SaarAnna

8
Mozambique
Tijdens mijn rondreis door zuidelijk Afrika sprong Mozambique er voor mij echt uit. Daar waar de mensen in de andere landen weinig ondernemingsgezind zijn en vaak door verveling de dag doorkomen, is Mozambique het tegenovergestelde. De mensen zijn duidelijk armer, maar ontzettend vrolijk en warmhartig. Overal op straat is veel bedrijvigheid en de mensen proberen hun spulletjes op een innemende manier aan de man te brengen. Het is gemoedelijk en veilig en toerisme is nog niet echt op gang gekomen. Juist dit maakt de ervaring met de mensen puur. Daarnaast heeft Mozambique de mooiste stranden van Afrika - zoals Bilene, Chidenguele en Tofo - en is het the place to be om te snorkelen, duiken en whalesharks en humpbackwhales te spotten. Het is een land wat je makkelijk mee kan pakken als je langer op reis gaar naar Afrika omdat je via Limpopo NP het Kruger park in kan gaan. Niet vergeten een camping te reserveren op voorhand anders kom je de grens niet over!
Land
  • strand
  • mensen
  • klimaat
  • veiligheid
  • prijs
  • kwaliteit campings
  • snelheidscontroles
  • onrust in het noorden
Review geplaatst op 2016-09-22

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 21 | Community toppers

De toppers van week 22 worden 3 juni bekend gemaakt.

Black Death. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Agadir van Ait Kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Black Death door Dreamer666
3. Topblog: Pats! door Doppie
4. Communitylid van de week: Jomo01
5. Nieuwkomer: DeReisdame

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik