Sachara

'326883' door Sachara '326883' door Sachara

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Dagje zeilen

Sachara

Caye Caulker: een relaxed dagje zeilen om te gaan snorkelen. Zon, zee, zeil... wat wil je nog meer. Oh ja, die meeuw die net voorbij kwam.

'326283' door Sachara '326283' door Sachara

MauritaniëSahara

MauritaniëSahara

Een glaasje thee van.

Sachara

In centraal Mauritanië namen we de route van Tidjikja naar Chinquetti dwars door de woestijn. In Tidjikja vonden we Baba als gids. Hij kende van jongs af aan dit deel van de woestijn op zijn duimpje. Tijdens de spannende trip van bijna 3 dagen maakte Baba tijdens de middagstop vaak thee op een klein houtvuurtje.

'326281' door Sachara '326281' door Sachara

MauritaniëSahara

MauritaniëSahara

Meisje in Atar

Sachara

Tijdens onze Transsahara trip van Mali naar Marokko verbleven we tussen twee woestijnritten een paar dagen in Atar in het noorden van Mauritanië. Na zoveel dagen woestijn leek Atar erg druk. Vlakbij het werkplaatsje waar onze oude landcruiser een opknapbeurt kreeg was een school. In Mali had ik wel jongens bij een koranschool met de houten plankjes met koranteksten gezien. Hier in Atar was ik verbaasd om een meisje te zien met zo'n plankje.

'325934' door Sachara '325934' door Sachara

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Ochtendzon

Sachara

Na een nachtje kamperen in Parc National de Isalo maakte ik een vroeg ochtendwandelingetje langs een smal paadje. Tussen de bomen door zag ik de bergtoppen iets verderop prachtig in de ochtendzon.

'325898' door Sachara '325898' door Sachara

TsjaadTsjaadmeer

TsjaadTsjaadmeer

Verlegen meiden aan..

Sachara

Vanaf N'Djamena, trokken we via een tussenstop in Douguia in de richting van het Tsjaad meer. Tot twee keer liep ons spoor dood in het water. Wel zagen we dat een brommer het water in ging, maar dat voorbeeld zijn we maar niet gevolgd. Ook al was het dampend warm op die plek, toch stopten we in de schaduw van een boom voor lunch en een korte siësta. Via het spoor in het water kwamen een ezel met wat kinderen onze richting uit. In voor ons de 'middle of nowhere' deelden uiteindelijk circa 10 kids met ons de lunch en de schaduw van de boom voor de twee uur dat we daar bleven. De jongens deden stoer met de ezel. De enige twee meiden bleven wat verlegen, ook al kwamen ze dichtbij ons zitten.

'325548' door Sachara '325548' door Sachara

Ethiopië

Ethiopië

Nieuwsgierig...

Sachara

Vanuit Debark reden we naar boven naar het Nationaal Park Simien Mountains om te wandelen. Onderweg naar Sankaber in het hoogland kreeg ons busje een lekke band. Eerst kwam een jochie die wat koeien hoedde vanaf een afstandje naar ons kijken. Al gauw kwamen kinderen van alle kanten over de velden onze richting uit gerend. Eerst waren ze wat verlegen, maar na een paar minuten waren ze nieuwsgierig genoeg om dichterbij te komen en met ons te praten. Uiteindelijk wilde iedereen op de foto.

'325465' door Sachara '325465' door Sachara

OmanNizwah

OmanNizwah

Meisje in de oase bij

Sachara

Vanaf de de oude stad van Nizwah is het en klein eindje wandelen naar de oase en palmeraie. Tijdens onze wandeling tussen de lemen huizen begroetten de bewoners ons vriendelijk. Kinderen kwamen nieuwsgierig naar buiten en liepen soms een eindje met ons mee.

'324339' door Sachara '324339' door Sachara

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Diagonaal wonen

Sachara

In Rotterdam zie je allerlei bijzondere architectuur. Het meest opvallend vind ik de kubuswoningen Van Piet Blom uit 1984 die in een hoek van 45 graden op een kolom staan. De 32 aan elkaar gekoppelde huizen lijken op een merkwaardig stenen bos. Als je ze van dichtbij in detail bekijkt raak je wat de richting kwijt.

'324168' door Sachara '324168' door Sachara

MaliTimboektoe

MaliTimboektoe

Wandeling in...Timboe

Sachara

Pas tijdens mijn derde bezoek aan Mali ging ik eindelijk naar Timboektoe, een lang gekoesterde wens. De aanleiding was om het driedaagse festival 'au desert' te bezoeken. Voor we de woestijn in gingen had ik nog genoeg tijd om door de stad te dwalen. Tijdens mijn ochtendwandeling door de steegjes zag ik deze drie vrouwen in hun kleurige kleding.

'323930' door Sachara '323930' door Sachara

Nigeria

Nigeria

Enthousiaste jongens.

Sachara

Ttijdens een lange lunchstop in het hete en stoffige Biu in het noordooosten van Nigeria stonden hordes nieuwsgierige kinderen rond onze truck. Lamgzaam maar zeker overstemde hun enthousiaste gepraat het geluid van geiten en schapen en het getoeter van de plaatselijke brommertaxis, de zogenaamde okada's. Eerst wat verlegen, maar al snel groetten de kinderen ons in hun eigen dialect. De moedigsten stelden vragen: wie we waren? waar we vandaan kwamen ? waarom we in hun stad verzeild waren? Toen we Biu verlieten om onze reis te vervolgen, wensten ze ons goede reis en zongen enthousiast vanwege deze wederzijds bijzondere ontmoeting.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik