Sabrine

'408557' door Sabrine '408557' door Sabrine

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Je ziet ze vliegen!

Sabrine

Je ziet ze echt overal vliegen, de papegaaiduikers. Op sommige plekken zitten ze met duizenden op een hoop. Ze kunnen prima vliegen, alleen hebben ze altijd een noodlanding. Het ziet er dan ook niet uit als ze landen, hele onhandige beesten, maar heel mooi om te zien.

'408555' door Sabrine '408555' door Sabrine

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Modderbaden in Etosha

Sabrine

In het noorden van Namibie ligt het wildpark Etosha. Daar kan je heeeel veel dieren spotten, vooral rond de waterpoelen. Hier op de foto zie je een olifant heerlijk modderbaden naast de waterpoel. Als je een tijdje blijft staan bij een waterpoel zie je allerlei groepen dieren komen en gaan. Erg mooi om te zien.

'408446' door Sabrine '408446' door Sabrine

IJsland

IJsland

Wandeltocht...Landman

Sabrine

Ijsland is perfect voor de avonturier en de fanatieke wandelaar. De meerdaagse wandeltocht, die begint in Thórsmörk, door het Landmannalaugar is net een droom. Het binnenland van Ijsland is ruig, maar ook erg mooi. Alle kleuren van de regenboog kom je tegen in het landschap. Het is niet alleen genieten, maar ook erg hard werken. Vooral als je met een stralende dag begint, en de volgende dag wakker wordt in een sneeuwstorm die horizontaal waait. Bloed zweet en tranen, en een paar schoenen;-) maar absoluut de moeite waard!

'403569' door Sabrine '403569' door Sabrine

Namibië

Namibië

Over 342 km rechts af

Sabrine

Je wilt niet weten hoe vaak we zijn gestopt om een foto te maken. Na elke heuvel, berg of bocht weeeeer een mooi uitzicht. Super mooi. En wat wij niet kennen in Nederland.... de lengte van de wegen. Je kijkt wel 2 keer als je navigatie zegt.... turn right in 342 km!

'403560' door Sabrine '403560' door Sabrine

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Kudu On the run

Sabrine

In namibie vind je heel veel verschillende soorten bokken. Een ervan is de kudu. Ze hebben grote oren, en de mannetjes erg mooie hoorns. Deze hebben we op de foto gekregen terwijl hij rende, erg mooi!

'481444' door Sabrine '481444' door Sabrine

Namibië

Namibië

Heel goed te doen met

Sabrine

Voor het plannen van de reis Namibie hebben we heel lang zitten twijfelen of we een normale auto moesten huren of een 4x4 Ik kan je vertellen, het is prima te doen met een normale auto, zolang je gewoon langs de highlights gaat van Namibie. Sommige wegen zijn asfalt, en andere grind. Ik adviseer dit gelijk na te vragen bij de verhuurder, want dan kan je beter inschatten hoe lang je er over doet. Met een normale auto kan je alleen niet alle wegen berijden. Vraag dit van te voren na bij verhuurder of accommodatie voordat je bij riviertjes komt die je niet over kan steken :-) Op asfalt kan je 120km rijden maar op grind vaak maar 60 a 70 gemiddeld. Houd daar dus rekening mee! Verder, doe voorzichtig, je kan je erg verkijken op de wegen als je het niet gewend bent. Wij kwamen de eerste dag al een 4x4 tegen die 3 x over de kop waren gegaan (gelukkig hadden ze niks) Wij namen de tijd, dus dan is het goed te doen.

'481443' door Sabrine '481443' door Sabrine

Namibië

Namibië

Hoe kleiner hoe beter

Sabrine

Wij hebben een rondreis in Namibie gedaan de afgelopen weken. We hebben een fantastische tijd gehad. Je hebt heel veel verschillende soorten accommodaties en mogelijkheden. Wij hebben veelal op hele kleine farms geslapen wat wij erg leuk vonden. Je hebt ook grote accommodaties maar wat het voordeel is van de kleine farms is dat je hele goede, persoonlijke service krijgt. Ze hadden vaak maar 3 of 4 kamers waardoor je met zijn allen aan 1 tafel at s'avonds. En het eten was echt verrukkelijk! veel beter dan bij grotere accommodaties, want dan krijg je buffet, en niet die heerlijke, in de oven gesmoorde lamsbouten die met liefde zijn gemaakt!

'403558' door Sabrine '403558' door Sabrine

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

In de wolken

Sabrine

Een absolute onvergetelijke ervaring is een ballonvlucht in Namibie. s'ochtends vroeg zwevend boven de rode duinen. De zon komt net op, je wordt opgewarmd door de ballon, zweef je boven de rode gloed van de Namische duinen. Schitterend! En als afsluiting een heerlijk ontbijt met champagne. Duur, maar echt de moeite waard!

'403554' door Sabrine '403554' door Sabrine

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Zand, zand en nog mee

Sabrine

Een prachtig land is Namibie! Een echte aanrader. Je vind daar schitterende landschappen en ook veel wild. De bekende rode duinen kan je niet missen op deze trip. Een must do is een rode duin beklimmen. Lijkt niet zo ver, maar dat valt flink tegen :-)

'394409' door Sabrine '394409' door Sabrine

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Luxe cruise op de...d

Sabrine

Een dagje varen in een boomstammetje over de Okavango delta. Een hele mooie dagtour met een landschap van riet en waterlelies, waarbij we de meest bijzondere dieren hebben gezien waaronder een “verkleurmanneke”, kleine witte kikkers en een mooie grote kever. Deze tocht is echt aan te raden!

'394408' door Sabrine '394408' door Sabrine

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Zeldzaam albino hertj

Sabrine

In Botswana kom je echt enorm veel soorten hertjes tegen. Op een gegeven moment is dit niet heel bijzonder meer. Totdat je een heel eenzaam wit hertje tussen alle bruine hertjes ziet. Nee, is niet gefotoshopt, maar een echte albino hertje! Hoe vaak kom je dat nou tegen!

'394311' door Sabrine '394311' door Sabrine

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Wat nou... geen luxe

Sabrine

Ons primitieve toilet als we meerdere dagen op 1 plek bleven met ons tentenkamp. Iets van het kamp werd er een kuil gegraven. In je eentje even rustig naar de wc was er niet bij, want je mocht alleen met minimaal 2 personen. 1 snel naar de wc en de ander op de uitkijk voor roofdieren!

'481163' door Sabrine '481163' door Sabrine

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Avontuurlijke...klein

Sabrine

.Als je van avontuur houd en elke dag er anders uit moet zien moet je de organisatie Drifters eens uitproberen. Hiermee kan je avontuurlijke rondreizen maken met een kleine groep! Wij hebben een 16-daagse reis gemaakt in Botswana met 8 mede reizigers van over de hele wereld en 1 gids/kok/chauffeur. Met tentjes en kampeerspullen op pad en niet weten waar je weer terecht komt. We hebben op de mooiste plekjes gestaan tussen de dieren. Wel moet je van een beetje van aanpakken houden want je moet je eigen tentje opzetten en met zijn alle het kamp opbouwen en afbouwen. Je eigen wc graven en douchen buiten onder een zak die aan de boom hangt. Hierdoor heb je snel een goede band met de groep en maak je echt onvergetelijke dingen mee. Kortom, GE-WEL-DIG!

'394288' door Sabrine '394288' door Sabrine

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Rondreis ploeteren...

Sabrine

We hebben een rondreis gemaakt in Botswana met een kleinschalige reisorganisatie: Drifters Met een truck, 8 mede wereldreizigers en 1 chauffeur/gids/kok/monteur hebben we een avontuurlijke rondreisgemaakt. Elke dag in de natuur ons tentje opzetten, een kampvuur maken, wc en douche in de natuur en s’nachts de geluiden van het klapperen van de oren van de olifant horen, zo dichtbij! De foto is gemaakt nadat we door een houten brug waren gezakt en uren hebben vast gezeten. Het was een onvergetelijke reis door mooie landschappen, hebben ontelbare mooie en zeldzame dieren gezien.

Community-updates

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

02-09-2021 Het maandthema van augustus - landschappen - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Esthers met je prachtige foto van Mont Saint Michel! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 37 | COMMUNITY-TOPPERS
De toppers van week 38 zullen maandag 27/9 bekend worden gemaakt.

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Uitzicht op het Krka nationaal park. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Uitzicht op het Krka nationaal park door Antwan
2. Review: De Wadden door Ciska van Geer
3. Communitylid van de week: Deerik
4. Nieuwkomer: Gerda Vonk

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN OVERNACHTING OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik