vaak heldere blauwe lucht.

'537367' door Sambroekman '537367' door Sambroekman

Rusland

Rusland

Vuurtoren in Moermans

Sambroekman

Moermansk is de grootste stad boven de Noordpoolcirkel (300.000 inwoners) en is gelegen in het Russische Lapland. De vuurtoren die te zien is op deze foto is onderdeel van een herdenkingsplaats van zeelieden die in vredestijd stierven. Op de achtergrond de stad waar het in de korte zomers niét donker wordt en in de lange winters slechts één uur licht is.

'536302' door Sambroekman '536302' door Sambroekman

RuslandWest Rusland

RuslandWest Rusland

Kizhi Island

Sambroekman

Kizhi is een van de weinige plekken in Rusland die zijn opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst. Het eiland beschikt over een typisch Karelisch dorp, een aantal molens en uiteraard de authentieke houten kerk die zichtbaar is op deze foto. Bijzondere is dit kerkencomplex is gebouwd zónder het gebruiken van spijkers.

'520360' door Sambroekman '520360' door Sambroekman

ServiëBelgrado

ServiëBelgrado

Kathedraal van de...H

Sambroekman

De Sava in Belgrado geldt als een van de grootste orthodoxe bouwwerken ter wereld. Het vrij nieuwe gebouw is aan de buitenkant zo goed als af, maar binnen wordt er nog hard gewerkt om de prachtige kathedraal zo snel mogelijk af te krijgen.

'519707' door Sambroekman '519707' door Sambroekman

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Tverskaja Oelitsa

Sambroekman

De Tverskaja Oelitsa is naast de bekendste winkelstraat van Moskou ook de historische verbindingsweg met Petersburg. Luxe auto's, dure winkels en diverse soorten architectuur domineren deze verkeersader die het postcommunistische Moskou typeert.

'519608' door Sambroekman '519608' door Sambroekman

SloveniëBled

SloveniëBled

Sloveense hooglanden

Sambroekman

Slovenië wordt langzamerhand steeds meer ontdekt door toeristen die op zoek zijn naar natuurpracht. Een van de bekendste trekpleisters is het Jasna-meer, dat voor de fanatieke zwemmers helaas geen aangename temperatuur kent. Desalniettemin is de omgeving zéér indrukwekkend, en nog lang niet overcrowded.

'518901' door Sambroekman '518901' door Sambroekman

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Hemelvaartskerk op he

Sambroekman

Het reusachtige oude tsarenlandgoed Kolomenskoje (390 hectare) beschikt over een aantal prachtige kerken waaronder deze Hemelvaartskerk uit 1532. In een nét even andere bouwstijl dan de typische Russische orthodoxe kerk ligt deze parel ook nog eens op een bijzondere locatie, ver buiten het centrum van Moskou.

'518174' door Sambroekman '518174' door Sambroekman

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Een winteravond op he

Sambroekman

Het sfeervolle Rode Plein in Moskou is in het avondlicht nog een tikkie aantrekkelijker. De sneeuwval tovert het geheel om in een sprookjesachtig en kleurrijk decor.

'502756' door Sambroekman '502756' door Sambroekman

Bosnië-HerzegovinaSarajevo

Bosnië-HerzegovinaSarajevo

Vervallen Olympische.

Sambroekman

Sarajevo zette zich in 1984 op de kaart als gastheer van de olympische winterspelen, nog niet wetende dat het tien jaar later verscheurd zou worden door een oorlog met Servië. De olympische bobsleebaan vormde het front van het Servische leger, en ondanks de hevige gevechten heeft de baan het overleeft en is een bezoek aan dit bijzondere monument een unieke en meelijwekkende ervaring.

'489593' door Sambroekman '489593' door Sambroekman

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Storm op komst

Sambroekman

In het tropisch regengebied wisselt de zon zich af met hevige regenbuien. Het grote voordeel bij deze foto: je ziet de bui al lang hangen.

'489468' door Sambroekman '489468' door Sambroekman

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Woeste zee in...tsuna

Sambroekman

Het kustplaatsje Pangandaran werd in 2006 ernstig getroffen door een heftige tsunami. De zee in dit gebied is vrij woest en zwemmen wordt daarom op veel plaatsen afgeraden. Niet geheel onterecht, gezien deze foto.

'488547' door Sambroekman '488547' door Sambroekman

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Afrikaans landschap i

Sambroekman

Natuur van deze soort is maar zelden te zien in Azië. Vraag een taxichauffeur om een ritje naar deze prachtige velden waar alle drukte van het eiland Java even is verdwenen.

'488430' door Sambroekman '488430' door Sambroekman

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Vissen met...zonsonde

Sambroekman

Als de zon onder gaat op het Indonesische eiland Gili Air verplaatsen de locals zich niet richting zee voor een frisse duik, maar om de visvoorraad van hun restaurantjes handmatig aan te vullen.

'488366' door Sambroekman '488366' door Sambroekman

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Lopend over de wolken

Sambroekman

Met zonsopgang is het uitzicht op de vulkaan Gunung Bromo uitzonderlijk mooi. Een combinatie van gebergte, wolken en plantengroei maken dit plaatje representatief voor de pracht van deze omgeving.

'451033' door Sambroekman '451033' door Sambroekman

IndonesiëBandung

IndonesiëBandung

Papandayan

Sambroekman

De Papandayan behoort niet tot de meeste toeristische vulkanen van Indonesië, en is daarom ook zo indrukwekkend. Het is als wandelen over de maan, tussen leven en dood.

'450907' door Sambroekman '450907' door Sambroekman

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Gunung Bromo

Sambroekman

Schilderachtig uitzicht over het gebied rondom de Gunung Bromo. Het illustreert de schoonheid van het vaak onderschatte eiland Java dat wordt ondergestopt door het veel minder ruige Bali.

'432192' door Sambroekman '432192' door Sambroekman

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Gaudi's onvoltooide..

Sambroekman

Vanaf het Parc de la Ciutadella is het nog steeds onvoltooide meesterwerk van Gaudi prachtig zichtbaar tussen de palmbomen. De Sagrada is misschien wel het meest populaire bouwwerk dat altijd in de steigers heeft gestaan.

'402632' door Sambroekman '402632' door Sambroekman

LitouwenVilnius

LitouwenVilnius

Sovjet-sporen in...Vi

Sambroekman

De Litouwers zijn hun sovjet-sporen liever kwijt dan arm. In het centrum je er dan ook weinig van terug, met uitzondering van het beroemde KGB-museum. In de buitenwijken ligt dat anders. Nog steeds staan er veel van deze typische sovjetflats, die toch in de loop der jaren toch een beetje 'eigen' zijn gemaakt.

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik